Forside

Brystpumpe test - Her er den bedste model

Line Beirholm, Tekstforfatter Tildenlille.dk

Indlægget er senest opdateret den 7 februar 2022. Forfatter: Line Beirholm

Brystpumpe i brug hos kvinde
Testvinder
brystpumpe i farverne hvid og gul

Testvinder: Medela Swing Maxi

Resultat af denne brystpumpe test fremhæver Medela Swing Maxi model, som vi er meget begejstrede for. Du kan læse endnu mere om testvinderen nedenfor, hvor vi fremhæver nogle af de mange gode egenskaber. Du kan også gå direkte til forhandleren herunder.

Gå til forhandler
Bedste produkt

Bedste produkt

Pris
Billigst hos
Gå til
 • brystpumpe i farverne hvid og gul
  Medela Swing Maxi 
  Pris: 1.595 kr.
  Billigst hos: Babysam.dk
 • hvid og simpel elektronisk brystpumpe
  Phillips AVENT elektronisk brystpumpe
  Pris: 695 kr.
  Billigst hos: CDON.dk
 • simpel hvis brystpumpe
  PHILIPS AVENT Manuel pumpe
  Pris: 247 kr.
  Billigst hos: Computersalg.dk
 • mininor-manuel-brystpumpe
  Mininor Manuel Brystpumpe
  Pris: 339 kr.
  Billigst hos: Mammashop.dk
 • 2 stk brystpumper
  MAM 2-i-1 Brystpumpe
  Pris: 875 kr.
  Billigst hos: Jollyroom.dk
 • gul og hvid elektronisk brystpumpe
  Beurer BY 40 Elektrisk Brystpumpe
  Pris: 600 kr.
  Billigst hos: Pixizoo.dk

Brystpumpe test – Vælg den bedste model

Der kan være flere grund til, at man får brug for en brystpumpe. Det er for nogle en fordel at kunne pumpe mælken ud hvis man skal være væk fra babyen i længere tid, og man vil sikre sig at baby får tilstrækkelig med næring i mellemtiden. Nogle benytter en brystpumpe fordi der er komplikationer med den naturlige amning, eller fordi de producerer for meget mælk, hvorved brystpumpen benyttes til at lette trykket.

Der er altså flere forskellige grunde til, at man kan få brug for en brystpumpe. De fleste har dog det til fælles, at de ønsker at brystpumpen er behagelig og nemt at benytte. Derfor har vi nedenfor sammensat vores bedste bud på de 6 bedste brystpumper i 2022.

Denne brystpumpe test indeholder:

 • Et overblik over 6 af de bedste brystpumper på markedet.
 • En overskuelig guide, der gør det let at vælge den helt rette brystpumpe til den rette pris.
 • En gennemgang af, hvad du bør kigge efter, når du vælger en brystpumpe.

Bemærk venligst at ingen af de seks brystpumper i denne brystpumpe test er testet af holdet bag Tildenlille.dk. Guiden er et udtryk for de brystpumper, som klarer sig bedst hos en række uvildige testfirmaer samt produkter med gode anmeldelser. Du får derfor et overblik over de bedste brystpumper på markedet, uden selv at skulle læste mange tests af brystpumper.


1. Medela Swing Maxi

 • Anerkendt på fødeafdelinger
 • Elektronisk
 • Testvinder

grul og hvid brystpumpe

Anerkendt på alle fødegange

Medela er et utroligt anerkendt brystpumpe brand fra Sweitz, som tilbyder alt til amme processen. Går man en tur på de danske fødeafdelinger, så er det ikke til at undgå dette brand, da det er et af de mest anerkendte på markedet blandt professionelle.

Denne brystpumpe er den private udgave hvad af den benytter på sygehusene, hvorfor den kommer ind på førstepladsen som den brystpumpe vi anbefaler her hos tildenlille. Det er altså en privatiseret udgave af den profesionelle fra fødegangene.

Med Medale Swing Maxi får man samme kvalitet som på hospitalerne, men blot hjemme i stuen, hvorved du altid sikre dig en behagelig oplevelse når mælken skal tømmes.

