Forside

Autostol test - Her er den bedste autostol

Line Beirholm, Tekstforfatter Tildenlille.dk

Indlægget er senest opdateret den 16 november 2022. Forfatter: Line Beirholm

Autostol test
Bedste autostol

Bedste autostol

Pris
Billigst hos
Gå til
 • Roterbare autostol
  1. Maxi-Cosi AxissFix (0-13 kg)
  Pris: 1.999 kr.
  Billigst hos: Coolshop.dk
 • Britax Römer Baby-Safe Cosmos
  2. Britax Römer (0-13 kg)
  Pris: 822 kr.
  Billigst hos: Pixizoo.dk
 • Sort autostol med en smule blå
  3. Cybex Aton 5 (0-13 kg)
  Pris: 829 kr.
  Billigst hos: Pixizoo.dk
 • Cybex-Aton-M-i-Size
  4. Cybex-Aton-M-i-Size
  Pris: 1.447 kr.
  Billigst hos: Pinkorblue.dk
 • Cybex Pallas S-Fix Autostol
  5. Cybex Pallas S-Fix (9-18 kg)
  Pris: 1.711 kr.
  Billigst hos: Pinkorblue.dk
 • Cybex-Anoris-T-i-Size
  6. Cybex Anoris T i-size (9-18 kg)
  Pris: 5.999 kr.
  Billigst hos: Babysam.dk
 • Sort og grå autostol
  7. Joie Bold Ember (9-18 kg)
  Pris: 1.799 kr.
  Billigst hos: Jollyroom.dk
 • sort autostol
  8. Axkid Minikid 2 premium (9-18 kg)
  Pris: 2.869 kr.
  Billigst hos: Jollyroom.dk
 • Maxi-Cosi Tobi
  9. Maxi-Cosi Tobi
  Pris: 1.299 kr.
  Billigst hos: Jollyroom.dk
 • Sort autostol
  10. Britax Römer Kidfix² S Booster (15-36 kg)
  Pris: 1.199 kr.
  Billigst hos: Babyshop.dk
 • Grå autostol
  11. Maxi-Cosi Rodifix AirProtect (15-36 kg)
  Pris: 1.212 kr.
  Billigst hos: Pinkorblue.dk
 • Sort autostol
  12. Cybex Solution M-Fix (15-36 kg)
  Pris: 965 kr.
  Billigst hos: Pinkorblue

Sådan vælger du den bedste autostol

Autostolen er uundværlig i en familie med mindre børn, der skal transporteres fra A til B, og det er faktisk et lovkrav, at alle børn under 135 cm skal sidde i en form for autostol. Der er dog ingen tvivl om, at autostolen også skal passe til barnets højde, og derfor kan man ikke nødvendigvis bruge alle autostole til sit barn. Dette kan give udfordringer, når man er på udkig efter en sikker autostol til barnet, og markedet er fyldt med gode og mindre gode stole, der kan gøre jagten svær.

Når man køber en autostol, så skal man naturligvis kunne være 100 % sikker på, at den lever op til de strenge lov- og sikkerhedsmæssige krav, som der er i Danmark og resten af Europa. Dette har desværre været et problem i de senere år, hvor diverse tests af autostole har vist manglende sikkerhed hos mange forskellige producenter – og derfor er det ikke helt lige meget, hvilken autostol valget falder på i butikken. Autostole skal helst være udstyret med optimal støtte i både ryg og sider, ligesom det skal være nemt at spænde barnet forsvarligt fast – med andre ord skal både komfort, sikkerhed og brugervenlighed gerne være i top.

Her hos Tildenlille.dk har vi kunnet konstatere, at der er rigtig mange middelmådige autostole på markedet, som mudrer billedet i forhold til at finde den bedste autostol til ens barn. Derfor har vi herunder samlet nogle af markedets absolut bedste autostole for at give dig det bedst mulige overblik over de mest sikre og brugervenlige autostole. Dermed skal du ikke selv sortere til og fra i den jungle af autostole, som markedet byder på – vi har udvalgt de autostole, der klarer sig bedst i test hos en række uvildige testfirmaer og hos forbrugerne, der bruger dem til dagligt.

Der findes autostole til forskellige aldre, og derfor har vi delt guiden overskueligt op i rækkefølge efter deres vægtkapacitet. Først kommer autostolene til 0-13 kg, hernæst 9-18 kg og til sidst autostolene til en vægt på 15-36 kg. Du kan dermed gå direkte til de bedste autostole, der passer til netop dit barns alder og vægt.

I denne autostol test finder du:

 • Et overskueligt overblik over markedets absolut bedste autostole til alle aldre.
 • En guide til, hvordan du finder den perfekte autostol til den rigtige pris.
 • En kort gennemgang af, hvad du bør have for øje, når du køber en autostol til dit barn.

Bemærk venligst: Holdet bag Tildenlille.dk har ikke selv de fremhævede autostole i testen herunder – de er særligt udvalgt ud fra testresultater i test hos en række testfirmaer og hos forbrugerne. Listen afspejler således markedets bedste autostole, og vi har samlet kandidaterne, så du ikke selv skal læse test efter test igennem for at finde den helt rette autostol.


