Forside

Den bedste madkasse til børn 2022 – Sådan finder du den

Den bedste madkasse til børn 2022 – Sådan finder du den

Indlægget er senest opdateret den 19 april 2022. Forfatter: Lau Christensen

madkasse
Testvinder
Filibabba-Gurli-Gris-Madkasse

Populær: Filibabba Gurli Gris Madkasse

Denne Gurli Gris madkasse er lige præcis det en madkasse skal være – bare en madkasse. Her er ikke så mange dikkedarer eller fancy ting man skal have øje for. Man får hvad man betaler for – en simpel madkasse, som egner sig godt til de mindste.

Find den bedste pris
Disse madkasser omtales i indlægget

Disse madkasser omtales i indlægget

Pris
Billigst hos
Gå til
 • Filibabba-Gurli-Gris-Madkasse
  1. Filibabba Gurli Gris Madkasse
  Pris: 30 kr.
  Billigst hos: Kagegrisen.dk
 • Beckmann-Furry-Lunch-Box
  2. Beckmann Furry Lunch Box
  Pris: 149 kr.
  Billigst hos: NEYE
 • Beckmann-Madkasse-Camo-Rex
  3. Beckmann Madkasse Camo Rex
  Pris: 129 kr.
  Billigst hos: Jollyroom.dk
 • Stor-Disney-Frost-2-Madkasse
  4. Stor Disney Frost 2 Madkasse
  Pris: 40 kr.
  Billigst hos: Barato.dk
 • Room-Copenhagen-Lego-Iconic-Boy-Madkasse-Saet
  5. Room Copenhagen Lego Iconic Boy Madkasse Sæt
  Pris: 95 kr.
  Billigst hos: Toy Space
 • Paw-Patrol-Madkasse-og-Drikkedunk
  6. Paw Patrol Madkasse og Drikkedunk
  Pris: 114 kr.
  Billigst hos: Coolshop.dk
 • Mepal-Dino-Madkasse
  7. Mepal Dino Madkasse
  Pris: 71 kr.
  Billigst hos: Hjem.dk
 • Paw-Patrol-Madkasse
  8. Paw Patrol Madkasse
  Pris: 30 kr.
  Billigst hos: Kagegrisen.dk

Madkasse til skolestart 2022

Når ens børn er ved at nå institutionsalderen, så er en af de ting, man som forældre, skal ud at investere i, en god madkasse, som børnene kan have med i vuggestue, børnehave, eller skole. En god madkasse er en madkasse hvor der er plads til mere end et stykke brød, ligesom en god madkasse er let at rengøre.

Det er faktisk ikke særligt kompliceret at finde en god madkasse til sit barn, da de fleste madkasser på markedet er af nogenlunde samme kvalitet. Nogle brands er forholdsvis dyre og det er godt at vide på forhånd, at man sagtens kan finde en god madkasse på budget. Så undgår man at bruge en masse penge på madkasser til sine børn, som slet ikke var nødvendige at bruge. Det gør også at man har råd til andre ting.

I denne oversigt over de bedste madkasser kan du blandt andet læse om:

 • Hvad der udgør en god madkasse
 • Hvilken type madkasse man skal vælge
 • Hvordan man kan spare penge

Bemærk: Alle de nævnte produkter i denne guide, er fundet og udvalgt fra andre tests og guides, og producenterne bag produkterne har ingen relation eller kontakt til holdet bag tildenlille.dk. Det gør at der ikke er nogen økonomiske eller relationsmæssige interesser bag valget af disse produkter og du kan derfor stole på at denne guide er 100% objektiv, og har til formål at informere forældre.

Andre relaterede indlæg: 

Skoletaske til skolestart
Penalhus til skolestart 

1. Filibabba Gurli Gris Madkasse

Filibabba-Gurli-Gris-Madkasse

Vi fremhæver:

 • Godkendt til fødevarebrug
 • Ikke godkendt til opvaskemaskine
 • Ikke godkendt til mikroovn
Find billigste forhandlerI samarbejde med PriceRunner

Denne Gurli Gris madkasse er lige præcis det en madkasse skal være – bare en madkasse. Her er ikke så mange dikkedarer eller fancy ting man skal have øje for. Man får hvad man betaler for – en simpel madkasse, som egner sig godt til vuggestuebørn der ikke spiser så meget som skole- og børnehavebørn.

