Aktivitetstæppe - Se 8 af de bedste modeller

Testvinder
graat aktivitetstaeppe med kat

TESTVINDER: Moulin Roty aktivitetstæppe

Aktivitetstæppet fra Moulin Roty udmærker sig på både at kombinere legetøj og musik. På den måde får du her et legetæppe der stimulere flere sanser hos din baby. Derudover er tæppet CE-certificeret for at sikre den lille de bedste legeforhold.

Gå til forhandler
Bedste aktivitetstæppe

Bedste aktivitetstæppe

Pris
Billigst hos
Gå til
 • graat aktivitetstaeppe med kat
  Moulin Roty (leg med musik)
  Pris: 1200 kr.
  Billigst hos: LirumLarumLeg
 • farverig legetaeppe med boejle
  B-Kids (bedst til pris)
  Pris: 400 kr.
  Billigst hos: Coop.dk
 • graat legetaeppe i plys
  Sleepbag aktivitetssæt (premium)
  Pris: 1350 kr.
  Billigst hos: Coop.dk
 • bright starts aktivitetstaeppe safari
  Bright Starts (rejsevenlig)
  Pris: 340 kr.
  Billigst hos: Jollyroom.dk
 • graat legetaeppe til baby
  Done by Deer (CE-certificeret)
  Pris: 680 kr.
  Billigst hos: Mammashop.dk
 • lamaze farverig legetaeppe
  Lamaze - Freddie The Firefly
  Pris: 380 kr.
  Billigst hos: Sundleg.dk
 • haba aktivitetstaeppe med vand
  HABA - Little Mermaid (med vand)
  Pris: 400 kr.
  Billigst hos: LirumLarumLeg
 • lyseroedt aktivitetstaeppe med elefant
  Liewood Glenn (nyfødte)
  Pris: 800 kr.
  Billigst hos: LirumLarumLeg

Test af de 8 bedste aktivitetstæpper til babyer og børn

Et tæppe til aktivitet er uundværlig til babyen og det lille barn. Legetæpper har mange fordele både for dig og for din baby. Der findes masser af tæpper, der kan underholde, stimulere og aktivere dit barn.

Hvilket et du skal vælge, afhænger blandt andet af, hvor gammel din søn eller datter er.

Tæpperne har til formål at styrke barnets motorik og skærpe opmærksomheden. Du får frie hænder, så du kan snakke med dine gæster, ordne vasketøj eller lave mad.

Herunder finder du en aktivitetstæppe test med produkter, der henvender sig til børn fra 0-1 år.

Denne aktivitetstæppe test indeholder:

 • Et overskueligt og nemt overblik over nogle af markedets bedste aktivitetstæpper.
 • En guide til, hvordan du udvælger det rigtige aktivitetstæppe.
 • Gode råd og tips til når du skal købe et aktivitetstæppe.

Bemærk venligst: Ingen af de udvalgte aktivitetstæpper på nedenstående liste er testet af holdet bag Tildenlille.dk. De er i stedet nøje udvalgt ud fra deres performance i test hos en række uvildige testfirmaer og hos forbrugerne. Dermed finder du nogle af markedets bedste aktivitetstæpper på ét samlet sted uden at skulle røre en finger.


1. Moulin Roty tæppe – Testvinder

 • Plysset, CE-godkendt tæppe
 • Nem at folde sammen
 • 3 stykker legetøj med forskellige lyde

graat aktivitetstaeppe med kat

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
1.199,95 1.199,95 Gå til butik

Når du vil have det bedste legetæppe til babyen, skal du vælge et produkt med både legetøj og musik. Dette tæppe fra Moulin Roty er CE-certificeret, så du kan give din baby de sundeste og mest sikre legeforhold derhjemme.

Om Moulin Roty aktivitetstæppe

Fra tidlig alder begynder små børn og babyer at udvikle fascination for bestemte former, farver og objekter. Dyr er nogle af de første ting og væsener, som babyer får interesse for.

Moulin Roty er de sunde og charmerende legetæpper, der er lavet i kære dyredesigns. Produkterne kan bruges både til leg, stimuli, motorisk udvikling og til hvilestunder. Et tæppe til aktivitet og leg skal kunne bruges igennem mange måneder. Derfor skal du sørge for, at din baby får masser af underholdning og stimuli, når du køber tæppe.

Det er en stor fordel at købe tæppe med musik. Musikken er med til at skærpe opmærksomheden hos det lille barn, så evnen til at fokusere styrkes.

Moulin Roty er et af de mest velfungerende tæpper, der er lavet med masser af bløde materialer og strukturer, som din baby kan gribe efter og tage fat i.

