Forside

Strækvikle test - Her er de 12 bedste strækvikler i test ifølge eksperterne

Strækvikle test - Her er de 12 bedste strækvikler i test ifølge eksperterne

Indlægget er senest opdateret den 6 september 2022. Forfatter: Simon Vestergaard

straekvikle-test
Testvinder
Moonboon-Straekvikle

Testvinder: Moonboon Strækvikle

Den bedste strækvikle i test viste sig af være fra anerkendte Moonboon. Deres strækvikle er både nem at binde, GOTS-certificeret og komfortabel for både dig og baby. Læs meget mere om testvinderen og de andre anbefalelsesværdige bæreseler i denne artikel.

Se forhandlere af testvinderen:
De bedste strækvikler i test

De bedste strækvikler i test

Pris
Billigst hos
Gå til
 • Moonboon-Straekvikle
  1. Moonboon Strækvikle
  Pris: 495 kr.
  Billigst hos: Luksusbaby.dk
 • Minu-straekvikle
  2. Minu Strækvikle, Lys Brun
  Pris: 499 kr.
  Billigst hos: Vikleliv.dk
 • Aldoria-Bambu-Soft
  3. Aldoria Bambu Soft
  Pris: 499 kr.
  Billigst hos: Jollyroom.dk
 • Hana_baby_wrap_organic_charcoal_1800x1800
  4. Hana Baby Øko-Strækvikle med bambus
  Pris: 440 kr.
  Billigst hos: Vikleliv.dk
 • Babylonia Tricot Slen
  5. Babylonia Tricot Slen
  Pris: 569 kr.
  Billigst hos: Jollyroom.dk
 • Najell Wrap Bære T-shirt : Strækvikle, Sort
  6. Najell Wrap Bære T-shirt / Strækvikle
  Pris: 599 kr.
  Billigst hos: Vikleliv.dk
 • Ergobaby-Aura-Baby-Wrap-Grey-Stripes
  7. Ergobaby strækvikle - gråstribet bæresele
  Pris: 499 kr.
  Billigst hos: Vikleliv.dk
 • Lillebaby-Dragonfly-Wrap
  8. Lillebaby Dragonfly Wrap
  Pris: 596 kr.
  Billigst hos: Loukrudt.dk
 • Coracor-Vikle
  9. Coracor Vikle
  Pris: 699 kr.
  Billigst hos: Jollyroom.dk
 • Je-Porte-Mon-Bebe-Original-Straekvikle
  10. Je Porte Mon Bebe Original Strækvikle
  Pris: 479 kr.
  Billigst hos: Mammamilla.dk
 • Moby-Wrap-Classic
  11. Moby Wrap Classic
  Pris: 254 kr.
  Billigst hos: Mammashop.dk
 • Je-Porte-Mon-Bebe-Basic-Wrap
  12. Je Porte Mon Bebe Basic Wrap
  Pris: 239 kr.
  Billigst hos: Livrig.dk

En strækvikle, også kaldet en babyslynge, er en type bæresele, der er lavet af et langt stykke stof. Stoffet er viklet rundt om kroppen, og barnet bæres i en oprejst stilling på forsiden eller ryggen. Strækvikler er et populært valg til bæreseler, da de giver mulighed for et tæt bånd mellem forældre og barn, samtidig med at de giver støtte. Desuden kan strækvikler nemt justeres til at passe til forskellige størrelser og former, hvilket gør dem velegnede til både små og store babyer. Fordi de kan bæres på forskellige måder, giver strækvikler forældre mulighed for at finde den bærestilling, der er mest behagelig for dem. Uanset om du er på udkig efter en nem måde at holde din baby tæt på dig på, eller om du har brug for en håndfri mulighed for at bære din lille baby, er en strækvikle et godt valg, på grund af det ergonomiske aspekt.

Når du skal vælge en strækvikle til at bære dit barn i, er der flere faktorer, du skal overveje. For det første skal du beslutte, hvilken størrelse du har brug for, for der findes en række forskellige størrelser og længder. Hvis du er usikker på, hvilken størrelse du skal vælge, er det altid bedst at gå forsigtigt frem og vælge en større størrelse. For det andet skal du vælge en strækvikle, som er behagelig at have på. Nogle vikler har polstrede skulderstropper, mens andre ikke har det. Du skal også overveje vægten af viklen, da dette kan påvirke, hvor behagelig den er at have på. Endelig skal du beslutte dig for et budget. Strækvikler kan koste fra 200-700 alt efter hvilket brand der er tale om, samt hvilket materiale der er brugt. Hvis du tager dig tid til at overveje alle disse faktorer, kan du være sikker på at vælge den perfekte strækvikle til dig og dit barn.