Autostole 0-13 kg:

1. Maxi-Cosi AxissFix – Smart autostol, bedst i test

 • Anbefalet af FDM
 • Topkarakter i test hos tyske ADAC
 • Kåret til bedst i test hos flere testfirmaer

Roterbare autostol

i samarbejde med PriceRunner

Hvis du leder efter en utrolig rost testvinder, som bliver anbefalet af både den danske og tyske motorforening, så er Maxi-Cosi AxissFix den helt rette autostol til dig og dit barn. Autostolen lever op til de nyeste lovkrav indenfor sikkerhed, og der er brugervenlighed for alle pengene, hvilket også viser sig i mange positive forbrugeranmeldelser.

Høj sikkerhed i et smart design

AxissFix er en utrolig sikker autostol, der er godkendt efter den såkaldte i-Size standard, der sætter meget høje krav til både sikkerhed og pasform. Stolen lever op til den nyeste lovgivning på området, og når barnet først er sat fast i 5-punktsselen, så er det beskyttet fantastisk godt, hvis uheldet skulle være ude. Sikkerheden høster topkarakterer i test, og der er ikke en finger at sætte på denne.

Udover stor sikkerhed, så udmærker denne model sig også ved en virkelig brugervenlig oplevelse. Dette skyldes, at stolen kan drejes 360 grader i dens isofix base, hvilket gør det utrolig let at sætte barnet fast i stolen. Herudover kan autostolen løbende tilpasses til barnets udvikling, og det er derfor en autostol, der kan bruges i mange år.

Nem rengøring

Autostolen fra Maxi-Cosi performer på alle parametre i test, og den roses også for det af monterbare betræk, der kan maskinvaskes ved 30 grader, når dette bliver nødvendigt. Stolen passer til barnet, der er 61 – 105 cm høj, hvilket ca. svarer til op til 4 år. Dermed kan både dig og dit barn nyde godt af denne autostol i lang tid.

Alt i alt er der ingen tvivl om, at dette er en af markedets bedste autostole til de mindste børn. Det smarte design og den høje sikkerhed høster anbefalinger fra både den danske og tyske motorforening, og forbrugerne er helt enige i deres vurderinger. Dette er en rigtig god autostol, som du trygt kan sætte din lid til i hverdagen. En fantastisk autostol, som helt fortjent scorer en flot placering i denne autostol test.

Specifikationer:

 • Passer til højden: 61-105 cm.
 • Godkendt op til 19 kg.
 • Isofix base inkluderet (360 graders rotation).
 • Kan løbende tilpasses, som barnet vokser.
 • Betræk kan maskinvaskes ved 30 grader.
 • Vægt: 12,2 kg.


2. Britax Römer Baby-Safe Cosmos – Favorit blandt brugerne

 • Sikker og tryg autostol
 • Populær blandt forbrugerne
 • Kan udvides

Britax Römer Baby-Safe Cosmos

i samarbejde med PriceRunner

Dette er en autostol, der er utrolig populær blandt forbrugerne, idet den er tilfredsstillende i sikkerhed og i brug fra forbrugernes side af. Dette er derfor en utrolig anbefalelsesværdig autostol.

Sikkert og praktisk

Det vigtigste for dig er, at dit barn er sikkert og trygt, og det er noget, du kan være rolig omkring med denne autostol fra Britax Römer. Ikke nok med, at den ligger til en utrolig god pris, så er den også designet med ekstra sikkerhed.

Autostolen er nemlig polstret med bløde sidestykker, som beskytter din baby i sine første måneder. Samtidig er den også monteret med en 5-punktssele, som betyder, at dit barn er ekstra fastspændt under køreturen. Disse sidestykker kan nemt fjernes i takt med, at dit barn vokser. Så har du mange muligheder for at sikre køreture i lang tid.

Udover at være sikker, så er den også utrolig praktisk, idet selve stolen kun vejer 3,9 kg. Det betyder, at den er let at transportere. Derudover har den også en solbeskyttet solkaleche, der gør det endnu nemmere på turen.

Nem at justere

Bærehåndtaget kan justeres, så du altid kan opnå den helt rigtige holdning og let kan få den ind og ud af bilen, når I skal på tur.

Derudover er den også meget let at rengøre, idet kalechen er lavet i strækstof, og du kan derfor tage den af ved de to elastikker.

Selve autostolens betræk kan også aftages og maskinvaskes på 30 grader. Dette gør det muligt for jer at rense pletter, uheld og andet af, som autostolen har det med at slæbe med sig efter en god tur i bilen.

Specifikationer:

 • Mål: H: 57 B: 44 D: 65 cm
 • Vægt: 3,9 kg
 • Solkaleche med solbeskyttelse UPF 50+
 • Bagudvendt med bilens sele
 • Godkendt op til 13 kg

3. Cybex Aton 5 – Testvinder til en rigtig god pris

 • Bedst i test 2017 hos svenske Råd og Rön
 • Meget autostol for pengene
 • Utrolig sikker model

Sort autostol med en smule blå

i samarbejde med PriceRunner

 

Autostole kan sagtens være smarte, sikre og komfortable uden at skulle koste en formue, og denne model fra Cybex er lige netop dette. Modellen er flere gange kåret til bedst i test, og selvom den har et par år på bagen, så lever den stadig fuldt op til de strenge sikkerhedskrav. Herudover kan den løbende tilpasses til barnet, således at det sidder godt i stolen til alle tider.

