Paraplyklapvogn test

Indlægget er senest opdateret den 23 februar 2021.Forfatter: Line Beirholm

Testvinder
baby jogger city tour jet

Baby Jogger - City Tour 2

Paraplyklapvognen fra Baby Jogger er den perfekte klapvogn til storbyen. Den er brugervenlig og nem at have med på tur, hvor den hurtigt kan klappes sammen og gemmes i den medfølgende transporttaske. Derudover har den en konkurrencedygtig pris – en klar testvinder, der opfylder mange behov.

Gå til butik
Bedste paraplyklapvogn

Bedste paraplyklapvogn

Pris
Billigst hos
Gå til
 • baby jogger city tour jet
  Baby Jogger City Tour 2 - Testvinder
  Pris: 1.899 kr.
  Billigst hos: Jollyroom.dk
 • babytrold speed paraplyklapvogn sort
  Babytrold Speed - Bedst til prisen
  Pris: 249 kr.
  Billigst hos: Coop.dk
 • babyzen yoyo paraplyklapvogn
  Babyzen YOYO - Premium valg
  Pris: 3.399 kr.
  Billigst hos: Jollyroom.dk
 • thule paraplyklapvogn sort
  Thule Urban Glibe 2 - Terrængående
  Pris: 4.295 kr.
  Billigst hos: Jollyroom.dk
 • babyjogger city mini paraplyklapvogn sort
  Baby Jogger City Mini 2 - God til hverdag
  Pris: 3.689 kr.
  Billigst hos: Babysam.dk
 • bugaboo ant klapvogn roed
  Bugaboo Ant - Vendbart sæde
  Pris: 3270 kr.
  Billigst hos: Babysam.dk

Paraplyklapvogne – her er de 6 bedste i test

En barnevogn er fast inventar i alle småbørnsfamilier, men de kan være tunge, besværlige og store at have med på tur eller på ferie. I disse situationer har du brug for en mere kompakt, behændig og let transportabel model; en paraplyklapvogn! En god paraplyklapvogn er næsten uundværlig, og hvis du først har prøvet en virkelig lækker paraplyklapvogn, har du aldrig lyst til at vende tilbage til en tilværelse uden.

Er du på jagt efter en paraplyklapvogn, så vil du hurtigt bemærke det meget store, nærmest uoverskuelige udvalg. Af denne årsag har vi skævet til forskellige paraplyklapvogns tests for at udplukke de bedste paraplyklapvogne, der findes på markedet i disse år. Dem kan du læse om lige her.

Sidst i denne artikel kan du læse vores ganske kort paraplyklapvogn guide, hvor du kan blive klogere på, hvordan du vælger den rette model til netop dine behov.

Denne paraplyklapvogn test indeholder:

 • Et overskueligt og nemt overblik over nogle af markedets bedste paraplyklapvogne.
 • En guide til, hvordan du finder den rigtige paraplyklapvogn.
 • Gode råd og tips til når du skal købe en ny paraplyklapvogn.

Bemærk venligst: Ingen af de udvalgte paraplyklapvogne på nedenstående liste er testet af holdet bag Tildenlille.dk. De er i stedet nøje udvalgt ud fra deres performance i test hos en række uvildige testfirmaer og hos forbrugerne. På denne måde kan du på kort tid skabe dig et godt overblik over hele markedet for paraplyklapvogne.


1. City Tour 2 fra Baby Jogger – Testvinder

 • Testvinder
 • Populær blandt både eksperter og forbrugere
 • Adapter til babyautostole

baby jogger city tour jet

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
1.455,00 1.455,00 Gå til butik
1.899,00 1.899,00 Gå til butik

Testresultater

Denne skønne paraplyklapvogn modtager en flot og velfortjent førsteplads i Pricerunners egen test af rejsevenlige klapvogne. Her modtager modellen hele 4,5 point ud af 5 mulige. Den fik desuden en bronzemedalje i Made For Mums Awards 2020 i kategorien Compact Fold Pushchair. På Amazon har over 200 tilfredse købere kvitteret med en gennemsnitlig score på 4,6/5 stjerner.

