Forside

De bedste navnemærker til dine børns ting

Line Beirholm, Tekstforfatter Tildenlille.dk

Indlægget er senest opdateret den 2 oktober 2023. Forfatter: Line Beirholm

De bedste navnemærker til dine børns ting

Prøv at lav dit eget navnemærke her


De bedste navnemærker du kan finde i 2024

De fleste forældre kender det at skrive deres barns navn på mærket i nakken eller hvor mærket end sidder. Det er nok også noget de fleste, der vil kunne huske at der var skrevet navn i deres egne ting, da de var børn.

Det er selvfølgelig stadig rart at have styr på tingene, så man ikke mister noget og så pædagogerne nemt kan finde frem til den rigtige flyverdragt, når de små skal ud og lege. Der er i dag bare en meget smartere måde at gøre det på, end lidt tusch på et mærke, hvor det hurtigt kan forsvinde.

De seneste år er navnemærker blevet vildt populære, fordi det er en flot og mere holdbar erstatning for tuschen på vaskemærket. Det er nemmere at se, det er pænere og så er de heldigvis nemme at sætte på.

Der er dog nogle forskellige muligheder, herunder er der faktisk noget der minder om den gamle metode, men det kommer vi til.

Hvorfor navnemærker?

Der er meget at tænke på som forælder og det er nok ikke lige det første i rækken at det skal være nemt for pædagogerne i vuggestuen eller børnehaven at finde frem til dit barns ting. Men det er en rigtig god ting at have styr på, både for din egen skyld, hvis der er travlt og som nævnt for pædagogerne. Så i bund og grund er det for bekvemmelighedens skyld. Det er simpelthen bare fordi det er nemmere.

Så opstår spørgsmålet om hvorfor man ikke bare kan barnets navn med en almindelig tusch på vaskemærket. Der er svaret egentlig også ret simpelt. Det er pænere og mere holdbart at bruge navnemærker.

Hvad findes der og hvad skal man vælge?

Der findes umiddelbart 4 metoder til at få sine børns navn på deres ting. Det er lidt efter hvad behovet er, hvad man skal vælge. Selvfølgelig hvad det er navnet skal på og hvad det bruges til, men også hvor meget det skal vaskes, hvor du vil have navnet og så videre. Det er ikke et kompliceret valg, men man skal bare lige overveje nogle ting.

Strygemærker – Strygemærker er nemme at sætte på og kan holde til at blive vasket mange gange. Man kan lave sit eget design, med både navn og billede.

Navneklistermærker – Klistermærker er endnu nemmere at sætte på og holder også godt, men dog ikke så godt som strygemærker. Placeringen skal også være lidt mere beskyttet fra elementerne.

Tekstilstempel – Stemplet er et andet alternativ, der er endnu nemmere, men også er endnu mindre holdbart. Stemplet er nok den nemmeste metode.

Tekstilpen – Tekstilpennen eller tekstiltuschen er den mest simple metode og den billigste. Du kan skrive hvad som helst med den og det er er næsten ligeså nemt som stemplet.

Strygemærkerne har vi fundet ved Ikastetiket, hvor de har nogle virkelige fine mærker. Det er god kvalitet og de er holdbare. Det fine ved de etiketter Ikastetiket har er at du selv kan bestemme designet, herunder hvilken skrifttype det er, hvad der står selvfølgelig og så kan du sætte dit eget billedet på, så det ikke kun er dit barns navn, men også deres ansigt der kan ses.

Det skønne ved strygemærkerne er deres holdbarhed. Når de er strøget på tøjet bliver de der og det er selvom tøjet bliver vasket. Selvfølgelig bliver det slidt med tiden, men de er heldigvis rigtig billige, så det er ikke noget problem. Det er bare stryge et nyt mærke på og der er styr på ejeren igen.

Plusser

 • Tåler vask på op til 90 grader.
 • Strygemærkerne er fri for Phthalater og PVC.
 • Du designer dine egne mærker, så de er som du vil have dem.

Minusser

 • Mærkerne er permanente. De kan dog dækkes af et mærke med bagsiden opad.
 • Kræver strygejern.
 • Kan kun bruges på strygesikre genstande.

Mærkerne er helt ideelle ting tøj og andre tekstil genstande. De er nemme at stryge på og holder i lang tid.
Prisen hos Ikastetiket er 149 kroner for 100 mærker, så det er endda billigt. Når man køber mærkerne medfølger der en brugsanvisning, så du kan få mærkerne sat ordentligt på.