Selve tæppet er formet smed krop og markant hoved fra forskellige dyr. Den plyssede overflade vil føles behagelig for dit barn, så det er muligt at ligge på tæppet i ble.

Over tæppet hænger der 3 skønne stykker legetøj med lyde. De giver knitrende lyde, så det er sjovt at trykke på dem.

Det bløde og CE-godkendte tæppe fra Moulin Roty henvender sig til de allermindste. Det kan bruges til babyer fra 0 år og igennem de første måneder af livet.

De 2 bøjler der hænger over tæppet, er nemme at klikke af og på. Dette gør det effektivt at kunne pakke tæppet sammen, så det kan tages med i bilen, når du skal på besøg med dit lille barn hos venner eller familie.

Det særlige ved Moulin Roty tæpperne er, at de findes i forskellige udgaver med hensyn til dyr på tæppet. De kan vælges som hval, kat og bjørn.

Udvalgte specifikationer

 • Sikkerhedstestet
 • Flere udgaver at vælge imellem (3 forskellige dyr som tema)
 • Kan bruges fra nyfødt

2. B-Kids aktivitets- og legetæppe – Bedst til prisen

 • Farverigt aktivitets- og legetæppe
 • 4 stykker legetøj formet som kære dyr
 • Med spejl der skærper interessen hos din baby

farverig legetaeppe med boejle

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
399,95 399,95 Gå til butik

Om B-Kids aktivitetstæppe

Der er masser af aktivitetstæpper til babyer og små børn at gå på opdagelse iblandt. Fra familie til familie kan der være forskellige behov i forhold til, hvilke detaljer og funktioner tæppet skal have.

B-Kids aktivitets- og legetæppet er det rette valg for dig, som ønsker et tæppe, der kan stimulere dit lille barn i forhold til flest mulige sanser. Det flotte tæppe kan bruges fra nyfødt.

Det tykke tæppe er blødt, og det er lavet i masser af skønne farver. Designet med de mange mønstre ligner, at det er lavet i patchwork.

Den måde, babyer lærer om former og verden på, er ved at bruge sanserne. Derfor skal et legetæppe og det hængende legetøj kunne holde til at blive udsat for masser af kram og tryk.

Over tæppet hænger der 4 stykker legetøj, der alle er lavet som søde dyr. Dyrene kan klikkes af på de 2 bøjler, så dit barn kan studere dem nærmere. De bløde tøjdyr kan tåle at blive trykket på, trækket i og puttet i munden.

Dette giver din baby fuld frihed til at lære sine omgivelser at kende, og det forlænger levetiden med tæppet.

Som noget særligt er der monteret et lille spejl på en af bøjlerne over tæppet. Det er først i løbet af 1års alderen, at børn lærer om sig selv og bliver i stand til at adskille sig selv fra andre. For babyen betyder det, at han eller hun ikke ved, hvem ansigtet i det lille spejl er. Din baby får en oplevelse af at være i selskab med andre, når der kan kigges op i spejlet, og der kan ses et ansigt.

Det er med til at give mere underholdning for babyen, og det giver dig ekstra tid til at kunne klare praktiske opgaver i hjemmet, når du har hænderne frie.

Udvalgte specifikationer

 • Budgetvenlig pris
 • God som ekstratæppe
 • God gaveidé
 • Designet til at styrke øjne-hånd koordination

3. Sleepbag aktivitetssæt – Premium valg

 • Kan bruges både indenfor og udendørs
 • Kiler i skum medfølger (kan bruges som ergonomisk støtte og til at forebygge fladt hoved)
 • Tæppe med høj isoleringsevne

sleepbag graat plys aktivitetstaeppe

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
1.199,00 1.199,00 Gå til butik

Om Sleepbag aktivitetssæt

De største forskelle imellem de bedste aktivitetstæpper handler om, hvilke aldersgrupper de henvender sig til. Der er tæpperne, som kan bruges fra nyfødt, og så er der tæpperne, der henvender sig til små børn fra 4-6 måneder.

Til dig der vil have det mest eksklusive tæppe til din 4-6 måneder gamle baby, vil dette komplette aktivitetssæt fra Sleepbag være det helt rette valg.

Det stilrene og funktionelle tæppe er lavet til at give dit barn masser af komfort. Det tykke og plyssede materiale på aktivitetstæppet sikrer, at dit barn ligger i komfortable og lune omgivelser uanset årstid.

Det særlige ved Sleepbag er, at det er et sæt, som består af hhv. tæppe, bøjler samt de funktionelle skumkiler.

