Barnevogn test - Find den bedste barnevogn

Indlægget er senest opdateret den 19 august 2021.Forfatter: Line Beirholm

Testvinder
Barnevogn duo testvinder

Konklusion: Her er den bedste barnevogn

Bugaboo Fox2 Complete Duovogn har I vores test fået førstepladsen som den barnevogn der klarer sig bedste i test, når man ser på den med et allround perspektiv. En fantastisk barnevogn, som lever op til alt hvad man kan forvente af en moderne barnevogn.

Gå direkte til forhandler
Bedste barnevogn

Bedste barnevogn

Pris
Billigst hos
Gå til
 • Barnevogn duo testvinder
  Bugaboo Fox2 Complete Duovogn
  Pris: 8.899 kr.
  Billigst hos: Babyshop.dk
 • oddervognensortmelange
  Odder Vida sortmelange
  Pris: 11.999
  Billigst hos: Babysam.dk
 • navyblå barnevogn
  NXT90B Lounge Navy ECO
  Pris: 7.999 kr.
  Billigst hos: Kærebørn.dk
 • Sport klapvogn til baby
  Fox Duovogn Med Alustel
  Pris: 8.899 kr.
  Billigst hos: Pinkandblue.dk
 • økologisk barnevogn stokke trailz
  Stokke Trailz Duovogn (Økologisk)
  Pris: 7.799 kr.
  Billigst hos: Parcellet.dk
 • sort økologiske barnevogn
  Naturkind Varius Pro XL
  Pris: 6.599 kr.
  Billigst hos: Parcellet.dk
 • Sort barnevogn til baby
  Trille Dream light
  Pris: 4.899 kr.
  Billigst hos: Vierbørn.dk
 • BabyTrold barnevogn inkl. startpakke
  BabyTrold barnevogn
  Pris: 3.199 kr
  Billigst hos: Coop.dk
 • Sort wonder barnevogn til baby
  SCANDIA Wonder XL Barnevogn
  Pris: 2.999 kr.
  Billigst hos: Babysam.dk
 • Horizon Go klapvogn
  Horizon Go kombivogn
  Pris: 3.999 kr.
  Billigst hos: Jollyroom.dk

Barnevogn test – Her er den bedste barnevogn 2021

Måske venter I jeres første barn, eller måske har I endda været forældre i flere år. Uanset jeres situation kan det være svært at finde hoved og hale i, helt præcist hvilken barnevogn der passer bedst til ens behov. Lige præcis derfor har vi lavet denne artikel til jer.

Pointen er nemlig, at barnevognen er en af de ultimativt største udgiftsposter for langt de fleste forældre. Mange går nemlig rigtig meget og rigtig langt med deres vogn, hvorfor det er ekstra vigtigt at vælge den helt rigtige lige fra starten af. Spørgsmål såsom: “Skal det være en barnevogn eller i stedet en kombivogn?”, “Hvor stort skal liggemålet mon være?” eller for den sags skyld om “Hjulene skal kunne dreje eller ej?” og naturligvis i forhold til design “Skal vognen have et klassisk eller mere moderne udtryk?”

Med andre ord findes der et utal af spørgsmål som kan gøre hele processen umennesklig uoverskuelig.

En jungel dækker meget godt. I denne barnevognsverden findes der mange forskellige modeller og funktioner, forskellige design, farver og alt imellem, som man som forælder skal forholde sig til og ikke mindst vælge imellem.

Hermed vender vi tilbage til vores primære årsag til at skrive denne artikel. Vi har nemlig forsøgt at gøre jeres liv nemmere, da vi har været ude og søge internettet tyndt for dig. Med andre ord har vi samlet 9 meget forskellige barnevogne, som hver især repræsenterer både den høje og den lave ende med hensyn til priser. Dermed kan du hurtigt navigere ud fra de forskellige fordele, funktioner og design hver vogn har.

Altså er vores guide skrevet for at give dig et godt og samlet overblik over, hvilke typer af barnevogne der er på markedet. I den forbindelse også hvad de enkelte modeller kan og ikke kan. Læs videre herunder og spar en masse tid i den store jagt på den bedste barnevogn til lige præics jeres situation og kontekst.

Denne artikel indeholder:

 • Overblik over 9 af de bedste barnevogne til babyen. 
 • Guide til nemt at vælge den rigtige barnevogn, hvor du ikke mindst får mest for pengene. 
 • En udførlig gennemgang af udvalgte anerkendte tests for at give dig den mest objektive vurdering. 

Bemærk venligst: Ingen af de 9 barnevogne er blevet testet af holdet bag Tildenlille.dk. Listen herunder er udelukkende et udtryk for de barnevogne, der klarer sig bedst i test hos en række uvildige testfirmaer, og som får gode anmeldelser af forbrugerne. Listen giver således et overblik over de bedste barnevogne på markedet, så du ikke selv behøver at læse test efter test igennem.

Pricerunners forbrugerfavoritter netop nu:

Nedenstående 3 barnevogne er de barnevogne, som der netop nu sælges flest af hos Pricerunner. Du bør være opmærksom på, at disse ikke nødvendigvis er de bedste i test. Vores top 10 liste med barnevogne og beskrivelser af disse finder du herunder, hvor kvalitet er den væsentlige faktor.


1. Bugaboo Fox2 Complete Duovogn

 • Anbefalet
 • Stilrigt design
 • Fantastisk kombivogn

Barnevogn duo testvinder

i samarbejde med PriceRunner

 

Modellen Bugaboo Fox2 Complete Duovogn er et kendt navn hos mange nye såvel eksisterende forældre. Helt konkret er Bugaboo Fox2 Complete sammen med flere forskellige barnevogne brands blevet testet ud fra specifikke parametre. Herefter er der blevet givet en samlet score.

Bugaboo Fox2 Complete klarede sig rigtig fint i testen, og det blev belønnet med et flot stempel som den bedste barnevogn her på Tildenlille.

Barnevognen er en duovogn, og er et godt køb til familien der gerne vil have en god vogn, der egner sig til flere muligheder. For blot at fremhæve nogle af egenskaberne, har barnevognen en liggedel og klapvogn på samme amme, let stel med drejbare forhjul, stor rummelig varekurv, let tilgængelig fodbremse og teleskop styr.

Hvad mangler man mere?

Stilfuld og moderne model

Udover at være den foretrukne barnevogn på Tildenlille, har barnevognen rigtig mange fine detaljer, der fortjener en ekstra fokus. Modellen er en flot og stilfuld vogn, som både er klassisk og enkel i sit design. Det er ikke kun æstetikken, der har været i fokus i produktionsprocessen, også dens funktioner er formidable. Den gode affjedring gør at den både er skabt til by og mere ujævn terræn, der giver lidt flere muligheder når man skal ud at gå en tur.

Der medfølger en madras med ventilations topmadras, som sikre ventilation og fuld komfort til baby. Læs mere om disse funktioner her.