Ekstra stor kaleche og kollisionsbeskyttelse

Cybex Aton 5 har en masse lækre og smarte detaljer, der gør stolen så komfortabel og sikker som muligt. Modellen har f.eks. en ekstra stor kaleche med UV50+ beskyttelse mod solen, således at barnet ikke bliver udsat for solens stråler i bilen, og kalechen kan indstilles i 4 niveauer for optimal komfort. Herudover er siddevinklen perfekt til de mindste børn, og denne kan ligeledes indstilles i flere niveauer.

Autostolen lever fuldt ud op til de strenge sikkerhedskrav, og herudover er der fantastisk beskyttelse mod lineære kollisioner med det såkaldte L.S.P.-system. Den sikre y-sele er lavet bredere for større komfort, og når man ser på testresultaterne, er der kun roser til denne model. Autostolen gøres fast med en isofix-base, der holder stolen solidt fast, hvis uheldet er ude.

Kan tilpasses barnets udvikling

Udover de ovenstående detaljer, så kan denne model prale af en nakkestøtte, der kan justeres i 8 forskellige indstillinger. Dermed er der garanti for, at barnet ligger godt, selvom det vokser med tiden, og det er let at justere nakkestøtten fra dag til dag. Autostolen er med andre ord meget detaljerig – specielt, når man tænker på prisen.

Cybex har mange års erfaring med autostole til de mindste, og der er ingen tvivl om, at dette er endnu en model, der er blandt markedets bedste autostole. Testresultaterne taler deres tydelige sprog, og forbrugerne er også enige om, at dette er en kanon autostol til prisen. Sikkerheden er i top og komforten det samme, så der er ingen grund til at gå forbi denne model på vores liste.

Specifikationer:

 • Godkendt op til 13 kg.
 • Isofix-base til montering.
 • Bagudvendt autostol.
 • Ekstra bred Y-sele.
 • Nakkestøtte med hele 8 højdeindstillinger.
 • Betræk kan maskinvaskes ved 30 grader.
 • Mål (H x L x B): 39 cm / 64 cm / 43 cm.
 • Vægt: 4,8 kg

4. Cybex Aton M i-Size

Cybex-Aton-M-i-Size

 • Justerbar hovedstøtte
 • Ergonomisk design og funktionalitet
 • Aftagelig nyfødt indsats

Når det kommer til autostole, findes der ikke noget, der er for sikkert. Derfor er Cybex Aton M i-Size autostolen et godt valg for dig. Autostolen er lavet med tanke på nyfødte børn og for tidligt fødte børn med den aftagelige indsats. Denne autostol kommer også med en række sikkerheds- og ergonomiske funktioner, der helt sikkert vil give dig ro i sindet, når du er på farten med dit lille barn. 

Optimal beskyttelse

Autostolen fra Cybex Aton sikrer, at din lille guldklump sidder godt spændt fast. Herudover er stolen også testet imod sidekollisioner. Der er blevet brugt L.S.P system, som er med til at sikre og øge sikkerheden ved sidekollisioner. L.S.P står for lineær sidekollisionsbeskyttelse (inear Side-impact Protection), der har med henblik på at skabe en sikker position for dit barns hoved og skuldre, hvis der skulle ske et uheld.

Aftagelig indsats

Det unikke ved denne autostol er bl.a. også den aftagelige indsats, som den kommer med. Et lille spædbarn må helst ikke sidde i længere tid i en autostol. Det er ikke en komfortabel stilling for dem. Dog kan denne autostol tilbyde en indsats, hvor du kan vippe sædet ned til en nærmest liggende stilling. Det er ideelt for dig, der måske skal transportere dit lille nyfødt barn oftere end andre nybagte forældre. 

Kan monteres forskelligt

De fleste nyere biler kommer med isofix. Hvis du skulle have en ældre bilmodel, der ikke har isofix, så skal du ikke bekymre dig. Du kan nemt montere denne autostol fra Cypex til enhver bilsæde. Du installerer stolen bagudvendt i bilen enten med bilens sikkerhedssele eller ved at købe en særlig isofixbase ved siden af. Så du skal ikke bekymre dig om, hvorvidt dit barn sidder godt fastspændt eller ej. Cypex autostolen vil passe til alle biltyper. 

Specifikationer:

 • Passer fra 45 cm op til 87 cm 
 • Vægt: maks 13 kg
 • Kompatibel med barnevogne og klapvogne fra cybex
 • Integrereret solsejl med UV-beskyttelse på 50+
 • Afdækning kan nemt fjernes og vaskes

Autostole 9-18 kg:

1. Cybex Pallas S-Fix Autostol – Testvinder

 • Testvinder
 • Testvinder hos ADAC og FDM
 • Bedst i sin klasse i Stiftung Warentest
 • Populær blandt forbrugerne

Cybex Pallas S-Fix Autostol

i samarbejde med PriceRunner

 

En helt fantastisk autostol, som er blevet kåret som bedst i sin klasse igen og igen. Stolen opfylder selvfølgelig alle sikkerhedskrav, og samtidig er den utrolig nem og håndterbar for dig, der ofte tager autostolen ud af bilen eller flytter den mellem flere forskellige biler.

Optimal beskyttelse

Som ved alle Cybex autostole får du også her en autostol, der leverer den helt optimale beskyttelse til dit barn i tilfælde af kollision. Stolen har en sikker og behagelig 3-punkts nakkestøtte, som ikke kun er sikker og mindsker risikoen for nakkeskader i tilfælde af kollision, men som også på naturlig vis flytter balancepunktet af dit barns hoved, således at hovedet ikke falder bagover, når dit barn falder i søvn i bilen. Det giver en både behagelig og sund sovestilling.

