Forside

Blespand test - Her er den bedste blespand (lugtfri)

Line Beirholm, Tekstforfatter Tildenlille.dk

Indlægget er senest opdateret den 7 februar 2022. Forfatter: Line Beirholm

Baby står ved en blespand som er testet
Testvinder
Sangenic blespand Twist & Click testvinder

Testvinder: Sangenic blespand Twist & Click

Sangenic blespand Twist & Click er i vores test den bedste blespand til allround brug. En fantastisk god og nem at betjene blespand, som du helt sikkert vil være rigtig glad for i dagligdagen. Du kan læse mere om vores testvinder herunder.

Gå direkte til forhandler
Bedste produkt

Bedste produkt

Pris
Billigst hos
Gå til
 • Sangenic blespand Twist & Click testvinder
  Sangenic blespand Twist & Click
  Pris: 149 kr.
  Billigst hos: Jollyroom.dk
 • Korbell blespand
  Korbell Plus blespand
  Pris: 199 kr.
  Billigst hos: Babyshower.dk
 • Ubbi Diaper Pail
  Ubbi Diaper Pail
  Pris: 899 kr.
  Billigst hos: Jollyroom.dk
 • Tommee Tippee Sangenic Simple Blespand
  Sangenic Tommee Tippee
  Pris: 129 kr.
  Billigst hos: Jollyroom.dk
 • DiaperChamp One
  DiaperChamp One
  Pris: 389 kr.
  Billigst hos: Jollyroom.dk

Blespand test – Her finder du den bedste

Børn bidrager med utrolig meget glæde i hverdagen med deres pludren, smil og herlige væsen – men de bidrager også med noget ikke så rart flere gange om dagen. Bleskift er en uundgåelig del af det at være forælder, og selvom det ikke er noget, man ser frem til, så skal det jo gøres. Bleerne lugter ofte fælt, og det kan være rigtig slemt, hvis man bare putter bleerne i en almindelig skraldespand, når de skal smides ud. Derfor er det alle pengene værd at købe en ordentlig, lugtfri blespand, som kan stå ved siden af puslebordet og tømmes, når der er brug for det.

Mange synes måske, at det er noget pjat at investere i en decideret spand til bare bleer, når man ikke er en institution, der skifter mange bleer om dagen; men det er ikke desto mindre ét af de stykker udstyr, man virkelig kommer til at sætte pris på i hverdagen. Blespanden kommer én til undsætning, når man skal af med bleen i en fart – og den nedsætter markant de gange, man skal ned med skraldespanden, fordi den lugter af puha. Med andre ord er det en rigtig god hjælp at have, når det er tid til at skifte bleen for 4. eller 5. gang den givne dag.

Hvis du allerede har kigget på markedet for babyudstyr, så har du sikkert også allerede stiftet bekendtskab med utallige blespande, der kommer med hver deres udtryk og funktioner. Der er utrolig mange modeller på markedet, men det er ikke dem alle, der fungerer perfekt og er lige lugtfri – og derfor har vi i nedenstående test fokus på markedets bedste blespande. Vi har læst en lang række blespande tests fra uvildige testfirmaer igennem for dig, og vi har set på de blespande, som forbrugerne er særligt glade for. De bedste i test er udvalgt til vores liste, og du kan derfor tryg læne dig tilbage og læse mere om markedets bedste blespande herunder.

Denne test af blespande kommer med:

 • Et overskueligt og nemt overblik over nogle af markedets bedste blespande
 • En guide til, hvordan du vælger den rette blespand, der holder lugten væk
 • En kort gennemgang af de vigtigste ting at se efter, når man køber en blespand

Bemærk venligst: Ingen af de udvalgte blespande på nedenstående liste er testet af holdet bag Tildenlille.dk. De er i stedet nøje udvalgt ud fra deres performance i test hos en række uvildige testfirmaer og hos forbrugerne. Dermed finder du nogle af markedets bedste blespande på ét samlet sted uden at skulle røre en finger.


1. Sangenic blespand Twist & Click

 • Mest populære model hos Pricerunner
 • Gode anmeldelser hos forbrugerne
 • Topscorer i flere forskellige, uvildige tests

Tommee Tippee Sangenic Twist & Click Blespand

i samarbejde med PriceRunner

Hvis du er på udkig efter en blespand, som er solgt i utrolig mange eksemplarer, og som bliver rost til skyerne i test og hos forbrugerne, så er denne blespand fra Sangenic det oplagte valg. Det er særligt det smarte Twist & Seal-system, der får utallige roser med på vejen, og det smarte system gør det let som en leg at skifte ble på dit barn.