I denne artikel har vi fundet og samlet, en række forskellige strækvikler, fra forskellige producenter, med det formål, at hjælpe dig til at finde den helt rigtige strækvikle til dig og til dit barn. Der er altså ikke tale om en decideret strækvikle test, men om en artikel indeholdende nogle af de bedste strækvikler, der findes på markedet. Ved at samle de bedste strækvikler på markedet i en artikel, håber vi at det kan give dig et bedre overblik, først og fremmest over hvad der findes på markedet, men også fordi at vi håber at dette overblik, kan hjælpe dig til at finde den bedste strækvikle, der passer til dig og dit barns behov. God læselyst!

Disclaimer: Ingen af de udvalgte strækvikler på nedenstående liste er testet af holdet bag tildenlille.dk. De er i stedet nøje udvalgt ud fra deres performance i test hos en række uvildige testfirmaer og hos forbrugerne. Dermed finder du nogle af markedets bedste strækvikler på ét samlet sted.

1. Moonboon Strækvikle

Moonboon-Straekvikle

Vi fremhæver:

 • Fokus på komfort
 • Praktisk lynlåslomme
 • GOTS-certificeret
Find billigste forhandlerI samarbejde med PriceRunner

Der er så mange valgmuligheder, når det kommer til bæreseler, og det kan være svært at vide, hvilken der er den rigtige for dig. Men hvis du leder efter en bæresele, der er komfortabel, alsidig og nem at bruge, så er Moonboon Strækvikle et godt valg. Det elastiske stof gør det nemt at justere størrelsen, så den passer til både dig og dit barn, og det brede udvalg af bærepositioner betyder, at du kan finde den perfekte position for jer begge. Det giver både tryghed og komfort for din baby og en ergonomisk god oplevelse for dig.

Let at binde

Nogle kvinder bliver skræmt af idéen om at skulle binde en strækvikle og vælger derfor en klassisk bæresele. Moonboon strækvikle er dog et eksempel på, at det ikke er så svært at binde en strækvikle og er derfor et godt valg, til mødre, som ikke har brugt en strækvikle før. Så uanset om du er på udkig efter en strækvikle til hverdagsbrug eller til hvis du skal ud af huset, så er Moonboon Strækvikle et ergonomisk, kvalitetsmæssigt og økonomisk sikkert valg, som både dig og din baby, vil blive glade for at du har taget.

Udvalgte specifikationer:

 • Farve: Grøn
 • Fra 3 måneder og op
 • Til børn på op til 10 kg
 • 2 forskellige størrelser

2. Minu Strækvikle

Minu-straekvikle

Vi fremhæver:

 • 4x mere åndbare end bomuld og bløde som silke.
 • Udvundet fra bæredytigt høstet bøgetræer
 • Økologisk og bæredygtigt
 • Holder farven godt
Find billigste forhandlerI samarbejde med PriceRunner
499 kr.
Inkl. fragt: 528 kr.

Der er ingen tvivl om, at en baby i dine arme er den mest nuttede måde at bære dit lille barn rundt på. Men hvis du ønsker at give dit barn en følelse af sikkerhed og komfort, er det bedre at bruge en strækvikle. Stoffet i strækviklen støtter dit barns ryg og hoved, mens det ekstra tryk ved at være viklet vil hjælpe dit lille barn til at føle sig sikker og da strækvikler nemt kan justeres, kan du skabe en tilpasset pasform, der støtter dit barns krop under forandring. En strækvikle er ikke kun en fordel for dit barn, men også for din ryg. Så hvis du ønsker at give dit barn sikkerhed og komfort, så drop armene og vælg i stedet en strækvikle.

Fordelene ved at vælge en Minu Strækvikle

En af de helt store fordele ved at bruge en Minu strækvikle, er at det stof som er brugt til dem, er produceret med Modal fibre. Det gør stoffet op til 4 gange mere åndbart end ved brug af normalt bomuld. Det gør det ikke blot mere behageligt for barnet at være pakket ind i, men i og med at det også er utroligt stærkt materiale, hvilket gør at det også er mere sikkert for dit barn, at blive båret rundt på denne måde. Sidst men ikke mindst, så er Modal fibre også gode til at holde på farverne, selv når stoffet bliver vasket i maskine. Minus strækvikler kan vaskes i maskine og til 30 grader, ligeså som de kan tørres på lav varme.