Øget effektivitet med den elektroniske dobbelt-pumpe

Brystpumpen her er måske lille i størrelsen, men dette har ingen betydning for effektiviteten. Pumpen er elektrisk, og har en dobbeltpumpe hvilket betyder at der er mindre arbejde for dig, og så kan du pumpe mælk fra begge bryster på én gang. Det betyder altså at du kan halvere tiden det tager at udtømme.
Det betyder at du samtidig har hænderne fri til at klare andre småting ved siden af, eller give den lille lidt mere opmærksomhed i mens mælken bliver pumpet ud.

Det er selvfølgelig ikke en nødvendighed at benytte begge pumper, men blot en fantastisk mulighed hvis tiden er knap, eller hvis man ønsker at få det overstået hurtigere.

Fantastisk To-fase-teknik

Medela Swing Maxi benytter en to-fase-teknik, som i sin enkelthed betyder at processen er delt op i to faser. Den første er hvor brysterne bliver stimuleret til at skulle levere mælken. Den næste fase er sugefasen, hvor pumpen tager over, og suger mælken ud af brysterne. Du bestemmer selv hvor stærkt pumpen skal suge, og hvor hurtigt. Det gode ved denne teknik, er at den efterligner hvad babyen ville have gjort, hvilket gør processen mere behagelig og effektiv.

Alt dette kan styres med fjernbetjeningen, som er yderst nem at betjene med blot 4 forskellige knapper.

Produktet indeholder:

 • Elektrisk brystpumpe
 • 2-fase pumpesystem der efterligner barnets sugemønster
 • Øger og opretholder mælkeproduktionen
 • 1 stk. Calma-top inkluderet i pakken
 • Strøm: net strøm + 6xAAA batterier


2. Phillips AVENT elektronisk brystpumpe

 • Populær bland forbrugere
 • Overkommelig pris
 • Vælg mellem 1 eller 2 pumper

hvid og simpel elektronisk brystpumpe


Phillips AVENT – Elektronisk version

Denne brystpump er udviklet med maksimal komfort i mente, og for dem der ikke ønsker en manuel pumpe. Denne brystpumpe er den elektroniske udgave af den særdeles populære AVENT manuelle pumpe, og det er altså blot en præference sag om man ønsker en elektronisk pumpe til at gøre arbejdet, eller om man ønsker at styre det manuelt.

Kompatibel med batterier såvel som direkte strøm fra stikkontakten.

Brystpumpen kan tilkobles en stikkontakt, eller du kan benytte den med batterier, hvorved du altså kan tage den med dig omkring. Dette er en fantastisk egenskab der betyder, at du ikke skal bekymre dig om at have en manuel pumpe med når du er på farten.

Brystpumpen har en batteritid mellem 1-3 timer, og benytter AA-batterier.

Indledende stimulering og 3 hastighedsniveauer

Phillips AVENT benytter har også en stimuleringsfase, som ligesom Medela Swing pumpen, forbereder bryster og stimulere dem til at levere mælk, før selve tømningen igangsættes.

Når brystet er klar til at levere mælk, så skrifter man blot til den næste fase, som er udpumpningsfasen, og her er der hele 3 forskelle niveauer at vælge mellem. Dette giver mulighed for vælge den hastighed der er mest komfortabel for dig, og samtidig kan du skrue op for styrken hvis tiden er knap.

Phillips AVENT fås også med dobbelt pumpe her.

Produktet indeholder:

 • Brystpumpens kabinet: 1 stk
 • Basisenhed inkl. slanger: 1 stk.
 • Pude i standardstørrelse (19,5 mm)
 • Natural-flaske 125 ml: 1 stk
 • Rejseetui: 1 stk.
 • Forseglingsdisk til opbevaring af mælk: 1 stk.
 • Engangsammeindlæg: 4 stk.
 • Brystpudeprøvepakker: 1 pakke (2 stk.)


3. PHILIPS AVENT Manuel pumpe

 • Super simpel
 • Bedst til prisen
 • Brugervenlig

simpel hvis brystpumpe

Phillips AVENT – den manuelle brystpumpe med ultimativ komfort.

Bare fordi man er på farten, så stopper ens moderligere egenskaber ikke. Der kan derfor være tidspunkter hvor man har brugt at få udtømt brysterne, og der er det en god idé at have en god brystpumpe med på farten.

Brystpumpen Phillips AVENT er en super simpel, og manuel brystpumpe, som giver den ypperste komfort. Det er blot en manuel udgave af ovenstående brystpumpe, og er for mødre der helst ønsker at udtømme brysterne på egen hånd.
Brystpumpens kompakte design gør den ideelt at have med i tasken.