Cybex har også udviklet et meget sikkert beskyttelsessystem overfor sidekollision, der absorberer kraften fra kollisionen hurtigt ved hjælp af hoved-, skulder- og sidebeskyttere, så barnet forbliver sikkert i sædet uden at slå sig.

En praktisk letvægter

Cybex Pallas S-Fix er en let og praktisk stol. Stolen installeres med det smarte ISOFIX installationssystem i bilen, så stolen altid sidder sikkert fastmonteret. Selve stolen kan nemt tages ud og tages med og vejer kun 6,7 kilo.

Skal stolen over i en anden bil klares det nemt og hurtigt ved at flytte basen og sætte stolen i igen. Perfekt til den travle hverdag, hvor mindst mulig tid skal bruges på praktiske gøremål.

Denne autostol er en smart 2-i-1 model, der kan bruges fra, når barnet vejer 9 kilo og op til 18 kilo. Det svarer til cirka en alder på 1-4 år. Mens barnet er lille, bruges stolen med den smarte mavepude, der giver ekstra beskyttelse og komfort for det lille barn.

Stolen er her i en passende hvileposition.

Når dit barn rammer en vægt på ca. 15 kilo fjernes puden sammen med en skål under stolen, og den passer nu til det større barn, der kan sidde og kigge ud.

Specifikationer:

 • Frontvendt autostol
 • Fra 9 til 18 kilo
 • Isofix-base til montering
 • 3-punkts nakkestøtte
 • Gennemtestet sikkerhedssystem
 • Betræk kan maskinvaskes ved 30 grader
 • Stolens vægt: 6,7 kilo
 • Totale vægt: 10 kilo

2. Cybex Anoris T i-size – Prisvindende autostol

 • Testvinder hos det danske Forbrugerråd Tænk
 • Kåret som “den sikreste autostol nogensinde” af ADAC, Tysklands største bilorganisation
 • Første autostol nogensinde med indbygget airbag

Cybex-Anoris-T-i-Size

i samarbejde med PriceRunner

Højeste sikkerhed

Cybex Anoris T autostolen er den første af sin slags, og den revolutionerer den måde, vi tænker på sikkerhed i autostole. Den indbyggede airbag beskytter dit barn i tilfælde af en kollision, og det er blevet vist, at den er lige så effektiv som en bagudvendt autostol. Dette er en afgørende ændring for forældre, der ønsker det bedste for deres barns sikkerhed. Anoris T er nem at installere og bruge, og den er behagelig for dit barn at sidde i i lange perioder. Du kan være tryg ved at vide, at dit barn er sikker i Cybex Anoris T autostolen.

Andre fordele ved Cybex Anoris T i-size

Udover at sikkerheden er i top hos Cybex Anoris T i-size, ja så kan barnet også benytte den fra ca. 15 måneders alderen til ca. 6 års alderen. Det er derfor en langtidsholdbar investering, hvor man ikke behøver at købe ny autostol hver måned. Autostolen er desuden UN R129/03 godkendt.

Som afrunding til denne test-beskrivelse er der ikke andet end rosende ord fra Tænk og ADAC. Sikkerhed og komfort er helt i top.

Specifikationer:

 • Innovative sikkerhedsfunktioner
 • Godkendt efter UN R129/03
 • ISOFIX montering
 • i-size 76 cm til 115 cm
 • Fra omkring 15 måneder til seks år
 • Airbag
 • Kan justeres til tre liggeindstillinger
 • Kan justeres til at være større
 • Maks belastning: 21 kilo
 • UN R129/03 godkendt
 • One-click impact shield med airbag, der er nemt at installere

3. Joie Bold Ember – Smart autostol til mange års brug

 • Modellen passer helt op til en vægt på 25 kg.
 • Gode anmeldelser hos forbrugerne
 • Alsidig model

Sort og grå autostol

i samarbejde med PriceRunner

 

Der er mange forskellige autostole på markedet, men fælles for langt de fleste er, at de kun kan bruges i en begrænset periode – dette er dog ikke tilfældet med denne model fra Joie. Joie Bold Ember har en maksimal vægtkapacitet på hele 25 kilo, og autostolen kan dermed bruges i mange år, således at man ikke hele tiden skal skifte den ud, som barnet vokser.

Ekstra stabilitet og sidebeskyttelse

Joie Bold Ember er en fantastisk autostol, der selvfølgelig lever op til alle de sikkerhedskrav, der bliver stillet til autostole – og herudover er der ekstra, effektiv sidebeskyttelse, der beskytter ved farlige sidekollisioner. Modellen absorbere den store energi, der opstår ved en kollision, og dermed er barnet i sikkerhed, hvis uheldet skulle være ude.

Herudover kan modellen både monteres med isofix og Top Tether-beslag, hvilket giver en ekstra grad af stabilitet, så stolen ikke glider rundt på sædet. Dermed er barnet altid i sikkerhed under kørslen. Autostolen er komfortabel, så I sagtens kan køre længere ture uden problemer, og nakkestøtten kan indstilles på 11 forskellige indstillinger, så barnet sidder ordentligt.

Flere forskellige muligheder for montering

Eftersom autostolen kan bruges af barnet i længere tid, så stiller det også krav til, at den kan monteres forskelligt alt efter vægt – og det kan modellen naturligvis. Der er tre forskellige anbefalede monteringer, og disse sikrer, at barnet sidder godt alt efter den vægt, som barnet har. Det er smart og effektivt, og det betyder, at man har en alsidig autostol, der kan bruges i mange år.

