Dåbsgaver til piger
Forside

Dåbsgave pige - 29 søde gaveidéer til pigen

Line Beirholm, Tekstforfatter Tildenlille.dk

Indlægget er senest opdateret den 3 juni 2021. Forfatter: Line Beirholm

En barnedåb kræver en ordentlig gave, men hvad skal man dog vælge? Det kan være en særlig svær situation at stå i, hvis man aldrig rigtig har været til barnedåb før, og det kan virke helt uoverskueligt for den utrænede gavekøber. Af netop denne grund har vi lavet en overskuelig liste over gode gaveideer til dåbsgaver til piger herunder.

Mange dåbsgaver er kønsneutrale, men der er dog alligevel nogle gaver, der altid skal være til en barnedåb for en pige. Et eksempel på dette er smykker, der ofte ses som dåbsgaver til piger, men som kan være en dyr investering. Hvis budgettet er mindre, eller du ønsker at finde noget mere unikt i dåbsgave, så tag et kig på vores liste herunder – det kan være, at du bliver inspireret til at finde den helt perfekte dåbsgave til pigen. Vi har udvalgt dåbsgaver til piger i mange forskellige prisklasser, og der er med garanti en gave, der passer perfekt til den lille pige.

Den kærlige, søde og bløde elefant, Teddy, er en bamse, som elsker at nusse og kramme. Denne elefantbamse er en del af en serie, så hvis du ønsker et helt sæt, så har vi også en sutteklud. Teddy er helt klart det perfekte barsels- og dåbsgave til din baby.

Derudover kan bamsen vaskes nemt og uden problemer ved 30 grader.

Dette fine lyserøde smykkeskrin er simpelt hen en af de helt fantastiske dåbsgaver, et barn kan ønske sig. Når du åbner smykkeskrinet, så dukker en sød ballerina frem. Selve boksen er lyserød både indeni og udenpå, og består yderligere af en skuffe.

Dette fine smykkeskrin vil bestemt gøre dit barn glad.

Som forældre, så elsker vi at gemme på vores favorit øjeblikke og oplevelser vi har med vores børn. Vi prøver altid ihærdigt at tage vigtige billeder af vores børn og med denne fotobog af dit barns første år, gør det hele bare endnu mere fantastisk.

Lav en personlig og dejlig fotobog med dejlige babybilleder, som I altid vil tale om de næste mange vidunderlige år sammen.

Hvem elsker ikke en god og eventyrlig fortælling, skrevet af den helt store H.C. Andersen og mesterligt illustreret af Svend Otto S. Tag dit barn i hånden og drag sammen ind i H.C. Andersens eventyr.

Dette er en flot gavebog med et stort udvalg af alle de klassiske H.C. Andersen-eventyr, som vi alle er bekendte med.

Dette søde badeslag består af 100% bomuld med lyseblå hætte. Køb dit næste badeslag fra Nørgaard Madsen med et fly og skyer i midten af det lyserøde badeslag. Selve badeslaget måles til at være 80 x 80 cm, og kan vaskes ved 60 grader.

Dette er en rigtig fin dåbsgave, særligt hvis din baby har brug et sødt, blødt og behageligt badeslag.

Denne måleorm er legens højdepunkt. Ormen er åben for sjov og ballade, og altid glad for at spille lidt musik. Du skal blot trykke ormen på næsen, så får dit barn sin helt egen sangfugl. Lille og farverige Lamaze er lavet af behagelige materialestoffer, tiltænkt til babyer, så din baby får en glædesfyldt oplevelse.

Lad måleormen stå for showet. Dette er glimrende dåbsgave, for at få din baby i godt humør.

Denne populære Lamaze barnevognsophæng, bedre kendt som Freddie the Firefly, elsker at smile og lege. Lamaze barnevognsophænget består af fire vinger, og når man trykker på en af vingerne, så knitrer, rasler og piber sommerfuglen. “Freddie the Firefly” elsker at underholde og lege forskellige lege.

I bunden er der to plastikringe, og en i toppen, så den er let at hænge op barnevognens kaleche.

Hop sammen med dit barn ind i kaninens verden, og fortæl de smukke godnathistorier. Bogen, kaninen der så gerne vil sove, hjælper dit barn med at falde hurtigere i søvn og sove natten igennem. Ved hjælp af beroligende teknikker og et skriftsprog, får denne bog dit barn til at slappe af og falde i søvn.