Vi har alle hver vores favoritpositioner, når det kommer til at ligge ned. Det samme gælder for babyer. Dog skal du være opmærksom på, at din babys hovedform vil påvirkes af liggeposition. Md de bløde kiler kan du undgå, at dit lille barn ligger i den samme stilling på ryggen.

De bløde kiler af skum kan lægges ind i lommerne, som du finder på undersiden af tæppet. Dette er med til at forhindre fladt baghoved hos det lille barn.

Derudover kan kilerne bruges som støtte for babyen. Det kan være en sej kamp for mange babyer at løfte hovedet selv, og træningen henimod at kunne gøre det er besværlig. Du kan hjælpe dit barn på vej ved at bruge de praktiske kiler.

Det er ikke kun på grund af det innovative design, at det eksklusive aktivitetstæppe fra Sleepbag skiller sig ud. Materialerne adskiller sig også fra mange af de andre gode, sundhedsvenlige og slidstærke legetæpper til børn og babyer.

Sleepbag er lavet af Nylontwill, plys og PU-læder. De kraftige og modstandsdygtige materialer gør det muligt at bruge tæppet udenfor i sommerperioden.

Betrækket på kilerne og tæppet kan vaskes i maskinen ved 60 grader. Dit lille barn får masser af glæde, komfort og underholdning i lang tid, og du får mest kvalitet for pengene.

Der er mulighed for at hænge forskellige plysdyr i hængslerne på bøjlerne.

Udvalgte specifikationer

 • Designet til at give din baby maksimal komfort
 • Forhindrer fladt baghoved hos dit barn
 • Ergonomisk udviklet
 • Lavet i de mest slidstærke materialer

4. Brigth Stars Legemåtte med bøjler – Reason to buy

 • Klassisk model
 • God polstring på tæppet
 • Lavthængende legetøj (giver større anvendelsesglæde for babyen)

bright starts aktivitetstaeppe safari

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
301,00 301,00 Gå til butik
499,95 499,95 Gå til butik

Om Bright Stars legemåtten

Der er mange producenter fra både ind- og udland, som fremstiller de praktiske og funktionelle aktivitetstæpper. Det udvider dine valgmuligheder, og det gør det muligt at finde en model, som passer til dine krav og ønsker.

Én af de ting du skal have fokus på, når der skal vælges legetæppe til det lille barn, er babyens mulighed for at kunne tage fat i legetøjet. Det er her, det overordnede formål med produktet findes. Legetæpper skal stimulere babyers sanser og motorik. Dette gøres ved, at barnet får øje på de kære og iøjnefaldende plysdyr, som hænger tæt ved eller over kroppen. Når objekterne studeres, skal barnet selv kunne tage fat om de søde plysdyr.

Modellen fra Bright Stars er en klassisk legemåtte. Den er lavet med et skønt, farverigt tæppe med søde dyr, og den er udstyret med 4 stykker legetøj. Det smarte ved Bright Stars tæppet er, at legetøjet er placeret i en lav høj på alle bøjer, så din baby har meget nemmere ved at gribe fat i de kære safaridyr. Det er mere tilfredsstillende for din baby at kunne række ud efter og få fat i legetøjet.

Hos mange tæpper er plysdyrene hængt for højt til, at det er muligt for babyen selv at få fat i de søde dyr.

Bright Stars kan bruges derhjemme, eller det kan nemt og problemfrit pakkes sammen, når I skal på besøg eller på ferie. Bøjlerne er fleksible, og tæppet kan rulles sammen, så det hele kan medbringes i en pose.

Dette er en stor fordel, når I skal på besøg hos venner eller familie. Når babyen er underholdt, har I frihed til at snakke med vennerne, og I kan slappe mere af.

Aktivitetstæppet er polstret, så din baby ligger i bløde og komfortable omgivelser.

Har du masser af udstyr, legesager og tilbehør til leg og stimulering til din baby, kan det være tilstrækkeligt at vælge et klassiske legetæppe til dit lille barn.

Udvalgte specifikationer

 • Safari-tema
 • God pris
 • Nem at folde samme og tage med på besøg eller på ferie
 • Kan bruges fra nyfødt

5. Done By Deer – Sundt og rundt aktivitetstæppe til babyer

 • Aktivitetstæppe med musik
 • CE-certificeret
 • Kan vaskes i maskinen ved 40 grader

graat legetaeppe til baby

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
599,00 599,00 Gå til butik
599,00 599,00 Gå til butik
799,00 799,00 Gå til butik
799,95 799,95 Gå til butik

Når du vælger tilbehør, legetøj og udstyr til din baby, er det vigtigt, at materialerne er 100% sikre og sunde. Den bedste måde at opnå denne garanti på er ved at vælge de CE-certificerede legetæpper som Done By Deer.

