Højstol test - Find de 8 bedste højstole

Indlægget er senest opdateret den 11 januar 2021.Forfatter: Line Beirholm

Testvinder

Testvinder: Evomove Nomi højstol

Resultat af vores højstol test placerer denne Evomove Nomi helt i top som vores klart bedste bud på en allround højstol, hvor du får rigtig meget kvalitet for pengene. Ergonomisk er det også en højstol som er helt i topklasse.

Gå direkte til forhandler
Bedste højstol

Bedste højstol

Pris
Billigst hos
Gå til
 • Højstol i lys eg fra Evomove Nomi
  TESTVINDER - Evomove Nomi
  Pris: 1.649 kr.
  Billigst hos: Babysam.dk
 • Leander højstol testet hos tildenilile
  Leander højstol
  Pris: 1.549 kr.
  Billigst hos: Coop.dk
 • Tripp Trapp højstol
  Tripp Trapp
  Pris: 1.549 kr.
  Billigst hos: Babysam.dk
 • Stokke Steps Højstol
  Stokke Steps Højstol
  Pris: 1.549 kr.
  Billigst hos: Babysam.dk
 • Baby Dan højstol i sort
  Baby Dan Danstolen
  Pris: 499 kr.
  Billigst hos: Jollyroom.dk
 • 4Moms højstol
  4MOMS Højstol
  Pris: 2.799 kr.
  Billigst hos: Jollyroom.dk
 • Lemo højstol
  LEMO Storm Grey
  Pris: 749,50 kr.
  Billigst hos: Babysam.dk

Højstol Test 2021 – Sådan finder du den bedste

At lade dit barn sidde i en højstol, gør det muligt for barnet, at tage del i familiens måltider. Ved at lade dit barn sidde med ved bordet, udvikler dit barn sine spisefærdigheder samt sine sociale evner. Nedenfor har vi samlet anmeldelser af de bedste højstole, der findes på markedet lige nu.

En højstol er ikke det første du får brug for, når den lille ny kommer til verden. Der går noget tid inden barnet kan finde ud af at sidde i en stol og først når barnet er 4-6 måneder og det er ved at være tid til at introducere dit barn til mad, får I for alvor brug for en højstol.

Jeres fælles tid sammen omkring spisebordet bliver både behageligere og sjovere med den helt rigtige højstol. Tiden ved spisebordet kommer til at fylde rigtig meget i jeres liv, hvorfor barnet vil bruge mange timer i sin højstol. Derfor er det vigtigt at vælge en god en af slagsen!

De aller bedste højstole der findes, er de som støtter dit barn korrekt, er nemme at rengøre, som er robuste og som naturligvis gør det nemt for dig at løfte dit barn ind og ud af.

Som med mange andre ting, er det vigtigt at kende jeres behov. Jo mere du ved om hvad I har brug for, jo nemmere er det at finde den helt rigtige højstol til jeres barn.

Det kan virke som en meget stor beslutning at skulle vælge den rette højstol til sit barn. Netop fordi det er dit barn der skal bruge den og barnet skal bruge den mange år fremover. Skal du vælge en højstol med bord? Måske en gammeldags højstol? Eller er du blot på jagt efter den bedste højstol til børn? Læs med nedenfor, så tager vi dig med igennem de mange gode modeller på markedet.

Denne højstol test indeholder:

 • Et overblik over 8 af de bedste højstole på markedet.
 • En overskuelig guide, der gør det let at vælge den helt rette højstol til den rette pris.
 • En gennemgang af, hvad du bør kigge efter, når du vælger en højtsol.

Bemærk venligst: Ingen af de 8 højstole er blevet testet af holdet bag Tildenlille.dk. Testen herunder er udelukkende et udtryk for de højstole, der klarer sig bedst i test hos en række uvildige testfirmaer, og som får gode anmeldelser af forbrugerne. Listen giver således et overblik over de bedste højstole på markedet, så du ikke selv behøver at læse test efter test igennem.