Om ”City Tour 2”

City Tour 2 er som navnet antyder den perfekte paraplyklapvogn at have med på storbyferien. Som andre barne- og klapvogne fra Baby Jogger er der her tale om en skøn, brugervenlig og gennemtænkt model til en ganske fornuftig pris.

City Tour 2 giver dig alle de funktioner og egenskaber, som de fleste forældre måtte have brug for fra en smart og moderne paraplyklapvogn. Den tilbyder fuld liggelængde, et meget behageligt polstret sæde, en justerbar fodstøtte og en lang og praktisk kaleche, der giver solbeskyttelsesfaktor 50+.

En lækker fordel ved netop denne model er, at den har adapter til babyautostole, hvilket altså betyder, at du kan bruge klapvognen lige fra, at barnet bliver født. Desuden er modellen sikkerhedsgodkendt til børn på op til 15 kg, hvilket svarer til omkring 3 årsalderen. Det betyder med andre ord, at du kan få glæde af klapvognen længe.

Den vigtigste fordel ved City Tour 2 er, at den er yderst kompakt, når den er foldet sammen. Sammenklappet måler den blot 56 cm x 46 cm x 25 cm (inklusive hjul). Den vejer desuden kun 6,5 kg og er derfor nem at have med alle vegne. Den leveres med en praktisk transporttaske, som er let at anvende. Denne transporttaske kan desuden opbevares i en særlig lomme i klapvognen, når klapvognen er i brug.

Alt i alt en brugervenlig, prisvenlig og lækker paraplyklapvogn i meget høj kvalitet, som vil passe til langt de fleste familiers behov.

Udvalgte specifikationer:

 • Utroligt kompakt
 • Praktisk transporttaske medfølger
 • Sikkerhedsgodkendt op til 15 kg
 • Måler blot 56 cm x 46 cm x 25 cm (inklusive hjul)
 • Vejer blot 6,5 kg

2. BabyTrold Speed paraplyklapvogn – Bedst til prisen

 • Bedst til prisen
 • Vejer blot 4 kg
 • Perfekt som ekstraklapvogn

babytrold speed paraplyklapvogn sort

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
249,95 249,95 Gå til butik
298,00 298,00 Gå til butik
319,00 319,00 Gå til butik

Testresultater

Her er der tale om en sand brugerfavorit. Denne model får nemlig 4,6 ud af 5 mulige stjerne af forbrugerne på coop.dk. Særligt fremhæves det, at den er nem at have med, fylder ganske lidt og er nem at folde ud og pakke sammen.

Om ”Speed fra Baby Trold”

Hvis du ønsker dig en helt simpel og yderst prisbillig paraplyklapvogn, hvor kun de vigtigste funktioner er til stede, og som kan tages med alle steder uden problemer, så bør du måske overveje Speed fra Baby Trold.

Speed er ideel til at have med på ferie både i Danmark og udlandet, og kan også sagtens anvendes i hverdagen til at have i baghånden, hvis barnet pludselig bliver træt af at gå, mens I er på tur. Den fylder nemlig minimalt og vejer blot 4 kg. Sammenklappet måler den kun 28 cm x 24 cm x 115 cm og er således både nem at have med i bilen og let at bære rundt på. Den vil desuden være et glimrende valg til en ekstra klapvogn, som kan stå i sommerhuset, hos bedsteforældrene eller hos andre familiemedlemmer eller venner.

Hjulene er fremstillet i hård plastik og der er fire af dem, hvilket giver god balance og førlighed for den ellers lette klapvogn. På trods af det slanke design er klapvognen overraskende hårdfør og kan klare en vægtbelastning på helt op til 15 kg. Det betyder med andre ord, at dit barn kan bruge denne klapvogn op til omkring 3 årsalderen. Den er da også testet og godkendt i forhold til EU-standarden EN 1888:2012 (den europæiske standard for alle klapvogne og lignende køretøjer).