Udvalgte specifikationer:

 • Materiale: 95% Tencel Modal og 5 % Nylon
 • Størrelse: One-size fits all
 • Anbefalet vægt: 3.6 – 11 kg
 • Maskinvask: 30 grader

3. Aldoria Bambu Soft

Aldoria-Bambu-Soft

Vi fremhæver:

 • Blød og dejlig slynge
 • 100% bambus jersey
 • Ergonomisk design
Find billigste forhandlerI samarbejde med PriceRunner

Aldoria Bamboo Soft Stretch strækviklen er et fremragende valg til når du skal bære din baby. Den giver en række fordele, som er gavnlige for både mor og barn. For det første er den ekstremt blød og komfortabel, hvilket er vigtigt for den kommende mor, der ønsker at passe på sin ryg, og at den er meget elastisk, gør det nemt at justere viklen til den perfekte pasform. For det tredje er de fremstillet af bambus jersey, som er et bæredygtigt og miljøvenligt materiale, hvilket gør at den er både allergivenlig og åndbar.

Tåler maskinvask

Endelig kan de vaskes i maskine, hvilket gør dem nemme at holde rene, hvilket er en stor fordel når man har en lille baby. Når man har et barn i den alder, så sker der små uheld indimellem, hvilket man ikke behøver at bekymre sig om med denne slynge. Den smides bare i vaskemaskinen og så er den så god som ny igen. Aldoria Bamboo Soft er et fremragende valg for enhver mor, der ønsker det bedste for sit barn.

Udvalgte specifikationer:

 • Mål: 50 x 500 mm
 • Materiale: Bambusjersey
 • Anbefales fra 0-1 år
 • Maskinvask: 40 grader

4. Hana Baby Øko-Strækvikle med bambus

Hana_baby_wrap_organic_charcoal_1800x1800

Vi fremhæver:

 • Perfekt for nybegyndere
 • Blød, tynd og fyldt med stræk (2-vejs)
 • UV-beskyttende, antibakteriel, hypoallergisk og langt mere åndbar end fx bomuld
 • 30 graders maskinvask - derfor nem at holde ren og pæn
Find billigste forhandlerI samarbejde med PriceRunner
440 kr.
Inkl. fragt: 469 kr.

For enhver, der nogensinde har prøvet at bære en lille baby og samtidig jonglere med en blespand, en klapvogn og et sæt nøgler, er fordelene ved at bruge et strækvikle åbenlyse. Dette enkle stykke stof kan vikles rundt om kroppen for at skabe et behageligt og sikkert sæde for barnet, så man har hænderne fri til at tage sig af andre opgaver. Udover at give støtte og sikkerhed kan strækvikler også hjælpe med at øge trygheden for barnet. For mødre, der kæmper med fødselsdepression eller angst, kan den beroligende effekt af at kunne nusse og holde deres baby tæt på dem, uden at få ondt i ryggen, være uvurderlig.

Hana Baby Øko er sikker for mor og barn på flere måder

Udover at selve strækviklen kan bære barnets vægt på en sikker måde, så er der flere elementer af sikkerhed forbundet med denne strækvikle. Det primære stof i denne strækvikle er henholdsvis bambus og økologisk bomuld. En mindre del elastan er brugt, for at gøre stoffet strækbart og mere fleksibelt. Denne sammensætning giver flere fordele. Udover at være et økologisk rigtigt valg, så er er det også utroligt åndbart, ligesom det er hypoallergisk, antibakterielt og UV-beskyttende på samme tid. Dette gør en Hana Baby Øko Strækvikle til det oplagte valg, til en mor som gerne vil bære sit barn i en strækvikle.

