Dåbsgave pige - 29 søde gaveidéer til pigen

En barnedåb kræver en ordentlig gave, men hvad skal man dog vælge? Det kan være en særlig svær situation at stå i, hvis man aldrig rigtig har været til barnedåb før, og det kan virke helt uoverskueligt for den utrænede gavekøber. Af netop denne grund har vi lavet en overskuelig liste over gode gaveideer til dåbsgaver til piger herunder.

Mange dåbsgaver er kønsneutrale, men der er dog alligevel nogle gaver, der altid skal være til en barnedåb for en pige. Et eksempel på dette er smykker, der ofte ses som dåbsgaver til piger, men som kan være en dyr investering. Hvis budgettet er mindre, eller du ønsker at finde noget mere unikt i dåbsgave, så tag et kig på vores liste herunder – det kan være, at du bliver inspireret til at finde den helt perfekte dåbsgave til pigen. Vi har udvalgt dåbsgaver til piger i mange forskellige prisklasser, og der er med garanti en gave, der passer perfekt til den lille pige.

Søde dåbsgaver til piger

Som nævnt i indledningen er barnedåben forbundet med mange forskellige traditioner, der naturligvis også involverer gaverne. Det kan derfor være nødvendigt at finde ud af, hvad de andre familiemedlemmer og venner køber i dåbsgave, inden man selv begynder at lede efter det helt rette. Der er utrolig mange søde dåbsgaver til piger, men hvis man gerne vil adskille sig positivt fra resten af festens gaver, så kræver det en ekstra indsats. Vores liste kommer med nogle gode gaveideer til dåbsgaver til piger, og du er velkommen til at stjæle alt den inspiration, du har brug for.

Hvad skal jeg bruge på en dåbsgave til piger?

Der er generelt ingen retningslinjer eller uskrevne regler for, hvad en dåbsgave skal kunne, og hvad den skal koste. Det afhænger derfor i høj grad af dit gavebudget – og der findes rigtig mange gode dåbsgaver i en prisklasse omkring 150 – 350 kroner. Det vigtigste er sådan set bare, at gaven er velment, og at det er tydeligt for forældrene, at der er tænkt grundigt over den. Her betyder tanken langt mere end den pris, man har givet for dåbsgaven.

Dåbsgaver skal komme fra hjertet af, og der er derfor ingen grund til at spendere flere tusinde kroner på en dåbsgave, hvis budgettet er til det. Den personlige gave er langt mere værdsat end noget andet, og der er med garanti en sød dåbsgave til piger, som passer til lige netop den familie, du har i tankerne.

En personlig dåbsgave til piger er guld værd

Generelt bliver folk mere glade for en gave, der bærer præg af en personlig kontakt til dem, der giver gaven. Det personlige aspekt er meget vigtigt i forbindelse med en dåbsgave, der markerer en helt særlig dag, som man er privilegeret nok til at være en del af. Der findes i den forbindelse ikke nogle guidelines for, hvad der definerer en personlig dåbsgave – men der er dog en række gode bud på, hvordan man kan gøre gaven mere personlig.

For at skabe et mere personligt udtryk kan man vælge at få indgraveret et særligt budskab eller barnets navn og fødselsdato i en særlig genstand, de kan få glæde af i mange år fremover. Her er det f.eks. meget typisk at forære en ske eller en tallerken, der således også tjener et praktisk formål. Herudover kan den personlige relation skabes gennem søde hilsner, der f.eks. er oplagt, hvis gaven er i form af en bog. Bøger er meget velegnede som personlige dåbsgaver til piger og drenge, og med en hilsen til barnet bliver gaven meget mere personlig og værdsat.

Skal jeg vælge en dåbsgave til forældrene eller til barnet?

Når man skal til en barnedåb, så kan det være svært at vurdere, om gaven mest af alt retter sig mod forældrene eller mod barnet. Det er åbenlyst, at barnet i de fleste tilfælde ikke kan bruge gaven selv, men det betyder bestemt ikke, at man skal vælge en dåbsgave, der kun tilgodeser forældrene. I de fleste tilfælde vil mange dåbsgaver til piger tilgodese både forældre og barnet selv, men det er hovedsageligt en gave til barnet.