Hvis du har et ganske beskedent budget, så vil du formentlig blive virkelig glad for denne simple og prisvenlige model. Der er ikke dikkedarer eller særlige funktioner, og hverken håndtag eller sæde kan justeres. Til gengæld er den usandsynligt prisbillig og den helt store fordel ved netop denne model er således dens attraktive og beskedne prismærke. Kort sagt er det meget svært at finde en paraplymodel på markedet, som er billigere.

Alt i alt en virkelig attraktiv og simpel paraplyklapvogn, der fylder minimalt, er nem at have med og på mange måder er absolut bedst til prisen.

Udvalgte specifikationer:

 • Nem at folde ud og pakke sammen
 • Måler 28 cm x 24 cm x 115 cm (sammenklappet)
 • Testet og godkendt i forhold til EU-standarden EN 1888:2012
 • vægtbelastning 15 kg

3. Babyzen YOYO² – Premium valg

 • Premium valg
 • Må bruges som håndbagage hos mange flyselskaber
 • Foldes ud på et øjeblik

babyzen yoyo paraplyklapvogn

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
3.399,00 3.399,00 Gå til butik

Testresultater

Forbrugerne har talt; dette er en af de lækreste paraplyklapvogne, der findes. Ifølge Google Reviews har denne nye model allerede en gennemsnitsvurdering på 5 ud af 5 stjerner på tværs af mere end 30 anmeldelser. Særligt nævnes det, at den er let at bære på, er utroligt nemt at folde sammen, samt at den er stilfuld med en eksklusiv finish.

Om ”Babyzen YOYO²”

Hvis kun det bedste er godt nok til dit barn, og du virkelig leder efter en model, som designmæssigt er uovertruffen, som er af høj kvalitet og hvor alle funktioner er absolut gennemtænkte, så kunne YOYO² fra Babyzen snildt være det helt rette valg til dig.

Her er der tale om en opgradering og videreudvikling af den prisvindende og populære Babyzen YOYO+. YOYO² tilbyder endnu mere komfort og mange flere lækre og spændende funktioner, som mange forældre vil kunne værdsætte og hurtigt vænne sig til.

Paraplyklapvognen består først og fremmest af et utroligt robust og langtidsholdbart stel. Derudover er der i denne model integreret effektiv og forbedret affjedring på hjulene, som gør klapvognene langt mere behagelig at ligge i for barnet – også når underlaget ikke er helt jævnt. Som en ekstra fordel for forældrene, er der i denne model designet et smukt håndtag med lækkert kunstlæder, som bidrager til følelsen af luksus. Og du kan nyde godt af den længe – den er kompatible med autostole og kan anvendes helt indtil barnet fylder ca. 3 år (18 kg maks.).

I centrum af oplevelsen med denne paraplyklapvogn er dog den overraskende lette og hurtige foldemekanisme. Det tager vitterligt blot et øjeblik at folde klapvogn ud eller at slå den sammen igen. Desuden medfølger der en praktisk skulderrem, der gør den nem at have med allevegne, når den er foldet sammen. I foldet tilstand fylder den nemlig kun 52 cm x 44 cm x 18 cm, og vil derfor i mange tilfælde være mulig at have med på fly som håndbagage uden problemer.

Vognens ryglæn kan justeres efter behov, og desuden tilbyder den smarte kaleche god solbeskyttelse på varme og solrige dage. På de mere regnfyldte dage vil du kunne nyde godt af det vandskyende materiale, som beklæder hele vognen. Som en ekstra fordel har YOYO² et aftageligt og vaskbart betræk, så du altid kan holde denne vogn ren og god som ny.

Vognen vejer blot 6 kg, og er således utroligt nem at have med på farten. Her er der virkelig tale om en model, hvor der er kræset for alle detaljer og ikke sparet på noget. Alt i alt en fantastisk paraplyklapvogn i topklassen.