Bleerne pakkes ind – du slipper for lugtgener

Sangenics blespand har vundet en lang række priser for det smarte Twist & Seal-system, og det er da også den helt store grund til, at denne spand er så populær. Systemet lukker automatisk en plastikfilm om hver enkelt ble, når du putter den i spanden, og den kan betjenes med én hånd, hvilket fungerer helt fantastisk. Dermed slipper du for lugtgener og ikke mindst svineri, når spanden skal tømmes.

Blespanden har en kapacitet på omkring 28 bleer, og selvom spanden er helt fuld, så oplever man ingen lugtgener. Dermed er turene ned til skraldespanden ikke en daglig begivenhed, og alt i alt er denne blespand en rigtig god investering, hvis du er træt af svineri i forbindelse med bleskift.

Selve spanden er meget anonym i udseendet og kan nemt blende fuldstændig i ét med omgivelserne, og der er ingen tvivl om, at du bliver utrolig glad for denne blespand, hvis det er den, valget falder på. Anmelderne er i hvert fald ikke i tvivl om, at denne er en utrolig smart og funktionel blespand, og dermed kan den også kun anbefales her på vores liste.

Specifikationer:

 • Kapacitet: Ca. 28 bleer.
 • Smart Twist & Seal-system, der indkapsler bleerne.
 • Beskytter mod både lugt og svineri.
 • Bleerne trykkes automatisk ned i bunden af spanden.
 • Dimensioner: 39 x 26 x 30 cm.


2. Korbell Plus blespand

 • Imponerende kapacitet
 • Gode anmeldelser hos forbrugerne
 • Topscorer i test hos en række firmaer

Korbell blespand

i samarbejde med PriceRunner

Skal du minimere turene ned til skraldespanden mest muligt, så er denne blespand fra Korbell et rigtigt godt bud på den perfekte blespand til dig og familien. Her er der rigelig kapacitet til en hel uges bleskift, og det er samtidig en veldesignet blespand, der fungerer perfekt og klarer sig godt i test hos både testfirmaerne og forbrugerne.

Imponerende kapacitet og smarte detaljer

Blespanden fra Korbell brillerer særligt i test, når man ser på kapaciteten, hvor der med 26 liters rumfang er plads til op mod 64 bleer. Dette er imponerende for en relativt lille blespand, og der er tænkt over alle detaljerne ved netop denne model. Dette ses f.eks. ved den håndfri åbning af låget og den lem, der automatisk lukker af for bleerne, så man ikke oplever lugtgener.

Udover ovenstående kvaliteter, så er der også tænkt over, at det skal være nemt at skifte poserne, når de endelig er fyldte. Tømningen sker nemt ved at åbne siden på spanden, og den indbyggede kniv skærer posen fri. Dermed er det bare at binde en knude, og så er tingene ordnet – det er simpelt, men utrolig veldesignet.

Alt i alt er der ikke meget ondt at sige om denne blespand, der leverer på alle parametre, man har brug for. Kapaciteten er i særklasse, og det er karaktererne også hos både forbrugere og testfirmaer. Spanden er veldesignet til gulve med gulvvarme, da der er luft mellem posen og gulvet, og det er i det hele taget et rigtig godt køb.

Specifikationer:

 • Kapacitet: 26 liter (op til 64 bleer).
 • Håndfri åbning med fodpedal.
 • Enkelt, men smart design.
 • 1 stk. refill-poser medfølger.
 • Dimensioner: 34 x 24 x 55 cm.

3. Ubbi Diaper Pail blespand

 • “Et af de bedste produkter” hos Pricerunner
 • Gode anmeldelser hos forbrugerne
 • Flot design, der passer til et moderne hjem

Ubbi Diaper Pail blespand

i samarbejde med PriceRunner

En blespand bliver en integreret del af husholdningen efter noget tid, og hvis du gerne vil have en unik spand, der faktisk ser godt ud, så er Diaper Pail fra Ubbi det perfekte match. Dette er en veldesignet, robust blespand, der får gode anmeldelser med på vejen i test, og der kan tilkøbes en miljøvenlig blepose i stof, der kan spare miljøet for en masse plastik.