Fra liggedel til klapvogn 

Eftersom denne model er en kombivogn, er det let at gå fra barnevogn til klapvogn. For når tiden er kommet, skifter man blot det med medfølgende tekstil sæt, der gør at man har en funktionel klapvogn, der kan bruges helt op til barnet vejer 22 kg.

Alt dette gøres utrolig nemt og man skal ikke ud at erhverve sig noget yderligere, udover dette som medfølger i købet af Bugaboo Fox modellen her. Det eneste ekstra tilbehør som man kan overveje at købe, er et myggenet. Regnslag følger naturligvis med, sådan barnet holder sig helt tør – også hvis man skal på tur på de lidt mere våde dage.

Model med god plads, ifølge eksperterne

Alt i alt en meget funktionel barnevogn med flere muligheder, der senere også kan anvendes som klapvogn. Den er meget nem at have med at gøre – så ligegyldig om det er en cafetur med dine veninder, eller en mere aktiv tur ude i skoven kan barnevognen nemt tages med, da den med sin gode affjedring arter sig fint til det terræn der køres på.

Læs de hurtige produktspecifikationer herunder.

Produktspecifikationer:

 • Liggemål 80 cm
 • Vægt 9,9kg (inkl. liggedel)
 • Stel med drejbar forhjul (kan fastlåses)
 • Pedal fodbremse
 • Varekurv godkendt til 10 kg
 • God affjedring

2. Odder Vida sortmelange barnevognspakke

 • Ny 2021 model
 • Moderne letvægtsmodel
 • Dansk kvalitet

oddervognensortmelange

i samarbejde med PriceRunner

 

Den nye Odder Vida barnevogn med drejbare forhjul og et skønt dansk design. Vælger man at gå med Odder-modellen her, er man sikret en barnevogn der har alle de nødvendige egenskaber, som man må forvente en barnevogn anno 2021 skal kunne.

Denne lette barnevogn har nogle fantastiske køreevner kvag de drejbare hjul. Barnevognen kan nemt begå sig i alt slags terræn – så om det er en tur på stranden, skoven eller bare en slentretur rundt i det lokale nabolag, så indfries det med Vida barnevognen.

Alt i alt en rigtig god køreoplevelse – og også blandt markedets allerbedste.

Strømlinet dansk design 

Det er en barnevogn med et sublimt dansk design. Det er noget Odder har været kendt for i årtier og ikke mindst gør dem til nogle af de mest foretrukne modeller. Deres nye 2021-model lever i den grad også op til dette. Barnevognen kan købes i flere farver – herunder: sort, grå (som denne), navy og grøn.

Bemærk at købes der en Odder barnevogn fra BabySam, tilbydes der også reparation eller service i din lokale BabySam butik. Dette er en i høj grad noget som er værd at tage med og kan give dig noget tryghed i barnevognskøbet.

Se flere detaljer omkring Odder Vida barnevognen i videoen herunder.

Du kan også finde Odder Vida basismodel her. Den står til 11.999 kr.  

Der medfølger 

I købet medfølger der lift, madras til lift, regnslag og kopholder.

Et moderne valg og sikkert valg.

Læs de hurtige produktspecifikationer herunder.

Produktspecifikationer:

 • Indvendigt liggemål 37 x 97 cm.
 • Total vægt: 16 kg.
 • Justerbart håndsyet læderstyr
 • Drejbare forhjul
 • Integreret kopholder
 • God affjedring
 • Og meget, meget mere…

3. NXT90B Lounge Navy ECO Med Sort Stel

 • Praktisk klapvogn
 • Ergonomisk styr
 • Populært valg hos mange

navyblå barnevogn med sort stel

i samarbejde med PriceRunner

 

Den næste i vores barnevogn test er denne NXT90 B, som både er kraftfuld, moderne, sporty og ikke mindst elegant. Endnu et svensk værk skabt af erfarne ingeniører, designere og naturligvis håndværkere. Derudover er det et premium varemærke, som familier i Danmark såvel som rundt om i  verden og gennem generationer har sat stor, stor pris på.

Traditioner er nemlig stærke, og når de først er blevet en del af familien, er de sværre at bryde. Det samme gælder for barnevogne. Hvis bedstemor siger god for én type, jamen så er det højst sandsynligt den som bliver brugt.

Pointen er, at NXT kollektionen afspejler den overordnede kvalitet, funktionalitet og sikkerhed som er Emmaljungas varemærke. Som altid er den bygget til at holde og ikke mindst se fantastisk ud i mange år fremover. Dermed er der også stor sandsynlighed for, at den selvsamme barnevogn kan gå fra generation til generation.

Barnevognen for den miljøbevidste familie

Rent faktisk kommer modellen med et robust stel, som er fremstillet af hele 50% genbrugt aluminium. Yderligere kommer den med Punkteringsfrie ecco® solighthjul, som er lavet 100% genanvendelig materiale. Miljøbevidsthed er én ting, men den kommer også med en lang række fine funktioner, som er i den høje boldgade.

Stellet har nemlig justerbar affjedring, hvilket giver en fantastisk kørekomfort til både dig og dit barn. Yderligere kan stellet let sammenklappes for nem opbevaring og transport uanset formå. Tillige er styret i et blødt kunstlæder med kontrastsyninger, hvilket gør den kan holde til lidt af hvert.

I forhold til barnevognskassen er den superkompakt, og har et stort liggemål på 98 cm, hvilket er kendetegnet ved Emmaljunga. Derudover er den patenteret med ThermoBase-bund, hvilket er til gavn på både varme og kolde dage. Yderstoffet er fremstillet af 50% genbrugte PET-flasker og inderforet lavet med 100% økologisk bomuld. Yderstofferne er derudover lavet i et vejrbestandigt og smudsafvisende materiale med UV50+, hvilket giver essentiel beskyttelse mod solens farlige stråler.

Slutteligt har NXT90 B et fint solsejl, insektnet og ikke mindst en kvalitetsmadras inkluderet, hvilket giver komfort uanset situation. Som en ekstra lille bonus kan NXT90B bygges om til en klapvogn. Her skal du dog tilkøbe et NXT90 Sæde i Flat, hvilket er alle pengene værd.

Med andre år får du en barnevogn i superhøj kvalitet, som gør livet meget lettere for både mor, far og barn. Idéel til helt grønne forældre såvel som de mere erfarene.

Produktspecifikationer:

 • Vægt: 17,6 kg
 • Liggemål på hele 98 cm
 • God til nyfødte helt op til 3 år
 • Patenteret Thermobase bund
 • Inkl. solsejl og insektnet.
 • Punkteringsfrie ECCO solight hjul

4. Fox Duovogn Med Alustel – Fresh White/Black

 • Nem at have med sig
 • Mange funktioner og høj kvalitet
 • Sporty look

Sport klapvogn til baby

i samarbejde med PriceRunner

 

Bugaboo Fox er en super fin lille barnevogn, som rent faktisk har gennemgået en overordentlig grundig test. Den er nemlig blevet testet af hele 3 forskellige ekspertkilder, hvor de kiggede på alt lige fra brugervenlighed til sikkerhed.  Ekspertner er:

 • Littlebabygear.com
 • den britiske avis Daily Mail
 • samt det amerikanske magasin Madeformums.com.