1. Evomove Nomi – Testvindende højstol

 • Testvinder – Alt for damerne
 • Testvinder – Forbrugerrådet Tænk
 • Testvinder – Vores børn
 • Testvinder – Alles Beste

 

Evomove højstol

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
1.649,00 1.649,00 Gå til butik

Evomove Nomi er ret futuristisk i sit design. På trods af at den ligner noget fra det ydre rum, er det faktisk en af de aller sikreste højstole på markedet ifølge tests hos både Forbrugerådet Tænk og Vores Børn. Designeren bag har under udviklingen haft et enormt forkus på sikkerhed og ergonomi. Eksempelvis kommer dette til udtryk i måden hvorpå man justerer sædet samt fodstøtten, ekstraudstyret og selvfølgelig hjulene på de bagerste ben. Hjulene på de bagerste ben sikre højstolen mod at vælte, hvis jeres barn forsøger at sparke sig væk fra bordet. Det vil sige, hvis du har et barn med masser af krudt i, der kan have lidt svært ved at sidde stille ved bordet, er denne højstol et oplagt valg, som også sikrer den en første plads i denne højstol test.

Stolen er designet af den anerkendte norske designer Peter Opsvik, som siden 70’erne har arbejdet som freelance designer. Opsvik står blandt andet bag den berømte Tripp Trapp stol fra 1972. Ligeledes stod han bag Nomi fra Evomove, som han udviklede i 2013. Dette design modtog i 2014 en Red Dot Award for sit simple og æstetisk tiltalende udseende. Yderligere fik stolens funktionelle koncept sor ros, idet der blev rykket ved den gængse opfattelse af hvordan en højstol skal fungere.

Tanken bag Nomi højstolen er, at børn bevæger sig. Det gør de også når de sidder! Derfor er bevægelse også blevet tænkt ind i, hvordan stolen kunne blive designet så sikker som muligt for børn. Dette kommer til udtryk i at stolens ben har ekstra længde bagtil og til siden, så selv de mest urolige børn ikke kan vælte højstolen omkuld. Hjulene på de bagerste ben, sikre ligeledes stolen mod at vippe, hvis dit barn skubber fra bordet med benene.

Hvis du klikker ind på Evomoves egen hjemmeside, kan I i fred og ro designe jeres helt egen Nomi højstol og tilføje alt det tilbehør, som I har brug for. Midterstammen findes i forskellige trælooks, ligesom sædet, fodstøtten og ryglænet alle kan vælges i mange forskellige farver.

Specifikationer:

 • Anbefalet alder: 0 – 12 år
 • Materialer: Egefiner med bøg kerne
 • Vægt: 4,7 kg.


2. Leander Højstol – En topscorer i flot design

 • Topscorer – Forbrugerrådet Tænk
 • Gode anmeldelser
 • Tidsløst design

Leander højstol testet hos tildenilile

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
1.549,00 1.549,00 Gå til butik
1.549,00 1.549,00 Gå til butik

Leander højstol er en klassisk, elegant, dansk højstol. Den har klaret sig til ug i flere danske samt internationale tests. Leander er fremstillet i et tidsløst, nordisk design og findes i flere farver; sort, hvis og fire forskellige nuancer af træ. Med andre ord, I kan helt sikkert finde en, der passer helt perfekt til jeres hjem.

Højstolen er meget let, men er samtidig virkelig robust og kan bære helt op til 125 kg. I Forbrugerrådet Tænks store test af højstole, scorerede denne stol gode karakterer på både sikkerhed, stabilitet  og funktionalitet. Disse parametre har været toneangivende i vores højstol test ligeledes, hvorfor at den også får en velfortjent 2. plads som en af de bedste højstole på markedet.

Leander er udført i formspændt bøg i et let og slankt design, som sikre at stolen bevæger sig frem og tilbage med barnets bevægelser. Dette er gjort helt bevidst, idet det beroliger børn og samtidig lærer børnene at blive mere bevidste omkring deres egen motorik.

Der findes masser af ekstraudstyr til højstolen, eksempelvis bakke, hynder og bøjle.Desværre findes der ikke en spædbarnsindsats, hvorfor stolen først kan bruges, når barnet er omkring 6 måneder. Herefter kan stolen bruges frem til at barnet når voksenalderen.

Ifølge tests er stolen nem at monterer og det går lynhurtigt at tilpasse fodstøtte og ryglæn. Med andre ord, det er let at få stolen til at passe helt perfekt til netop jeres barn.