Hvorfor er denne brystpumpe god?

Da Phillips AVENT var på tegnebrættet, var det Phillips mål at fremstille en brystpumpe der var nem at have med, og utroligt behagelig at benytte.
Brystpumpen er designet med en 5-kants formet massagepude i et blødt materiale, som har et behageligt touch på huden, og fremmer stimuli-processen, hvorfor mælken hurtigere og nemmere strømmer til brystet.
Derfor er det også vigtigt at man vælger en brysttragt der passer til ens bryst. Denne brystpumpe kommer med en tragt på 20mm, men man kan også købe den i en størrelse større på 25mm her.

Brystpumpen AVENT fra Phillips er en fantastisk valg for dig der ønsker simplicitet og til en overkommelig pris. Det kan forsikres at kvaliteten ikke er gået på kompromis med, blot fordi prisen er overkommelig. Med denne brystpumpe vil den manuelle udpumpning altid være komfortabel.

Produktet indeholder:

 • Massagepude (std. størrelse)
 • Natural sutteflaske 125ml 1 stk.
 • Natural silikone flaskesut (inkl. låg)
 • inklusiv Rejseetui
 • Forseglings-disk til opbevaring af mælk

4. Mininor Manuel Brystpumpe

 • Utrolig nem og simpel at bruge
 • Let at transportere
 • Meget skånsom for huden

mininor-manuel-brystpumpe

Dette er i særdeleshed en brystpumpe til dig, der gerne vil have en let og hurtig løsning, der klarer arbejdet for dig uden nogen problemer.

Mininor er en manuel brystpumpe, der er designet til kvinden, der godt kan lide komfort og simpelhed. Det er i hvert fald noget, som du kan forvente med denne brystpumpe.

Mininor Manuel Brystpumpe er en pumpe, der er udviklet til at være så skånsom for brystet som overhovedet muligt. Det tydeliggøres, idet pumpen er monteret med en blød silikonepude i tragten, så det er ekstra komfortabelt under pumpningen.

Udover at være designet til at være meget skånsom for dig, når du pumper, så fungerer den også med to indstillinger. Det er nemlig med stimulering og udpumpning, som giver en så naturlig pumpning, som du kan få af en brystpumpe.

Dette betyder, at du også selv kan indstille trykket, så det passer lige præcis til dine behov. Dette gøres på håndtaget, så du hele tiden har let adgang til at justere niveauet, hvis du har behov for det under pumpningen.

Tag nemt med på rejsen

Mininor Manuel Brystpumpe er som sagt en manuel type af sin slags, og det betyder først og fremmest, at den hverken behøver strømforsyning eller ledninger med sig. Dette gør den utrolig praktisk, når du tager den med på tur.

Derudover er den manuelle funktion også en utrolig fordel, fordi den ikke larmer nær så meget som en elektrisk ville, og dette betyder også, at du kan pumpe mælken i fred og ro. Det er hermed fastlagt, at dette er en brystpumpe til dig, der gerne vil have en komfortabel og let oplevelse under pumpningen, og derfor er denne også designet til at være utrolig let, så den igen er oplagt at tage med på rejsen eller turen.

Til sidst er denne brystpumpe virkelig tænkt helt ned til mindste detalje, idet håndtaget også er designet så ergonomisk som overhovedet muligt. Det gør, at den vil være behagelig at bruge, og du kan både bruge den med højre og venstre hånd.

Mininor Manuel Brystpumpe er derfor udstyret til dig, der gerne vil have den lette, smarte og komfortable løsning. Den løsning, hvor der er tænkt over dine behov, samtidig med at du får den til en fordelagtig pris.

Produktet indeholder:

 • En ekstra 150 ml flaske
 • Skruering, hætte, sut og flaskeplade
 • Hele sættet vejer 122 gram

5. MAM 2-i-1 Brystpumpe Elektrisk + Manuel

 • 96% af testpersoner anbefaler
 • 2-i-1 pumpe

2 stk brystpumper

i samarbejde med PriceRunner

 

Denne pumpe fra MAM er en unik 2-i-1 pumpe, som er udviklet i samarbejde med jordmødre. Pumpen kan benyttes manuelt såvel så elektronisk. Dette gør den til den perfekte alt-i-en pumpe, som man kan have med på farten, og som stadigvæk har de ypperste funktioner som man ville ønske sig i den til hjemmet.
Den medfølgende tragt er udviklet til at tilpasse sig alle bryststørrelser, så man ikke behøver at tilkøbe forskellige størrelser.