Resultaterne er ret tydelige.

Eksperterne lægger ret hurtigt mærke til, at barnevognen kommer med et væld af super fine funktioner. Disse funktioner er med til at gøre det til en brugervenlig og praktisk model. I samme åndedrag nævner Littlebabygear.com, at materialet er af topkvalitet.

Omvendt konkluderer ekspertkilderne tillige, at Bugaboo Fox har en ret høj pris. Dette er dog den største ulempe, hvis man spørger de 3 eksperter. Man skal som altid huske, at dette er mere eller mindre subjektive kilder, hvorfor andre parametre sagtens kan spille ind i forhold til den høje pris.

En praktisk kombivogn med letvægtsstel

Først og fremmest kan Bugaboo Fox sammenlignes med modellen Bugaboo Buffalo. Bugaboo Fox er nemlig, ligesom Bugaboo Buffalo, en stilren model. Her har fokus været på at være komfortabel og behagelig for både barnet såvel som forældrene.

Dernæst er Bugaboo Fox en kombivogn, hvilket giver dig som forælder mulighed for at anvende den som både en barnevogn og ikke mindst en klapvogn.

Yderligere er denne model forsynet med et letvægtsstel, hvilket medfører en rigtig nem håndtering. Barnevognen er nemlig produceret til at være en solid og isærdeleshed robust barnevogn. På samme tid er den også rigtig nem at have med sig. Den vejer nemlig mindre end 10 kilo, hvilket er en relativ lav vægt for en kombivogn.

Med andre ord får du mange funktioner blandet med høj mobilitet, hvilket resulterer i en rigtig fin barnevogn.

Mange funktioner med flere justeringsmuligheder

Et ord eksperterne ofte bruger er ’luksusmodel’. Især eksperterne fra Madeformums.com gør meget ud af at bruge ordet. Dette gør de især på grund af dens moderne og stilrene design, men især også ford den er så nem og håndterbar. Dette gælder uanset om man bruger den i byen eller på landet. Modellen kommer naturligvis også i flere forskellige farver, hvilket både gør man kan få modellen præcist i et design som passer til ens smag.

Noget af det som er allerbedst er de mange muligheder for at justere modellen til ens ønsker.

Der findes nemlig et utal af funktioner ved Bugaboo Fox. Eksempelvis muligheden for at justere kalechen til forskellige situationer. Kalechen er naturligvis beskyttende og rummelig, men den giver også mulighed for at klappe den helt sammen efter brug.

Slutteligt er noget af det smarte ved denne barnevogn, at der medfølger en del tilbehør. Dermed behøver man ikke at tilkøbe en masse, fordi der naturligvis allerede medfølger nogle helt relevante ting til kombivognen. Dette er også noget af det man betaler for, fordi producenterne har specielt udvalgt det bedste tilbehør.

Svingbare forhjul forøger mobiliteten

Modellen kommer nemlig med 4 store og bevægelige hjul. Dermed bliver den både mobil og ikke mindst fleksibel. Yderligere disse specielle hjul, at der er mulighed for at anvende vognen på de fleste underlag på trods af relativt ujævnt terræn.

Slutteligt har du også muligheden for at justere håndtaget, hvilket gør man kan bruge barnevognen, uanset hvor høj man selv er. For at det ikke skal være løgn kommer Bugaboo Fox også med en stor og let tilgængelig vognkurv under selve barnevognskassen.

Produkspecifikationer:

 • Vægt: 9,9 kg
 • Højde sammenklappet: 88 cm
 • Bredde sammenklappet: 60 cm
 • Dybde sammenklappet: 23 cm
 • Liggemål: 80 cm

5. Stokke Trailz Duovogn (Økologisk)

 • Klap- og barnevogn
 • Topkvalitet
 • Anerkendt mærke

økologisk barnevogn

Kan en barnevogn være økologisk? Rent faktisk ja. Naturkind Vita XL er nemlig en økologisk barnevogn, som tillige har et enkelt og ikke mindst skandinavisk design. Derudover er liggemålet i den høje ende med 98 centimeter, hvilket gør I kan få glæde af barnevognen i flere år.

Noget specielt ved barnevognens liggehøjde er, at den er designet med omtanke for din ryg. Dermed kan du spare din ryg for ubehagelige positioner, hvilket kan give dig skader. I samme boldgade er barnevognens base lavet af træ i kombination med en kokosmadras, hvilket giver grobund for en sund ryg. Fyldmaterialet er naturligvis lavet i 100% ren økologisk uld.

En anden fordel er, at barnevognsdelen kan vendes i begge retninger. Dermed kan I vælge den bedste indstilling for jer.

Noget ekstra lækkert er, at Naturkind Vita XL har en stor kurv til indkøb og ikke mindst et indbygget insektnet i kalechen. Med andre ord er den ikke bare funktionel, den kan også bruges til flere henseender. Yderligere medfølger et ryglæn, der kan indstilles i tre forskellige positioner. Den sidste yderst brugbare funktion er, at barnevognen nemt kan foldes sammen, hvilket gør den god til ferie eller blot en tur i skoven.

Funktionel men med flot design i tankerne 

Udover alle de ovenstående funktioner, giver Vita stellet dig en elegant og stilren barnevogn. På den måde opfylder den alle behov. Lige fra design til funktionalitet.

Som sagt er den høje liggehøjde skånende for din ryg og de store 14” hjul finder nemt vej på alle underlag. Dermed har du en yderst god barnevogn.

Som lovet er barnevognen økologisk, hvilket medfører at alle materialer der kommer i kontakt med barnet er fremstillet i økologiske, GOTS certificerede materialer. For at opsumere får I altså en barnevogn med:

 • Økologisk bomuldsstof fra kontrolleret økologisk dyrkning (GOTS)
 • Træ som base i bunden af vognen
 • Kokosmadras for en sund ryg

Egenskaber

 • Vendbar barnevogns del
 • Både stel og kasse kan foldes helt sammen
 • God højde – skånsom mod ryg og bækkenbund
 • Stor kurv til indkøb etc.
 • Ryglænet kan indstilles i 3 positioner
 • Integreret insektnet bagerst i kalechen
 • Hvert produkt bliver lavet med omtanke i Østrig

Barnevognen bliver gjort klar til forsendelse og sendt direkte fra Naturkind i Østrig. Derfor skal du regne med en leveringstid på omkring 8 – 10 uger. Leveringen er naturligvis gratis!

Nu tænker du måske: “Hvordan kan jeg så se produktet, inden jeg køber noget, som bliver sendt helt fra Østrig?”

Heldigvis kan du altid se barnevognen i et show-room i Sønderborg. Her kan du både se og prøve barnevognen, inden du køber den. På den måde får du også mulighed for at teste, hvordan den passer i din bil.