Smart skydelåg og et design, der hindrer lugten i at slippe ud

Ubbi Diaper Pail er en blespand, der har vundet priser for dens design og funktionalitet, og det er en populær blespand hos forbrugerne. Dette skyldes til dels, at den kommer med et innovativt skydelåg, der let kan betjenes med én hånd, men samtidig er børnesikret, og at der ikke skal bruges en særlig type pose, som det er tilfældet for andre modeller.

Her stopper fordelene dog ikke ved denne model, der har et yderst stilfuldt design i stål, der kan holde til det meste, og som er designet med gummipakninger, så lugten fra bleerne ikke slipper ud. Blespanden er gennemtænkt, og så kan den tilmed gøres miljøvenlig, hvis man tilkøber den hygiejniske blepose i stof. Dermed sparer man naturen for en masse plastik, mens hygiejnen holdes i top.

Ubbi Diaper Pail er en tro hjælper ved puslebordet, og det er en ekstremt veldesignet blespand, som leverer lige nøjagtig det, den skal. Der er ikke dikkedarer, det hele kører som smurt, og det er også én af grundene til, at dette er en utrolig populær model hos forbrugerne. Med andre ord kan du trygt vælge denne blespand – det er en af markedets bedste blespande.

Specifikationer:

 • Kapacitet: Ca. 30 bleer.
 • Materiale: Pulverlakeret stål.
 • Kræver ikke specielle poser.
 • Lugtfri og nem at betjene.
 • Miljøvenlig blepose i stof kan tilkøbes.
 • Dimensioner: 58 x 38 x 27 cm.

4. Sangenic Tommee Tippee blespand

 • Rigtig gode anmeldelser hos forbrugerne
 • Smart lukningssystem
 • Budgetvenlig blespand

Tommee Tippee Sangenic Simple Blespand

i samarbejde med PriceRunner

Hvis du er på udkig efter en budgetvenlig blespand, der stadig leverer god funktionalitet og smart design, så er Tommee Tippee fra Sangenic et fantastisk bud. Sangenic er én af verdens største forhandlere at blespande, og denne model er også en populær én af slagsen – både hos testfirmaerne og hos forbrugerne, der bruger den til dagligt.

Twist & Seal-systemet fjerner lugtgener og svineri

Som med de andre modeller fra Sangenic, så kommer denne blespand med det utrolig smarte Twist & Seal-system, der pakker plastikfilm omkring bleerne, når man kommer dem i spanden. Det hele kan gøres med én hånd, og det er med til at gøre denne blespand fuldstændig lugtfri og fri for svineri, hvilket er et kæmpe plus i dagligdagen.

Herudover kan blespanden indeholde op til 28 bleer, hvilket er ganske fornuftigt til prisen, ligesom selve plastfolien er antibakteriel, og derfor fjerner risikoen for uhygiejniske bakterier over det hele. Spanden har et simpelt design, der ikke er decideret grimt, men heller ikke signalerer stor overskud, men det er et kompromis, der er værd at lave, når man ser på spandens pris.

Der er absolut ingen tvivl om, at dette er en virkelig god blespand til det begrænsede budget, og det er ikke, fordi man giver afkald på en masse smarte funktioner ved at vælge denne model. Den fungerer perfekt til det, den skal, og ser man på anmeldelserne, så klarer denne model sig ligeså godt hos forbrugerne end mange af de dyrere blespande på markedet.

Specifikationer:

 • Kapacitet: Ca. 28 bleer.
 • Materiale: Plastik.
 • Smart Twist & Seal-system, der indkapsler bleerne.
 • Beskytter mod både lugt og svineri.
 • Fås i flere forskellige farver.
 • Dimensioner: 34 x 30 x 26 cm.

5. DiaperChamp One blespand

 • Gode anmeldelser hos forbrugerne
 • Stor kapacitet
 • Farverigt design

Diaper Champ One Blespand, Hvid

i samarbejde med PriceRunner

Sidste levende billede på vores liste over markedets bedste blespande er dette farverige indslag fra DiaperChamp, der som navnet antyder er rigtig god til pengene. Spanden får gode anmeldelser hos forbrugerne, og den kommer i flere forskellige farver, der er med til at live børneværelset eller badeværelset lidt op.