Godkendt til fødevarebrug

Madkassen er godkendt til fødevarebrug, hvilket vil sige at den har gennemgået forskellige tests og krav til forskellige danske, nordiske og europæiske standarder, der sikrer at den ikke er skadelig på nogen måde. Derfor kan du, som forælder, trygt bruge den til at opbevare dit barns mad i.

Ikke godkendt til opvaskemaskine

Denne madkasse er ikke godkendt til brug i opvaskemaskiner. Det skyldes det materiale den er lavet i. Ikke alt plastik kan tåle at komme i opvaskemaskinen, og denne madkasse høre til denne kategori. Heldigvis er madkassen let at vaske op i hånden og lige så let at tørre af, så man skal ikke bekymre sig om rengøringen.

Ikke godkendt til mikroovn

Gurli Gris madkassen fra Filibabba  er heller ikke godkendt til brug i mikroovnen, af den samme årsag som hvorfor den ikke må komme i opvaskemaskine. Plastikket ville simpelthen smelte hvis man putter madkassen i mikroovnen. Hvis du har brug for at varme maden og så tag det ud og læg det på en tallerken.

2. Beckmann Furry Lunch Box

Beckmann-Furry-Lunch-Box

Vi fremhæver:

 • Godkendt til fødevarebrug
 • Godkendt til opvaskemaskine (maks. 100 grader)
 • Godkendt til mikroovn (uden låg)
Find billigste forhandlerI samarbejde med PriceRunner

Den næste madkasse i denne guide, er denne flotte rosa madkasse, med mulighed for at have et enkelt og stort rum, eller bruge rumdeleren til at opnå et større og et mindre rum. Madkassen tåler også frost – faktisk helt ned til -20 grader. Selve madkassen er i støvet rosa og har et print af en pige med rosa hår, så her har man den perfekte madkasse til den lille børnehave- eller skolepige.

Godkendt til fødevarebrug

Det er selvfølgelig en forudsætning at en madkasse er godkendt til fødevarer. Ellers er der ikke rigtig nogen grund til at betegne det som en madkasse. Denne madkasse lever op til gældende love, regler og standarder og man behøver derfor ikke have nogen betænkeligheder ved at bruge den til sit barns mad.

Godkendt til opvaskemaskine (maks. 100 grader)

Madkassen har den fordel at den kan tåle at komme i opvaskemaskinen – dog kun op til 100 grader. Det gør at madkassen er utroligt let at rengøre. Hvis man ønsker at rengøre madkassen ved at putte den i opvaskemaskinen, anbefales det at man tager låget af, for at sikre at den bliver ordentlig ren.

Godkendt til mikroovn (uden låg)

En anden fordel ved denne madkasse, er at den kan tåle at komme i mikroovnen, så længe man sørger for at huske at tage låget af. Det gør at man let kan opvarme barnets mad, enten derhjemme eller i børnehaven eller skolen. Derfor kan man med fordel give barnet resterne fra sidste aftens lasagne eller andet, med i skole eller børnehave.

3. Beckmann Madkasse Camo Rex

Beckmann-Madkasse-Camo-Rex

Vi fremhæver:

 • Smart design
 • Sejt dinosaurus print
 • Kan tåle opvaskemaskine og mikroovn
Find billigste forhandlerI samarbejde med PriceRunner

Madkassen til drengen eller pigen, der elsker dinosaurusser. Denne madkasse fra Beckmann har et sejt og moderne dinosaur print, der gør at det er en madkasse, som børn der elsker disse forhistoriske og seje dyr, vil elske at have med i børnehaven eller i skolen. Hvis barnet allerede har den matchende taske, er det en oplagt madkasse at købe til barnet.