Udvalgte specifikationer:

 • Praktisk skulderrem
 • Affjedring i hjulene
 • Solkaleche
 • Justerbart sæde
 • Vandskyende materiale
 • Vaskbart betræk
 • Lækkert håndtag i kunstlæder
 • belastning 18 kg
 • Måler 52 cm x 44 cm x 18 cm
 • Vejer 6 kg

4. Thule Urban Glide 2 – terrængående testvinder

 • Populær blandt eksperter og forbrugere
 • Kan foldes sammen med én hånd
 • Vægtkapacitet 34 kg

thule paraplyklapvogn sort

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere

Testresultater

Thule Urban Glide2 er grundigt testet af Baby Gear Lab. Her fik den en flot score på 80 ud af 100 og blev desuden kåret som Editor’s Choice. Hos Made For Mums bliver modellen vurderet til en karakter på 4,2 ud af 5 stjerner. Blandt forbrugerne har denne klapvogn, ifølge Google Reviews, modtaget en imponerende gennemsnitlig score på 4,6 ud af 5 stjerner på tværs af mere end 100 anmeldelser.

Om ”Thule Urban Glide 2”

Urban Glide 2 fra Thule er både sporty, terrængående og ganske flot at se på. Den er slank i sit design og er den perfekte rejsekompagnon til at opleve byen eller blot tage med på gå- eller løbetur i dit lokalområde.

En stor fordel ved denne paraplyklapvogn i forhold til mange andre modeller er de gode og lidt større hjul, som gør det nemt at styre vognen. Forhjulet kan frit dreje rundt, men kan også låses fast, så det er nemmere at bruge denne klapvogn til løb og rask gang. Desuden giver den skønne håndbremse god hastighedskontrol, så du aldrig mister grebet på klapvognen. Den øvrige sikkerhed er også i top, og du kan nyde godt af den praktiske 5-punktssele og de gode refleksfælge på alle hjul, som gør klapvognen nem at spotte i mørke.

En anden uovertruffen fordel ved Urban Glide 2 er, at den faktisk kan foldes sammen med blot en hånd. Det gør det ekstra nemt, når du sommetider er alene afsted med barnet, og skal kunne jonglere flere ting på én gang. Når den er foldet sammen fylder den 87 cm x 69 cm x 34 cm. Den vejer 11,4 kg.

Sædet kan lægges helt ned, hvilket både tilbyder variation og god komfort for barnet. Derudover vil den tilhørende kaleche kunne give tilstrækkelig solbeskyttelse på solrige dage. I kurven under vognen vil du kunne finde plads til alle dine værdigenstande samt vand, snacks og hvad I ellers måtte have brug for at have med på turen.

Urban Glide 2 kan bruges lige fra fødslen (autostoladapter skal dog købes separat), og helt indtil barnet vejer 34 kg. Der er således virkelig tale om en paraplyklapvogn, som I kan have glæde af længe.

Alt i alt en skøn, avanceret, terrængående og gennemtænkt model i topklassen.

Udvalgte specifikationer:

 • Terrængående
 • Store hjul
 • Praktisk solkaleche
 • Kan bruges til spædbørn (autostolsadapter skal tilkøbes)
 • Håndbremse
 • 5-punktssele
 • Refleksfælge på alle hjul
 • Måler 87 cm x 69 cm x 34 cm
 • Vejer 11,4 kg

5. Baby Jogger City Mini GT 2 – brugervenlig

 • Flotte ekspert- og brugeranmeldelser
 • Vægtkapacitet på hele 22 kg
 • Perfekt i hverdagen

babyjogger city mini paraplyklapvogn sort

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
2.689,00 2.689,00 Gå til butik
2.749,00 2.749,00 Gå til butik

Testresultater

Baby Gear Lab har testet denne model og kvitteret med 4,5/5 stjerner og kårer den desuden som deres ”top pick” i deres vurdering af 18 forskellige paraplyklapvogne i 2020. Modellen fik desuden en flot anmeldelse på Made for Mums og blev vurderet til hele 4,8 ud af 5 stjerner. City Mini GT 2 er desuden et hit blandt almindelige forældre, og på Amazon er klapvognen vurderet til en gennemsnitlig score på 4,5 ud af 5 på tværs af mere end 100 anmeldelser.