Lugtfri blespand uden krav om posevalg

Mange af blespandene på markedet har et smart system, der kræver, at du altid køber deres plastikposer, men dette er ikke tilfældet med DiaperChamp One. Her kan du frit vælge pose, og du kan således også trække blespanden i en miljøvenlig retning, hvis dette ønskes. Herudover er spanden let at åbne, men har samtidig børnesikring, så der ikke pludselig er bleer overalt.

Blespanden er designet med praktikalitet for øje, og der er således ingen lugtgener fra spanden – når låget er lukket, så bliver lugten nede i spanden. Der er en samlet kapacitet på hele 45 liter, der kan klare ca. 40 bleer af gangen, og du behøver således ikke at rende ned til skraldespanden i tide og utide, fordi blespanden er fyldt op.

Alt i alt er denne model en budgetvenlig og funktionel blespand, der høster rosende ord hos både forbrugere og testfirmaer. Det farverige design er et kæmpe plus i et moderne hjem, og spanden fungerer til perfektion ved daglig brug. Med andre ord fortjener denne blespand den sidste plads på vores liste over markedets bedste blespande.

Specifikationer:

 • Kapacitet: 45 liter rumfang – ca. 40 bleer.
 • Materiale: Plastik.
 • Kan bruge alle typer af poser.
 • Lugtfri spand med nem betjening.
 • Fås i flere forskellige farver.
 • Dimensioner: 38,5 x 52 x 28,5 cm.

Læs blandt andet denne debat/forum tråd, hvis du ønsker alternativer til blespanden eller vil læse erfaringer fra andre forældre: “Blespand og poser“.

Du kan eventuelt også overveje, om en brugt blespand kunne være noget – i så fald kan du finde en del på DBA under blespande.

Disse overvejelser bør du gøre dig, når der skal købes blespand

Den rette blespand er helt sikkert at finde på vores liste over markedets bedste herover, men hvilken af dem der passer til dig, er straks et sværere spørgsmål at besvare. Der er nemlig ikke én familie, der er ens, og derfor er der også en række overvejelser, som man bør gøre sig, inden man styrter ud på markedet og køber en blespand. Hvis man gør overvejelserne inden, så er der meget større sandsynlighed for at finde den rette blespand i første forsøg – og til den helt rigtige pris.

Skal spanden gemmes væk, eller skal den stå frit fremme?

Selvom funktionaliteten naturligvis er meget vigtig for en blespand, så nytter det ikke noget, hvis blespanden ser hæslig ud, og den skal placeres et fremtrædende sted på børneværelset eller badeværelset. Derfor er det vigtigt at overveje, hvorvidt spanden skal kunne stå frit fremme og være præsentabel, når man får gæster, eller om den skal være let at gemme væk. Meget ofte kan man spare en del penge ved at vælge en plastikspand, der måske ikke er så køn, så det er naturligvis også et aspekt, man skal have med i sine tanker.

Herudover er det vigtigt at tage hensyn til, hvor blespanden primært skal stå. Hvis dette er på et gulv med gulvvarme, så er det meget vigtigt at vælge en model, hvor posen er løftet lidt op fra gulvet. Ellers kan stanken blive ulidelig, når spanden åbnes for at putte en ny ble i posen, og det er ikke noget, man sådan lige vænner sig til.

Overvej, hvilke behov blespanden skal kunne tilfredsstille

Mennesker er ikke ens, og der er mange forskellige følelser og holdninger til barnets bleskift. Nogle har en høj grænse for stank og kan sagtens klare lugten i bageriet, mens andre næsten ikke kan åbne bleen, når der er afleveret en gave. Der er ikke noget galt i at være den ene eller den anden type, men det stiller nogle forskellige krav til blespanden i huset, om man er i den ene eller den anden grøft.

Hvis man virkelig har det svært med barnets efterlandskaber, så kan der være et stort behov for at vælge en blespand, der selv pakker bleen i en gang plastikfilm, når man smider den i blespanden. Disse modeller er stort set fri for lugt og svineri, og det kan gøre det lettere at håndtere bleskiftet, hvis man slet ikke kan holde det ud. Disse spande er omvendt ofte dyre at drifte, fordi de kræver nogle særlige poser, og her kan man spare penge, hvis man ikke har det store problem med en smule svineri.