Smart design

Madkassen er designet med en smart og praktisk skillevæg der gør, at der er plads til en stor sandwich eller andre typer af måltider, eller en lille klap-sammen-mad, samt en lille yoghurt eller et stykke frugt. Madkassen kan lukke helt tæt, så man slipper dermed for at have en madkasse i tasken der ligger og lugter.

Sejt dinosaurus print

Som nævnt, så er denne madkasse perfekt til piger og drenge der elsker dinosaurusser og gerne vil vise deres venner hvor seje disse dyr var. Printet matcher også skoletaskerne med det samme dinosaurus print og kan derfor være en god idé at købe, til et barn der allerede har skoletasken, eller omvendt.

Kan tåle opvaskemaskine og mikroovn

De største fordele ved denne madkasse, i hvert fald ud fra et forældreperspektiv, er at den både kan komme i mikroovnen og opvaskemaskinen. Det gør at man let kan varme et måltid op eller rengøre den efter brug. Det vil både far og mor sætte pris på, da de slipper for at vaske den op i hånden.

4. Stor Disney Frost 2 Madkasse

Stor-Disney-Frost-2-Madkasse

Vi fremhæver:

 • Let at åbne og lukke
 • Praktisk design
 • Tåler opvaskemaskine
Find billigste forhandlerI samarbejde med PriceRunner

Hvis dine piger elsker Disneys Frost, så er denne madkasse et absolut must-have. Låget på madkassen har et flot Disney design der forestiller de kendte og elskede Anna og Elsa, fra Frost filmen. Dette er den perfekte madkasse til den lille prinsesse, som elsker at se Frost og som elsker Anna og Elsa karaktererne.

Let at åbne og lukke

Madkassens låg er lavet med henblik på at det er børn der skal bruge den. Det vil sige at åbningsmekanismen er let at bruge, også for små fingre, og det er derfor en madkasse der også kan bruges til børnehavebørn, udover de mindste skolebørn.

Praktisk design

Udover den smarte åbne-lukke mekanisme, så er madkassen også praktisk designet indeni. Her er plads til både et stykke brød, grøntsager og/eller et stykke frugt. Madkassens højde gør også, at der er plads til en lille yoghurt og en lille ske. Overordnet set er det en praktisk madkasse, der passer godt til mindre børn.

Tåler opvaskemaskine

Sidste men ikke mindst, så tåler denne madkasse opvaskemaskine. Det gør at utroligt let for far eller mor, at rengøre madkassen, så den er er klar til at komme med i børnehave eller skolen, igen næste dag. Hvis man derimod ønsker at vaske den i hånden, eller ikke ejer en opvaskemaskine, så gør man bare det.

5. Room Copenhagen Lego Iconic Boy Madkasse Sæt

Room-Copenhagen-Lego-Iconic-Boy-Madkasse-Saet

Vi fremhæver:

 • Kendt og elsket af alle børn
 • Drikkedunk medfølger
 • PVC-fri
Find billigste forhandlerI samarbejde med PriceRunner

Her har vi at gøre med et af de mest populære brands indenfor legetøjsverden. Dette har gjort at der også findes utroligt mange andre af typer produkter på markedet, som LEGO står bag eller har givet tilladelse til bliver produceret. Denne madkasse er ingen undtagelse og vil være populær i blandt de fleste børn. Dette produkt tåler ovenikøbet at blive vasket i opvaskemaskinen.

Kendt og elsket af alle børn

Stort set alle børn kender til LEGO og størstedelen af dem har også LEGO legetøj hjemme på børneværelset. Denne madkasse vil derfor være utroligt populær blandt både skole- og børnehavebørn. Det er en sikker vinder, som du kan regne med at dit barn bliver glad for og stolt over at vise frem

Drikkedunk medfølger

Til denne madkasse får man også en medfølgende drikkedunk, der matcher, både i farve og motiv. Dette gør at barnet både kan have mad og drikke med i skole eller i børnehave, samt at de har et matchende sæt som vil få barnet til at se ekstra sej ud i de andre børns øjne.