Om Done By Deer aktivitetstæppet

Går ud op i design og kvalitet, når der skal købes legeredskaber og basisudstyr til familiens mindste medlemmer, kender du sikkert allerede den danske virksomhed – Done By Deer.

Det moderne og elegante legetæppe er det rette valg, når du går efter at købe de mest sikre og sunde produkter til din baby. CE-certificeringen er en af vores vigtigste mærkeordninger, der fortæller, at både materialer og produktionsforhold er sundheds- og miljøvenlige.

Done By Deer er en populær og anerkendt producent af børnelegetøj og babyudstyr. Der lægges vægt på design og kvalitet i fremstillingen af hver et produkt hos virksomheden.

Du finder det moderne aktivitetstæppe i flere forskellige varianter.

Done By Deer ved, at børnefamilierne har forskellige behov og ønsker, når det kommer til at vælge look på det uundværlige udstyr til babyen. Om du er til et sundt aktivitetstæppe i gråt, rosa eller blåt look, er helt op til dig.

Uanset hvilken farve du vælger, får du et elegant, stilfuldt og funktionelt tæppe til din baby, som kan give utallige timers underholdning. Der er hele 5 stykker legetøj monteret på bøjlerne, så dit barn får masser af visuelt stimuli.

Tæppet er lavet med god polstring af polyesterfibre, der både er et blødt og slidstærkt materiale. Med den kraftige polstring kommer din baby til at ligge rart, blødt og lunt.

Det særlige ved Done By Deer legetæppet er, at det er formet i rundt design. Hos mange af de andre kvalitetslegetæpper er der en top og en bund. Der giver større anvendelsesglæde, når du vælger et rundt legetæppe, da der er frihed til at lægge din baby under forskellige dyr.

Over aktivitetstæppet hænger der det sødeste plyslegetøj. Der er både dyr og luftballoner, som alle kan undersøges af babyen. Legetøjet er lavet af 80% bomuld, der er et hudvenlige naturmateriale, som tåler at blive vasket i maskinen.

Du kan vedligeholde kvaliteten på både tæppe og legetøj, når du vasker produkterne med jævne mellemrum. Legetæpper vil helt automation blive nusset og beskidt på begge sider. Når du vælger et produkt, der kan vaskes, holder du bakterier væk fra dit barn.

Udvalgte specifikationer

 • Danskproduceret
 • Nem at folde sammen og tage med på besøg eller på ferie
 • Findes i forskellige udgaver
 • Lavet af hudvenligt bomuldsmateriale

6. Lamaze ”Freddie The Firefly” – god støtte

 • Kraftig støtte til hoved
 • Konkurrencedygtig pris
 • Perfekt gaveidé

lamaze farverig legetaeppe

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
399,00 399,00 Gå til butik
399,95 399,95 Gå til butik

Om ”Freddie The Firefly” fra Lamaze

Du behøver ikke vælge det dyreste aktivitetstæppe på markedet, når du vil have et robust, farverigt og sødt legetæppe med masser af legetøj.

”Freddie The Firefly” er det skønneste legetæppe, der kan bruges til babyer fra 0 måneder. Det funktionelle tæppe kan købes på udsalg, og det kan være den perfekte gave til et nybagt forældrepar.

Som produktnavnet antyder, er det søde aktivitetstæppe bygget op omkring bier som tema. Der er knald på farverne, så der er garanti for, at babyens opmærksomhed både skærpes og fastholdes.

Der er tænkt over hver en detalje og funktion i fremstillingen af det charmerende tæppe.

På tæppet er der en solid nakkestøtte, så din baby kommer til at ligge mere afslappende og komfortabelt med hovedet.

Det lille hoved er tungt, og det kan begrænse babyens bevægelsesfrihed at ligge på en helt lige overflade. Med en god og blød nakkestøtte er det nemmere at kunne bevæge hele kroppen, og støtten hjælper med til at træne barnets evne til at løfte hovedet selv.

Over tæppet er der en bøjle, hvorfra der hænger underholdende legeredskaber. Der er f.eks. et stort spejl, hvor din baby kan se spejlbillede af sig selv. Derudover er der rangler og bløde plysdyr.

Med andre ord er underholdningen garanteret som følge af de mange former, farver, lyde og stimuli, som tæppet tilbyder.

I takt med at babyen udvikler sig motorisk og bliver stærkere, kan den kraftige støtte på tæppet bruges som rygstøtte.

