Forside

De bedste skoletasker til børn anno 2022

De bedste skoletasker til børn anno 2022

Indlægget er senest opdateret den 25 marts 2022. Forfatter: Lau Christensen

skoletaske
Testvinder
Smallstuff-Canvas-Backpack-Dark-Rose

POPULÆR: Smallstuff Canvas Backpack

I denne guide finder du mange skønne skoletasker, men vi har valgt at plukke én model ud – nemlig denne smallstuff canvas backpack. Pris, kvalitet og opbevaring scorer højt.

Læs mere om tasken
De udvalgte skoletasker

De udvalgte skoletasker

Pris
Billigst hos
Gå til
 • Smallstuff-Canvas-Backpack-Dark-Rose
  1. Smallstuff Canvas Backpack - Dark Rose
  Pris: 199 kr.
  Billigst hos: Kukkelu.dk
 • Lego-Nielsen-Ninjago-School-Bag-Set-Grey
  2. Lego Nielsen Ninjago School Bag Set - Grey
  Pris: 764 kr.
  Billigst hos: Taskehuset.dk
 • Ergobag-Prime-School-Backpack-Cinbearella
  3. Ergobag Prime School Backpack - Cinbearella
  Pris: 898 kr.
  Billigst hos: Babygear.dk
 • Beckmann-Classic-22L-Forest-Deer-Blue
  4. Beckmann Classic 22L - Forest Deer Blue
  Pris: 799 kr.
  Billigst hos: Justcool.dk
 • Beckmann-Classic-22L-Champion
  5. Beckmann Classic 22L - Champion
  Pris: 699 kr.
  Billigst hos: Jollyroom.dk
 • Jeva-Beginners-Jackie
  6. Jeva Beginners - Jackie
  Pris: 659 kr.
  Billigst hos: Jeva.dk
 • Jeva-Intermediate-Rainbow-Pegasus
  7. Jeva Intermediate - Rainbow Pegasus
  Pris: 749 kr.
  Billigst hos: Helm.dk
 • Beckmann-Classic-22L-Camo-Rex
  8. Beckmann Classic 22L - Camo Rex
  Pris: 799 kr.
  Billigst hos: Jollyroom.dk
 • Jeva-Beginners-Rose-Rhapsody
  9. Jeva Beginners - Rose Rhapsody
  Pris: 539 kr.
  Billigst hos: Justcool.dk
 • Jeva-Square-Flora
  10. Jeva Square - Flora
  Pris: 389 kr.
  Billigst hos: Justcool.dk

Skolestart 2022: Den rigtige skoletaske

En god skoletaske skal gerne kunne indeholde de vigtigste ting, som dit barn har brug for gennem skoledagen. Skoletasken skal derfor være praktisk, men den må også gerne have et fint design, som barnet kan lide.

Der findes rigtig mange forskellige skoletasker til børn, som kan fås i forskellige størrelser, funktioner og designs. Herunder kan du finde en skoletaske testanmeldelse, der er god at gøre brug af, når dit barn skal have en skoletaske, der opfylder behov, ønsker og som samtidig er komfortabel at bære rundt på.

Denne skoletaske test indeholder:

 • Et godt overblik over nogle af de bedste skoletasker til børn på markedet.
 • En guide til, hvordan du vælger den helt rigtige skoletaske til dit barn.
 • Gode råd til når du skal købe en skoletaske.

Bemærk venligst: Ingen af de udvalgte skoletasker på nedenstående liste er testet af os hos Tildenlille.dk. Disse er i stedet nøje udvalgt ud fra deres performance i test hos en række uvildige testvirksomheder og forbrugerne.

Du kan finder dermed nogle af markedets bedste skoletasker til børn samlet på ét sted, uden at skulle røre en finger.

Andre læste også: Penalhus guide – sådan vælger du det rette

1. Smallstuff Canvas Backpack - Dark Rose

Smallstuff-Canvas-Backpack-Dark-Rose

Vi fremhæver:

 • Holdbare materialer.
 • Brystrem.
 • Vandafvisende.
Find billigste forhandlerI samarbejde med PriceRunner

Hvis du vil være sikker på, at dit barn får en skoletaske i høj kvalitet, så er denne fine Smallstuff taske et godt bud. Det er den perfekte skoletaske til de mindste, der skal begynde i børnehaven eller skolen.