Om ”City Mini GT 2”

Her er der endnu engang tale om et pletskud fra Baby Jogger, som med denne model har lavet en paraplyklapvogn, der er både stilfuld, hårdfør, nem at manøvrere og faktisk ganske eksklusiv i sine detaljer.

Den har indbygget fodstøtte og god affjedring i hjulene, hvilket gør den mere komfortabel at sidde i for barnet. Det fulde liggemål bidrager yderligere til komforten for barnet lige som ryglænet, der kan justeres trinløst fra liggeposition til oprejst stilling.

Kalechen beskytter effektivt mod solens skarpe stråler, og kalechen kan endda justeres, så den altid passer til barnet, der vokser. Forældrenes komfort er desuden sikret gennem det gode, justerbare håndtag. Derudover findes der en praktisk varekurv under klapvognen med kapacitet på hele 4 kg.

Paraplyklapvognen folder nemt sammen til en kompakt og let håndterbar pakke, som er nemt at have med allevegne. Faktisk måler den blot 78 cm x 65 cm x 26,5 cm, når den er foldet sammen. Den vejer lidt over 10 kg og er således ikke den letteste model på markedet. Til gengæld er den robust og holdbar og kan klare en maks. belastning på hele 22 kg, hvilket gør den ideel at anvende i flere år.

Alt i alt en utroligt brugervenlig og dejlig paraplyklapvogn, som er helt og aldeles perfekt i hverdagen.

Udvalgte specifikationer:

 • Har integreret kaleche
 • Smart fodstøtte
 • Tilbyder fuld liggeposition
 • Justerbart håndtag
 • Måler 78 cm x 65 cm x 26,5 cm (sammenfoldet)
 • Vejer lidt over 10 kg

6. Bugaboo Ant – Utroligt kompakt

 • Usandsynligt kompakt
 • Vendbart sæde
 • Må bruges som håndbagage hos mange flyselskaber

bugaboo ant klapvogn roed

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
3.990,00 3.990,00 Gå til butik

Testresultater

Bugaboo Ant får flotte anmeldelser af eksperterne. I Pricerunners test får denne model 4 ud af 5 point. Made for Mums kvitterer med hele 4,2 ud af 5 stjerner. Særligt fremhæver begge tests, at klapvognen er robust og utroligt kompakt.

Om ”Ant”

Bugaboo er en hollandsk producent af børneudstyr og blev stiftet tilbage i 1994. Siden da har de haft en mission om at skabe produkter, der hjælper dig med at udforske verden omkring dig med enestående komfort og masser af stil. Og de parametre må man sige, at Bugaboo er lykkedes med i designet af Ant.

Denne paraplyklapvogn er vendbar, så barnet kan køre både forlæns og baglæns. Derudover har den en praktisk kaleche, som kan beskytte barnet mod vind og vejr. Som en fordel for dig, der skal på tur, har klapvognen en smart kurv forneden, som kan bruges til opbevaring af værdigenstande og varer – for eksempel hvis I skal på indkøb. Kapaciteten i denne kurv er 18 liter/8 kg, og der er således fint med plads til det hele.

Klapvognen kan indstilles til tre forskellige siddepositioner, hvilket øger komfort og variation for barnet. Håndtaget på klapvognen kan justeres, så det passer til de fleste forældre. Højden kan nemlig varieres fra 95 til 104 cm.