Samlet set er denne stol perfekt til jer, som er på udkig efter en klassisk, elegant højstol, der er utrolig sikker, meget stabil og hurtigt kan gøres rent. Stolen er på ingen måde billig og alt hvad der findes af tilbehør skal tilkøbes, men når det er sagt, er stolen af meget høj kvalitet og kan bruges i rigtig mange år frem.

Specifikationer:

 • Vægt 5,1 kilo
 • Kan bruges fra 6 måneder til voksen
 • Max vægt 125 kilo
 • Ekstratilbehør som bøjle, hynder, bakke og meget andet kan tilkøbes

3. Tripp Trapp – Har vundet flere tests

 • Testvinder – Smartson
 • Topscorer – Søndagsavisen
 • Top 3 – Vores børn
 • Testvinder – Stiftung Warentest

 

Tripp trapp stol

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
1.549,00 1.549,00 Gå til butik

Tripp Trapp stolen kan de fleste genkende. Stolen har siden 1972 været en af de mest populære højstole på markedet. Med sine mange forskellige farvemuligheder og sit tidløse design, passer stolen ind i de fleste hjem. Med andre ord, I kan sagtens få stolen til at passe ind i netop jeres indretning. En fantastisk højstol, som selvfølgelig også får en plads i vores højstol test.

Flotte testresultater og klassisk design

Højstolen fra den norske producent Stokke er blevet valgt som favorit i adskildelige test rundt omkring, både i skandinavien, men også resten af Europa. Parameterne testsne ligger særligt vægt på i forhold til denne stol er dens gode sikkerhed, samt komfort. Dit barn kommer nemlig til at sidde rigtig godt i Tripp Trapp stolen, da både sæde og fodstøtte kan justeres i højden fuldstændig uafhængigt af hinanden. Yderligere er stolen lavet i 100 % europæisk bøg, som har fået en kraftig lak bøg, hvilket gør den enormt holdbar.

Stolen er designet i en klassisk Z-form og er desuden udstyret med lange ben, som er med til at øge stabiliteten. De lange ben sikre at barnet ikke vælter stolen, hvis barnet skubber sig væk fra bordet. Ligeledes er stolen ret bred (49 cm), hvilket er med til at skabe yderligere stabilitet hvis stolen skubbes fra siden.

Høj kvalitet og nem vedligehold

Man kan ofte købe Tripp Trapp højstolen som en del af et pakketilbud, som muliggør brug af stolen fra barnet starter med at kunne sidde, til barnet er 12 år. Stolen har nemlig en samlet bæreevne på op til 85 kg. Så længe stolen holdes ren og tør, kan den uden problemer holde til hele søskendeflokken! Med andre ord er det en virkelig godt investering, hvis man planlægger at få mere en ét barn. Det vigtigste du kan gøre for at stolen holder mange år, er at holde den fri for fugt og ridser, så det ikke er muligt for vand at trænge ind i træet. Såfremt stolen har fået ridser, kan du stadig tørre den af med en oprevet klud, men da skal man huske at tørre af med en tør klud, således at fugten ikke trænger ind.

Specifikationer:

 • Anbefalet alder: 0 – 12 år
 • Bæreevne: 85 kg.
 • Materialer: Europæisk bøg
 • Vægt: 7 kg.

4. Stokke Steps Højstol

 • Skandinavisk design
 • Gode anmeldelser
 • Topscorer – Pricerunner

Stokke Steps Højstol

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
1.549,00 1.549,00 Gå til butik

Stokke er kendt for sit skandinaviske design, sin enormt gode kvalitet og gennemgående sikkerhed. Disse kendetegn går igen i højstolen Stokke Steps. Stolen er designet til at den er super nem at indstille og tilpasse til dit barns udvikling uden at skulle have fat i værktøjskassen. Ryglænet og sædet er begge designet med ergonomisk korrekthed for øje. Med sit moderne design, får du en god stol til dit barn, uden I skal gå på kompromis med indretningen af jeres hjem. Ligeledes findes stolen i virkelig mange forskellige farver, så I sagtens kan finde en stol, der passer netop til jer.