Enkelt design med lidt glitter

Denne fine Smallstuff taske har et enkelt design, der har fået en håndfuld glitter, i form af en flot stjerne midt på tasken. Modellen fås i flere forskellige farver, så den kan tilpasses til enhver smag.

God plads til opbevaring

Smallstuff tasken er udstyret med et dejligt stort rum og en lille forlomme. Dit barn kan derfor både få plads til penalhuset og madpakken, og så kan den lille forlomme bruges til andre nødvendige småting, som barnet vil kunne få brug for, såsom sutten.

Nem at bære rundt på

Det kan nogle gange være vanskeligt for de mindste at holde skoletasken på ryggen, uden at den falder af skuldrene hele tiden. Smallstuff tasken har en clips, der kan lukkes ved barnets bryst, som tasken bliver på ryggen, og barnet får den rette støtte.

Smallstuff skoletasken har klaret sig godt i test, og er derfor er perfekt bud på dit barns første skoletaske.

2. Lego Nielsen Ninjago School Bag Set - Grey

Lego-Nielsen-Ninjago-School-Bag-Set-Grey

Vi fremhæver:

 • Ekstra god opbevaringsplads.
 • Masser af ekstra tilbehør.
 • Justerbare skulderremme.
Find billigste forhandlerI samarbejde med PriceRunner

Hvis dit barn er vild med Lego, så er denne seje skoletaske fra Lego et fremragende bud. Lego tasken har en masse funktionelle egenskaber, der kan gøre dit barns skoletur ekstra behagelig og nem.

Praktisk skoletaske

Lego skoletasken er meget praktisk, da den kan justeres på mange måder, så den passer til dit barns optimale pasform. Bunden på Lego tasken er solid, hvilket gør det nemt for barnet, at finde alle de ting, de skal bruge, uden at tingene bevæger sig rundt nede i tasken. Den fine Lego taske passer til børn fra 0.-2. klasse, så dit barn kan få glæde af den i mange år.

Uanede mængder af tilbehør

Hvis du vælger denne Lego skoletaske til dit barn, så får du rigtig meget for dine penge. Med Lego skoletasken får du nemlig en sidelomme, der kan opbevare dit barns drikkedunk, så I undgår ødelagte papirer og bøger. Derudover kommer Lego tasken også med et regnslag, der er perfekt, hvis barnet skal en tur ud i regnen for at komme i skole. Regnslaget kan derefter tages af i igen, og opbevares i forlommen. Du behøver heller ikke tænke over at skulle skaffe et penalhus, da dette også er inkluderet, og heri er der både farveblyanter, blyantspidser og linealer, som dit barn kan bruge.

Behagelig komfort

Lego taskens hoftebælte og brystrem sørger for, at dit barn får den helt rette komfort, når tasken bæres. Indeni Lego skoletasken er det store rum delt op i flere små, der gør det nemt at adskille skolebøgerne fra f.eks. madpakken. Skolebøgerne kan placeres i det inderste rum, så vægten er helt tæt op ad ryggen.

3. Ergobag Prime School Backpack - Cinbearella

Ergobag-Prime-School-Backpack-Cinbearella

Vi fremhæver:

 • Fremstillet af 100% genbrugte PET-flasker.
 • Praktisk indvendig opdeling.
 • Høj slidstyrke.
Find billigste forhandlerI samarbejde med PriceRunner

Hvis du leder efter en skoletaske, der er lavet med omtanke for miljøet, og som samtidig er ergonomisk, så har denne Ergobag skoletaske klaret sig godt i test. Ergobag tasken kommer med mange gode funktioner, som dit barn vil kunne få stor glæde af i længere tid. Ergobag tasken har nemlig et reguleringssystem, så den passer til børn i alderen fra ca. 6-10 år.

Synlig og sikker skoletaske

Ergobag skoletasken er udstyret med en masse reflekser, så dit barn kan være synlig på de mørke dage på vej til skole. Derudover er Ergobag tasken også yderst slidstærk og vandtæt, så dit barn kan begive sig ud i al slags vejr, og Ergobag tasken vil ikke tage nogen form for skade.