Det er derfor i høj grad værd at overveje, hvilke behov ens blespand skal kunne stille i det daglige – det gør det meget lettere at vælge til og fra i forhold til de forskellige modeller på vores liste herover og på markedet generelt.

Hvor stort skal budgettet være?

Når man kaster sig ud i at købe en blespand, så kan det være svært at vælge til og fra, hvis man ikke har sat sig et bestemt budget, som man vil handle indenfor. Spandene har mange forskellige prisskilte, og selvom de bruges meget i hverdagen, så er det ikke sikkert, at blespanden har højeste prioritet hos den prisbevidste familie. Derfor bør man allerede have et fastsat budget, inden man forsøger at udvælge den helt rette blespand.

Pris og kvalitet hænger som regel sammen, når det kommer til blespande, og derfor er man også nødt til at have et fornuftigt beløb til købet – de helt billige blespande er hverken særlig praktiske eller særligt holdbare. Tag derfor et kig på, hvad prislejet for blespande generelt ligger på, og vælg ud fra det et prisleje, hvor økonomien kan være med.

Hvad er det vigtigste at se efter, når man køber blespand?

Som allerede vist på vores liste over markedets bedste blespande, så er der mange forskellige funktioner og smarte betegnelser, som man skal finde rundt i, når man vælger den helt rette blespand. Her kan det være let at fare vild, og derfor vil vi herunder kort ridse de vigtigste ting op, som du bør se efter, når du køber en blespand.

 • Hvad er kapaciteten?

Kapaciteten er noget af det vigtigste omkring en blespand, for hvis kapaciteten er for lille, så skal du alligevel rende op og ned af trapperne med bleposer i ét væk. Derfor bør du vælge en blespand med så høj kapacitet som muligt, hvis du gerne vil spare irriterende ture ud til skraldespanden.

 • Kan spanden betjenes med én hånd?

Man har ofte rigeligt at se til, når barnet skal skiftes, og her kan det være en stor irritationsfaktor, hvis blespanden ikke kan betjenes nemt og bekvemt. Derfor kan det anbefales at vælge en blespand, som du kan åbne med fødderne, eller som du minimum kan betjene med kun én hånd.

 • Er blespanden helt lugtfri?

Lugten af brugte bleer er forfærdelig, og her skulle blespanden gerne hjælpe med at holde lugten inde, så resten af huset bliver fri for stanken. Tjek derfor, at blespanden er så lugtfri som overhovedet muligt – gerne ved brug af forbrugernes anmeldelser, da de som regel er mere sigende end producenternes vrøvl.

 • Bruger blespanden særlige, dyre poser?

Det kan være en væsentlig udgift, hvis blespanden kun kan bruge nogle særlige poser, der er udviklet specielt til den model, du vælger. Derfor bør man overveje, om man i stedet skal gå med en anden model, der kan bruge alle former for poser i stedet.

 • Har spanden et design, du kan leve med?

Blespanden bliver en integreret del af husstanden, og derfor skal den gerne have et design, som du kan leve med på den lange bane. Hvis designet virker irriterende eller frastødende, så vælg hellere den næste model i rækken, der har et smartere og mere brugbart design.

Vi håber meget, at denne guide og test af blespande har gjort dig lidt klogere på, hvilken blespand der er den rette til dig og dit barn. Blespande kommer i mange former, størrelser og med mange forskellige funktioner, men du kan i hvert fald trygt købe én af de fremhævede blespande her på siden – de klarer sig alle godt i test. God fornøjelse!

Hvilken blespand er testvinder?

Vores testvinder er Sangenic Twist & Click, som er en fantastisk effektiv og prisvenlig blespand. Du får her rigtig meget kvalitet for pengene, men der findes også andre modeller, så vi anbefaler du læser hele testen.

Hvordan er produkterne blevet testet?

Produkterne er blevet testet på forskellige parametre herunder brugervenlighed, funktionalitet, lugtgener og anmeldelser fra forbrugere. Så derved har vi et nuanceret billede af den enkelte blespand, hvor nogle kan være bedre end andre på de udvalgte parametre.

Hvilken blespand bør du vælge?

Der findes forskellige modeller, men hvis du vælger en Sangenic Twist & Click så er du godt kørende. Du kan dog med fordel tage et kig på de andre modeller også.