Udvalgte specifikationer:

 • Materiale: 68% bambus, 28% økologisk bomuld og 4% elastan
 • Størrelse: 4 og 4,8 meter
 • Maks belastning: 12 kg
 • Maskinvask: 30 grader

5. Babylonia Tricot Slen

Babylonia Tricot Slen

Vi fremhæver:

 • Alsidig og behagelig
 • Lavet i økologisk bomuld
 • Let at binde
Find billigste forhandlerI samarbejde med PriceRunner

Babylonia Tricot Slen er en behagelig og stilfuld babyslynge, der giver mange fordele for både mor og barn. For mødre hjælper Tricot Slen med at fordele barnets vægt jævnt, hvilket letter presset på ryg og skuldre. Slyngen giver også mødrene mulighed for at have hænderne fri til andre opgaver, f.eks. pasning af større børn eller huslige gøremål. Desuden kan Tricot Slen bruges fra fødslen, til barnet er omkring fire år, hvilket gør den til et alsidigt og økonomisk valg.

Giver tryghed og komfort til dit barn

Tricot Slen giver dit lille spædbarn en tæt og sikker følelse, hvilket kan være med til at berolige og trøste dem, hvilket kan være en stor fordel, især i de første måneder af barnets liv. Slyngen gør det også nemt for forældrene at holde øje med deres barn, mens de er på farten, da deres baby kan hvilet trygt mod deres bryst og lytte til sin forældres hjerteslag. Alt i alt er Babylonia Tricot Slen et fremragende valg for både mor og barn, og en strækvikle, der fordi den er let at holde ren, også kan bringe glæde til fremtidige søskende.

Udvalgte specifikationer:

 • Aldersgruppe: 0-3 år
 • Materiale: 100% økologisk bomuld
 • Certificering: GOTS
 • Fremstillelsesland: Holland (EU)

6. Najell Wrap Bære T-shirt / Strækvikle

Najell Wrap Bære T-shirt : Strækvikle, Sort

Vi fremhæver:

 • Bære T-Shirten er nem tage på, da den er bundet på forhånd
 • Enkeltheden af en bæresele, med blødheden af en slynge
 • Blødt og åndbart stof
Find billigste forhandlerI samarbejde med PriceRunner
599 kr.
Inkl. fragt: 628 kr.

Hvis du ikke har hørt om en bære t-shirt før, så lad os starte med at forklare hvad det er. En bære t-shirt adskiller sig på nogle punkter, men er i princippet det samme som en strækvikle eller en bæresele. Fordelene ved en bære t-shirt frem for en strækvikle, er at den allerede er bundet og derfor blot skal tages på og barnet sættes i. Man skal derfor ikke bruge tid på at binde den omkring kroppen først, hvilket både er tidsbesparende og mindre stressende. En bære t-shirt er lige så god, som en strækvikle eller en bæresele som nogle sværger til, mens andre foretrækker ikke at skulle til at binde en vikle fast til kroppen først.

Sikre materialer og god komfort i flere forskellige størrelser

Denne bære t-shirt fra Najell er produceret i et åndbart materiale på samme måde som de fleste strækvikler på markedet. Stoffet er ikke blot åndbart men også sikkert og godkendt efter Oeko-Tex Standard Class 1, så du trygt kan benytte den til at bære rundt på din lille guldklump. De mange størrelser strækker sig fra S til XL, men kan for nogle virke en smule små i størrelsen, så det kan være en fordel at bestille en bære t-shirt en størrelse større, end man normalt ville bruge, for at være på den sikre side. Alt i alt, så har denne Najell bære t-shirt lige så mange fordele, som en traditionel strækvikle og bør prøves af.

Udvalgte specifikationer:

 • Materiale: 100% Jersey
 • Maks belastning: 9 kg
 • Størrelse: S-XL

7. Ergobaby strækvikle - gråstribet bæresele

Ergobaby-Aura-Baby-Wrap-Grey-Stripes

Vi fremhæver:

 • Blødt og åndbart stof
 • Nemt at binde og sætte
 • Perfekt til begyndere
Find billigste forhandlerI samarbejde med PriceRunner
499 kr.
Inkl. fragt: 538 kr.

Der er mange grunde til at overveje at investere i en Ergobaby Aura Baby Wrap. Til at starte med har det vist sig, at det er gavnligt for både babyer og forældre at bære babyen. Det kan bidrage til at forbedre båndet mellem forældre og barn, og det kan også give mulighed for tidlig læring og udvikling. Derudover kan Ergobaby Aura Baby Wrap hjælpe med at reducere gråd og samtidig fremme sunde søvnmønstre hos barnet.