Funktionalitet og fremtidssikring

Stokke Steps er en enormt alsidig stol, som kan følge dit barn i mange år. Til denne model, kan man købe en clip-on skråstol, så højstolen kan bruges helt fra fødselen, da det muliggør at baby, der endnu ikke er i stand til at sidde selv. Dit barn kan altså følge med ved spisebordet fra det er helt lille. Yderligere kan stolen følge dit barn helt frem til 10 års alderen, netop fordi stolen er så alsidig.

Stolen har man mange fantastiske detaljer. Én af de virkelige praktiske detaljer er wipe-clean overfladen, som gør at højstolen er enormt nem at holde ren.

Sikkerhed og kvalitet går hånd i hånd

Stokke har et enormt fokus på god kvalitet blandet med skandinavisk design og bæredygtige løsninger. Dette gør sig også gældende for denne stol, der har en enorm høj produktstandard. Højstolen er udformet i robuste, miljøvenlige materiater, som yder den bedste sikkerhed for dit barn.

For at yde den absolut bedste komfort og sikkerhed for dit barn kan fodstøtten justeres, så stolen passer perfekt til barn. Den funktionelle højstol fremmer dit barns selvstændighed over tid, da barnet vil lære at kravle op og ned af højstolen fuldstøndig uafhængeligt af dig.

Generelt en helt fantastisk højstol, som helt klart befinder sig blande de bedste højstole på markedet.

Specifikationer:

 • Størrelse: L: 61 x H: 71 x B: 43 cm.
 • Vægt: 4,6 kg.
 • Velegnet til børn fra 3 år (0 år med en babyindsats)
 • Fodstøtten kan justeres.

5. Baby Dan Danstolen – En god og billigere model

 • Testvinder – Bäst-i-test.se
 • Topscorer – Vores Børn
 • Gode anmeldelser

Babydan højstol testvinder

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
499,00 499,00 Gå til butik
679,95 679,95 Gå til butik
699,00 699,00 Gå til butik
998,00 998,00 Gå til butik

Vores Børn gjorde denne højstol til topscorer i sin test af højstole. Baby Dan Danstolen anbefales især til lidt større børn på grund af pladsen i sædet. Yderligere er stolen hurtig og nem at indstille til dit barn og du behøver ikke at finde værktøjskassen frem for at tage bøjlen af og på. Desuden hører både sele og bøjle med, når du køber denne stol, hvilket gør den til et rigtig godt alternativ til mange af de dyre modeller.

En dansk klassiker

Højstolen kan efterhånden betegnes som lidt af en dansk klassiker. Den så første gang dagens lys for cirka 20 år siden. I designet har der været et enormt fokus på at stolen skulle udvikles til børn fra 6 måneder og opefter, samt at barnet skal sidde både sikkert og ergonomisk korrekt i sin stol.

Vi ved at møblerne i et børnehjem skal kunne holde til lidt af hvert og det har designerne bag Danstolen også vidst. Derfor har de sikret at designe stolen således at den kan tåle en til tider hård behandling, som det jo indimellem sker i et hjem med børn.

En højstol der vokser med barnet

Dit barn vokser stille og roligt (og samtidig alt for hurtigt!), heldigvis har Baby Dan gjort det muligt at stolen kan vokse sammen med barnet, som det også kendes fra andre modeller. Det indebære at både fodstøtte og sæde kan justeres i højden i takt med at jeres barn bliver større og at selen nemt kan sættes på eller tages af efter behov. Med andre ord kan denne højstol følge barnet, til barnet kan bruge en normal stol.

Højstolen er fremstillet i gummitræ og findes i et væld af forskellige farver, så I helt sikkert kan finde en version, der passer ind hos netop jer!

Specifikationer:

 • Anbefalet alder: 6 måneder – 12 år
 • Bæreevne: Ukendt
 • Materialer: Gummitræ
 • Vægt: 7,5 kg.

6. 4MOMS Højstol – En af de bedste højstole

 • Høj høj kvalitet
 • Én af de bedste højstole

4Moms højstol

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
2.799,00 2.799,00 Gå til butik
2.995,00 2.995,00 Gå til butik

High Chair 2.1 er en stilren og elegant højstol, som er designet til at matche det moderne hjem helt perfekt. Samtidig er stolen utrolig nem at rengøre! Selv skumindsatsen kan tages af, så man kan få tørret stolen ordentligt af, selv i de små kroge. Det vil sige at 4MOMS virkelig har taget højde for to ting, der er vigtige for den moderne børnefamilie, nemlig at stolen er lavet i et elegant design, som passer ind i deres hjem og at stolen er praktisk og nem at holde flot!.