Produktspecifikationer:

 • 100% ren økologisk uld som fyldmateriale
 • 98 cm liggemål
 • Insekt-net integreret
 • 3 forskellige størrelser hjul
 • Fås med punkterfrie hjul

6. Naturkind Varius Pro XL (Økologisk)

 • Økologiske materialer
 • Foretrukne økologiske barnevogn
 • Nem at manøvre

sort økologiske barnevogn

Den store barnevogn fra Naturkind kan, på trods af sit 98cm liggemål vende på en 5-øre! Vognen er nemlig udstyret med Varius Pro stel med svingbare forhjul, hvilket gør barnevognen let og kvik. Ydermere er vognen praktisk og let at folde sammen, så I kan have den med jer overalt. Overordnet set et denne barnevogn altså en god allrounder, som byder på god stabilitet og et godt vejgreb, så den sagtens kan bruges til outdoor aktiviteter.

Naturkind vognen er designet fuldstændig klassisk i sort og med hvidt inderfor.

Kører du en lille bil, er Varius Pro super praktisk idet, den kan pakkes sammen til en meget lille størrelse. Dette betyder at vognen er nem at rejse med både på kortere og længere ture, hvor en barnevogn kan være nødvendig.

Alle vognens materialer, som kommer i direkte kontakt med barnet er fremstillet i økologiske, GOTS certificerede materialer. Dit barns sundhed er nemlig tænkt ind i hver detalje! Dette kommer også til udtryk i barnevognens kokosmadras, der skaber det bedste fundament for en sund ryg.

 • Økologisk bomuldsstof fra kontrolleret økologisk dyrkning (GOTS)
 • Træ som base i bunden af vognen
 • Kokosmadras for en sund ryg
 • 100% ren økologisk uld som fyld materiale

Vælg mellem 3 hjultyper:
Letvægts luftkammerhjul
Lufthjul (+349kr.)
Punkterfrie Comfort-hjul (+ 449kr.)

Produktspecifikationer:

 • Liggemål: 98 cm
 • Økologiske materialer
 • Justerbar ryglæn
 • Træ-base i bunden af barnevogn
 • Kokosmadras
 • Højdejusterbart styr med korkisolering

7. Trille Dream light

 • Robust stel
 • Let at manøvre
 • Mest komfortable i test

Sort barnevogn til baby

 

Her har du en barnevogn i midt-prisklassen. Vognen er virkelig, virkelig fin til prisen og ligger hverken i den helt dyre eller helt billige ende, men et godt sted i midten. Fordelen ved denne vogn er, at den vil kunne holde i lang tid. Barnevognen er nemlig udstyret med et stort liggemål, faktisk hele 97 cm. For dig betyder det, at I vil kunne bruge vognen til barnet er omkring 3-årsalderen. Det betyder at I ikke er nødt til at skifte vognen ud lige med det samme, fordi barnet vokser ud af den. Man kan med andre ord sige, at det er lidt af en langtidsholdbar barnevogn.

Yderst manøvredygtig vogn

Trille dream egner sig virkelig godt til bykørsel især. Vognen er nemlig udstyret med drejevenlige forhjul, hvilket gør den nem at manøvrere rundt i byen med, hvor man ofte skal styre udenom forskellige forhindringer.

Efter at have læst utroligt mange produktanmeldelser, er der særligt én ting, der går igen. Nemlig at vognen er utrolig robust og hårdfør. Det har dog den konsekvens, at vognen kan føles ret tung at køre rundt med. Med andre ord, kan det altså godt kræve en god portion energi at skubbe vognen rundt. Især i mere vanskelige terræner, kan det hurtigt blive en mindre workout at køre med vognen.

Moderne og funktionelt design

Trille Dream Light er designet i et klassisk design, som klæder de fleste. Designerne bag ved nemlig, hvor vigtigt udseendet kan være for kommende forældre og er her gået den sikre vej. Vognen er helt igennem nydelig og elegant, så den vil helt sikkert passe perfekt til både dig og dit barn.

En anden ting, der typisk er meget vigtigt for kommende forældre er at barnevognen er funktionel og praktisk, hvilket man må sige at denne udgave er! Barnevognskassen er eksempelvis sammenklappelig, så man hurtigt og nemt kan pakke den ind i bilen, når hele familien skal afsted på tur.

Yderligere er barnevognen udstyret med et fint ryglæn. Når barnet er over 6 måneder, kan dette ryglæn bruges, når I er ude og trille med vognen. Kalechen sikrer samtidig god luftcirkulation i vognen.

Overordnet set kan vognen altså alt det nødcendige og så lidt til!

Trille barnevogn til danske forhold

Vi danskere ligner ikke vores europæiske søskende ret meget, når det kommer til hvordan vi bruger barnevogne. Herhjemme lader vi nemlig barnet sove til middag udendørs i barnevognen, hvilket de andre steder i Europa ville synes var helt absurd.

Dette kræver naturligvis en vis robusthed af barnevognen, hvilket denne model fra Trille er bygget til. Vognen kan holde til alt fra sne og regn til sol. Med andre ord, kan den bruges gennem hele året. Designerne bag har ligeledes tænkt på det praktiske spørgsmål om, hvordan man holder en helårs-vogn ren og lavet betrækket på sådan en måde, at det nemt kan tages af og vaskes efter behov.

Let at rengøre

Alle forældre ved at børn er rigtig gode til at svine ting til. Derfor bør familiens barnevogn også være meget let at rengøre og det er denne version heldigvis! Selve barnevognskassen er udstyret med et vaskbart betræk, som man hurtigt og nemt kan tage af og få vasket, når det trænger til en god rengøring.

Det vil altså sige, at med denne vogn, har det ikke den store betydning, hvor meget dit barn smørrer ting og sager på betrækket, det kan nemlig nemt vaskes!

Vognen kan tilpasses efter forbrugeren

Forældrenes højde kan være en problematik, man måske ikke lige har tænkt over. Det betyder nemlig noget, hvis ens partner er meget lavere eller højere end sig selv. Forældrenes højde betyder noget, idet høje forældre ofte har brug for at styret sidder anderledes end hvis en lav forældre skulle skubbe vognen.

Denne vogn er udstyret med et regulerbart styr, så det kan indstilles efter førerens højde. Med andre ord, er det blevet gjort nemt for høje og lave forældre at deles (og være enige!) om den samme vogn, da den kan sættes således, at den er behagelig for begge parter at køre med.

Der følger fint ekstraudstyr med

Når man køber denne vogn, følger der både en lift og en pusletaske med, som selvfølgelig passer til barnevognen. Hvis man har brug for yderligere udstyr, findes der stort set alt man kan komme i tanke om, som kan tilkøbes.

En af de ting, som aller flest køber med er Trille Dream Seat, som er et rigtig flot klapvognssæde. Det smarte ved at købe klapvognssædet med er, at du lynhurtigt kan forvandle din Trille Dream Light barnevogn til en klapvogn. I nogle situationer, er en klapvogn nemlig langt mere praktisk end en barnevogn og omvendt. Ovenikøbet slipper I også for at have to vogne stående!

