Forside

Bæresele Test – Se de 7 bedste bæreseler

Line Beirholm, Tekstforfatter Tildenlille.dk

Indlægget er senest opdateret den 7 februar 2022. Forfatter: Line Beirholm

baby i baeresele
Testvinder
ergobaby baeresele sort

Ergobaby 360 bæresele

Ergobaby 360 har 4 forskellige siddestilling muligheder, og giver derfor plads til fleksibilitet i hverdagen. Det brede bælte sikrer dig god komfort, og giver dig en optimal aflastning samtidig med at baby kan sidde trygt og ergomisk rigtigt.

Gå til butik
Bedste bæresele

Bedste bæresele

Pris
Billigst hos
Gå til
 • ergobaby 360 baeresele
  Ergobaby 360 bæresele - Testvinder
  Pris: 899 kr.
  Billigst hos: Babysam.dk
 • ergobaby 360 cool air baeresele
  Ergobaby 360 Cool Air - Bedst til prisen
  Pris: 1.195 kr.
  Billigst hos: Babyshop.dk
 • ergobaby omni 360 baeresele
  Ergobaby Omni 360 - Premium valg
  Pris: 899 kr.
  Billigst hos: Babysam.dk
 • Blaa baeresele
  Fidella Flowclick Halfbuckle Bab
  Pris: 899 kr.
  Billigst hos: Babygear.dk
 • babybjorn one baeresele
  Babybjörn One - Anbefales af TÆNK
  Pris: 1.348 kr.
  Billigst hos: Computersalg.dk
 • baeresele lille baby blaa
  Líllé Baby - 6 bærepositioner
  Pris: 969 kr.
  Billigst hos: Jollyroom.dk
 • ergobaby adapt baeresele
  Ergobaby Adapt - Høj komfort
  Pris: 959 kr.
  Billigst hos: CDON

Bæresele test – Her finder du den bedste

Der er mange ting at holde styr på, når man får en lille ny, men nogle af de største overvejelser går som oftest på nærvær med og komfort for barnet. Netop derfor er en bæresele et af de vigtigste indkøb, når et nyt familiemedlem melder sig; det giver fantastiske muligheder for nem transport, god bekvemmelighed for både barn og forælder og en god nærkontakt.

Faktisk har bæreseler eksisteret i mere end en halv million år, men i løbet af de sidste årtier er de blevet et decideret must for alle nye forældre; de er yderst raffinerede, fantastisk ergonomiske og helt uundværlige for både mødre og fædre.

Hvis du er på udkig efter en bæresele, så vil du sikkert gerne vide, hvilken model der er allerbedst. Derfor har vi skævet til forskellige bæresele tests og bringer dig her et overblik over de syv bedste bæreseler. Sidst i artiklen kan du desuden læse om, hvad du skal holde øje med, inden du køber.

Denne bæresele test indeholder:

 • Et overskueligt og nemt overblik over nogle af markedets bedste bæreseler.
 • En guide til, hvordan du finder den rigtige bæresele.
 • Gode råd til når du skal købe en ny bæresele.

Bemærk venligst: Ingen af de udvalgte bæreseler på nedenstående liste er testet af holdet bag Tildenlille.dk. De er i stedet nøje udvalgt ud fra deres performance i test hos en række uvildige testfirmaer og hos forbrugerne. På denne måde kan du på kort tid skabe dig et godt overblik over hele markedet for bæreseler.


1. Ergobaby 360 bæresele – Testvinder

 • Testvinder
 • Utroligt flotte ekspert- og brugeranmeldelser
 • Fire siddepositioner

ergobaby baeresele sort

i samarbejde med PriceRunner

Denne flotte bæresele fra Ergobaby blev testvinder i to norske tests; Klikks og Aftenpostens. Derudover fik den 4,5 stjerner ud af 5 i Pricerunners store test af bæreseler og på Google Reviews fremgår det, at selen har en gennemsnitlig score på 4,6/5 på tværs af mere end 5000 anmeldelser verden over, hvorfor at den også får en flot placering i denne bæresele test.