Justér stolen til dit barn! 

Højstolens højde kan du nemt justere i 3 forskellige positioner, så de passer til lige netop dit barn. Det er så nemt, da der er placeret to knapper bag på sæder, som du med et snuptag kan trykke på for at justere stolen. Desuden er stolen udstyret med en magnetisk bakke, som er super nem lige at klikke af og på, som ligeledes gør det nemt at holde stolen ren og flot.

En anden fordel ved den magnetiske bakke er, at barnets skål ikke glider rundt, når barnet sidder og spiser i stolen. Det sikre at de barn kan koncentrere sig om at spise og at barnet ikke bliver distraheret af at tallerkenen kan glide rundt på bakken.

5-punktssele understøtter sikkerheden 

Overordnet set er high chair 2.1 en meget sikker højstol. Stolen er udstyret med en smart 5-punktssele, som gør det muligt for dit barn at sidde godt og trygt i højstolen, uden at kunne falde ud. Med andre ord er 5-punktsselen med til at øge sikkerheden i stolen for dit barn.

Specifikationer:

 • Mål: H: 96,5 x L: 71 x B: 56 cm.
 • Højstolens vægt: 6 kg.
 • Maks. vægt: 27 kg.
 • Alder: 6+ måneder.
 • Kan indstilles i 3 forskellige positioner.
 • Sæde og bakke kan justeres.

7. LEMO Højstol – Storm Grey

 • Enkel og stilren

Lemo højstol

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
749,50 749,50 Gå til butik

Yderst enkel, klassisk og tidløs er alle ord, der beskriver designet på Cybex LEMO højstolen. Højstolen har blandt andet modtaget en Red Dot Award for “Best of the Best”. Man forstår det straks, når man ser stolen og dens mange muligheder for farver og det stilrene design. Det er helt sikkert en højstol, de fleste vil kunne få til at passe ind i deres indretning af hjemmet.

Til højstolen hører en smart bakke, som barnet kan spise ved, når familien er samlet til måltiderne. Her har barnet mulighed for at nyde sin egen mad og samtidig være med ved spisebordet, sammen med resten af familien. Naturligvis matcher bakkens farve til stolen uanset hvilken farve du har valgt!

Nem at samle og justere

Der skal kun anvendes 4 skruer for at monterer LEMO højstolen korrekt. Det er altså helt vildt nemt! Højstolen kan, når den først er samlet, justeres med én hånd, så barnet kommer til at sidde helt perfekt ved spisebordet. Samtidig betyder det også, at dit barn altid kommer til at sidde ergonomisk korrekt i sin siddeposition i højstolen.

Man kan købe sig fattig i tilbehør til højstolen, men hvis du vælger at købe en “Bouncer” kan du bruge stolen allerede fra barnet er født. Det vil sige at selvom baby endnu ikke er udviklet nok til at sidde selv, kan barnet være med ved spisebordet. Baby Set tilbehøret kan da tage i brug, når barnet er omkring 6 måneder og vejer 9 kg. Selve stolen kan bruge fra barnet er 3 år og helt ind til de er voksne. Det vil sige, når I ikke længere har brug for en højstol, kan stolen bruges som en almindelig stol uden problemer.

Stabilitet med silikonefødder 

Cybex har udformet Lemo højstolen med silikonefødder for at sikre ekstra sikkerhed på føddene. Med andre ord, sikre at stolen ikke skrider ud. Silikonefødderne er sat fast på stolen forben og har det formål at sikre at stolen ikke har mulighed for at vælte bagover. Samtidig kan dit barn ikke skubbe sig selv tættere på spisebordet, men bliver præcis hvor du har sat stolen. Dit barn vil altså altid sidde både trygt og sikkert i sin højstol.

Specifikationer:

 • Alder: Fra 3 år.
 • Maks. vægt: 95 kg.
 • Mål: L: 56 x B: 53 x H: 82 cm.
 • Højstolens vægt: 8,3 kg.
 • Materiale: Aluminium.