Ergonomisk design

Ergobag skoletasken er designet ud fra samme ergonomikonceptet fra vandrerygsække, så den kan give dit barn den bedste komfort. Ergobag tasken kan også indstilles præcis til barnet, så det nærmest vil føles som en leg at bære rundt på skoletasken.

Individualiseret design

Dit barn har selv mulighed for at udsmykke Ergobag tasken. Det er muligt at købe en masse forskellige tags, der kan sættes fast på tasken, så dit barn selv kan designe sin helt egen skoletaske. Det er også muligt at lave sine egne tags med jeres egne billeder ved hjælp af nogle skabeloner.

4. Beckmann Classic 22L - Forest Deer Blue

Beckmann-Classic-22L-Forest-Deer-Blue

Vi fremhæver:

 • Høj kvalitet.
 • Anatomisk formet rygstøtte.
 • Blinkende lys.
Find billigste forhandlerI samarbejde med PriceRunner

Det næste bud på en rigtig god skoletaske til de mindste, er denne Beckmann model. Denne taske er i ekstrem høj kvalitet, og er især populær på det norske marked. Beckmann tasken er behagelig at bære på, da den er skabt med fokus på god ergonomi for barnet. Derudover er der heller ikke en finger at sætte på designet. Beckmann tasken kan bruges af børn i 0.-1. klasse.

Super funktionel skoletaske

Beckmann skoletasken kommer med en masse funktioner, der gør den både praktisk og komfortabel for barnet at bære på. Tasken kommer med topstrammere på skulderremmene, så tasken kan tilpasses i takt med, at barnet vokser. Beckmann modellen kommer også med brystrem og hoftebælte, der gør det nemt og ubesværet at have tasken på. Til de grå regnvejrsdage har tasken et indbygget regnslag i låget, så den kan bæres i al slags vejr.

To designs i én taske

Beckmann tasken er udstyret med en vendbar frontlomme, så tasken i princippet kan få to forskellige udseender. Tasken kommer også med nogle knapper med forskellige motiver, så tasken kan pyntes efter behov.

God vægtfordeling

Modellen er bygget med en anatomisk formet rygstøtte, der fordeler vægten, så den lille ryg ikke bliver overbelastet. Beckmann tasken kan derfor både bære madpakke og skolepapirer helt uden besvær.

5. Beckmann Classic 22L - Champion

Beckmann-Classic-22L-Champion

Vi fremhæver:

 • Flotte detaljer.
 • Mange smarte funktioner.
 • Perfekt til gymnastik og eventyr.
Find billigste forhandlerI samarbejde med PriceRunner

Næste bud på en perfekt skoletaske til børnene er endnu en model fra Beckmann. Denne model har et fint sportsmotiv, der passer perfekt til det aktive barn. Denne taske indeholder alle de nødvendige funktioner, som en god skoletaske skal have. Den har derfor også klaret sig yderst godt i test.

Diskret opbevaring

Beckmann skoletasken sørger for at holde godt fast på alle dit barns ting. Modellen har en lomme til opbevaring af drikkedunken. Lommen lukkes med en lynlås, og dit barns drikkedunk bliver opbevaret inde i selve tasken, så der ikke er risiko for, at den kan falde ud. Selve tasken lukkes med spænder, så dit barn sikkert kan medbringe alle sine skoleting.

En taske der passer på barnets ryg

Beckmann tasken er designet til at få tung bagage til at føles let. Dette gøres ved at vægten lægges på hofterne, så barnets ryg ikke skal bære al vægten alene. Taskens stropper kan også justeres, så den passer perfekt til netop dit barns størrelse.

Kompatibel

Beckmann tasken har som sagt masser af plads. Det er dog muligt at gøre tasken større ved at tilkøbe en mindre model, der kan monteres på den større taske, og så er der næsten ikke noget, som Beckmann tasken ikke kan bære på.

6. Jeva Beginners - Jackie

Jeva-Beginners-Jackie

Vi fremhæver:

 • Mange reflekser.
 • Praktisk indretning.
 • Indbygget gymnastiktaske.
Find billigste forhandlerI samarbejde med PriceRunner

Endnu et bud på den perfekte begynder skoletaske er denne Jeva model. Tasken har et sødt hundemotiv, og så kan den bruges af børn i 0.-2. klasse. Der er derfor mange gode år i denne taske for barnet. Jeva tasken er konstrueret med lav vægt og en speciel ergonomisk skumryg, der sørger for at passe på barnets ryg.