Udvalgte specifikationer

 • Kære bi-tema
 • Masser af detaljer og egenskaber
 • Kan bruges fra nyfødt
 • Legetøj med lyd

7. HABA ”Little Mermaid” – Aktivitetstæppe med vand

 • Innovativt design
 • Henvender sig til børn fra 3-4 måneder
 • Udviklet til at styrke iagttagelses- og balanceevnen

haba aktivitetstaeppe med vand

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
399,95 399,95 Gå til butik

Dette nye og innovative legetæppe fra HABA er et funktionelt og praktisk legetæppe, der giver masser af stimuli. Legetæppet med vand er CE-certificeret, så du kan være helt sikker på, at din baby leger i sikre og sunde forhold.

Om ”Little Mermaid” fra HABA

Igennem de seneste år er der kommet mange nye udgaver til af lege- og aktivitetstæpper til børn og babyer. ”Little Mermaid” er et af de nyeste designs, der henvender sig til de allermindste. Det smarte og stimulerende tæppe er perfekt, når du vil have legeredskab til dit lille barn, der skal kunne underholde i flere måneder i træk.

”Little Mermaid” skiller sig ud fra de andre kvalitetslegetæpper på markedet. Det er lavet i sund plastik og er formet som 2 sammensatte ’pools’. Der er en stor og en lille pool, som begge er dekoreret med søde fisk.

Din baby kan ligge på maven, mens der kigges på de kære fisk og gribes ud efter dem. Langs kanten af tæppet er der et blødt cover af polyester, så det er rart for babyen at ligge på maven og kigge på havets dyr.

Når du modtager dit aktivitetstæppe fra HABA, vil det være uden vand. Du skal selv fylde vand i tæppet. Dette gøres nemt med den lille prop, som sidder på undersiden. Når der er vand i tæppet, vil fiskene svømme rundt.

Tæppet er udviklet med henblik på at styrke og udvikle dit barns motorik. Det slidstærke materiale holder til, at dit barn kan lægge sig helt op på tæppet. Overfladen af tæppet vil ’skvulpe’ let, og dette er med til at stimulere barnets balanceevne.

Børn fra 6 måneder og opefter vil få masser af glæde, gavn og udvikling af at hygge sig med tæppet. Tæppet fylder ingenting, når det drænes for vand. Det kan tages med på ferier, så dit barn får den skønneste underholdning.

Udvalgte specifikationer

 • Legetæppe med vand
 • Polyester kant
 • Kan let pakkes sammen og opbevares i en taske
 • Mange flydende genstande at betragte

8. Liewood Glenn – Stort legetæppe til baby (uden bøjler)

 • Udviklet specielt til nyfødte
 • Ekstra, stor model på 120x120cm
 • Økologiske materialer

lyseroedt aktivitetstaeppe med elefant

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
799,95 799,95 Gå til butik
799,95 799,95 Gå til butik

Vil du have det bedste legetæppe til din nyfødte baby? Liewood Glenn er lavet med kære dyr på overfladen af tæppet, der har flapper og knitrende lyde.

Tæppet er CE-certificeret. Der er brugt 100% økologisk bomuld til fremstillingen.

Om Liewood Glenn aktivitetstæppet

Det er en stor fordel, at du har mange valgmuligheder, når det kommer til at vælge aktivitets- og legetæppe. Redskabet er populært som følge af sine mange egenskaber og fordele, der har betydning for både baby og forældre.

Til de nyfødte er der brug for en legemåtte, der er udviklet specifikt til dem. Liewood Glenn er den bedste aktivitetsmåtte, der er lavet med forskellige former og figurer på overfladen af tæppet. De allermindste babyer skal først i gang med at udvikle gribefærdighederne. De vil have mindre gavn af at ligge på den traditionelle legemåtte, hvor der hænger legetøj og bamser på bøjlerne over dem.

I stedet skal det være nemt og enkelt for den lille baby at kunne røre, trykke og klemme på bløde former. LieWood Glenn er nøje udviklet til at tilgodese babyers behov.

På aktivitetstæppet er der påsyede dyr, der har forskellige effekter og egenskaber. Det er muligt for din baby at tage fat i elefantens øre, ae kattens hoved eller folde kaninens krop ud.

Det søde og babyvenlige tæppe er fremstillet af 100% økologiske materialer, så du ikke skal bekymre dig om overfølsomheder eller allergiske reaktioner.

Når du skal vælge legetæppe, skal du både forholde dig til materialer og egenskaber, ligesom du skal undersøge form og størrelse.

LieWood Glenn aktivitetstæppet er et af de største på markedet. Det måler 120x120cm, så der er masser af plads til babyen. Det bløde bomuldstæppe kan rulles sammen og tages med på besøg.