Både børn og forældre kan have gang af denne godt godnat læsningsbog.

Sød Filibabba bamse, som er lavet i en strikket kvalitet. Denne skønne hval er lavet af 100% polyester og akryl, hvilket gør den utrolig behagelig at kramme og nusse med, når det er tid til at putte barnet. Bamsen har en form som en hval, og vil i den grad, passe fint ind til børneværelset eller andre steder i hjemmet. ‘

Overrask dit barn med denne flotte Filibabba bamse.

Vi husker vel allesammen Emil fra Lønneberg, og Emils mange narrestreger. Rejs med Emil og alle de andre til Lønneberg og læs den roste nyoversættelse af den samlede udgave om Emil fra Lønneberg.

Lad dit barn få et indblik i Emils hverdag og oplev Astrid Lindgrens smukke fortællinger om Emil.

Leder du efter et aktivitetsstativ? Vi har et fantstisk Krea aktivitetsstativ i lyst træ med farverige og sjove ophæng. Krea aktivitetsstativet kan højdejusteres, så barnet ikke føler, at det er besværligt at gribe og fange ophængene.

Stativet har ophæng på midterstangen, og på træstængerne i siderne, hvilket gør det muligt for barnet, at trille om på siden og gribe ud efter de flotte ophæng.

Dette er et smukt dåbsrør fortrinnet med blomster og stork. Rundt om dåbsrøret, er der bundet en lille hvid sløjfe, hvilket ser utroligt sødt ud. Det er helt klart en meget elegant og fin dåbsgave, og ud over det er der plads til at få graveret navn og dato på dåbsrøret.

Der er inkluderet en fod med til dåbsrøret.

Stabelklodser er beregnet til at væltes og leges med. Nyder dit barn også at bygge og stable ting sammen, så har dit barn nu mulighed for at lege en masse med stabelklodser. Pakken består af ni stableklodser og hver klods er unik, da de adskiller sig fra hinanden.

Sjov og udfordrende byggeleg, som kræver fokus, så klodserne ikke vælter.

Denne farvestrålende bog er interessant på sin helt egen måde. Bogen består af otte vidt forskellige glade og farverige figurer. Når du bladrer med bogen, så rasler og knitrer siderne, og det er muligt at hænge bogen op.

Det er beroligende og behageligt at kigge i denne bog sammen et lille barn, fordi barnet bliver helt fanget af legetøjet. Bladrer rundt i bogen med dit barn og nyd lyden og farverne sammen.

Dette skønne spisesæt i melamin og rustfrit stål, er en fin og personlig dåbsgave, da det er muligt, at barnet kan få graveret barnets navn i bestikket. Dette fine bestiksæt er farverig og bamse og kylling er figurerne på tallerknerne og kopperne.

Sættet indeholder af syv dele og gør det bare hele lidt sjovere, når dit barn skal spise.

Mine første år er en helt unik bog og dit barn kan genoplive de helt fantastiske minder fra barnets fødsels til den syvende fødselsdag. En utrolig flot grafisk bog, som er sjov begge forældre, og særligt senere for barnet, når han/hun kan læse.

Bogen består af 112 sider, så minder og oplevelser slet ikke forsvinder nok.

Dette sjove boldbassin fra Misioo er en favorit hos mange børn. Boldbassinet er i koksgrå med en rund form og kan fyldes med bolde. Disse bolde er beregnet til at leges på og derfor kan både store og små børn lege i bassinet. Det gode ved et boldbassin er, at man sagtens kan tage boldene ud og f.eks. opbevare legetøj i bassinet.

Der medfølger 200 bolde, både i hvid og grå.

Denne skønne sparebøsse med Kaj fra Kaj og Andrea fortinnet er den perfekte dåbsgave, fordi alle børn ønsker at modtage en sparebøsse med Kaj. Frøen Kaj elsker at spare på penge, og vil i den grad motivere dit barn til at spare hendes/hans penge.

Det er muligt at få graveret på sparebøssen, hvis man ønsker det.

Denne sjove rangle fra Haba er et træ med forskellige mønstre i grønne, blå og gule nuancer. Dit barn vil ivrigt røre efter Haba ranglen, da den er spændende at kigge på. Indeni træet er en snor med en fugl, der knitrer, hvis man rører ved den.