Dette er en utrolig god autostol, der kan bruges i mange år, og som leverer den sikkerhed og den komfort, der kræves af den. Modellen roses i test og af forbrugerne, og der er ingen tvivl om, at den har sin berettigelse her på vores liste over markedets bedste autostole. Stolen er perfekt til dig, der er imod brug og smid ud kulturen og vil have en autostol, der holder længere.

Specifikationer:

 • Godkendt op til 25 kg.
 • Isofix og Top Tether montering.
 • Kan konverteres til en autostol med bilens sele.
 • Sikker 5-punktssele.
 • Nakkestøtte med 11 positioner – justeres sammen med selen.
 • Betræk kan maskinvaskes ved 30 grader.

4. Axkid Minikid 2 premium – Nem montering og gode anmeldelser

 • Gode anmeldelser hos forbrugerne
 • Klarer sig godt i test
 • Nem montering
  sort autostol

Den sidste model, der passer fra 9 kg og opefter, er Axkid Minikid 2 premium, der ligesom den forrige model har en høj vægtkapacitet, og derfor kan bruges i mange år. Modellen roses af forbrugerne for at være nem at montere i bilen, og den klarer sig generelt godt i test, når det kommer til komfort og praktikalitet, ligesom sikkerheden selvfølgelig er i orden.

Utrolig nem montering og mange indstillinger

Selvom mange autostole tit er en fast del af bilen, så er det meget rart at kunne flytte stolen til en anden bil, og her er denne model perfekt. Monteringen sker ved hjælp af selvspændende forankringsbånd, og det kræver derfor ikke meget at montere modellen i bilen. Stolen vender bagud for størst mulig sikkerhed, og netop sikkerheden er der ikke en finger at sætte på.

Minikid 2 kan bruges af børn op til en vægt på 25 kilo, og den lever op til alle sikkerhedsstandarderne. Komforten er i top med mulighed for 5 vippeindstillinger, så barnet sidder godt i stolen, og herudover tilpasses både nakkestøtten og sikkerhedsselen samtidig, hvilket er utrolig smart. Der er 7 indstillinger til nakkestøtten, og den er ekstra kraftig for større komfort.

ASIP sikkerhedssystem mod sidekollisioner

På trods af den allerede høje sikkerhed, så kommer denne model med det smart Axkid Side Impact Protection system (ASIP), der giver barnet ekstra beskyttelse ved sidekollisioner. Sidekollisioner er nogle af de farligste af slagsen, og derfor er det meget betryggende at vide, at barnet er ekstra godt beskyttet, hvis uheldet skulle være ude.

Axkid har lavet en autostol, der er utrolig populær hos forbrugerne pga. de nemme indstillingsmuligheder og den nemme montering, og det er uden tvivl én af markedets bedste autostole. Stolen klarer sig godt i test, og den kan bruges i lang tid, eftersom vægtkapaciteten er høj. En smart og praktisk autostol, som I med garanti vil blive glade for.

Specifikationer:

 • Godkendt op til 25 kg.
 • Nem montering i alle biler.
 • Bagudvendt autostol.
 • 5 forskellige vippeindstillinger.
 • Nakkestøtte med 7 indstillinger.
 • Betræk kan maskinvaskes.
 • Mål (H x D x B): 62 cm / 56 cm / 44 cm.
 • Vægt: 11,4 kg.

5. Maxi-Cosi Tobi

 

Maxi-Cosi Tobi

 • Nem seleføring
 • Mulighed for hævet sædeposition
 • Kan vokse med barnet

At have en autostol, som du føler er tryg og sikker, er vigtigt for både dig og dit barn. Maxi Cosi-autostolen er et godt valg for dig, der leder efter en stol, der er robust og nem at håndtere. Denne autostol er også udstyret med et brugervenligt selesystem. Selesystemet er specielt designet til at sikre dit barns sikkerhed, mens det sidder i autostolen. Derudover er autostolen også behagelig for dit barn at sidde i, hvilket gør den til et godt valg til lange bilture.

Flere praktiske funktioner

Autostolen har flere praktiske funktioner. Den har bl.a. nakkestøtte, der tilpasser sig perfekt til et voksende barn. Derfor kan du allerede begynde at bruge denne autostol, når dit barn er omkring de 9 måneder gammel. Stolen skal monteres fremadvendt, så derfor er det vigtigt, du køber stolen til et ældre barn og ikke en nyfødt. Autostolen fra Maxi Cosi har hele 5 siddepositioner – det er helt fra sidde til en liggende soveposition. Så den er ideel, hvis du skal ud at køre længere med dit barn.

Fokus på brugervenlighed

Man kan godt blive frustreret over besværlige autostole, hvor du skal bøvle med drilske seler eller en svær monteringsproces. Denne autostol har fokus på brugervenlighed. Den er meget nem at installere og kommer med en let i sele-funktion. Der er også en praktisk farveindikatior på siden af stolen, der fortæller dig hvorvidt du har spændt autostolen korrekt fast eller ej. Så den vil enten lyse grøn eller rød. Så du kommer ikke til at begå fejl, hvis du køber denne autostol.