Ergobaby 360 er en skøn all round bæresele

Ergobaby 360 er en skøn bæresele til dig, som er på udkig efter en model, der giver god komfort og mange muligheder for forskellige siddestillinger til barnet. Den giver mulighed for ikke mindre end fire forskellige siddepositioner:

1. Ansigtet mod dig

2. Ansigtet væk fra dig

3. Siddende på hoften – ind mod dig

4. Siddende på ryggen – ind mod dig

De mange siddestillinger tillader således en høj grad af fleksibilitet, og gør det let for jer at tilpasse jer de varierende situationer i dagligdagen. For eksempel vil mange finde det rart at have barnet på brystet ind mod sig, hvis barnet bliver ked af det eller utryg, mens det kan være skønt for jer begge, at barnet sidder på ryggen, hvis I er ude at gå i naturen.

Komforten er i top med Ergobaby 360, og det skyldes særligt det brede bælte i taljen og de polstrede skulderstropper, som bidrager til, at vægten fordeles ligeligt. Designet på denne bæresele sikrer ydermere, at barnet sidder i den bedste ergonomiske stilling – også kaldet ”C” stilling – hvor ryggen er let buet. Rygpanelet støtter desuden barnets nakke og hoved, når du bærer det med ansigtet mod dig. Dette rygpanel kan foldes ned, så det ikke er i vejen, hvis barnet sidder med ansigtet udad i stedet.

Bæreselen anbefales til børn i alderen 0 til 3 år, og den kan klare en maks. belastning på 20 kg. Hvis dit barn er under fire måneder eller vejer mindre end 5,5 kg, kan det være nødvendigt at tilkøbe et spædbarnsindlæg til selen.

En god fordel ved Ergobaby 360 bæreselen er den integrerede hætte, som beskytter mod både blæst og sollys. Og en ekstra god fordel er, at bæreselen kan maskinvaskes. Du behøver således ikke gå og være bekymret, når den lille spiser eller drikker i bæreselen. Bæreselen er fremstillet i 100% bomuld.

Alt i alt er der således tale om en skøn model, og det er let at forstå, hvor netop denne bæresele er bedst i test. Vi har ikke været i tvivl, denne bæresele fortjener en første plads i vores bæresele test.

Udvalgte specifikationer:

 • Bredt bælte i taljen
 • Polstrede skulderstropper
 • Fremstillet i 100% bomuld
 • Kan maskinvaskes

2. Ergobaby 360 Cool Air Mesh – Bedst til prisen

 • Bedst til prisen
 • Smart mesh-design, der ventilerer effektivt
 • Fire siddepositioner

ergobaby cool air baeresele

i samarbejde med PriceRunner

Disse aspekter har vi set på under vores test

360 Cool Air Mesh er endnu et hit fra Ergobaby og placerer sig som nr. 2 i Pricerunners test af bæreseler med en flot score på 4,5/5. Selen har tilmed en imponerende gennemsnitlig vurdering på 4,6 ud af 5 på tværs af mere end 2500 anmeldelser verden over, ifølge Google Reviews.

Derfor er Ergobaby 360 Cool Air Mesh en unik bæresele

Hvis du er på udkig efter en frisk, let og lækker bæresele, så er denne model fra Ergobaby en ekstra overvejelse værd. Den læner sig tæt op ad testvinderen, 360, men er en køligere og mere sommer- og ferievenlig version.

Lige som 360 tilbyder 360 Cool Air Mesh hele fire favorable siddestillinger for barnet:

1. Ansigtet mod dig

2. Ansigtet væk fra dig

3. Siddende på hoften – ind mod dig

4. Siddende på ryggen – ind mod dig

Den store fordel ved netop denne model er, at den sørger for, at barnet ikke får det for varmt. Det smarte design med det praktiske og holdbare net sikrer nemlig, at sved og varme nemt ledes væk fra barnets krop.  Udover den gode ventilation tilbyder bæreselen desuden effektiv solbeskyttelse i form af et ekstra stykke stof, som kan trykkes fast med tryklåse på bæreremmene. Bæreselen er fremstillet i 100% bomuld.

En anden stor og attraktiv fordel er, at denne model kan anvendes helt fra barnet er spæd, uden at du behøver indsætte et ekstra spædbarnsindlæg. Hvis der er tale om et meget lille spædbarn, kan det dog være nødvendigt alligevel. Maks. belastningen er desuden hele 20 kg, hvilket gør det oplagt at bruge selen over flere år.