Let at have med sig

For forældre, der er på udkig efter en mere praktisk løsning, kan Ergobaby Aura Baby Wrap let foldes sammen og opbevares i en baby taske eller almindelig taske. I sidste ende er der mange fordele ved at vælge en Ergobaby Aura Baby Wrap, hvilket gør den til et ideelt valg for alle forældre, der leder efter en sikker og behagelig måde at bære deres baby på.

Udvalgte specifikationer:

 • Materiale: 100% Viscose
 • Belastning: 3,6 – 11,3 kg
 • Maskinvask: 30 grader
 • Garanti: 10 år

8. Lillebaby Dragonfly Wrap

Lillebaby-Dragonfly-Wrap

Vi fremhæver:

 • Blødt bomuld
 • Transporterer fugt væk
 • Åndbar
Find billigste forhandlerI samarbejde med PriceRunner

Lillebaby Dragonfly Wrap er den perfekte bæresele til den kommende mor, der ønsker at være komfortabel og stilfuld. Den er lavet af et blødt bomuld, der er åndbart og holdbart, og den har et enkelt design, der gør den nem at bruge. Strækviklen har også et indbygget støtte panel, der hjælper med at fordele barnets vægt jævnt, og den kan justeres, så den passer til enhver kropstype. Dragonfly Wrap fås desuden i en række forskellige farver og mønstre, så der er helt sikkert et, som den kommende mor vil elske.

Ergonomisk og behagelig

Lillebaby Dragonfly er en utrolig behagelig og ergonomisk bæresele, som er designet til at kunne aflaste mor, når hun bærer rundt på sin lille baby. Det er en stor fordel, da mange mødre oplever at udvikle ryg- eller hoftesmerter, når de bærer rundt på der deres baby, i længere perioder. Så hvis du er på udkig efter en bæresele, der både er funktionel, ergonomisk og moderigtig, er Lillebaby Dragonfly Wrap et godt valg.

Udvalgte specifikationer:

 • Universel pasform
 • Kommer i 2 dele
 • Nem at bruge
 • Tåler maskinvask

9. Coracor Vikle

Coracor-Vikle

Vi fremhæver:

 • Let at binde
 • To Vejs Stretch
 • Til børn op til 12 kg
Find billigste forhandlerI samarbejde med PriceRunner

En kvindes liv ændrer sig drastisk, når hun har fået en baby. Hun er nu ansvarlig for at holde et andet menneske i live og glad 24 timer i døgnet. Det kan være både spændende og udmattende. En af de største udfordringer for nye mødre er at finde en måde at bære deres baby og alle deres ting på, når de forlader huset. En klapvogn er god til længere udflugter, men den kan være besværlig og svær at manøvrere i trange rum. En bæresele kan være en gave fra guderne i disse situationer og noget enhver mor bør eje.

Designet med henblik på komfort

Coracor Fold er en bæresele, der er specielt designet til at bære baby rundt på en komfortabel måde. Den kan foldes sammen så lille, at den passer let ned i en taske, men den er stadig robust nok til at bære en baby på op til 12kg. Coracor Fold er en uvurderligt accessory for nybagte  og kommende mødre, som ønsker at kunne bære rundt deres baby og stadig have frihed til at bevæge sig rundt. Der er derfor mange gode grunde, for enhver mor at investere i en Coracor Fold strækvikle.

Udvalgte specifikationer:

 • GOTS certificeret
 • Fra 0 år og op
 • Fra 0-12 kg
 • Passer alle kropstyper

10. Je Porte Mon Bebe Original Strækvikle

Je-Porte-Mon-Bebe-Original-Straekvikle

Vi fremhæver:

 • Let og luftig
 • Godkendt til nyfødte
 • Elastisk og blødt stof
Find billigste forhandlerI samarbejde med PriceRunner

Je Porte Mon Bebe Original Stretch Wrap er den perfekte bæresele til mødre, der ønsker det bedste for deres barn. Det elastiske materiale giver overlegen komfort og støtte, mens det brede udvalg af farver betyder, at der er et perfekt match til ethvert outfit. Det elastiske stof lægger sig tæt om din krop og fordeler dit barns vægt jævnt. Derudover kan bæreselen justeres til forskellige positioner, så du kan finde den mest behagelige position for både dig og dit barn og dermed får det meste ud af den.