Øget sikkerhed

Ligesom så mange andre autostole, så fokuserer autostolen fra Maxi Cosi også på at give dit barn den ultimative sikkerhed og komfort. Autostolen er sikret imod sidekollisioner og har en yderst stabil låsemekanisme. Du kan selv regulere højden på autostolen, så dit barn sidder så sikkert som muligt, imens han/hun kan kigge ud af vinduet imens I kører.

Specifikationer:

 • Fra 67 til 105 cm
 • Vægt mellem 9 – 18kg
 • Nem at vaske
 • Ekstra sikker pasform og sikkerhedssele
 • Easy in sele
 • Justerbar hovedstøtte

Autostole 15-36 kg:

1. Britax Römer Kidfix² S Booster – Populær model med god støtte

 • Designet med komfort for øje
 • God støtte til længere ture
 • Populær model hos forbrugerne

Sort autostol

i samarbejde med PriceRunner

 

I kategorien autostole til en vægt på mellem 15 og 36 kg er første levende billede den fantastiske 2-i-1 autostol fra Britax. Dette er en utrolig populær model hos forbrugerne, og dens alsidighed og gode sikkerhed roses til skyerne i test. Stolen er komfortabel og kan vokse sammen med barnet, så der er autostol i mange, mange år.

Ekstra sikkerhed og 2-i-1 stol

Britax Römer Kidfix S Booster lever naturligvis op til alle sikkerhedsstandarder, men modellen kommer også med ekstra sikkerhed i form af en bøjle, der sikrer, at sikkerhedsselen hele tiden sidder, som den skal. Herudover har modellen dybe sidevinger, der yder ekstra beskyttelse ved sidekollisioner, og dermed er dit barn i sikkerhed, hvis uheldet skulle være ude.

Udover den fantastiske sikkerhed, så er denne model en 2-i-1 model, hvor ryglænet kan fjernes, efterhånden som barnet vokser. Dermed skal der ikke investeres i en ny autostol lige pludselig, og modellen er egnet til børn mellem 4 og 12 år af samme grund. Herudover sikrer det smarte SecureGuard system, at trepunktsselen får et ekstra punkt at forankres i – og det giver endnu større sikkerhed og tryghed.

God komfort for børn i alle aldre

Römer Kidfix har et V-formet ryglæn, som sikrer god komfort for mindre børn, mens der samtidig er taget højde for masser af plads til de ældre børn. Sidevingerne er lavet af et blødt materiale, som er perfekt at sove op af, og modellen får generelt ros for komforten i diverse tests. Stolen er fremadvendt, så du kan holde øje med, hvad barnet laver under kørslen.

Forbrugerne og testfirmaerne er ikke i tvivl om, at dette er en rigtig god autostol til de ældste børn – og derfor har du heller ingen grund til at være det. Modellen lever op til alle sikkerhedskrav, og den bibringer komfort til køreturen, ligesom det aftagelige ryglæn gør stolen anvendelig i mange år fremover. En rigtig god autostol, som I med garanti bliver glad for.

Specifikationer:

 • Godkendt op til 36 kg.
 • Isofix-montering.
 • Fremadvendt autostol.
 • Ryglæn kan afmonteres.
 • Betræk kan maskinvaskes ved 30 grader.
 • Mål (H x D x B): 67-85 cm / 39 cm / 54 cm.
 • Vægt: 7,2 kg.

Se nedenfor, hvor let det er at installere autostolen i bilen:


2. Maxi-Cosi Rodifix AirProtect – Testvinder med høj komfort

 • Testvinder – Bedste selestol i test ved Pricerunner.dk 2020
 • Ergonomisk komfort for barnet
 • Luftfyldte AirProtect sidepuder

Grå autostol

i samarbejde med PriceRunner

 

Hvis du leder efter en utrolig komfortabel autostol til familiens største børn, der skal være ergonomisk korrekt og komfortabel, så er Maxi-Cosi Rodifix AirProtect det oplagte valg. Autostolen er kåret til testvinder i flere forskellige uvildige tests, og den udmærker sig ved at være let, komfortabel og ved, at den yder optimal beskyttelse, hvis uheldet skulle være ude.

Designet med komfort og sikkerhed for øje

Modellen fra Maxi-Cosi er en fantastisk autostol set fra barnets side, idet komforten er prioriteret meget højt. Stolen har en god polstring og er udført i et ergonomisk design, som gør, at barnet sagtens kan holde til at køre længere stræk uden at få belastet kroppen unødigt. Barnet sidder godt i stolen, og nakkestøtten kan justeres i højden, ligesom rygstøtten kan justeres i bredden for den perfekte pasform.

Udover komfort i verdensklasse, så er sikkerheden helt i top, når man ser på testresultaterne for denne model. Rodifix AirProtect lever op til alle de gældende sikkerhedskrav, og nyder herudover godt af de smarte AirProtect sidepuder, der er bløde og rare for barnet, men som også beskytter barnet ekstra godt mod sidekollisioner.

Nem rengøring og nem i hverdagen

Komfort og sikkerhed er dog ikke alt, hvis stolen ikke fungerer i hverdagen, men her tyder forbrugernes anmeldelser på, at denne model også er fremragende. Det åbne design gør, at barnet selv kan sætte sig til rette i sædet, og herudover kan stolens betræk tages af og maskinvaskes ved 30 grader, hvilket gør rengøringen nem og bekvem.