Bæreselen kan maskinvaskes, hvilket gør det nemt at anvende den i dagligdagen. Modellen vil være et skønt valg som eventuel ekstra bæresele til sommermånederne og til ferien mod de varmere himmelstrøg. De mange gode egenskaber og kvaliteter og den fordelagtige pris betyder, at denne model er bedst til prisen.

Udvalgte specifikationer:

 • Skøn sommer- eller feriebæresele
 • Fremstillet i 100% bomuld
 • belastning 20 kg
 • Flotte anmeldelser

3. Ergobaby Omni 360 – Premium valg

 • Premium valg
 • Fra 3,2 kg uden spædbarnsindlæg
 • Mange tilpasningsmuligheder

ergobaby omni baeresele

i samarbejde med PriceRunner

Testresultater

Pricerunner kårer netop denne model som bedst i test og kvitterer med en vurdering på 4,5 ud af 5. Ifølge Google Reviews vurderes bæreselen desuden til en gennemsnitlig score på 4,6 ud af 5 på tværs af mere end 1000 anmeldelser verden over.

Om ”Ergobaby Omni 360”

Hvis kun det bedste er godt nok, og du virkelig er på udkig efter en bæresele, som yder maksimal komfort for både dig og dit barn, og som giver nærvær, mens du samtidig har hænderne fri til andre ting, så er Ergobaby Omni 360 måske den helt rette bæresele.

Her er der endnu engang tale om et hit fra Ergobaby, som med Omni 360 har skabt en bæresele, der både begejstrer og behager.

Som flere af de andre modeller fra Ergobaby tilbyder Omni 360 fire siddepositioner for barnet:

1. Ansigtet mod dig

2. Ansigtet væk fra dig

3. Siddende på hoften – ind mod dig

4. Siddende på ryggen – ind mod dig

Derudover har bæreselen stropper, der kan krydses i de forskellige stillinger, så barnet får et mere optimalt og skræddersyet fit i selen. En af de helt store fordele ved denne model er, at selen er så nem at tilpasse; bærepanelets bredde kan nemt justeres via det intuitive velcrobånd, og det er nemt at se hvilke indstillinger, der passer til hvilke aldersgrupper.

Bæreselen har en praktisk nattestøtte, der kan anvendes, når barnet sidder ind mod dig. Desuden findes en praktisk solskærm i en lomme i selen. Omni 360 er kendetegnet ved sit brede hoftebælte, der giver god aflastning og vægtfordeling. Desuden er bæltet udstyret med en praktisk lomme fortil, som kan åbnes og lukkes med lynlås.

En stor fordel ved denne model i forhold til mange andre modeller er, at den kan anvendes af spædbørn helt ned til 3,2 kg uden spædbarnsindlæg. Maks. belastningen er desuden hele 20 kg. Materialet er 100% bomuld og bæreselen kan maskinvaskes ved 30 grader.

Alt i alt en skøn bæresele i topklassen, hvor der er tænkt på det hele og komfort for både dig og barn er helt i top.

Udvalgte specifikationer:

 • Flotte ekspert og brugeranmeldelser
 • belastning 20 kg.
 • Fremstillet i 100% bomuld
 • Ekstra bredt hoftebælte med lomme i
 • Fire siddepositioner
 • Kan maskinvaskes

4. Fidella Flowclick Halfbuckle Baby – ideel til nybegyndere

  • 4/5 stjerner på PriceRunner
  • Enkel at tage på
  • God bærekomfort

Blaa baeresele

i samarbejde med PriceRunner

Fidella FlowClick bliver rost af PriceRunner for at være en praktisk og let anvendelig bæresele, hvorfor de giver den 4/5 stjerner. Den har en hætte, der kan bruges til solbeskyttelse eller støtte af barnets hoved. Den er fremstillet af gode materialer, som er nemme at få fat i og bruge, når du skal vikle den rundt. Du skal dog være opmærksom på, at bæreselen bedst egner sig til det første leveår, da den kun har en bærestilling. Barnet skal sidde indadvendt på maven af bæreren, og derfor skal den helst bruges i barnets første år. Den har ingen opbevaringslommer, men ellers er den en anbefalelsesværdig bæresele til barnets første år.

Om Fidella FlowClick

Flowclick har et simpelt design, som gør det overskueligt for dig at komme i gang med at bruge en bæresele. Bæreselen kan lukkes på hoftebæltet med et spænde, og den har polstrede skulderstropper, du kan tilpasse, så den sidder perfekt. Du kan bære barnet foran eller på ryggen. 