Ant er med til at definere begrebet kompakt. Den fylder nemlig kun 23 cm x 38 cm x 55 cm, når den er foldet sammen. Samtidig vejer den bare 7,2 kg og er således ganske nem at transportere, selv når den ikke er i brug. Samtidig er denne paraplyklapvogn ganske robust og kan faktisk holde til børn på helt op til 22 kg (omkring 6 årsalderen).

Alt i alt er der tale om en af de mest kompakte paraplyklapvogne på markedet, som samtidig tilbyder stor fleksibilitet og komfort for både barn og forælder.

Udvalgte specifikationer:

 • Kurv med plads til 18 liter/8 kg
 • Kaleche
 • Tre siddestillinger
 • Justerbart håndtag
 • Vægtkapacitet 22 kg
 • Måler 23 cm x 38 cm x 55 cm
 • Vejer 7,2 kg

Sådan er vores paraplyklapvogn test udført

I denne oversigtsartikel har vi valgt at kigge på både brugeranmeldelser og ekspertvurderinger. Vi har fundet testkilderne på både danske og udenlandske hjemmesider, hvilket har været afgørende for, at vi kunne bringe et sandfærdigt, bredt og dybt indblik i det globale marked for paraplyklapvogne. Årsagen til at vi har kigget på brugeranmeldelser er, at disse ofte repræsenterer et retvisende billede af de givne produkter fra de helt almindelige mennesker, som anvender dem til daglig. Udover brugeranmeldelser har vi skævet til grundige og uvildige eksperttests fra disse sider:

Pricerunner.dk: I 1999 blev Pricerunner stiftet med en mission om at gøre det nemt, hurtigt og overskueligt at sammenligne priser på forbrugervarer på tværs af danske hjemmesider. Med årene er Pricerunner desuden begyndt at udføre tests af forskellige populære forbrugsvarer for at kunne give et indblik i, hvilke modeller der er værd at holde særligt øje med.

I 2020 testede de rejse- og paraplyklapvogne. Her har de allieret sig med både helt almindelige børnefamilier og også eksperter på området, som hver især har brugt klapvognene med deres egne børn. Dette er blevet gjort for at kunne give et retvisende indblik i de forskellige modellers performance.

En paraplyklapvogn skal gerne være lille, kompakt, let praktisk og kunne foldes sammen som bagage. Derfor er modellerne i testen særligt blevet vurderet ud fra tre kriterier:

 • Funktioner
 • Størrelse og vægt
 • Egenskaber og detaljer (særligt i forhold til brugervenlighed og ekstra features)

BabyGearLab.com: Baby Gear Lab har testet børneprodukter i mange år og udfører altid deres tests selv. I deres test af paraplyklapvogne overvejede de over 50 populære modeller og indkøbte 18 top klapvogne til intens sammenligning.

I testen tog de klapvognene med gennem byer og parker for at se, hvordan de klarede sig i forhold til hinanden i daglig brug. Denne praktiske måde at teste på, resulterede i mange indsigter om hvert produkt, og hvor godt de fungerer i virkelige scenarier. For at øge grundigheden af deres test, udførte Baby Gear Lab desuden en række kontrollerede tests i deres laboratorium for at teste og sammenligne specifikke elementer i ydeevnen side om side.

Alt i alt kiggede de hovedsageligt på disse fem aspekter ved hver model:

 • Brugervenlighed (også i forhold til sikkerhedsselen)
 • Anvendelighed på terræn
 • Vægt og foldbarhed
 • Manøvreevne
 • Kvalitet

Madeformums.com: Made for Mums er en amerikansk forum- og testside. Siden drives af en lille gruppe (hovedsageligt mødre og) journalister, der ønsker at skabe en uovertruffen hjemmeside for (primært) mødre, kommende mødre og enhver, der prøver at starte en familie.