8. Babybjörn højstol – Hvid/grå

 • Flot design

Babybjörn højstol - Hvid/grå

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
1.399,00 1.399,00 Gå til butik
1.299,00 2.019,00 Gå til butik

BABYBJÖRN er et super godt bud på den perfekte højstol, hvis I leder efter en, som nemt kan foldes sammen til nærmest ingenting og derfor er let at transportere rundt. Denne højstol er nemlig kun 25 cm dyb, så den er super smart, hvis I ikke har så meget plads derhjemme eller hvis I ved at I ofte skal have den med i bilen.

BABYBJÖRN højstolen er designet med et buet ryglæn, som giver barnet den rette ergonomiske siddeposition. I denne stol vil dit barn sidde oprejst og meget komfortabelt ved jeres spisebord.

Sikkerhedssele og justerbar bakke

Højstolen har en sikkerhedssele og er også udstyret med en justerbar bakke, som nemt kan låses fast til højstolen. Dit barn får på den måde nemmere adgang til sin mad, samtidig med at det også er utrolig let for dig at rengøre stolen efter måltidet. Yderligere er stolens overflader udformet i et materiale, der er nemt at tørre af, så I ikke får problemer med at holde stolen ren og pæn. Hvis man får behov for det, kan man sagtens tage bakken af og putte den i opvaskeren.

Lige netop bakken er enormt genial! Bakken øger nemlig jeres barns komfort i stolen, da den kan justeres præcis til jeres barn. Det betyder nemlig at jeres barn ikke behøver at skulle række henover spisebordet for at få fat i sin mad. Ligeledes giver sædet en utrolig god støtte. Med andre ord sikre denne højstol at jeres barn sidder utrolig behageligt og kan spise sin mad i fred og ro samtidig.

For at sikre maksimum sikkerhed for jeres barn følger der en sikkerhedssele med til stolen, som skal sikre at jeres barn sidder trygt og godt i sin højstol. Sikkerhed handler ikke kun om at barnet sidder godt nok fast, men også om at barnet ikke kan tage skade af stolen. Derfor har BABYBJÖRN sørget for at den hverken indeholder phthalater, PVC, bly, cadmium eller brom.

 

Specifikationer:

 • Alder: 6+ måneder til 3 år.
 • Materiale: BPA-fri plast og stålben.
 • Mål: H: 89 x B: 44 x D: 25 cm.
 • Vægt: 5 kg.
 • Barnets størrelse: Maks. 95 cm.

Hvornår må din baby sidde i en højstol?

Fra dit barn er 6 måneder gammelt, må barnet sidde i en højstol. Det er cirka heromkring det vurderes, at dit barn er stærk nok til at sidde selv og sidde godt i en højstol. Hvis du har behov for at bruge højstolen inden barnet fylder 6 måneder, skal du sørge for at købe en babyindsats og sætte på din højstol.

Hvis du bruger højstolen fra barnets fødsel med en babyindsats, kan det være en rigtig god idé at barnet kun sidder i stolen kort tid af gangen. Dette skyldes at indtil barnet er 6 måneder, træner barnet sin ryg bedst ved at ligge så meget som muligt på ryggen på gulvet. Herved styrkes også nakken.

Husk på at for at dit barn får den optimale støtte i stolen, er det vigtigt at højstolen indstilles korrekt og er tilpasset efter dit barn. Det er kun sådan at dit barn sidder ergonomisk korrekt i stolen med rank ryg.

En fodplade er noger, som de fleste højstole er udstyret med. Fodpladen støtte dit barn fødder og sikre derved at barnet har de optimale muligheder for at sidde ordentligt.

Når barnet sidder godt i stolen, sikre du at dit barn kan deltage i jeres fælles familiemåltider på lige fod med resten af familien. Dette er med til at træne barnets sociale kompetencer og giver dit barn et rigtig godt udgangspunkt videre i livet.

Sådan vælger du den bedste højstol

Som du måske har lagt mærke til er markedet for højstole enormt! Der er masser af forskellige modeller og producenter at vælge imellem. Dette er med til at stille meget høje krav til højstolens funktioner, sikkerhed, holdbarhed og kvalitet.

At der stilles store krav, betyder også at du kan være helt sikker på at de højstole, der sælges hos danske babyforretninger er sikkerhedstestet helt igennem og lever op til alle de europæiske standarder på området.