Maksimumvægten er 15 kg eller størrelse 74. Du kan bruge den lige fra fødslen af. Selen kan anvendes fra størrelse 56 uden at bruge spædbarnsindlæg. Du kan tilpasse bæreselen i bredden, så den understøtter barnet perfekt, alt efter hvilken størrelse barnet har. 

Bæreselen er lavet af bomuldsstof, der er et godt materiale. Selen samles med et spænde, der ikke har nogen polstring. Bærekomforten er god, og den har en god pasform til alle. Dog bemærker PriceRunner, at der kan være for lidt stof, hvis man er større end gennemsnittet. Bæreselen er ideel til nybegyndere, da den er nem at finde ud af. 

Udvalgte specifikationer

   • Max 15 kg
   • 100 % økologisk bomuld
   • Taljebælte: 70 – 158 cm (justerbar)
   • Skulderstroppe: 150 cm
   • Sædebredde: 11 – 37 cm (justerbar)
   • Rygstykke: 26 – 36 cm (justerbar)

5. Babybjörn One bæresele – Anbefales af TÆNK

   • Anbefalet af TÆNK
   • Fire siddepositioner
   • OEKO-TEX Standard-100 certificeret

babybjorn one mix baeresele

i samarbejde med PriceRunner

Testresultater

Babybjörn One er populær blandt både eksperter og forbrugere. Selen får 79/100 i Baby Gear Labs egen test og anbefales desuden af det danske forbrugerråd TÆNK. Ifølge Google Reviews vurderes denne bæresele til en gennemsnitlig score på 4,6 ud af 5 på tværs af mere end 3500 anmeldelser verden over.

Om ”Babybjörn One”

Babybjörn One er bæreselen til dig, der ønsket et produkt, der er grundigt gennemtestet af både eksperter og forbrugere verden over, og som således ikke giver dig nogle overraskelser i forbindelse med dit køb.

Bæreselen tilbyder fire forskellige bærepositioner:

1. Ansigtet mod dig

2. Ansigtet mod dig, længere nede på maven

3. Ansigtet væk fra dig

4. Siddende på ryggen – ind mod dig

Bæreselens design sikrer god komfort for både dig og dit barn. Det er nemt at sætte barnet i bæreselen, så hofterne sidder korrekt og således kan udvikle sig ordentlig. Din komfort er optimeret gennem både det brede og komfortable hoftebælte og de bløde, polstrede skulderstropper, der gør det nemt som en leg at bære rundt på barnet længe.

Denne bæresele kan bruges til børn fra de er helt spæd og til de vejer 15 kg (ca. 3-årsalderen). Fra omkring 1-årsalderen kan barnet sidde i bæreselen på din ryg. Indtil barnets nakkemuskler er fuldt udviklet, kan barnet støttes af den praktiske nakkestøtte, som er integreret i bæreselen.

Babybjörn One er fremstillet i 60% Bomuld og 40% Polyester. Materialerne er desuden helt fri for skadelige stoffer og opfylder sågar kravene for OEKO-TEX Standard 100, hvilket er din garanti for, at der ingen sundhedsskadelige materialer findes i produktet overhovedet. Som en ekstra lækker fordel kan du vaske bæreselen i vaskemaskinen ved 40 grader.

Udvalgte specifikationer:

   • Fremstillet i 60% Bomuld og 40% Polyester
   • Tilbyder forskellige siddehøjder
   • Kan maskinvaskes ved 40 grader
   • belastning 15 kg
   • Kan anvendes fra 0 til ca. 3 år

6. Complete All Seasons Líllé Baby – hele seks bærepositioner

   • Hele seks bærepositioner
   • Flot vurdering i Pricerunners test

lille baby complete all seasons baeresele

i samarbejde med PriceRunner

Testresultater

Denne bæresele fra Líllé Baby får en flot tredjeplads i Pricerunners test af bæreseler. Det betyder en vurdering på 4,5/5 og rosende ord om flot design og god støtte. Bæreselen nyder desuden godt af brugeranmeldelser, og ifølge Google Reviews har modellen en samlet gennemsnitlig score på 4,8 ud af 5 på tværs af mere end 2000 anmeldelser verden over.