Udvalgte specifikationer

 • CE-certificeret
 • Mange materialer og teksturer der stimulerer din babys følesans
 • Dyretema
 • Kan vaskes i maskine

Hvordan er vores testanmeldelse udarbejdet?

Denne testanmeldelse af de 8 bedste aktivitetstæpper til børn og babyer er lavet i henhold til anbefalingerne fra Independent.com.uk. Der er både sundheds- og sikkerhedsmæssige forhold, du skal være opmærksom på, når du køber aktivitetsmåtte din baby eller dit lille barn.

Det gælder blandt andet:

 • CE-certificering
 • Polstring af tæppe
 • Antal legetøj
 • Størrelse
 • Materialer

Når du vil have de sundeste legemåtter, skal du vælger produkter, der bærer de vigtige CE-certificeringer.

Denne mærkeordning gives til de produkter og det legetøj, som er fremstillet uden brug af skadelige stoffer og kemikalier.

Det er forskelligt fra tæppe til tæppe, hvilke materialer der er brugt. Du behøver ikke vælge det tykkeste aktivitetstæppe, når du vil sikre dig, at din baby ligger i bløde forhold. Du kan sagtens have et ekstra, blødt tæppe liggende under legemåtten.

På nogle legetæpper er der ingen bøjler med bamser og plysdyr, mens der på andre produktudgaver er op til 5 forskellige stykker legetøj. I denne forbindelse skal du vælge produkt, der matcher alderen hos dit barn. Nyfødte har ikke brug for hængende legetøj i de første par måneder. Her er det tilstrækkeligt at vælge et tæppe uden bøjler, hvor der er former og forskellige tekstiler på overfladen.

Om du vælger et stort eller et kompakt legetæppe, handler primært om plads og mulighed for praktisk opbevaring. Det er funktionelt at kunne folde tæppet sammen, så det kan medbringes på besøg.

Hvilket aktivitetstæppe skal jeg vælge?

Hvilket aktivitetstæppe du skal vælge, afhænger af din babys behov i forhold til stimuli og motorisk udvikling og af dine krav til sundhed og slidstyrke.

Det er en fordel for dig, at du starter med at undersøge de bedste tæpper til leg og stimuli, så du kan få et indtryk af dine valgmuligheder. Dette giver dig samtidig anledning til at udpege de egenskaber hos de forskellige produkter, som du prioriterer.

Du kan bruge følgende overvejelser, når du vil købe det bedste aktivitetstæppe til din lille søn eller datter:

 • Hvor meget legetøj skal der hænge i bøjlerne?
 • Skal legetøjet have særlige egenskaber (spejl, knitrelyde, musik eller forskellige materialeoverflader)?
 • Hvad skal tæppet koste?
 • Er der behov for en særlig, allergivenlig model?

Der er forskel på, hvor mange stykker legetøj der følger med til legetæpper. Det kan være alt fra 0-5 styk. Når du skal bruge tæppet til børn fra 2-4 måneder og opefter, er det mest funktionelt at vælge produkt med flere stykker legetøj. Til de nyfødte er det bedst med gribevenlige overflader på tæppet.

Des flere egenskaber legetøjet er fremstillet med, des flere sanser stimuleres hos dit barn.

Det er med til at styrke barnets evne til at holde fokus, når legetøjet enten har spejle, lyde eller sjove overflader.

Du kan gå ud fra, at pris vil hænge sammen med kvalitet og anvendelsesmuligheder. De CE-certificerede aktivitetstæpper med meget lejetøj er de produkter, der ligger i den høje ende af prisskalaen. Det er også dem, der giver flest anvendelsesmuligheder, og som er designet med de bedste materialer.

Værd at vide om køb af allergivenligt lege- og aktivitetstæppe til babyer

Der er flere fordele ved at købe et allergivenligt og sundt legetæppe til børn. Det er ikke kun børn, som i forvejen lider af astma eller har tendens til overfølsomheder, der har gavn af at bruge sundhedsvenligt legetøj.

Du kan være med til at forebygge allergi hos dit barn, når du vælger de mest sunde produkter og tekstiler.

Tæpperne er lavet af forskellige materialer. Det bedste du kan gøre for dit barn med allergi, er at vælge et tæppe, der er fremstillet af 100% økologisk bomuld.

Bomuld er et hudvenligt og sundt materiale, der er skånsomt mod den sarte børne- og babyhud. Babyer lærer og erfarer ved at putte ting og genstande i munden. Derfor er det afgørende, at legetæpper til nyfødte er af økologiske materialer.

De fleste økologiske aktivitetstæpper til leg og stimuli kan vaskes i maskine.