Et godt råd er derfor at finde ud af, hvad der er vigtigt for jeres familie i forhold til højstole. På den måde sikre i at få en højstol, der passer netop til jer og jeres behov. Husk på at det er helt okay, hvis jeres behov er anderledes end de andre mødre i mødregruppen! Det er helt normalt og vi er heldigvis alle forskellige.

Dette skal du tænke på ved køb af højstol

Dit barn kommer til at bruge sin højstol i rigtig mange år og derfor er det utrolig vigtigt at finde frem til en stol, der kan holde til jeres aktive barn. Det betyder at det er vigtigt at stolen er stabil og sikker, men samtidig skal stolen være komfortabel for barnet og kunne justeres så den passer lige netop til jeres barn. Nedenfor har vi samlet de vigtigste ting, man skal vide inden man investerer i en ny højstol:

Et barn skal kunne sidde selv inden brug af højstol

Du bør først bruge en højstol, når dit barn er blevet stærk nok i kroppen til at kunne sidde oprejst af sig selv. Selv når barnet kan det, skal man være opmærksom på at barnet ikke sidder i stolen for længe af gangen. Husk på, at børn under 6 måneder skal sidde i et spædbarnsindlæg! Indtil barnet er cirka 1 år gammel anbefales det at barnet kun sidder meget kort tid af gangen og man kan med fordel sætte en pude i stolen, så barnet endnu lettere kan sidde godt.

Det er vigtigt at barnet har god rygstøtte

Frem til at barnet er omkring 9 måneder, er det særligt vigtigt at rygstøtten er behagelig og at barnet med rygstøtten sidder i den helt rigtige position, så længe barnet ikke sidder tilbagelænet. Hvis det skal være ekstra komfortabelt for dit barn at sidde i højstolen, kan man nemt finde en lille hynde, man kan sætte i stolen. Rygstøtten skal helst være 25 centimeter høj som minimum.

Sædet skal gerne være vandret

Det er en dårlig idé hvis sædet er skålformet, da det gør det svært for barnet at røre sig. Samtidig forringes blodtilstrømningen til benene. Derfor bør sædet være vandret, cirka 25-40 cm bredt og 20-25 cm dybt, for at give den optimale siddestilling til barnet.

Vær opmærksom på siddehøjden og bordet

Afstanden fra sæde til bord skal være omkring 15-20 centimeter og siddehøjden til de fleste almindelige spiseborde er et sted mellem 52-57 centimeter.

De fleste børn vil meget gerne være tæt ved bordet og dermed resten af familien, når familien er samlet til et måltid. Derfor kan det være en stor fordel at vælge en højstol med aftagelig spisebakke, så barnet kan komme helt indtil bordet, når barnet spiser med resten af familien. Spisebakken kan bruges, når barnet sidder alene for at spise, tegne eller noget helt tredje, men det er typisk når barnet er lidt ældre.

Sikkerhed

Som med alt hvad der har med dit barn at gøre er sikkerheden det vigtigste. Det kan derfor være rigtig smart at vælge en stol, der har både mavebøjle og skridstrop, således at barnet ikke kan falde ud af stolen.

Yderligere er det værd at bemærke at hvis stolen er udstyret med hjul, er det vigtigt at disse kan låses, så barnet ikke selv kan skubbe rundt med stolen.

Det er vigtigt med en justerbar fodstøtte på højstolen

Børn vokser enormt hurtigt og der er vigtigt at vælge en stol, som kan tilpasses til barnet. Med andre ord, sørg for at fodstøtten kan justeres til barnets højde. Når fodstøtten sættes på skal barnet kunne hvile benene og bevæge dem, således at blodtlstrømningen ikke bliver forhindret.

Find en god og stabil højstol

Børn er nogle aktive væsener, derfor er det vigtigt at højstolen er stabil. Med en stabil stol sikre I, at stolen ikke væltes, hvis barnet er uroligt eller leger akrobat midt i aftensmaden.

Man kan med fordel lægge en gummimåtte under stolen for yderligere at sikre mod skrid og samtidig passe på sit gulv.