Om ”Complete All Seasons”

Complete All Seasons er en bæresele, hvor der er kræset ekstra for nogle skønne detaljer. Mere konkret er der her tale om et design, som er lidt udover det sædvanlige, og desuden er der ekstra fokus på fleksibilitet med de i alt seks forskellige bærepositioner.

Er du på udkig efter en lækker og gennemtænkt bæresele i høj kvalitet, så kunne Complete All Seasons bæresele fra Líllé Baby således være noget for dig.

De seks bærepositioner selen tilbyder er:

1. Ansigtet mod dig med benene placeret inde i selen

2. Ansigtet mod dig med benene placeret uden for selen

3. Ansigtet mod dig med benene placeret rundt om din talje

4. Ansigtet væk fra dig

5. Siddende på hoften – ind mod dig

6. Siddende på ryggen – ind mod dig

De mange bærepositioner giver god afveksling og skøn variation i en travl og forskelligartet hverdag, som ofte kan byde på et hav af situationer og udfordringer. Bæreselen har en integreret nakkestøtte, og der medfølger desuden en praktisk aftagelig hætte, der kan anvendes som solskærm.

Complete All Seasons kan bruges til børn fra spædbarnsalderen og helt op til de vejer 20 kg. Bæreselen er fremstillet i 100% bomuld. Som en herlig fordel er bæreselen vaskbar ved 40 grader i vaskemaskinen.

Udvalgte specifikationer:

   • Utroligt fine designdetaljer
   • Fremstillet i 100% bomuld
   • Kan maskinvaskes ved 40 grader
   • Kan anvendes fra 0 år
   • belastning 20 kg

7. Ergobaby Adapt bæresele – høj komfort for både barn og voksen

   • Kan indstilles og anvendes til alle børn
   • Tre bærepositioner

ergobaby baeresele adapt graa

i samarbejde med PriceRunner

Testresultater

Denne Adapt bæresele fra Ergobaby får en flot anmeldelse i pricerunners test af bæreseler. Pricerunner giver selen 4,5/5 og fremhæver særligt den gode bærekomfort for forælderen. Brugerne er også vilde med selen, og ifølge Google Reviews er den gennemsnitlige score for denne bæresele 4,7 ud af 5 på tværs af mere end 600 anmeldelser verden over.

Om ”Ergobaby Adapt”

Som en sløjfe på denne oversigtsartikel har vi her til sidst endnu en skøn bæresele med fra det populære mærke Ergobaby. Den tilbyder tre forskellige bærepositioner:

1. Ansigtet mod dig

2. Siddende på hoften – ind mod dig

3. Siddende på ryggen – ind mod dig

Som navnet på denne bæresele antyder, så er komfort og ergonomisk velbehag i fokus. Den kan nemlig let justeres, så den passer til alle babyer og tumlinger. Derudover er komforten for forældrene i top, da det brede hoftebælte yder ekstra god støtte til lænd og nedre ryg. Derudover kan de polstrede skulderstropper krydses, hvilket kan give en forbedret vægtfordeling og igen en øget komfort.

Bæreselen er det oplagte valg til dig, som ønsker en bæresele fra at barnet er nyfødt. Selen kan nemlig anvendes uden indsats. Den har alt i alt en lang anvendelsestid og anbefales anvendt til børn i alderen 0 til 4 år eller 3,5 kg til 20 kg.

Adapt er designet med praktisk opbevaringslomme til småting. Som en fordel har den en fin aftagelig hætte, som kan skærme for sol og vind og desuden kan give privatliv, hvis barnet skal ammes, mens I er ude. Adapt er fremstillet i 100% bomuld og kan vaskes i vaskemaskinen, hvilket kan gøre hverdagen lettere for mange.

Udvalgte specifikationer:

   • Fra 3,5 kg til 20 kg
   • Kan anvendes uden indsats
   • Fremstillet i 100% bomuld
   • Kan vaskes i vaskemaskinen

Sådan er testen udført

For at kunne udarbejde denne oversigtsartikel har vi kigget på forskellige kundeanmeldelser samt uvildige tests. Testkilderne er både danske og udenlandske hjemmesider, hvilket har været afgørende for, at vi kunne bringe et både bredt og dybt indblik i det globale marked for bæreseler. Til denne artikel har vi valgt at kigge på brugeranmeldelser, da disse ofte repræsenterer et retvisende billede af de givne produkter fra de helt almindelige mennesker, som anvender dem til daglig.