Legetæpper befinder sig på gulve, hvor der kan være støv, snavs og bakterier. Når du har et vaskbart legetæppe, skal du ikke bekymre dig om sundhedsgener hos dit barn.

Hvad betyder CE-Certificeringen?

https://www.sik.dk/privat/gor-det-sikkert/born/du-kober/legetoj-skal-vaere-ce-maerket-og-advarselsmaerket#

I dag stilles der strenge krav til fremstilling af legetøj. CE-mærkeordningen er en af de vigtigste certificeringer, vi som forbrugere kan forholde os til, når vil have det sundeste legetøj til vores børn.

Det er ikke kun danske produkter, der kan klassificeres med CE-mærket. Det er en ordning, som gælder i hele EU.

Der er mange produktkategorier, hvor det kræves, at nye varer skal testes og godkendes, før de kan få lov at blive solgt i medlemslandene i EU. Det gælder blandt andet legetøj.

Det er Sikkerhedsstyrelsen og Miljøstyrelsen, der fører tilsyn med, at producenter og forhandlere overholder kravene til CE-mærkeordningen.

Når du køber et CE-mærket aktivitetstæppe, kan du være sikker på, at tæppet:

 • Er produceret under sunde og miljøvenlige produktionsforhold
 • At legetøjet ikke er lavet med kemikalier eller skadelige og hormonforstyrrende stoffer
 • At det er testet og godkendt på et uvildigt laboratorium
 • Dit barn ikke udsættes for skadelige legeforhold derhjemme

CE-certificeringen har eksisteret i mange år, og derfor er der mange producenter, der fremstiller og sælger deres produkter med dette mærke.

Hvor finder jeg et babylegetæppe til billig pris?

Med en baby på vej eller med et lille barn i husstanden kender du alt til omkostningerne til udstyr, tilbehør og tøj. I mange børnefamilier har det stor betydning, at der kan spares penge på det vigtige legetøj, uden der gås på kompromis med sundhed og funktionalitet.

Der kan være mange penge at spare ved at bruge lidt ekstra tid på at undersøge de mange sunde og velfungerende lege- og aktivitetstæpper til børn.

De fremstilles i et hav af designs, og der kommer nye modeller til hvert år.

Den mest fornuftige måde at spare penge på når det gælder legetøj til børn og babyer, er ved at handle på tilbud.

Du kan risikere, at de billige aktivitetstæpper ikke er godkendte eller slidstærke nok, når det er lavet af dårlige materialer. Det kan bedre svare sig at købe tæpper på udsalg. Her er kvaliteten i top, og du får et produkt med lige så meget egenskaber og muligheder, som de dyrere produktudgaver.

Generelt finder du de skarpeste priser på aktivitets- og legetæpper, når du handler på nettet. Her kan du se produktbilleder af de forskellige valgmuligheder, og du får vigtig information om materialer, anvendelsesmuligheder, egenskaber og dimensioner på tæpperne.

Hvad koster aktivitetstæpper til baby og børn?

Det store produktudvalg gør, at du kan købe aktivitets- og legetæpper til babyer og børn i alle prisklasser. De billigste kvalitetsudgaver er dem, der kan fås på tilbud. Her kan du købe et lækkert, polstret tæppe med 4-5 hængende plysdyr til under 500 DKK.

Stiller du høje krav til design, sundhed og funktionalitet, vil tæpperne koster op til 1.500 DKK. Der lanceres løbende nye udgaver af de velkendte og populære legetæpper.

De designes med nye funktioner, og de laves med betydningsfulde egenskaber. Iblandt de nyeste produktudgaver findes de modeller, hvor tæppet er lavet med lommer. Her kan der sættes bløde skumkiler ind, så der laves en særlig form og facon på tæppet. Dette kan være ønsket i de tilfælde, hvor din baby har svært ved at løfte hovedet selv. Her kan en blød kile hjælpe den hårde træning på vej, så babyen hurtigere og mere sikkert får styrket nakkemusklerne.

De mest eksklusive aktivitetstæpper kan bruges til flere børn. Når du passer godt på dit barns legetæppe, kan du vælge at sælge det videre, når din baby er blevet for stor til at bruge det.

Den store fordel ved tæpperne er, at de opretholder deres popularitet. De har været brugt til udvikling af børns motoriske færdigheder i mere end 30 år, og de er fortsat nogle af de mest anvendte legeredskaber til babyer.

Gode råd til vedligehold af aktivitetstæppe

Der er forskellige måder, du kan vedligeholde kvaliteten af legetæpper på. Det kan være en praktisk og komfortabel løsning, at du lægger en skridsikkermåtte under tæppet, når dit barn ligger på det. En skridsikker måtte sikre for det første, at der ikke laves folder på tæppet, når din baby er aktiv med at få fat i det søde legetøj. Derudover giver måtten ekstra komfort og skåner barnet mod at ligge på et køligt underlag.