Produktspecifikationer:

 • Ligge dimensioner: 97 x 40 x 23 cm
 • Liggemål lift: 78 x 32 x 22 cm
 • Hjul tommer 14″
 • Højde på styr: 85 – 112 cm
 • Stellet sammenklappet: 97 x 63 x 31 cm
 • Stelvægt: 8,5 kg.
 • Vægt på barnevogns-kasse: 7 kg

8. BabyTrold barnevogn inkl. startpakke

 • Inklusiv ekstra udstyr
 • Bedst til prisen
 • Klassisk design

En barnevogn, der er rigtig, rigtig fin til prisen. Den er hverken i den helt dyre eller helt billige ende. Vognen har et ganske stort liggemål, nemlig 97 cm, hvilket bevirker, at dit barn vil kunne bruge vognen i lang tid – typisk op til 3-årsalderen. Det er derfor en langtidsholdbar vogn, der ikke skal udskiftes med det samme.

Yderst manøvredygtig vogn
Vognen har drejevenlige forhjul, hvilket gør den yderst manøvredygtig. Den egner sig særligt godt til bykørsel.

Vi har læst adskillige produktanmeldelser, og det er tydeligt, at folk finder vognen robust. Dog har robustheden den lidt negative konsekvens, at vognen er en smule tung. Derfor kan det godt kræve en del energi at skubbe vognen rundt i vanskelige terræner.

Moderne og funktionelt design
Udseendet af en barnevogn betyder rigtig meget for mange, og det er tvivlsomt, at Trille Dream Light skræmmer nogle væk, når det kommer til æstetikken. Det er nemlig en ganske nydelig vogn, der stensikkert vil klæde både dig og dit barn.

Foruden at det er vigtigt, at en barnevogn er smuk og nydelig, så er det mindst lige så vigtigt, at vognen er funktionel, og det må man sige, at denne vogn er. Vognens store funktionalitet kommer til udtryk på mange forskellige måder, blandt andet at barnevognskassen er sammenklappelig, så den fylder ekstremt lidt i bilen, når man skal på tur.

Derudover viser den høje funktionalitet sig i form af det fine ryglæn, der er i vognen. Et ryglæn, som børn over 6 måneder kan benytte sig af. Vognen kan alt det nødvendige – og lidt til. Et anden funktionelt plus er kalechen, der sikrer god luftcirkulation, når dit barn ligger og drømmer sødt om delfiner i vognen.

Let at rengøre
Et barn sviner. Det ved enhver forælder. Derfor må ens barnevogn meget gerne være let at gengøre, og det er denne her vogn heldigvis.

Barnevognskassen har et vaskbart betræk, som man uden problemer kan tage af og vaske, når betrækket er blevet en smule ulækkert. Dermed gør det ikke så meget, hvis dini lille guldklump gylper i vognen, eller vognen på anden måde bliver beskidt.

Vognen kan tilpasses efter forbrugeren
Hvis ens partner er markant højere eller lavere end en selv, kan det faktisk medføre lidt besvær, når det kommer til valg af barnevogn. Høje mennesker foretrækker nemlig sjældent samme type vogne, som lave mennesker gør. Heldigvis er denne vogn lidt atypisk på dette område og foretrækkes både af høje og lave. Dette skyldes, at styret er regulerbart, så det kan indstilles efter forbrugerens højde.

Der følger fint ekstraudstyr med
Hvis man investerer i barnevognen, får man lift og pusletaske med. Har man behov for yderligere ekstraudstyr, kan dette let tilkøbes. Det mest populære tilkøbsprodukt er Trille Dream Seat, som er et lækkert klapvognssæde. Med et sådant sæde kan du let forvandle din Trille Dream Light barnevogn til en klapvogn.

Produktspecifikationer

 • Liggemål: 97 x 40 x 23 cm
 • Styrhøjde: 85 – 112 cm
 • Sammenklappet stel: 97 x 63 x 31 cm
 • Vægt barnevognskasse: 7 kg
 • Liggemål lift: 78 x 32 x 22 cm
 • Anbefalet alder: 0 – 3 år.

9. SCANDIA Wonder XL Barnevogn

 • Lav pris
 • Enkelt design

Sort wonder barnevogn til baby

Her er det lykkedes Scandia at skabe en barnevogn med et klassisk og tidsløst design. I denne vogn er barnet sikret godt i mod alt fra regn og sne til solskin og blæst på grund af den gode kaleche. Yderligere er vognen udstyret med fire fremadgående lufthjul, hvorpå der er siskret optimal affjedring.

Barnevognen er lavet i et åndbart yderstof, et vaskbar inderfoer og så er den tilmed vandafvisende. Du har altså de optimale betingelser for at kunne holde vognen flot og ren i lang tid af gangen. Når vi snakker praktik, er der under selve barnevognskassen masser af plads til at opbevare alle de nødvendigheder I har brug for, når familien er på tur.

Selvfølgelig er Wonder XL barnevognen udstyret med et langt liggemål på hele 96 cm. Det betyder altså at den kan bruges meget længe i forhold til de vogne, der har et kortere liggemål. Med andre ord, sikre du dig at have et sted, hvor dit barn kan få en god lur i flere år fremad fra fødselen. Det er altså en god investering på den lange bane.

Denne vogn kan kun købes hos BabySam, da deres forretninger er ekslusive forhandlere af dette produkt. Du kan naturligvis også finde den i webshoppen. Hvis du holder øjnene godt åbne, kan du være heldig at den kommer på tilbud på hjemmesiden.

Barnevognen er blandt de aller billigste kvalitetsbarnevogne på markedet.

Blandt de absolut billigste kvalitetsbarnevogne på markedet. Med denne vogn får du alt, hvad du har brug for. Den har både sit flotte, klassiske udseende, er god til at have alt det praktiske med og så er den virkelig rar at skubbe rundt, på grund af den gode affjedring. Alt dette, får du til en særdeles god pris.

Produktspecifikationer:

 • Liggemål langs: 96 cm
 • Liggemål Bred: 36 cm
 • Vaskbar indevendig

10. Horizon Go Kombivogn med liggedel

 • 3,5 stjerner på Trustpilot
 • Fordelagtig pris

 

Horizon Go klapvognen fra Silvercross er en super smart kombi-vogn. Udover den kommer med en babynest, som gør at den er egnet helt fra fødselen er den også udstyret med en liggedel, så den kan bruges som barnevogn.

Babynesten er fremstillet i naturlige bambusfibre, så baby kan ligge godt fra dag ét! Dette er altså en virkelig skøn klapvogn, hvor designerne bag har haft stort fokus på kvalitet og detaljer.

Klapgvognen er udstyret med robuste punktérfri multi-terræn hjul med affjedring, så vognen sagtens kan komme rundt på stier og andre svære overflader. Derudover er vognen udstyret med drejelige forhjul, så den er nem at styre. Dette kan være en stor fordel, når man skubber vognen rundt i byen.