Derudover har vi skævet til følgende grundige og uvildige tests:

Pricerunner.dk: Pricerunner blev stiftet i 1999 med en mission om at gøre det nemt og overskueligt at sammenligne priser på varer på tværs af hjemmesider. Pricerunner er fuldstændigt uafhængige og er desuden gratis at bruge for alle.

Pricerunner udfører løbende tests af forskellige populære forbrugsvarer for at kunne give et indblik i, hvilke modeller der er værd at holde særligt øje med.

I deres test af bæreseler blev alle modeller anvendt af en række familier, som testede selerne selv sammen med deres børn. Særligt blev bæreselerne vurderet ud fra tre primære kriterier:

   • Siddekomfort for barnet
   • Bærekomfort for den voksne
   • Funktioner og detaljer (særligt i forhold til brugervenlighed og ekstra features)

Independent.co.uk: Independent er – som navnet antyder – en uafhængig britisk online-avis, der blev oprettet i 1986. Independent har i dag deres eget underafdeling med forbrugertests, som hedder IndyBest. IndyBest blev blandt andet nomineret til Best Brand Development i 2016, og er hurtigt blevet en populær online destination for forbrugere, der ønsker saglige og uvildige test af forbrugervarer.

I deres test af bæreseler prøvede de selv modellerne af sammen med deres børn. Her vurderede de særligt bæreselerne ud fra komfort, sikkerhed og brugervenlighed.

Aftenposten.no: Aftenposten er en norsk dagsavis, som blev stiftet i 1860 og har base i Oslo. De foretager løbende forskellige tests af produkter og varer, og alle disse er uvildige og udført i samarbejde med eksperter.

I deres test af bæreseler valgte de at samarbejde med forbrugertestfirmaet Wise Guide. Her testede de seks bæreseler, som alle kan bruges fra barnet er nyfødt.

Alle seler blev testet af den samme mor og det samme barn, og alle modeller blev vurderet på baggrund af kriterierne: kvalitet, komfort og brug.

De ergonomiske kvaliteter ved selerne blev desuden vurderet af den norske børneekspert Ulrika Casselbrant.

Klikk.no: Klik.no er et norsk websted ejet af Egmont Publishing. Det er Norges største redaktionelle forbrugerwebsted. De tester jævnligt forskellige forbrugervarer på tværs af hjem, livsstil og mode. Alle tests foregår altid i samarbejde med eksperter og/eller rigtige forbrugere.

I deres test af bæreseler kiggede de grundigt på syv forskellige modeller. Selerne blev testet af rigtige forældre: En mor til to (1,60 m) og en førstegangsfar (1,80 m).

De to havde bæreselerne i seks uger og brugte dem i naturlige hverdagssituationer som vandreture, madlavning og lignende. De vaskede i øvrigt samtlige modeller i en vaskemaskine for at se, hvordan de modstår vask. Efter at de var færdige med at teste bæreselerne, mødte de to forældre den pædiatriske fysioterapeut Ute Imhof, som særligt kiggede på selernes ergonomiske egenskaber.

Babygearlab.com: BabyGearLab har testet bæreseler i over 5 år, og har kigget på en lang række forskellige stilarter og typer. Grundlægger af firmaet og børnelæge Dr. Juliet Spurrier bruger hendes baggrund som to mor og som pædiatrisk læge til at udvælge produkter og udvikle tests, der særligt vurderer seler ud fra deres evne til at støtte barnets fysiske udvikling, og som samtidig er praktiske for forældrene.

I denne test af bæreseler undersøgte BabyGearLab de bedst bedømte og mest populære modeller på markedet og udvalgte en række produkter herfra. I flere måneder testede de bæreselerne i alle tænkelige situationer fra at gå med hunden, rende rundt i supermarkedet og udføre pligter i hjemmet. Testen fokuserede på de vigtigste problemer, som en bæresele kan give, og de primære vurderingskriterier var således komfort, brugervenlighed og performance.

Sådan anvender du en bæresele korrekt

Der er meget at lære, når et nyt liv begynder – både for barnet, men sandelig også for forældrene. At bruge en bæresele kan måske virke svært i starten, men det bliver hurtigt nemt og intuitivt.