Nem at bruge

Morgenerne er kaotiske nok uden at skulle bekymre sig om bæreselen, men med Je Porte Mon Bebe Original Stretch Wrap kan mødre have ro i sindet i visheden om, at deres barn er sikkert og komfortabelt. Denne vikle er også nem at bruge, så mødre kan nemt tage den på og af med den. Uanset om det er på indkøb eller en tur i parken, er Je Porte Mon Bebe Original Stretch den perfekte måde at bære baby på.

Udvalgte specifikationer:

 • Fra 3.5 – 14 kg
 • Materiale: 95% bomuld
 • Praktisk lomme foran
 • Let at og praktisk at bruge

11. Moby Wrap Classic

Moby-Wrap-Classic

Vi fremhæver:

 • Klassisk design
 • Prisvindende
 • Blødt bomulds tekstil
Find billigste forhandlerI samarbejde med PriceRunner

Moby Wrap Classic er den perfekte bæreløsning for enhver mor, der leder efter en komfortabel og stilfuld måde at transportere sit barn på. Slyngen er lavet af et blødt, elastisk materiale, som nemt kan justeres for at give en god og sikker pasform. Derudover er Moby Wrap specielt designet til at fordele vægten jævnt, hvilket gør den ideel til langvarig brug. Og da den kan bæres i en række forskellige stillinger, er Moby Wrap også meget alsidig. Uanset om du er på udkig efter en håndfri løsning til at løbe ærinder eller en behagelig måde at amme dit barn på, når du er på farten, vil Moby Wrap Classic helt sikkert opfylde dine behov.

Prisvindende design

Moby Wrap Classic er en prisbelønnet strækvikle, der er specielt designet til at bære barnet. Sviklen er lavet af et let og åndbart stof, hvilket gør det ideelt til brug i varmt vejr. Designet gør det muligt at bruge den i en række forskellige bærepositioner, herunder front-, hofte- og rygbæring. Det gør den utroligt ergonomisk og behagelig at bruge, for mødre som ofte bærer rundt på deres baby. Så hvis du er på udkig efter en babyslynge, som kan være med til at beskytte din ryg, så er Moby Wrap Classic et rigtigt godt bud.

Udvalgte specifikationer:

 • Fra 3-15 kg
 • 100% bomuld
 • Maskinvask ved 30 grader
 • Tørretumbles på lav varme

12. Je Porte Mon Bebe Basic Wrap

Je-Porte-Mon-Bebe-Basic-Wrap

Vi fremhæver:

 • Let og luftig
 • Fleksibel vikle
 • Fri for skadelig kemi
Find billigste forhandlerI samarbejde med PriceRunner

At blive er en vidunderlig tid, men det kan også være hårdt for en kvindes krop. At bære rundt på ekstra vægt kan give smerter i ryggen og hofterne, og mange kvinder har svært ved at få en god nats søvn, efter at have båret rundt på deres baby hele dagen. Je Porte Mon Bebe Basic Wrap er designet til at afhjælpe nogle af de ubehag, det giver at bære rundt på sit barn, ved at støtte ryggen og fordele vægten jævnt. Uanset om du leder efter lindring af graviditetssmerter eller bare ønsker en praktisk måde at bære din baby på, er Je Porte Mon Bebe Basic Wrap et rigtig godt valg, både for dig selv, men også for din baby.

Passer til alle kropstyper

Slyngen er fremstillet af et elastisk bomuldsstof, som gør det nemt at justere den, så den passer godt til kroppen og dermed til alle kropstyper. Dette gør den ideel til mødre i alle størrelse, der ønsker at kunne bære deres baby i længere tid uden at få ondt i ryggen. Hvis man som nuværende eller kommende mor, leder efter en ergonomisk og behagelig bæreløsning, som samtidig er økonomisk overskuelig, så er denne babyslynge fra Je Porte Mon Bebe, en rigtigt godt bud, på den babyslynge man bør vælge.

Udvalgte specifikationer:

 • Oeko-Tex 100 certificeret
 • 95% bomuld og 5% elastan
 • Længde: 460 cm
 • Bredde: 50 cm

Hvorfor er det godt at bruge en strækvikle?