En virkelig smart feature er at vognen har en vendbar siddedel og aftagelig frontbøjle. Det gør det nemt for jer som forældre at vende retningen, som barnet sidder i. Når der eksempelvis er masser af vind, kan man vende sædet, så barnet ikke får vinden lige i ansigtet. Yderligere er kalechen udstyret med mulighed for ventilation.

Når I som familie skal have pakket bilen og på tur, er denne vogn super praktisk, idet den nemt kan foldes sammen, så den bliver lille og kompakt og dermed nem at have med. Klapvognen er egnet til børn, der vejer op til 25 kg, da det er denne vægt siddedelen er designet til at kunne klare.

Også på designet er der ikke sparet på noget. Vognen er designet i lækkert Oxford-vævet tekstil i et smukt design. Desuden medfølger et regnslag til vognen.

Produktspecifikationer:

 • Vægt: 11 kg
 • Længde: 99 cm
 • Bredde: 60 cm
 • Højde på styr: 94-108 cm
 • Størrelse sammenfoldet: L: 87 x B: 60 x H: 35 cm
 • Liggebredde: 33,5 cm
 • Liggehøjde: 49 cm

Essentielle overvejelser at gøre sig ved køb af barnevogn

Uanset om du står og skal købe en barnevogn for første gang eller du har prøvet det før, er det altid godt at tage nogle overvejelser i betragtning inden et køb. Du har måske allerede lært en masse fra dine venner og familie, hvis du er førstegangsforælder. Omvendt kan det være, du har prøvet det før, hvorfor du har nogle gode erfaringer allerede. 

Dog kan der sagtens være nogle aspekter, som endnu ikke er blevet taget i betragtning. Disse ting kunne måske gå hen og gøre din hverdag endnu bedre. 

Derfor har vi lavet en lille liste herunder med nogle helt centrale råd til, hvilke ting du burde huske på, inden du trykker køb. 

Listen er gjort så overskuelig så muligt, så du nemt og hurtigt kan gå igennem den. 

Størrelsen på barnevogne
Du kommer nok ikke udenom at tænke på størrelsen. Her er nemlig flere forskellige muligheder alt afhængig af dine præferencer. 

Med fordel kan du nemlig vælge en barnevogn, som har en liggekasse med minimum 80 centimeter. På den måde får dit barn mulighed for at bruge den i flere år. Dette betyder omvendt, at du får en større vogn, hvilket også kan være en udfordring hos nogen. 

Med andre ord skal du tænke dig godt om, hvilke forhold du har, eksempelvis hvor stor din bil er, og ikke mindst hvor lang tid, du regner med dit barn skal bruge en barnevogn.

Stabilitet i stellet
Stabiliteten handler om flere ting. Naturligvis i forhold til sikkerhed da det påvirker dig, når du går rundt med vognen. Omvendt handler det især også om komfort. Både for dig selv men så sandeligt også for barnet. Desto mere stabil en barnevogn, desto bedre oplevelse for alle involverede. 

Du kan med fordel prøve barnevognen af og se, om modellen er stabil eller ej. Både når du kører med den men også generelt set. Barnet skal jo helst ligge godt og komfortabelt, lige meget hvor man kører henne. Dog kan nogle modeller være specifikt lavet til ujævnt terræn, hvorfor andre er bygget til almindelig vej.

Hvor godt manøvrer barnevognen?
Noget vi også anbefaler dig at teste af er, hvor godt du faktisk kan manøvre vognen. Igen prøv barnevognen af og mærk efter, hvor let du synes, den er at manøvrere med. Der er jo forskel på os mennesker, hvorfor én person kan føle noget andet kontra en anden person. 

Derfor handler det om, at det skal være let for dig at køre med vognen og ikke generende.

Plastik hjul eller luft dæk

Du finder barnevogne med begge typer dæk. Først og fremmest skal du have med i overvejelserne, hvor præcist barnevognen skal bruges.

Går du meget ved skove, stisystemer, græsmark, uofficielle veje, strand og parker, er en barnevogn med luftdæk absolut et af de bedre valg.

Går du derimod meget i byen, ved fast terræn eller for den sags skyld i centre, er drejehjul i plastik det, du skal kigge efter. Her opnår du nemlig en rigtig fin stabilitet og komfort. 

Også til større indkøb kan man med fordel vælge plastikhjul, da de kan være mere stabile i forhold luftdæk.

Hvilken slags barnevogn skal du vælge?

Dette spørgsmål er simpelthen ét af de sværeste men også klart ét af de vigtigste. Måden du kommer til at bruge vognen, bestemmer nemlig hvilken type der vil passe bedst til dig. 

Derfor kan du stille det selv følgende spørgsmål: 

 1. Har jeg brug for at tage mit barn med på aktive gåture eller blot almindelige ture? 
 2. Hvilket terræn vil jeg begive mig ud i 
 3. Hvor lang tid ønsker jeg, at mit barn skal kunne bruge barnevognen?
 4. Har jeg lyst til at købe én eller måske to vogne? 

Når du har svaret på ovenstående spørgsmål, er det meget nemmere for dig at finde frem til det helt rette. 

Eksempelvis kan en kombivogn være god, hvis du er lidt til det hele. Omvendt er liggemålet ofte lidt lavere, hvilket gør barnet ikke kan bruge vognen i lige så lang tid som ved en klassisk barnevogn. 

Derfor kan det faktisk være smart at have to barnevogne. Én til en aktiv hverdag i høj bevægelse (løb med videre) og én til almindelige gåture. 

Yderligere kan det være, du ofte tager på længere ture. Her kan de store barnevogne også være meget upraktiske, hvorfor en mindre og mere sporty barnevogn kan være det helt rigtige valg. 

Slutteligt kan det egentlig bare siges, at som med så meget andet, handler det om dig og din situation. Hvad har du egentlig tænkt dig at bruge barnevognen til? Når du kan svare på det, ved du helt automatisk hvilken vogn, du har brug for. 

Bonusinfo: Hvis du er interesseret i at købe en barnevogn på afbetaling, så kan dette også være en løsning. Det kan nemlig være en større udskrivning at købe en barnevogn til dens fulde pris. Det at købe på afbetaling er lidt tabubelagt, men efterhånden kan du sagtens købe en barnevogn uden at det koster ekstra i renter og gebyrer. Dette kan f.eks. gøres hvis du vælger din barnevogn på afbetaling med Viabill, som er en dansk indløser, der klarer afdragene for dig, men uden merpris.


Hvordan vedligeholder du barnevognen bedst?

Nogle vælger et købe en helt ny barnevogn, fordi de gerne vil have, deres barn får deres helt egen vogn. Andre vælger en brugt, som både sparer miljøet og klimaet, men naturligvis også pengepungen. Derudover har nogle forældre allerede en vogn stående efter det første barn. 