Her er otte råd, du kan følge for at sikre dig, at bæreselen bruges korrekt:

   1. Sørg for at barnet sidder med rundet ryg
    Det er vigtigt, at barnet ikke sidder lige oprejst eller med svaj ryg. Barnets ryg skal således være rundet ud af i en ”C”-lignende stilling.
   2. Sørg for god bevægelsesfrihed til armene
    Bæreselen må ikke begrænse barnets bevægelser og må ikke føles som en spændetrøje for barnet. Sørg derfor for god bevægelsesfrihed til armene.
   3. Undgå at benene dingler
    For at barnet skal sidde sundest, skal benene være trukket op under barnet, således at knæene sidder højere end hofterne.
   4. Undgå at noget strammer, klemmer eller trykker
    Barnet skal sidde fast, tæt på din krop, men ikke stramt. Hold desuden øje med og vælg eventuelt en bæresele, som ikke har lynlåse, spænder eller seler, som kan komme til at trykke mod barnet.
   5. Vend barnet mod dig i begyndelsen
    Denne stilling giver den bedste hoftestilling for små børn. Derudover tilbyder siddestillingen mulighed for god øjenkontakt og tryghed for barnet, hvilket særligt er vigtigt i starten af barnets levetid.
   6. God nakkestøtte er vigtigt i begyndelsen
    I begyndelsen kan barnet ikke selv holde hovedet oppe, da nakkemusklerne ikke er færdigudviklede. Derfor bør der være en god nakkestøtte på bæreselen. Juster nakkestøtten, så den giver optimal komfort, og barnets hoved kan hvile mod dig.
   7. Sørg for at kunne variere siddestillingen
    Når du spænder barnet fast i bæreselen, er det vigtigt, at barnet kan bevæge sig, men også at du kan skifte siddestilling efter noget tid. Øv dig derfor gerne på dette sammen med barnet derhjemme, inden I skal på en længere udflugt uden for hjemmet.
   8. Sørg for at have justeringsmuligheder
    For at barnet skal kunne sidde optimalt, bør du først og fremmest vælge en bæresele, som kan tilpasses i takt med, at barnet vokser. Juster både remme, stropper og spænder, så både du og barnet er komfortable.

Vælg den rette bæresele til netop dig og dit barn

For at finde den rette sele til netop og dig og dit barn, er det sjældent nok bare at vælge den model, der har klaret sig bedst i test. Du bør derimod prøve at indsnævre søgefeltet ved at vælge en sele ud fra nogle velovervejede kriterier. Udover de ovenstående overvejelser, bør du tage stilling til følgende parametre:

Materialer: Bæreseler bliver lavet af forskellige materialer. Dog bliver langt de fleste fremstillet i bomuld eller en kombination af bomuld og polyester. Du kan holde øje med OEKO-TEX mærkningsordningen, hvis du vil være sikker på, at produktet er testet og godkendt i forhold til indhold af skadelige stoffer.

Særlige funktioner: Udvalget af bæreseler er stort, og de mange varianter kommer med forskellige funktioner og features. Nogle har mange funktioner, mens andre modeller er mere simple. Overvej derfor gerne, om der er særlige funktioner, du ønsker i netop din bæresele. Det kunne for eksempel være en sol- og vindskærm til barnet eller en praktisk lynlåslomme til de vigtigste værdigenstande, når I er på farten.

Pris: Sidst men ikke mindst bør du selvfølgelig tænke over dit budget, når du skal anskaffe dig din næste bæresele. Langt de fleste bæreseler ligger i dag i et prisleje, der hedder 500 kr. til 1500 kr. Der kan dog være betydelige penge at spare, hvis du holder øje med tilbud og udsalg. Mange webbutikker har løbende udskiftning af deres tilbudsvarer, og derfor kan det være smart, at du holder dig jævnligt opdateret. I nogle tilfælde kan et slagtilbud betyde en reduktion i den vejledende salgspris på 20%, 30% eller endnu mere.

Vi håber, at du med denne oversigtsartikel er blevet klogere på, hvilke modeller af bæreseler, der er bedst i tests i følge både eksperter og forbrugere i disse år. Ydermere håber vi, at du er blevet skarpere på, hvad du skal holde øje med for at finde netop den bæresele, der passer bedst til dig og dit barn.