Når man benytter den elektroniske pumpe, så har den to indstillinger, hvor den ene er stimuli, og den anden er selve udtømningen. Sugestyrken kan indstilles i helt op til niveauer, så der er rig mulighed for at finde den indstilling der passer bedst til dig.
Batteriet i den elektroniske brystpumpe kan genoplades.

Ønsker man ikke at benytte den elektroniske brystpumpe, så det er også super simpelt at skifte over. Pumpen påsættes blot en sutteflaske fra MAM, og så kører det.
Med i købet får man 2 Easy-start sutteflasker og en opbevaringsholder.

Produktet indeholder:

 • Sutteflaske 130 ml
 • Sutteflaske 160 ml
 • 2 opbevarings-beholdere
 • Manuelt pumpehåndtag
 • Silikonebeskyttelse
 • Oplader til brystpumpen

6. Beurer BY 40 Elektrisk Brystpumpe

 • Bedst til prisen elektronisk pumpe
 • 2-1 pumpe

gul og hvid elektronisk brystpumpe

Beuer BY 40 er en rigtig god elektronisk brystpumpe, som benytter en unik vakuumteknik til at suge mælken ud. Ikke nok med at pumpen har flere forskellige suge-hastigheder, så har den også op til 10 stimuli-niveauer, som giver mulighed for at indstille pumpen helt specifikt til dit eget behov. Dette gør den særdeles behagelig at benytte.
Brystpumpen er har yderligere bløde silikonepuder, som øger komforten yderligere.

Vakuum-teknologi og hukommelsesfunktion

Beurer BY 40 vakuum-teknologi stimulerer barnets naturlige suge-egenskaber, hvilket medfører til en meget naturlig og effektiv udtømning.
Brystpumpen har også en hukommelsesfunktion, så gør at den kan huske hvad dine forrige indstillinger var, så du ikke behøver huske det til næste gang.

Pumpen er utrolig nem at samle og adskille, og er derfor også nem at rengøre eller desinficere.
Displayet på brystpumpen er simpelt og giver et fint overblik over varighed og batteritilstanden på pumpen. Pumpen slukker automatisk efter 30 minutter, og tager blot 60 minutter om at lade op fra bunden.

Produktet indeholder:

 • Skifte-sæt inkl. flaske, pumpe, tube og ventil.
 • elektrisk pumpe
 • flaske
 • låg
 • adapter til NUK + Avent flasker
 • strømforsyning og batterier

 


Den bedste måde at udpumpe

Det er ikke lige nemt for alle at udtømme brysterne for mælk. Det er som med så meget andet under graviditeten, en meget individuel ting. Det virker måske lige til, men det kræver faktisk lidt øvelse, da den rigtige teknik er nødvendig. Derfor kan det være en god idé at anskaffe sig en elektronisk brystpumpe, hvis man har problemer med teknikken.

Der er ingen grund til at panik, hvis der ikke kommer meget mælk ud første gang du giver udtømningen et forsøg – det skal nok komme, så snart teknikken er på plads.

Når man ammer eller pumper mælken ud af brysterne, så har man med nedkøbsrefleksen at gøre, og denne stimuleres når barnet begynder at sutte på brystet. Mange af de elektroniske brystpumper har også en stimuli funktion, som gør processen nemmere og mere effektiv. Enkelte manuelle pumper har også en funktion til at stimulere.

Denne nedløbsrefleks er dog ikke blot påvirket af eksterne faktorer. Den er nemlig også styret af dine egne tanker, hvorfor det er vigtigt at være i et stress-frit stadie når man udtømmer eller ammer – ellers kan der opstå problemer med at få mælken til at flyde.

Gør klar til at udpumpe

At udtømme brysterne for mælk kræver også en vis forberedelse. Det er nemlig vigtigt at man har god hygiejne, for ellers kan man risikere at babyen bliver smittet med uheldige bakterier. Derfor er det vigtigt at man vasker sine hænder og brystpumpe grundigt inden man går i gang.

Det er også vigtigt at man finder et roligt sted, hvor man kan sidde komfortabelt, da det også har betydning for din egen oplevelse. Dette medvirker også til, at du undgår stress, som i sidste ende også påvirker nedløbsrefleksen. Det kan også være en god idé at have dit barn i tankerne imens du udtømmer, da dette på virker hormonerne i kroppen og medvirker til at mælken løber bedre.