Alt i alt er der ikke mange fingre at sætte på denne model, og det er bestemt ikke uden grund, at denne model er kåret som testvinder i flere uafhængige tests. Komforten er helt i top, og sikkerheden er det samme, og forbrugerne er vilde med denne autostol, der må siges at være blandt de absolut bedste autostole på markedet.

Specifikationer:

 • Godkendt op til 36 kg.
 • AirProtect sidekollisionsbeskyttelse.
 • Fremadvendt autostol.
 • Nakkestøtte og rygstøtte kan justeres.
 • Betræk kan maskinvaskes ved 30 grader.
 • Mål (H x D x B): 83 cm / 46 cm / 48 cm.
 • Vægt: 6,6 kg.

3. Cybex Solution M-Fix – Topscorer i test til en god pris

 • 5 ud af 6 stjerner i test hos danske FDM i 2017
 • Simpel, men sikker autostol
 • Fornuftigt prisleje for de fleste

Sort autostol

i samarbejde med PriceRunner

 

Den sidste autostol på vores liste over nogle af markedets bedste autostole er endnu en stol fra Cybex, der har scoret topkarakterer i flere forskellige tests. Her er der tale om en relativt simpel, men utrolig sikker og smart autostol, der ligger i et prisleje, hvor de fleste kan være med. Den er ukompliceret, men effektiv, og det bliver modellen rost for i test.

Patenteret nakkestøtte og ventilationshuller for komfort

Cybex Solution M-Fix er en autostol, der er nem at installere i bilen, og som bare fungerer, som den skal. Isofix-monteringen holder stolen fast, og barnet har en komfortabel tur takket være både ventilationshullerne i sædet samt den patenterede nakkestøtte, der kan indstilles på 12 forskellige måder. Komforten er altså i top, selvom stolen er relativt simpel.

Udover de komfortable tiltag, så er det en utrolig sikker stol, der lever op til alle de gældende regler. Autostolen har et smart L.S.P.-system, der beskytter barnet ekstra godt mod sidekollisioner, og den indbyggede airbag sikrer dermed, at barnet ikke kommer noget til, hvis uheldet skulle være ude. Den fremadvendte autostol er altså både sikker og komfortabel.

Vaskbart betræk og åbent design

To andre punkter, hvor denne autostol roses i test, er for det vaskbare betræk, der kan pilles af og vaskes ved 30 grader, og for det åbne design der gør det let for barnet at sætte sig i sædet. Modellen er praktisk til hverdagsbrug, og det er også noget, man ser tydeligt på de anmeldelser, som forbrugerne er kommet med, siden denne model blev lanceret i 2017.

Hvis du leder efter en kanon autostol, der er både sikker, komfortabel og praktisk, men ikke skal koste en formue, så er denne model et rigtig godt bud. Den roses i test hos testfirmaerne, og forbrugerne er også enige i, at modellen passer rigtig godt til et travlt hverdagsliv. En perfekt afrunding på vores liste over markedets bedste autostole.

Specifikationer:

 • Godkendt op til 36 kg.
 • S.P-system til beskyttelse mod sidekollisioner.
 • Fremadvendt autostol.
 • Patenteret nakkestøtte med 12 forskellige indstillinger.
 • Betræk kan maskinvaskes ved 30 grader.
 • Mål (H x D x B): 82 cm / 41,5 cm / 54 cm.
 • Vægt: 5,8 kg.


Læs også: Selepude test – Vælg den bedste

Hvad skal du holde dig for øje, når du skal købe en autostol?

Som allerede nævnt flere gange i forbindelse med autostolene på vores liste over markedets bedste autostole, så er der forskel på de forskellige funktioner, som autostolene tilbyder. De er alle sikkerhedsmæssigt i orden, men herudover kan de noget forskelligt hver især. Af netop denne grund kan det være en god idé at se nærmere på vores gode råd herunder, hvis du gerne vil komme hjem med den helt perfekte autostol, der passer til jeres behov.

Passer autostolen i bilen?

Først og fremmest er det vigtigt at tage sig tid til at måle sit bagsæde op for at se, hvor brede og høje autostole, der kan puttes ind på bagsædet. I langt de fleste tilfælde er der ikke noget problem, fordi autostolene netop er lavet i de maksimale mål for gængse biltyper, men det er dog alligevel en vigtig detalje at tage højde for, inden man går på indkøb. Dette gælder i særdeleshed, hvis man har flere børn med i bilen, der alle skal sidde komfortabelt og sikkert i deres autostole.

Har I brug for smarte funktioner, eller er prisen det afgørende?

Når man skal vælge en autostol, så er der store prisforskelle. Disse prisforskelle afhænger normalt både af, hvor etableret et mærke, der står bag stolen, men afhænger også af, hvilke smarte funktioner stolen kommer med. Derfor bør man overveje på, hvilke funktioner man evt. vil give afkald på for at få en billigere autostol til familieturene.

Flere og flere autostole kan drejes 360 grader i deres base på sædet, og hvis dette er en prioritet for dig, så koster det selvfølgelig nogle ekstra penge. Herudover kan stolen være lavet i et ekstra let design, eller den kan være lavet som 2-i-1 stol, hvilket typisk også koster ekstra. Omvendt kan denne ekstra investering være alle pengene værd, hvis funktionerne er vigtige for dig, og derfor handler det i høj grad om at vælge og vrage mellem de forskellige funktioner i forhold til den pris, man vil give.

Lever autostolen op til sikkerhedsreglerne?