At bære barnet i en strækvikle har mange fordele for både mor og barn. For det første giver det moderen mulighed for at have hænderne fri, samtidig med at barnet er tæt på hende. Det kan være nyttigt, når man forsøger at udføre opgaver i hjemmet eller er ude med større børn. Derudover kan det at bære barnet i en slynge være med til at fremme tilknytning og tilknytning. Den tætte fysiske kontakt hjælper barnet til at føle sig sikkert og trygt, og det giver også mulighed for øjenkontakt og kommunikation. Forskning har også vist, at babyer, der bæres i slynger, græder mindre end babyer, der ikke bæres i slynger. Dette skyldes sandsynligvis den øgede fysiske komfort og sikkerhed, som det giver at bære en slynge. Alt i alt er der mange fordele ved at bære en baby i en slynge, hvilket gør det til et ideelt valg for mange mødre.

Hvordan fungere en strækvikle?

En strækvikle er en type bæresele, der hjælper med at holde barnet sikkert tæt på forældrenes krop. Strækviklen består af et langt stykke stof, der er viklet rundt om forældrenes overkrop og bundet på plads. Barnet placeres derefter i midten af viklen, hvorefter stoffet trækkes op omkring barnet og bindes igen. Denne type bæresele giver en høj grad af støtte og stabilitet, og den hjælper med at fordele barnets vægt jævnt over forældrenes krop. Strækvikler bruges ofte til babyer, der endnu ikke kan sidde op selv, da de hjælper med at holde barnets rygsøjle i balance. Desuden kan strækvikler bruges til spædbørn, der er urolige eller kolikagtige, da den tætte kontakt kan være med til at berolige og berolige barnet. Derudover kan en strækvikle også afhjælpe ryg- nakke- og hoftesmerter hos mødre, der bærer rundt på deres barn.

Hvorfor bruge en strækvikle test?

Når du er på udkig efter en bæresele, er det en god idé at finde og læse en strækvikle test, før du foretager et køb. Der er mange forskellige typer bæreseler på markedet, og det kan være svært at vide, hvilken bæresele der passer til dig og din baby. En bæresele test kan hjælpe dig med at indsnævre dine muligheder og finde den bedste bæresele til dine behov. Bærertests udføres af uafhængige eksperter, som vurderer kvaliteten og sikkerheden af forskellige seler og kommer derefter frem til, hvilket produkt der er det bedste. Dette gælder alle tests, uanset om der er tale om strækvikler, babydyner eller babyalarmer. Når det kommer til vores børn, kan det altid betale sig at lede efter det bedste produkt, ved hjælp af en test.

Sådan finder du en strækvikle test

Når du skal finde en test, hvad end det er af bæreseler eller babynest, så er den bedste fremgangsmåde at bruge internettet til at finde den. Det kræver ikke andet end at du har en computer med adgang til internettet og viden om hvordan man bruger en søgemaskine. De fleste i dag, bruger Google til at finde det de søger, men der findes også andre muligheder. Det er helt op til dig, hvad du er komfortabel med at bruge og hvad du synes der er bedst. Nøjes ikke med en enkelt test, men find gerne flere. På den måde får du flere perspektiver på de samme produkter, ligesom at du også kan finde nogle produkter i en test, som måske ikke var med i en anden. Ved at finde flere tests, er der større chance for at finde det du søger.

Oftest stillede spørgsmål om strækvikler:

Hvilken strækvikle er bedst i test?
Der som udgangspunkt ikke en enkelte strækvikle der er bedst i test, for i sidste ende så har vi, som mennesker, forskellige behov. Det gælder også mødre der leder efter strækvikle nyfødt eller til mindre baby. Derfor kan det være svært at erklære en enkelt vikle som vinder, da ikke alle er enige på det punkt.
Det har bådet noget at gøre med moderens kropstørrelse, samt størrelsen på baby. Det siger sig selv at det ikke må være så stramt, at det bliver svært for barnet at trække vejret. Det må heller ikke være så løst, at man risikerer at baby falder ud. Det er ikke svært at finde ud af og det er blot at prøve sig frem.
Selvsagt må en baby ikke sidde i en strækvikle hele dagen. Det anbefales at man kun bruger en strækvikle eller en babyslynge i kortere perioder. Det er lidt det samme som med en autostol. Når barnet har siddet i stolen i ca. en halv time, så er det en god idé at tage barnet ud og lægge det ned på et tæppe eller i sin seng.
Der er stor forskel på de forskellige strækvikler når det kommer til belastning. Nogle kan holde op til 8-10 kilo mens andre kan klare 14-15 kilo. Så der er ikke en enkelt tommelfingerregel man kan gå efter her. Når det kommer til belastningen, er det derfor vigtigt at man læser producentens specifikationer inden brug.