Indeni bunden er en klokke, som sender lyde ud når ranglen bevæges.

Gemmer der sig en lille pianist i barnet? Dette flotte og lille træklaver fra Vilac, er lige hvad dit barn har brug for. Er dit barn også særligt glad for sange og musik, så har Vilac udviklet det perfekte legetøjsklaver til dit barn. Vilac klaveret har 18 tangenter og er lavet af kvalitetstræ, som kan holde til meget.

Klaveret er lille i størrelsen og derfor fylder den ikke så meget. Rigtig fin og elegant dåbsgave.

Med dette bamse dækkeserviet, så skal du som forældre bekymre dig lidt mindre om griseriet under aftensmaden.

Det sker ofte, at barnet lige får hældt noget ud over bordet eller vælter tallerkenen, så alt maden spreder sig ud på bordet, så er dette den perfekte gave, for at undgå disse problemer.

Mangler dit barn et nyt sengetøj? Dette sengetøj med elefantens vuggevise er det perfekt og bløde sengetøj, som dit barn savner. Sengetøjets design og udseende er med til at gøre værelset dét flottere, med dens beroligende farve.

Hvis du er på jagt efter rart, blødt og elegant sengetøj til din baby, så er dette det rette at valg.

Sæt din baby ind i babygyngen, og lad gyngen tage dit barn med ind i en sjov rejse. Denne babygynge er lavet af træ og har et sikkerhedsbælte fra KBT. Det er en rigtig fin trægynge til de små børn og kan bruges både indenfor og udenfor.

Det anbefales at barnet først bruger en babygynge, når barnet er i stand til at sidde selv og selv holde hovedet oppe

Dette søde Petit by Sofie Schnoor body i rosa er så nuttet. Petit by Sofie Schnoor bodyen har lange ærmer med smalle kanter omkring alle åbninger. Bodyen er fremstillet af 95% bomuld og 5% elastan.

Derudover knappes bodyen op med trykknapper, som ligger mellem benene og ved venstre skulder. Sjov og nutte dåbsgave til dit lille barn.

Det bliver nærmest ikke mere nuttet og sødt end denne babystocking med søde hjerter. Denne yndig Me Too body i rosa med print af hjerter i rosa glimmer, sort og rød, har lange ærmer og smalle elastikkanter i alle åbninger.

Bodyen er fremstillet af 95% økologisk bomuld og 5% elastan. Dette er et godt bud på en god dåbsgave.

Lad dine børn lege indianer og se dem slå lejr i denne finde Hippie Tipi top-telt fra Roommate. Dette fine telt kan placeres og sættes op både i børneværelset, stuen eller udenfor, når vejret er godt til det.

Eller transformér teltet til en hyggelig og komfortabel hyggekrog, med puder og dyner. En rigtig fin dåbsgave til dit lille barn.

Denne søde kanin, Fanny, elsker at spille melodier. Hvis du trækker kaninen, Fanny, i halen, så spiller den en sød lille melodi til dit barn. Dette er en rigtig sød spilledåse til de små børn, og måler 22 cm.

Kaninen venter bare på at du trækker den i halen. Et godt bud på en god dåbsgave til dit lille barn.

Dette søde Marmar babytøj har et helt unikt design. At se sit lille barn i dette søde og charmerende sæt af babytøj, er så nuttet. Hvis du er på jagt efter et flot, blødt og sødt babytøj, så skal du bestemt vælge dette babytøj.

Det er en rigtig fin gave til dåb.

Er du på udkig efter et savlesmæk? Så læs med her. Dette flotte savlesmæk i støvet rosa fra MarMar, er simpelt hen så sødt. Det er fremstille i 50% bomuld og 50% modal. Det gode ved dette savlesmæk er, at det kan justeres alt efter babyens størrelse. Et godt bud på en dåbsgave.

Det er vigtigt, at du vasker det i 40 grader.

Søde dåbsgaver til piger

Som nævnt i indledningen er barnedåben forbundet med mange forskellige traditioner, der naturligvis også involverer gaverne. Det kan derfor være nødvendigt at finde ud af, hvad de andre familiemedlemmer og venner køber i dåbsgave, inden man selv begynder at lede efter det helt rette. Der er utrolig mange søde dåbsgaver til piger, men hvis man gerne vil adskille sig positivt fra resten af festens gaver, så kræver det en ekstra indsats. Vores liste kommer med nogle gode gaveideer til dåbsgaver til piger, og du er velkommen til at stjæle alt den inspiration, du har brug for.