Design et personligt strygemærke her

 

navneklistermærker

Navneklistermærkerkerne er samme tanke, men måske til nogle andre genstande. De kan bruges til drikkedunken, madpakken, brilleetuiet osv. De er mere oplagte til de hårde genstande, end de er til tøj. De kan dog også bruges i tøj, men der skal man overveje hvor meget kontakt der er med kroppen, for sved eller creme, kan gøre at de smitter af. og så er de bedst at sætte på vaskeanvisningen, fordi det er en sted, hvor tøjet ikke krøller så meget. De kan tåle at komme i vaskemaskinen og tørretumbleren

Klistermærkerne kan dog godt tåle at komme i opvaskemaskinen, hvilket er perfekt til fx madpakken der skal vaskes hver dag. Det er også klistermærker i en kvalitet, der gør at klistermærkerne er nemme at få af igen.

Ligesom tilfældet er det med tøj er det bare nemmere at se hvis madpakke eller ligende, der er hvis, når man står og skal have det hele med i farten. At det hele er markeret, gør bare livet en del nemmere

Plusser

 • Det er nemt. Du klistrer bare mærkerne på som du ville med et hvilket som helst andet klistermærke
 • Tåler at blive vasket.
 • Du designer dine egne mærker.

Minusser

 • De fungerer ikke så godt til tøj, som strygemærker.
 • De holder ikke helt så lang tid.

Klistermærkerne er endnu billigere end strygemærkerne. De står til 99,95 for 96 klistermærker.

Design dit eget navnemærker her

 

Navnestempel

Tekstilstempel er en tredje mulighed for at få identificeret barnets ting og sager. Det er også noget du kan designe selv og på den måde gøre det mere personligt. Stempler holder selvfølgelig ikke ligeså godt som klistermærker og strygemærker, men det er til gengæld nærmest ubegrænset hvor meget du kan bruge det. Eller ikke helt. Præcist siger de at blækket kan holde omkring et år eller til cirka 1000 aftryk.

Der er altså mulighed for at bruge det en del mere, men holdbarheden må man give afkald på. Til gengæld kan stemplet også bruges i fx bøger, så der også er styr på dem. Dog kan det godt holde til en vask eller 2 på under 60 grader, hvis man har fået sat et ordentligt stempel.

Plusser

 • Stemplet er perfekt, hvis det også er sådan noget som bøger der skal kunne identificeres.
 • Kan bruges mange flere gange.
 • Du designer dit eget stempel.

Minusser

 • Tåler ikke så meget vask.
 • Stemplet kan nemt smitte af.
 • Det forsvinder nemmere fra glatte overflader, så til fx madpakken er stemplet ikke det bedste.
Læs mere om stemplet her

 

tekstilpen

Tekstilpennen eller tekstiltuschen er den sidste mulighed. Den er selvfølgelig den der giver allermest frihed, da man ikke lægger sig fast på et design fra starten, som man så bliver nødt til at gå med indtil alle mærker er brugt. Du kan skrive eller tegne hvad du vil.

Der er forskellige tuscher og penne, så der er nogen der holder meget lang tid og nogen der ikke holder så lang tid. Det skal man lige have med i overvejelserne. Den her mulighed er også den der lægger sig tættest op at den velkendte kuglepen på vaskemærket. Den her mulighed giver bare en frihed til at tegne lidt på også eller skrive på selve tøjet, uden at det skader det.

Det giver også en mulighed for fx at købe en hvid t-shirt og lade børnene tegne deres egne motiver på den. Det kan være en hyggelig aktivitet. Der findes nemlig også en masse tekstiltuscher med farver.

Plusser

 • Tekstiltusch eller pennen giver den absolut største frihed, når der skal markeres.
 • Utrolig hurtigt og nemt.
 • Tegninger er også en mulighed.

Minusser

 • Ikke så pænt, som de andre muligheder.
 • De kan ikke bruges ubegrænset tid.
Find udvalget her

 

Hvad skal man vælge?

Det er meget individuelt hvilken metode, der tiltaler mest. Der er som skrevet både fordele og ulemper, ved dem alle, men i sidste ende er de alle metoder der virker. Det er lidt efter behov og hvad man synes mest om.

Alle tingene er ret billige og man kan jo eventuelt købe mere end én af dem. Så er man bedre dækket ind, hvis fx madkassen skal have et mærke og man ikke står med andet end strygemærker.

Det er nemt, billigt og der er ikke rigtig nogen grund til at lade være.

strygemærker tekst

stempel tekst

navnemærker tekst