Et almindeligt bomuldstæppe kan også bruges.

Undersiden på et aktivitetstæppe vil blive udsat for slid og støvpartikler. Når dit barn har brugt tæppet, er det en god idé at ryste det udenfor, så støv, snavs og løse hår fra mennesker eller husdyr fjernes.

Når du køber legetæppe i bomuld eller polyester, kan du vaske produkterne. Sørg for at fjerne løse dele når du kommer tæppet i maskinen.

Regelmæssig vask er den bedste måde at eliminere husstøvmider på og undgå, at dit barn ligger i uhygiejniske forhold.

Sådan får du mere ud af legetæppet

Der er rig mulighed for at gøre aktivitetstæppet til centrum for et større legeareal. Det er ikke kun motorisk udvikling og styrkelse af øje-hånd-koordination, der trænes, når din baby er aktiv på tæppet. For jer som forældre kan legetæppet blive anledningen til, at I kan holde en lille pause.

Når jeres baby skal kunne underholdes i længst mulig tid på tæppet, gælder det om at have forskelligt tilbehør tilgængeligt. Det kan være en rangle eller en dejlig bamse.

Når du leger med dit barn på tæppet, kan du bevidst placere bamsen i et hjørne, så dit barn motiveres til at kravle og bevæge sig hen til genstanden.

Er der brug for at skærpe babyens opmærksomhed lidt ekstra, kan det være bedre at bruge en rangle.

Når du vælger et af de bedste aktivitetstæpper, kan det bruges til masser af formål.

Skal I på ferie, kan tæppet gøre det lettere for barnet at falde til ro. Når jeres baby kan lege i vante omgivelser, er det med til at skabe mental ro.

Hvilket aktivitetstæppe er det bedste?

Vores testvinder er tæppet fra Moulin Roty, der formår at kombinere legetøj og musik, og dermed hjælper barnet til en sund start på livet.

Hvad koster aktivitetstæpper til baby?

Aktivitets- og legetæpper findes i mange prisklasser. Du kan være heldig at finde nogle af de lidt billigere på tilbud til 500 kr. Hvorimod tæpper med fokus på kvalitet og sundhed kan koste op mod 1.500 kr.

Hvilket aktivitetstæppe skal jeg vælge?

Når du skal vælge aktivitetstæppe, skal du overveje, hvilken stimuli og motorisk udvikling du vil give til din baby. Valget afhænger derfor af dine prioriteter til barnets leg.

 

Andre læser også
+60 gaveideer Gaver-til-1-aarig

Gaver til 1 årig - Find den helt rette gave

Vælg blandt 53 gode gaver

En særlig gave til den 1-årige Selvom stort set alle ikke kan huske deres første fødselsdag, så…

Læs mere
+63 gaveideer 2 årig dreng vasker op

Gaver til 2 årig - Find den helt rette gave

Vælg blandt 56 gode gaver

Den perfekte gave til en 2-årig Mange mennesker mener, at det er det nemmeste og mest naturlige…

Læs mere
+47 gaveideer

Gaver til 3 årig - Find den helt rette gave

Vælg blandt 42 gode gaver

Hvordan du finder en god gave til en 3-årig 3-årige børn er en spændende aldersgruppe at give…

Læs mere
+44 gaveideer

Gaveideer til nybagt mor - Se dem her

Vælg blandt 39 gode gaver

Perfekte gaver til den nybagte mor Efter at have læst vores liste over de gode gaveideer til…

Læs mere
Mor med den bedste barnevogn

Barnevogn test - Find den bedste barnevogn

IndholdsfortegnelseBarnevogn test – Her er den bedste barnevogn 20201. Big Star Supreme Lounge Black ECO Med Sort…

Læs mere
+35 gaveideer

Gaver til 4 årig - Find den helt rette gave

Vælg blandt 36 gode gaver

Hvordan du finder en god gave til en 4-årig? Mange ser det som en udfordring at finde…

Læs mere
Bedside crib

Bedside crip - De 7 bedste bedside cribs

IndholdsfortegnelseVælg den bedste bedside crib til dit barn1. Tutti Bambini CoZee – Smukt design og god kvalitet2….

Læs mere
Babyalarm

Babyalarm test - Her er den bedste babyalarm 2020

IndholdsfortegnelseVælg den bedste babyalarm i test1. Neonate BC-6900D2. Neonate BC 6500D3. Philips Avent DECT SCD5064. Neonate BC…

Læs mere