Optimal bærekomfort

Jeva tasken sørger for god komfort i form af den justerbare brystrem. Du behøver derfor ikke bekymre dig om, om dit barn går og bærer på for meget. På remmene er der en bred elastik, der sikrer, at de ikke forlader den valgte indstilling, når tasken står på gulvet i skoletiden. Elastikkerne kan også bruges til at holde styr på overskydende rem.

Mange muligheder for opbevaring

Jeva modellen giver mange muligheder for opbevaring af forskellige ting. Dit barn kan nemt medbringe sit gymnastiktøj i den medfølgende gymnastikpose, der nemt kan sættes fast og tages af selve skoletasken, så den ikke skal fylde på de dage, hvor barnet ikke skal bruge posen. Jeva tasken har også en masse forskellige rum. Der er både plads til den medfølgende drikkedunk, og i hovedrummet finder du en polstret tabletlomme, der også kan bruges som rumdeler.

Skriv dine kontaktoplysninger i tasken

I låget på Jeva modellen finder du et navneskilt, hvor du kan skrive dit telefonnummer og jeres adresse på. Hvis der skulle ske noget med barnet i skoletiden, så kan pædagogerne nemlig nemt og hurtigt få fat på dig.

7. Jeva Intermediate - Rainbow Pegasus

Jeva-Intermediate-Rainbow-Pegasus

Vi fremhæver:

 • Vandtæt materiale.
 • To tasker i en.
 • Justerbare remme.
Find billigste forhandlerI samarbejde med PriceRunner

Denne Jeva skoletaske har klaret sig yderst godt i test, så derfor er den selvfølgelig med på denne liste. Denne farvestrålende model er endnu et fremragende bud på en god skoletaske. Jeva tasken kan bruges af børn fra 0.-3. klasse, så der er mange gode skoleår i denne model.

Fokus på sikkerhed

Jeva tasken er bygget med et stort fokus på barnets sikkerhed, og dette ses tydeligt i form af de mange reflekser, du kan finde rundt omkring på tasken. Dit barn er derfor yderst synlig i morgentrafikken og i de mørke vintermåneder.

Ergonomi og komfort

Jeva modellen er produceret med den bedste komfort for barnets ryg. Rygdelen består af et super blødt materiale, der sørger for, at der ingen “lufthuller” er mellem barnets ryg og tasken.

Unikt design

Hver Jeva model er unik i og med, at mønstret på tasken er varierende fra taske til taske. Dit barn får dermed sin helt egen unikke taske, som de kan vise frem ovre i klassen. Modellen kommer også med en tilhørende gymnastiktaske, der kan tages af og på efter behov.

8. Beckmann Classic 22L - Camo Rex

Beckmann-Classic-22L-Camo-Rex

Vi fremhæver:

 • Godt air-flow i ryggen.
 • Integreret regnslag.
 • Vandtæt madpakkelomme.
Find billigste forhandlerI samarbejde med PriceRunner

Endnu et godt bud på en god skoletaske til dit barn, så har denne Beckmann model også klaret sig godt blandt testvirksomhederne. Denne dinosaur udsmykkede skoletaske er den perfekte til barnet, der er vild med dinosaurer. Denne praktiske model vil med sikkerhed blive et hit blandt klassekammeraterne.

En taske der kan klare vind og vejr

Denne Beckmann skoletaske er yderst holdbar, da den er lavet af vand- og smudsafvisende materiale. Dit barn kan derfor trygt transportere sine skoleting selvom regnen falder. Tasken har også en vandafvisende madpakkelomme, så frokosten kan holde sig frisk hele dagen.

Funktionelt tilbehør

Udover selve Beckmann tasken, så får du også en masse tilbehør med til tasken. Der medfølger bl.a. en mini-taske med, som dit barn kan have sine nøgler eller andre småting i. På selve tasken er der også et blinklys, der kan lyse i 30 minutter, så dit barn kan ses hele vejen til og fra skole.