Uanset hvor man står har de alle den samme fællesnævner: Man kommer ikke udenom vedligeholdelse. Derfor er dette også yderst vigtigt at tage i betragtning. Derfor har vi lavet en lille liste med gode aspekter, du kan tage i betragtning, inden du gør et køb.

Stellet skal være nemt at rengøre
Stellet på barnevognen skal naturligvis også rengøres, da det er her dine hænder oftes kommer i kontakt med vognen. En god måde er faktisk at gøre det samtidig med bil- eller cykelvasken eller lignende. Man kan nemlig sagtens anvende den samme form for sæbe til de to. Efter vasken bør man smøre stellet præcist som på en cykel for at undgå rust. 

Måske skal barnevognen ikke holde længere end 2-3 år, men husk på at barnevognen er ude gennem hele året. Derudover vil du nok gerne beholde vognen til barn nummer 2. 

Knirkende stel kan opstå, men her anbefaler eksperterne blot, at man bruger lidt silikone-spray på de knirkende dele. 

Dog afhænger det hele af barnevognen, hvorfor du skal tage i betragtning, hvordan materialet af vognen er. Tjek det derfor, inden du køber.

Vask al tekstil på vognen
Heldigvis kan de fleste tekstiler i en barnevogn tages af og vaskes i vaskemaskinen på 30-40 grader. Dog afhænger det af modellen, hvorfor det er derfor vigtigt med regelmæssig vask af både betrækket og generelt alle tekstiler. 

Derudover er det vigtigt at minde sig selv om, at barnet ofte ligger i vognen hver dag i flere timer. Dermed skal de tekstiler, som ikke kan fjernes, i stedet tørres af med en fugtig klud efter hvert brug.

Jo bedre du er til det, desto længere får du en flot og sund barnevogn. Til glæde for både dig og barn.

Husk at pleje hjulene også
Hjulene lægger man ofte ikke mærke til, men hvis de var væk, ville man med det samme stoppe op. Med andre ord er de essentielle for, at vognen overhovedet kan køre. 

Derudover er en barnevogn ude i al slags vejr, og her bliver især hjulene ofte hårdt medtaget. Det gælder specielt i de kolde måneder, hvor der kan komme alt fra slud og sne, sjap, mudder og ikke mindst vejsalt.

Derfor skal man ligesom på en bil fjerne skidt og snavs fra hjulene regelmæssigt. Husk også at vaske dem med sæbevand, og naturligvis at tørre dem grundigt bagefter for at undgå rust.Smør dem også jævnligt med en god kvalitetsolie.

Noget du også skal bide meget mærke i er dækkene. Måske har du lufthjul, hvorfor du skal holde øje med om de er hårde og gidt pumpede. Korrekt pumpede dæk gør det nemlig både lettere for den voksne at skubbe vognen, men det forlænger faktisk også barnevognens levetid.

Vedligeholdelse handler også om sikkerheden
Barnet kommer altid først. Derfor burde du priotere vedligeholdelsen højt også. På den måde er du nemlig sikker på, at vognen gør præcist dét, du forventer den vil gøre, som da du købte den. 

Resultatet er desuden, at du får en vogn, som er sikker både til de første såvel som det sidste barn. 

Forbered barnevognen mod vind og vejr
Som nævnt bliver en barnevogn udsat for mange forskellige typer vejr. Derfor er det en god idé at planlægge lidt, i forhold til hvilket vejr man støder ind i. 

Et klassisk eksempel er for meget sol. Solen påvirker nemlig alle materialer den støder ind i, om det så er en murstensmur eller din hud. Derfor påvirker den naturligvis også din barnevogn. Når du er er det derfor en rigtig fin idé at holde vognen i skyggen. Dette kommer desuden også barnet til gode, da den for meget sol hurtigt kan lede til høje temperaturer i kabinen. 

I forhold til regn kan man aldrig være helt sikker. Et vandtæt telt kan sagtens tage vand ind efter noget tid, selvom det er blevet imprægneret. Derfor handler det om at undgå for meget kontakt med fugt. Eksempelvis ved at bruge et regnslag som kan dække vognen til, når det regner eller sner for den sags skyld.

Yderligere har fugt også den effekt, af fugtskader kan opstå efter længere tids påvirkning af vand, hvilket i værste tilfælde kan føre til skimmelsvamp.

Med andre ord handler det om altid at tørre vognen af, efter man har været ude i fugtigt vejr.  


Gode råd til når dit barn skal sove udenfor

Man kommer ikke udenom, at en lur udenfor er noget af det allerbedste for ens barn. Den ofte kolde luft gør, man sover endnu bedre, hvilket kun er godt for dit barn. Omvendt kan det helt naturligt lede til, at nogle forældre bliver lidt bekymrede ved en udendørs lur. Primært på grund af vejr men også andre aspekter.

Heldigvis kan man sagtens lade sit barn sove udenfor, så længe man tager sin forholdsregler. Faktisk er det decideret sundt for dit barn, hvorfor det helt sikkert er noget, du skal udforske. 

Nedenstående er baseret på viden fra både livsstil.tv2.dk og dr.dk, som giver deres besyv med. Derudover er det suppleret op af de lægefagligeeksperter hos sundhedsstyrelsen.dk og ikke mindst sundhedsplejersken.dk. På den måde får du nogle super fine råd og tips her.

Pas på de helt små børn
Børn under 12 måneder, især under 6 måneder, tåler ikke nær så meget kulde som ældre børn. Derudover vil de typisk ikke give lyd fra sig ej heller bevæge sig ret meget. Dermed kan de ligge i lang tid og alt blive alt for kolde. 

Med andre ord anbefales det, at du skal passe på med at lægge helt små børn udenfor længe ad gangen. Især i det kolde perioder. Husk på at et helt lille barn ofte vil ligge helt stille, hvilket altså gør, at i de kolde tider, vil ingen bevægelse føre til, at barnet hurtigere bliver kold.

Et barn kan rent faktisk sove udenfor meget tidligt
En god tommelfingerregel er, at barnet kan sove udenfor omkring 5-6 ugers alderen. Dermed er det ikke lang tid, du skal vente, før dit barn kan drage fordel af alle de gode ting, ved at sove udenfor.

Individuelle behov hos nogle børn
Hvor nogle børn vil trives fint med at sove udendørs, vil andre naturligvis ikke. Derfor handler det om at se efter barnets individuelle behov. Brug dette som din guide til at finde ud af, hvor barnet “har lyst til” at sove. Naturligvis er det dig som tager beslutningen, men ved at lytte til dit barns reaktioner, finder du den absolut bedste løsning. Dermed får du også svar på spørgsmålet om det skal være indenfor eller udenfor eller måske en kombi?

Kun sunde og raske børn bør sove udenfor
For tidligt fødte børn eller for den sags skyld børn, som har kroniske sygdomme bør ikke sove udendørs. Det kan nemlig i værste tilfælde være meget skadeligt for dem.

Maksimum 2 timer per gang
Generelt bør børn ikke sove udendørs i mere end 2 timer, og naturligvis mindre hvis det er koldt. Derudover er det vigtigt, at du regelmæssigt ser til barnet.