Der skal gerne være plads til at barnet kan bevæge sig

Børn bliver hurtigt frustrerede, hvis de føler sig fastlåst. De fleste børn trives nemlig bedst med at kunne bevæge sig frit omkring. Derfor er det vigtigt at højstolen giver mulighed for, at barnet kan røre sig. Samtidig skal man også sikre sig at stolen ikke bliver for smal, da det kan gøre det svært at sætte barnet op i stolen eller løfte barnet ud. Husk i den forbindelse på, at seler og bøjler ikke må være løse, fordi barnet kan komme til skade, hvis det selv kan kravle ud af stolen. Det er meget vigtigt at man sørger for at seler og bøjler er indstillet til barnets højde og vægt. Man skal derfor jævnligt tjekke efter om stolen er justeret korrekt!

Find en højstol i godt materiale

Det er de færreste der bryder sig om at sidde i en hård træstol ret længe af gangen, derfor kan det være en god idé at anskaffe sig en hynde til højstolen. Så kan dit barn sidde trygt og godt. Hynden gør det komfortabelt for dit barn at sidde i sin højstol, uanset hvilket materiale stolen er lavet af. Det kan altså være en ret god idé at fremskaffe en god hynde, der kan holde til at blive vasket og som barnet kan bruge lang tid fremover.

Vi håber at du har kunne bruge vores højstol test til at finde den bedste højstol til lige netop Jeres familie. Det er vigtigt at understrege, at selvom at vi har lavet en nummeret rækkefølge, så betyder det bestemt ikke at nummer 8 vores test ikke kan gøre det ligeså godt som nummer 1. Det er valgt på mange parametre, hvor blandt andet pris også betyder meget for en placering i vores test. Vi håber som sagt at du har fundet den helt rette model til Jer.

Hvilken højstol er testvinder?

I vores gennemgang af højstole blev testvinderen Evomove Nomi højstolen, som er testvinder hos hele fire steder.

Hvordan er højstolene testet?

Højstolene er testet ud fra de samme aspekter omkring ergonomi, brugervenlighed, holdbarhed, kvalitet mv. - Hvad der gør den enkelte højstol god har vi fremhævet under samtlige 8 højstole.

Hvad koster en god højstol?

En god højstol koster typisk fra 1.300 kroner og op efter. Vi har dog også et par modeller med i vores test, som vinder på at prisen er rigtig god sammenlignet med kvaliteten på produktet.

Andre læser også
+69 gaveideer Gaver-til-1-aarig

Gaver til 1-årige - Find den helt rette gave

Vælg blandt de udvalgte gaver

En særlig gave til den 1-årige Selvom stort set alle ikke kan huske deres første fødselsdag, så…

Læs mere
+64 gaveideer 2 årig dreng vasker op

Gaver til 2-årige - Find den helt rette gave

Vælg blandt de udvalgte gaver

Den perfekte gave til en 2-årig Mange mennesker mener, at det er det nemmeste og mest naturlige…

Læs mere
+48 gaveideer

Gaver til 3 årig - Find den helt rette gave

Vælg blandt de udvalgte gaver

Hvordan du finder en god gave til en 3-årig 3-årige børn er en spændende aldersgruppe at give…

Læs mere
+44 gaveideer

Gaveideer til nybagt mor - Se dem her

Vælg blandt 39 gode gaver

Perfekte gaver til den nybagte mor Efter at have læst vores liste over de gode gaveideer til…

Læs mere
Babyalarm

Babyalarm test - Her er den bedste babyalarm 2021

IndholdsfortegnelseVælg den bedste babyalarm i test1. Neonate BC-6900D2. Neonate BC 6500D3. Philips Avent DECT SCD5064. Neonate BC…

Læs mere
Autostol test

Autostol test - Her er den bedste autostol

IndholdsfortegnelseSådan vælger du den bedste autostolAutostole 0-13 kg:1. Maxi-Cosi AxissFix – Smart autostol, bedst i test2. Cybex…

Læs mere
Mor med den bedste barnevogn

Barnevogn test - Find den bedste barnevogn

IndholdsfortegnelseBarnevogn test – Her er den bedste barnevogn 20211. Big Star Supreme Lounge Black ECO Med Sort…

Læs mere
+37 gaveideer

Gaver til 4 årig - Find den helt rette gave

Vælg blandt de udvalgte gaver

Hvordan du finder en god gave til en 4-årig? Mange ser det som en udfordring at finde…

Læs mere