Når du sidder komfortabelt, så hold en lun og fugtig klud over brystvorterne. Dette vil stimulere brysterne, og er med til at mælken begynder at løbe

Hyppighed producere mere mælk

Hvis du udtømmer brysterne ofte, vil processen ikke blot blive hurtigere og nemmere, men du vil faktisk også producere mere mælk. Derfor bør man ikke springe over at amme ud, selvom det ikke er decideret nødvendigt. Er der ikke et behov for det, så kan man også blot gøre det for at lette trykket, og for fortsat at holde mælkeproduktionen ved lige.

Hvis du sænker hyppigheden på udtømningen, så fortæller du reelt set din krop at den ikke behøver at producere så meget mælk mere, hvilket ikke er godt hvis du selvfølgelig fortsat skal bruge mælken. Og så kan du altid sætte mælken på køl til et senere tidspunkt, hvis det skulle være nødvendigt.

Derfor er det vigtigt at man får amme ud et par gange dagligt – også selvom at babyen ikke umiddelbart har brug for denne mælk.

Den korrekte måde at opbevare modermælk

Der kan være flere grunde til, at man har brug for at opbevare sin modermælk. En af grundene er nævnt ovenfor, hvor man altså producere mere end der er behov for, og udtømningen skal stadigvæk holdes ved lige, hvorfor man altså står med et overskud af modermælk.
Den overskydende mælk kan sagtens sættes på køl i en ren flaske. Det er dog vigtigt at flasken er desinficeret, da der ingen bakterier må kunne danne sig.

Det er yderligere vigtigt at der holdes styr på, hvornår modermælken er sat på køl, så man ikke risikere at bruge mælk der er for gammelt. Derfor kan det være fordel at skrive dato på mælken, hvis man har flere flasker på køl ad gangen.

Modermælk kan holde sig i op til 3 timer ved stuetemperatur, og på køl (ved omkring 5 grader) kan mælken holde sig i op til 3 dage. Det er dog også muligt at fryse mælken ned, hvor den altså kan holde sig i op til 6 måneder.

Hvordan skal modermælken lunes efter køl?

Det er klart, at modermælken ikke skal serveres kold til barnet efter at den har været på køl. Den skal stille og roligt varmes op, hvilket gøres mest effektivt i et vandbad, hvor man blot placerer en skål eller anden beholder under modermælken indtil mælken når den rette temperatur.

Det er vigtigt at mælken ikke opvarmes for hurtigt, da det kan skade de sunde og særdeles nødvendige antistoffer i mælken – og dem skal barnet helst have.

Man kan også bruge mikroovnen, men det kan være lidt mere vanskeligt at kontrollere varmen heraf, hvorfor det altså anbefales at bruge et vandbad. Med det sagt, så sker der ikke noget ved at benytte mikroovnen engang i mellem – det er dog vigtigt at man eksperimenterer med indstillingerne før man giver mælken til barnet, så man sikrer sig at barnet ikke får for varmt mælk.

Hvis mælken kommer fra frost, og tøs op i mikroovnen eller ved vandbad, så er det meget vigtigt at den bruge lige efter, da den ikke kan holde til at komme på køl igen. Hvis mælken er tøet op ved at stå i køleskabet kan den maksimalt holde sig omkring 24 timer.

Og så er det super vigtigt at du aldrig fryser modermælk ned efter det har været optøet.

Modermælkerstatning eller egen mælk?

Modermælkserstatning er et godt tilskud til babyen, men det kommer aldrig til at kunne erstatte den naturlige metode fuldkommen. Forskellen på modermælk og modermælkserstatning er, at erstatningen ikke indeholder en de antistoffer som er med til at beskytte barnet mod sygdomme. Det er også derfor at man ikke må opvarme modermælken ved for høj temperatur, da dette skader disse brugbare antistoffer.

Yderligere så indeholder erstatningen heller ikke fordøjelsesenzymer, som babyen også har brug for, for at nedbryde føden tilstrækkeligt nede i maven.

Der er altså en række gode nærringstoffer i den naturlige modermælk, som der ikke er i erstatningsmælken. Med det sagt, så er modermælkserstatning et godt alternativt med mange gode næringsstoffer, men det vil aldrig kunne erstatte den naturlige modermælk én til én.