Minus 10 grader er grænsen
Det er fint at lade barnet sove udendørs, selvom det er vinter. Dog bør barnet ikke sove udendørs, hvis temperaturen kommer helt ned under minus 10 grader. 

Heldigvis, eller uheldigvis, oplever vi i disse tider ikke ekstrem kulde særligt ofte i Danmark længere. Med andre ord er der god grobund for at lade sit barn sove udenfor hele året.

Beskyt mod elementerne
Placér barnevognen med det sovende barn i et område med læ, beskyttelse mod regn, sne og i allerhøjeste grad direkte sol. 

Direkte sol kan nemlig lede til en ekstrem overophedning af barnevognen, hvilket kan være farligt for barnet. Derudover er det også vigtigt, du undgår steder med meget træk.

Giv barnet det rigtige tøj på
Rigtig påklædning er vigtig i Danmark, da vores vejr konstant skifter. Det præcist samme gælder selvfølgelig, når dit barn skal sove udendørs.

Giv barnet hue, ærmer og vanter på, når det er koldt. På den måde er både hoved og hænder beskyttet. Videre bør du jævnligt mærke efter, om barnet fryser eller sveder. En god måde at se det på er at tjekke følgende: 

 • Vådt eller svedigt i nakken eller foran på brystet, så sveder barnet
 • Er nakken eller brystet koldt, så fryser barnet.

Derudover skal barnet helt naturligt ikke have hue på, da det dermed ikke vil kunne komme af med sin varme. 

Bonus tip: Det vil ofte være nok med en bodystocking eller undertrøje i de varme perioder, hvilket kan gøre det hele lidt nemmere.

Dyne eller pose kan være et godt redskab
I kolde tider kan man lægge en dyne rundt om barnet. Selvom barnet har en dyne på, skal der stadigvæk være godt med tøj på. Bruger du en sovepose kan man nøjes med lidt mindre tøj, men du skal stadigvæk være opmærksom.

Pas på huden
Barnets ansigt vil ikke være tildækket, når barnet ligger og sover. Derfor er huden udsat. Yderligere er en babys hud sart og skal passes på. Derfor kan du med fordel bruge en hvilken som helst fedtcreme sålænge den er vandfri, da vand kan give frostskader på babys hud. Faktisk indeholder lotion også en del vand, hvorfor dette også bør undgåes.

Undgå at hænge stofbleen over barnevognens åbning
Mange forældre hænger en stofble henover åbningen i barnevognen, men dette anbefales rent faktisk ikke. Problemet er, at det kan øge både temperaturen og fugtigheden inde i vognen, hvilket jo ikke er godt for barnet.

Myggenet kan være smart
Hvis det er varmt og sommer, kan det være en god ide med et myggenet over barnevognen. Dog skal du være forsigtig, da myggenettet også er med til at holde på varmen. Dermed kan det øge temperaturen ekstra meget inde i vognen, hvilket kan være farligt. 

Sådan skal du klæde dit barn på
Alt afhængigt af årstiden skal dit barn selvfølgelig have forskelligt slags tøj på. Her er lag-på-lag metoden absolut det nemmeste og mest praktiske. En god rækkefølge du kan bruge er denne: 

 1. Ble 
 2. Bodystocking
 3. Hue hvis vinter og koldt
 4. kortærmet og tynd bluse i bomuld
 5. korte og tynde bukser i bomuld
 6. bluse med lange ærmer i bomuld
 7. sparkedragt med fødder i bomuld
 8. ulden trøje med lange ærmer
 9. Vanter
 10. sokker og dyne.

Vi håber, vores guide har kunnet hjælpe dig. Vores allerbedste råd er sådan set, at du får bruge disse råd blandet med dine egne og måske din families råd. På den måde kommer du til at blive mere selvsikker, og dit barn får den bedst mulige hverdag. 

Derudover vil vi blot ønske dig tillykke med dit lille barn.


Hvilken barnevogn er den bedste?

I vores test er det Big Star Supreme Lounge som har fået den famøse 1. plads. Dog skal du være opmærksom på, at det kan variere efter hvilke behov du har, så vi anbefaler at du læser lidt i vores test for at vælge den helt rette model.

Hvor meget koster en god barnevogn?

Hvis du skal have fingrene i en af de bedste barnevogne, så skal du forvente at betale mellem 8.000-10.000 kroner. Dog findes der også modeller, som koster det halve, hvor man får rigtig meget værdi for pengene - nogle af disse modeller har vi med i vores test her.

Hvilken slags barnevogn skal du vælge?

At vælge den rigtige type barnevogn er ét af de sværeste spørgsmål at besvare, da det afhænger af hvilket behov du har, samt hvilken barnevogn som passer bedst til dig. Vi har nederst i denne test samlet nogle af de spørgsmål, som du kan stille dig selv for at blive helt sikker.

Andre læser også
+71 gaveideer Gaver-til-1-aarig

Gaver til 1-årige - Find den helt rette gave

Vælg blandt de udvalgte gaver

En særlig gave til den 1-årige Selvom stort set alle ikke kan huske deres første fødselsdag, så…

Læs mere
+65 gaveideer 2 årig dreng vasker op

Gaver til 2-årige - Find den helt rette gave

Vælg blandt de udvalgte gaver

Den perfekte gave til en 2-årig Mange mennesker mener, at det er det nemmeste og mest naturlige…

Læs mere
+49 gaveideer

Gaver til 3 årig - Find den helt rette gave

Vælg blandt de udvalgte gaver

Hvordan du finder en god gave til en 3-årig 3-årige børn er en spændende aldersgruppe at give…

Læs mere
Børnepenge

Børnepenge satser og udbetalingsdatoer - 2021

Børnepenge

IndholdsfortegnelseBørnepenge sats 2021Børne- og ungeydelse udbetalingsdatoer (2021)Hvornår får jeg svar på min henvendelse?Børnepenge til investering Børne- og…

Læs mere
+44 gaveideer

Gaveideer til nybagt mor - Se dem her

Vælg blandt 39 gode gaver

Perfekte gaver til den nybagte mor Efter at have læst vores liste over de gode gaveideer til…

Læs mere
Autostol test

Autostol test - Her er den bedste autostol

IndholdsfortegnelseSådan vælger du den bedste autostolAutostole 0-13 kg:1. Maxi-Cosi AxissFix – Smart autostol, bedst i test2. Britax…

Læs mere
Bedside crib

Bedside Crib Test → De 7 udvalgte bedside cribs (2021)

IndholdsfortegnelseVælg den bedste bedside crib til dit barn1. Tutti Bambini CoZee – Smukt design og god kvalitet2….

Læs mere
Babyalarm

Babyalarm test - Her er den bedste babyalarm 2021

IndholdsfortegnelseBabyalarm Test – Vælg den bedste babyalarm i test1. Neonate BC-6900D2. Neonate BC 6500D3. Philips Avent DECT…

Læs mere