Hvad skal jeg bruge på en dåbsgave til piger?

Der er generelt ingen retningslinjer eller uskrevne regler for, hvad en dåbsgave skal kunne, og hvad den skal koste. Det afhænger derfor i høj grad af dit gavebudget – og der findes rigtig mange gode dåbsgaver i en prisklasse omkring 150 – 350 kroner. Det vigtigste er sådan set bare, at gaven er velment, og at det er tydeligt for forældrene, at der er tænkt grundigt over den. Her betyder tanken langt mere end den pris, man har givet for dåbsgaven.

Dåbsgaver skal komme fra hjertet af, og der er derfor ingen grund til at spendere flere tusinde kroner på en dåbsgave, hvis budgettet er til det. Den personlige gave er langt mere værdsat end noget andet, og der er med garanti en sød dåbsgave til piger, som passer til lige netop den familie, du har i tankerne.

En personlig dåbsgave til piger er guld værd

Generelt bliver folk mere glade for en gave, der bærer præg af en personlig kontakt til dem, der giver gaven. Det personlige aspekt er meget vigtigt i forbindelse med en dåbsgave, der markerer en helt særlig dag, som man er privilegeret nok til at være en del af. Der findes i den forbindelse ikke nogle guidelines for, hvad der definerer en personlig dåbsgave – men der er dog en række gode bud på, hvordan man kan gøre gaven mere personlig.

For at skabe et mere personligt udtryk kan man vælge at få indgraveret et særligt budskab eller barnets navn og fødselsdato i en særlig genstand, de kan få glæde af i mange år fremover. Her er det f.eks. meget typisk at forære en ske eller en tallerken, der således også tjener et praktisk formål. Herudover kan den personlige relation skabes gennem søde hilsner, der f.eks. er oplagt, hvis gaven er i form af en bog. Bøger er meget velegnede som personlige dåbsgaver til piger og drenge, og med en hilsen til barnet bliver gaven meget mere personlig og værdsat.

Skal jeg vælge en dåbsgave til forældrene eller til barnet?

Når man skal til en barnedåb, så kan det være svært at vurdere, om gaven mest af alt retter sig mod forældrene eller mod barnet. Det er åbenlyst, at barnet i de fleste tilfælde ikke kan bruge gaven selv, men det betyder bestemt ikke, at man skal vælge en dåbsgave, der kun tilgodeser forældrene. I de fleste tilfælde vil mange dåbsgaver til piger tilgodese både forældre og barnet selv, men det er hovedsageligt en gave til barnet.

Der er mange forskellige typer af dåbsgaver, og barnet får f.eks. både glæde af noget visuelt og noget praktisk. Den praktiske del vil forældrene nok i særdeleshed blive glade for, men det er igen også noget, barnet selv vil få glæde af. Dåbsgaver er altid lidt af en balancegang, men du kan med fordel drage erfaringer for vores udvalgte gaveideer på listen.

Den perfekte dåbsgave er ikke nem at finde

Hvis du er typen, der går ind for, at det hele skal være perfekt, så vil du med garanti allerede have erfaret, at det er svært at finde den helt perfekte dåbsgave. En dåbsgave skal spille på mange forskellige facetter, og det er ikke nødvendigvis en nem opgave at finde en god dåbsgave til piger.

Generelt hjælper det dog, hvis gaven både har en praktisk kvalitet, en personlig vinkel og kan udløse et godt grin hos modtagerne. Her er det særligt den personlige vinkel, der kan være svær at perfektionere, men alene det, at man har gjort forsøget, bliver med sikkerhed værdsat af forældrene og barnet selv på den lange bane.

Vi håber meget, at du finder frem til den helt perfekte dåbsgave til den pige, du tænker på – med vores liste i hånden har du i hvert fald gode forudsætninger for, at det kan lade sig gøre.


Ønsker du også at finde dåbsaver til drenge, kan du med fordel tage et kig på vores indlæg: Dåbsgaver til drenge og piger. Her finder du 58 gode dåbsgave-idéer. Er det ikke dåbsgaver, men i stedet barselsgaver du søger, kan du ligeledes hente noget inspiration her på Tildenlille: Se vores barselsgaver