Alle autostolene på vores liste over markedets bedste autostole lever op til alle gældende regler og lovgivning på området – men faktum er desværre, at dette ikke gælder for alle autostole på markedet. Derfor er det meget vigtigt at undersøge, hvorvidt stolen er godkendt til brug i Europa og dermed også i Danmark, inden man investerer i den.

Autostole kan bestemt købes for billigt, og hvis stolen lader til at være alt for billig i forhold til funktionerne, så er det ikke nødvendigvis et sikkert køb. Derfor anbefaler vi, at du undersøger modellen i forhold til de gældende regler, inden du slår til.

Skal stolen kunne bruges i mange år?

Som allerede nævnt tidligere i vores guide, så er autostolene typisk delt op i kategorier efter vægt, og det er meget vigtigt at understrege, at dette bør overholdes, når man køber en autostol. Vælger man en stol, der er til en anden vægtkategori, så er det ikke sikkert, at den beskytter barnet godt nok – men der er mange autostole på markedet, der løbende kan tilpasses til barnets udvikling, og som dermed kan bruges i mange år.

Disse autostole betegnes normalt som 2-i-1, hvor ryglænet kan tages af, og sædet kan benyttes, som det er, når barnet er gammelt nok. Dette kan være en prioritering, hvis man gerne vil have en autostol, der holder lidt længere – men det er omvendt også en større investering på det givne tidspunkt. Derfor bør man helt sikkert overveje, hvor længe man forventer, at autostolen skal kunne benyttes og vælge efter dette.

Hvilke regler gælder der for autosole?

Efter at have læst vores liste over markedets bedste autostole igennem, så sidder du sikkert tilbage med en række spørgsmål til de regler, der gælder i forbindelse med mindre børn i bilen og deres autostole. Dette er fuldt ud forståeligt, da der er relativt mange regler at holde styr på for at sikre optimal sikkerhed. Herunder vil vi derfor komme med et kort overblik over nogle de regler, der gælder i forhold til autostole og brugen af disse i Danmark.

Det er barnets højde, der bestemmer, om en autostol er nødvendig

Mange er ofte forvirrede over, hvornår børn ikke længere behøver at bruge en autostol af den ene eller den anden slags – og det kan virke ekstra forvirrende, at det ikke er barnets alder, det kommer an på. I nogle tilfælde vil børn relativt hurtigt kunne undvære autostolen rent lovmæssigt – i andre tilfælde går der mange år, inden det bliver aktuelt. Dette skyldes, at det udelukkende er barnets højde, der er afgørende for, hvorvidt barnet behøver at sidde i en autostol.

Alle børn under 135 centimeter skal lovmæssigt sidde i en autostol eller på et autosæde, der passer til deres højde. Dette skyldes, at bilens sikkerhedsseler kun fungerer optimalt, hvis man har en specifik højde, og så længe dette ikke er tilfældet, vil barnets sikkerhed være forringet ved evt. uheld. Derfor er loven baseret på højde – og ikke som mange tror – alder.

Generelle retningslinjer bør følges

Udover førnævnte lovkrav, så er der også nogle retningslinjer, som man bør følge, når barnet skal med på tur ud i Danmark. Disse retningslinjer sørger for, at barnet er bedst muligt stillet, hvis der skulle ske et uheld.

Først og fremmest bør autostolen helst være placeret på bagsædet, hvis det er muligt. Hvis den alligevel placeres på forsædet, så skal du være helt sikker på, at bilens airbag er slået fra i passagersiden, da den ellers kan få stolen til at blive trykket tilbage i sædet ved uheld. Sædet bør også være trukket helt tilbage, således der er god plads til autostolen.

Hernæst bør autostolen så vidt muligt være bagudvendt, når barnet er mindre end 2-3 år gammel, idet det sikrer barnet meget bedre ved hårde opbremsninger og lignende. Centrifugalkraften slynger én fremad ved kollisioner, og dette er ikke godt for barnet, hvorfor en bagudvendt autostol er guld værd i disse situationer.

Du skal selv have autostolen med i taxaen

Lovkravene til autostole gælder også i taxaer og lignende, indtil barnet er fyldt 3 år – men det er omvendt ikke et lovkrav, at taxachaufføren skal have udstyr med til formålet. Derfor skal du huske selv at medbringe en autostol, hvis dit barn skal med i taxaen og er mindre end 3 år gammel. Når barnet er mere 3 år, er der blot krav til, at de skal spændes forsvarligt fast med taxaens almindelige seler – og dette krav adskiller sig dermed fra den almindelige lovgivning.

Hvilken autostol er testvinder?

Vi har i vores test taget højde for barnets størrelse, men vinderene blev: 1. Maxi-Cosi AxissFix (0-13 kg) - Cybex Sirona M2 (9-18 kg) Britax Römer Kidfix² S Booster (15-36 kg, du kan dog læse mere om hvorfor, samt de andre gode autostole i artiklen.

Hvordan er autostolene blevet testet?

Vores autostole er vurderet ud fra deres sikkerhed, holdbarhed, samt andre relevante informationer omkring den enkelte model. Der er også taget højde for hvor gode autostolen er i daglig brug og ikke blot på papiret.

Hvilken autostol skal du vælge?

Vi har af flere grunde valgt at have mere end én autostol under hver vægtklasse, da dit behov afhænger af flere ting. Vi anbefaler at du klikker dig ind på artiklen for at blive endnu klogere på hvilken model du bør vælge.