Alle produkterne (primært barne- og klapvogne), der fremgår på hjemmesiden, er grundigt testet af disse journalister og mødre, som anvender dem i deres dagligdag og udsætter dem for forskellige hverdagssituationer for at afprøve performance og holdbarhed. Alle klapvogne vurderes altid ud fra disse seks kriterier:

 • Fold / udfoldning
 • Manøvreevne
 • Komfort for barnet
 • Stil
 • Holdbarhed
 • Værdi for pengene

Sådan vælger du den rette paraplyklapvogn til hverdag og ture

Dit valg af paraplyklapvogn skal gerne afspejle en informeret beslutning, som er truffet på baggrund af nøje overvejelser. For at finde frem til den rette paraplyklapvogn til netop dig, din livsstil og dine behov, kan du med fordel overveje disse seks vigtigste parametre:

Størrelse og vægt: Når det kommer til en paraplyklapvogn, så er det særligt forholdet mellem størrelse og kapacitet, som kan være relevant at overveje. Hvis du for eksempel har en lille bil eller gerne vil kunne tage din paraplyklapvogn med som håndbagage på et fly, så er det vigtigt, at du vælger en kompakt model. Skal du have den med som håndbagage, er det i øvrigt vigtigt, at dimensionerne passer med de tilladte mål for håndbagage (typisk max: højde 55 cm, bredde 45 cm og dybde 25 cm).

Kapacitet: Kapaciteten for en paraplyklapvogn kan både dreje sig om maks. belastningen i selve sædet, men også i en eventuel kurv under sædet. Jo længere tid du håber på at kunne anvende paraplyklapvognen, desto højere kapacitet skal den kunne klare. De modeller med størst kapacitet ligger typisk på omkring 20 kg i maks. vægtbelastning. Ønsker du muligheden for at fragte varer eller småtunge ting i kurven (for eksempel adskillige drikkedunke og bøger) kan det være smart at finde en model, der tillader mindst et par kg her. Regner du omvendt med ikke rigtigt at få brug for denne opbevaringsplads, kan du se bort fra dette krav.

Sikkerhed: Sikkerhed er et centralt fokus for alle forældre, og når du skal finde en paraplyklapvogn kan det være godt at vide, hvilke forskellige sikkerhedsforanstaltninger du skal holde øje med. Først og fremmest kan du se efter, om modellen er godkendt i forhold til EU’s standard EN 1888:2012. Derudover bør du sikre dig, at der findes en god sele (helst en 5-punktsele), som kan justeres, så den passer til barnet. Ifølge Sundhedsstyrelsens rapport om små børns sikkerhed, er det desuden en god idé, at du sikrer dig, at:

 • Eventuelle øskner til selen er solidt fastgjorte.
 • Vognen har en sikringsmekanisme mod at klappe sammen.
 • Vognen har bremser og at disse er effektive og pålidelige
 • Vognen er stabil

Brugervenlighed: Når det kommer til en paraplyklapvogn er brugervenlighed et utroligt vigtigt parameter. Det skyldes særligt, at netop denne type klapvogn skal foldes ud og foldes sammen igen og igen. Det kan være en fordel at kigge efter modeller, hvor du kan gøre dette med én hånd. Desuden kan det være fordelagtigt, at vognen er nem at indstille, så der ikke går for meget tid med dette, hver gang den skal bruges.

Funktioner: Tænk gerne over, om der er særligt funktioner, du ønsker på din næste paraplyklapvogn. For nogle forældre vil det være vigtigt, at den kan bruges sammen med en autostol, så den kan anvendes lige fra barnet bliver født. For andre vil det være vigtigt med et betræk, der kan vaskes, et håndtag der kan justeres, eller en solkaleche. Forældre med lidt større børn vil formentlig værdsætte en fodstøtte på vognen og eventuelt et sæde, der kan indstilles nemt til forskellige stillinger.