Der er mange forskellige typer af dåbsgaver, og barnet får f.eks. både glæde af noget visuelt og noget praktisk. Den praktiske del vil forældrene nok i særdeleshed blive glade for, men det er igen også noget, barnet selv vil få glæde af. Dåbsgaver er altid lidt af en balancegang, men du kan med fordel drage erfaringer for vores udvalgte gaveideer på listen.

Den perfekte dåbsgave er ikke nem at finde

Hvis du er typen, der går ind for, at det hele skal være perfekt, så vil du med garanti allerede have erfaret, at det er svært at finde den helt perfekte dåbsgave. En dåbsgave skal spille på mange forskellige facetter, og det er ikke nødvendigvis en nem opgave at finde en god dåbsgave til piger.

Generelt hjælper det dog, hvis gaven både har en praktisk kvalitet, en personlig vinkel og kan udløse et godt grin hos modtagerne. Her er det særligt den personlige vinkel, der kan være svær at perfektionere, men alene det, at man har gjort forsøget, bliver med sikkerhed værdsat af forældrene og barnet selv på den lange bane.

Vi håber meget, at du finder frem til den helt perfekte dåbsgave til den pige, du tænker på – med vores liste i hånden har du i hvert fald gode forudsætninger for, at det kan lade sig gøre.


Ønsker du også at finde dåbsaver til drenge, kan du med fordel tage et kig på vores indlæg: Dåbsgaver til drenge og piger. Her finder du 58 gode dåbsgave-idéer. Er det ikke dåbsgaver, men i stedet barselsgaver du søger, kan du ligeledes hente noget inspiration her på Tildenlille: Se vores barselsgaver

Indlægget er senest opdateret den 18 juni 2020.Forfatter: Lau Christensen

Andre læser også
+60 gaveideer Gaver-til-1-aarig

Gaver til 1 årig - Find den helt rette gave

Vælg blandt 53 gode gaver

En særlig gave til den 1-årige Selvom stort set alle ikke kan huske deres første fødselsdag, så…

Læs mere
+63 gaveideer 2 årig dreng vasker op

Gaver til 2 årig - Find den helt rette gave

Vælg blandt 56 gode gaver

Den perfekte gave til en 2-årig Mange mennesker mener, at det er det nemmeste og mest naturlige…

Læs mere
+47 gaveideer

Gaver til 3 årig - Find den helt rette gave

Vælg blandt 42 gode gaver

Hvordan du finder en god gave til en 3-årig 3-årige børn er en spændende aldersgruppe at give…

Læs mere
+44 gaveideer

Gaveideer til nybagt mor - Se dem her

Vælg blandt 39 gode gaver

Perfekte gaver til den nybagte mor Efter at have læst vores liste over de gode gaveideer til…

Læs mere
Mor med den bedste barnevogn

Barnevogn test - Find den bedste barnevogn

IndholdsfortegnelseBarnevogn test – Her er den bedste barnevogn 20201. Big Star Supreme Lounge Black ECO Med Sort…

Læs mere
+35 gaveideer

Gaver til 4 årig - Find den helt rette gave

Vælg blandt 36 gode gaver

Hvordan du finder en god gave til en 4-årig? Mange ser det som en udfordring at finde…

Læs mere
Bedside crib

Bedside crip - De 7 bedste bedside cribs

IndholdsfortegnelseVælg den bedste bedside crib til dit barn1. Tutti Bambini CoZee – Smukt design og god kvalitet2….

Læs mere
Babyalarm

Babyalarm test - Her er den bedste babyalarm 2020

IndholdsfortegnelseVælg den bedste babyalarm i test1. Neonate BC-6900D2. Neonate BC 6500D3. Philips Avent DECT SCD5064. Neonate BC…

Læs mere