9. Jeva Beginners - Rose Rhapsody

Jeva-Beginners-Rose-Rhapsody

Vi fremhæver:

 • Perfekt pasform.
 • Fremstillet af PVC frie materialer.
Find billigste forhandlerI samarbejde med PriceRunner

Hvis dit barn skal starte i 0. eller 1. klasse, så er denne Jeva model en af de bedste begynder tasker på markedet. Denne farverige taske er super fin og ekstra rummelig, så der er plads til lidt af hvert i den. Denne model har klaret sig rigtig godt i test.

Aftagelig gymnastiktaske eller mini rygsæk

Med denne Jeva skoletaske får dit barn to tasker i en, da der med tasken medfølger en aftagelig gymnastiktaske, der også kan fungere som en lille rygsæk, der vil være perfekt til udflugter med klassen. Det betyder også, at den kan tages af, når dit barn ikke skal bruge den til gymnastik eller udflugter.

Masser af plads

Udover den ekstra gymnastiktaske så kommer Jeva skoletasken med ekstra meget plads. Dit barn kan både få plads til sin drikkedunk i den smarte sidelomme, og så er der et isoleret rum til madpakken, så skolepapirerne ikke kommer til at lugte af mad.

10. Jeva Square - Flora

Jeva-Square-Flora

Vi fremhæver:

 • PVC-fri.
 • Vandtæt materiale.
 • Ekstra stort madpakkerum.
Find billigste forhandlerI samarbejde med PriceRunner

Hvis du skal vælge en skoletaske til de lidt større børn, så egner denne Jeva skoletaske sig perfekt til børn fra 2.-5. klasse. Der er nemlig ekstra plads til PC eller tablet i denne model. Med denne model er der lagt fokus på, at barnet selv skal kunne bære, betjene og bruge tasken.

Ekstra mange lommer

Jeva modellen indeholder ekstra mange rum, så dit barn selv kan organisere sine ting. Der kan for eksempel opdeles i skoleting, hvor bøger og penalhus kan ligge, og så kan madpakken få et rum for sig selv også. Hvis skolen er mobilfri, så er der også en lomme, der kan opbevare mobilen i skoletiden.

3-punkts støtte

Denne Jeva model er skabt med et ekstra stort fokus på komfort og den rette støtte til barnet. Rygdelen på tasken er opdelt i tre behagelige støttepunkter, så dit barn kan bære sin skoletaske på den mest behagelige måde. Modellens brystremme er polstrede og regulerbare, så de kan vokse sammen med barnet.

Hvordan vælger jeg den bedste skoletaske til mit barn?

Der er nogle vigtige faktorer, der skal være opfyldt, når du skal vælge en ny skoletaske til dit barn. Dit barn skal bl.a. være synlig i trafikken, så de kan bevæge sig sikkert rundt i trafikken til og fra skole. Her kan du med fordel kigge efter skoletasker med ekstra mange reflekser eller lygter.

Dit barns skoletaske skal selvfølgelig også passe til klassetrin og alderen. Du kan som regel tjekke taskernes produktbeskrivelser, hvor der tydeligt vil være angivet, hvilken aldersgruppe de individuelle tasker passer til. 6

Du må selvfølgelig også gerne selv have nogle krav til dit barns skoletaske. Det kan f.eks. være at dit barn ønsker en skoletaske i bestemte farver eller motiver. På vores liste kan du finde mange skoletasker, der hver især har et flot design.

Hvis skoletasken skal være funktionel, så kan du overveje tasker, der kommer med ekstra tilbehør såsom gymnastiktasker, så du ikke skal tænke over at gå ud og bruge ekstra penge på sådan en.

Hvad koster en skoletaske til børn?

Du kan finde skoletasker til børn i forskellige prisklasser. Materialet og tilbehøret til skoletaskerne kan have en afgørende indflydelse på prisen. Du kan derfor med fordel bruge lidt ekstra penge på en skoletaske, hvor du og dit barn får lidt ekstra ud af den.

Dit barns skoletaske skal selvfølgelig også kunne holde til lidt af hvert, da den skal bruges hver dag. Her kan du også finde skoletasker, der er lavet i ekstra slidstærkt materiale.

De udvalgte skoletasker koster mellem omkring 600 DKK og 900 DKK. Skoletaskerne til 900 DKK kommer ofte med ekstra god komfort og ergonomisk støtte.