Pris: Sidst men ikke mindst skal du selvfølgelig overveje, hvordan dit budget ser ud. Som fremgår af denne oversigtsartikel findes paraplyklapvogne hele vejen fra den prisbillige ende til mellemklassen og hele vejen til topklassen. Langt de fleste forældre vil finde deres paraplyklapvogn i mellemklassen, hvor der som oftest er en rigtig god sammenhæng mellem pris, kvalitet og funktioner. Hvis dit budget er ganske lille, kan du med fordel holde øje med tilbud og udsalg på forskellige webbutikker, hvor der ofte vil være mange penge at spare. De fleste webshops har jævnligt kampagner med gode priser, men det kan særligt være smart at holde øje med disse omkring højtider og sædvanlige udsalgsperioder (for eksempel sommerudsalg, Black Friday, januarudsalg, påske mm.).

Vi håber, at du med denne oversigtsartikel har fået et indblik i, hvilke paraplyklapvogne der er mest populære blandt forbrugere og eksperter i disse år. Vi håber samtidig, at du er blevet klædt på til at gøre dig nogle overvejelser om, hvilken type paraplyklapvogn der passer allerbedst til dig og dit barn.

Hvilken paraplyklapvogn skal jeg vælge?

Når du skal vælge en paraplyklapvogn bør du overveje hvilke behov og livstil du har. Har du f.eks. behov for at have den med på rejser eller har du en lille bil, er dit behov nok at finde en klapvogn, der er kompakt, når klappes sammen. Vil du derimod have den med på løbeture, så bør du vælge en der egner sig til terrænkørsel.

Hvilken paraplyklapvogn er den bedste?

I vores test af paraplyklapvogne bliver Baby Joggers City-Tour2-model udnævnt som testvinder. Dens mange gode funktioner samt konkurrencedygtig pris gør, at den imødekommer mange behov på en gang.

Hvad koster en god paraplyklapvogn?

Prisen kommer meget an på dine behov og præferencer til en paraplyklapvogn. Dog ligger en del af klapvognene i vores guide i den lidt højere prisklasse, men der er samtidig også nogle til konkurrencedygtige priser.

Andre læser også
+69 gaveideer Gaver-til-1-aarig

Gaver til 1-årige - Find den helt rette gave

Vælg blandt de udvalgte gaver

En særlig gave til den 1-årige Selvom stort set alle ikke kan huske deres første fødselsdag, så…

Læs mere
+64 gaveideer 2 årig dreng vasker op

Gaver til 2-årige - Find den helt rette gave

Vælg blandt de udvalgte gaver

Den perfekte gave til en 2-årig Mange mennesker mener, at det er det nemmeste og mest naturlige…

Læs mere
+44 gaveideer

Gaveideer til nybagt mor - Se dem her

Vælg blandt 39 gode gaver

Perfekte gaver til den nybagte mor Efter at have læst vores liste over de gode gaveideer til…

Læs mere
+48 gaveideer

Gaver til 3 årig - Find den helt rette gave

Vælg blandt de udvalgte gaver

Hvordan du finder en god gave til en 3-årig 3-årige børn er en spændende aldersgruppe at give…

Læs mere
Babyalarm

Babyalarm test - Her er den bedste babyalarm 2021

IndholdsfortegnelseVælg den bedste babyalarm i test1. Neonate BC-6900D2. Neonate BC 6500D3. Philips Avent DECT SCD5064. Neonate BC…

Læs mere
Autostol test

Autostol test - Her er den bedste autostol

IndholdsfortegnelseSådan vælger du den bedste autostolAutostole 0-13 kg:1. Maxi-Cosi AxissFix – Smart autostol, bedst i test2. Cybex…

Læs mere
Mor med den bedste barnevogn

Barnevogn test - Find den bedste barnevogn

IndholdsfortegnelseBarnevogn test – Her er den bedste barnevogn 20211. Bugaboo Fox2 Complete Duovogn2. NXT90B Lounge Navy ECO…

Læs mere
+37 gaveideer

Gaver til 4 årig - Find den helt rette gave

Vælg blandt de udvalgte gaver

Hvordan du finder en god gave til en 4-årig? Mange ser det som en udfordring at finde…

Læs mere