PVC-fri

LEGO er et stort brand så derfor er der også nogle lidt andre standarder der gælder, når LEGO skal designe andre produkter til børn. I dette tilfælde har man designet og produceret en madkasse og drikkedunk, der ikke indeholder nogen former for PVC. Derudover er madkassen og den medfølgende drikkedunk også fri for BPA- og Ftalatfri.

6. Paw Patrol Madkasse og Drikkedunk

Paw-Patrol-Madkasse-og-Drikkedunk

Vi fremhæver:

 • Paw Patrol tema
 • Medfølgende drikkedunk
 • Perfekt som gave
Find billigste forhandlerI samarbejde med PriceRunner

De fleste børnehavebørn i dag, kender og elsker Paw Patrol og vil derfor elske dette sæt der indeholder både madkasse og drikkedunk. Madkassen har plads til forskellige typer af mad, samt grøntsager, frugt eller en lille yoghurt, alt efter hvad det er at barnet elsker at spise til middagsmad.

Paw Patrol tema

Som allerede afsløret, har denne madkasse Paw Patrol tema, hvilket tydeligt ses i den kendte blå og røde farver, ligesom børnenes favoritter, Chase, Marshall og Rubble er afbilledet på låget af madkassen. Denne madkasse vil med garanti være et stort hit i blandt alle børn i børnehaver og førskole landet over.

Medfølgende drikkedunk

Udover madkassen får man også en drikkedunk med i dette køb. Drikkedunken kan indeholde 500 ml eller en halv liter vand, saftevand eller juice, sådan så barnet også husker at drikke mens det er i skole eller institution.

Perfekt som gave

Madkassen og drikkedunken kommer i en smart gaveæske, som også er designet i de velkendte farver fra Paw Patrol serien. Gaveæsken gør det ikke blot let at pakke den ind som gave, men gør også at barnet der får denne gave bliver overrasket og ekstremt glad, når barnet genkender farverne og de elskede karakterer.

7. Mepal Dino Madkasse

Mepal-Dino-Madkasse

Vi fremhæver:

 • Flot og praktisk design
 • Let at åbne og betjene
 • Lille gaffel medfølger
Find billigste forhandlerI samarbejde med PriceRunner

Her har vi endnu en madkasse som er designet i et sejt dinosaurus tema. Perfekt til børn der elsker disse forhistoriske kæmper, og som gerne vil vise det til alle deres venner. Madkassen er praktisk designet med børn for øje og farverne man har valgt, matcher det generelle dinosaurus tema.

Flot og praktisk design

De naturligt grønne farver og den afbillede dinosaurus gør at dette ikke blot er en praktisk, men også en flot madkasse, som alle dinosaurs elskende børn, vil være stolte af at have med og vise frem, i deres børnehave eller skole.

Let at åbne og betjene

Da man designede denne madkasse, er det tydeligt, at man tænkte meget over hvem der egentlig skulle bruge den i hverdagen. Dette ses i den måde åbne og lukke mekanismen er designet på. Det er en madkasse der er let at åbne, selv for små børnehænder og gør at de kan sørge for sig selv, når det er spisetid.

Lille gaffel medfølger

Et lille ekstra og praktisk plus, er den lille medfølgende gaffel. Den gør at barnet let kan fange de små stykker brød, frugt eller hvad der nu er med i madpakken den pågældende dag. Hvis barnet elsker at få en lille yoghurt med i madpakken, kan gaflen med fordel udskiftes med en lille ske.

8. Paw Patrol Madkasse

Paw-Patrol-Madkasse

Vi fremhæver:

 • Lille og praktisk
 • Nem at rengøre
 • Let at åbne og lukke
Find billigste forhandlerI samarbejde med PriceRunner

Den sidste madkasse på denne liste, er endnu en Paw Patrol madkasse. Modsat den anden madkasse på denne liste, har man i dette tilfælde valgt et lidt anderledes design, der appellerer mere til de små piger der elsker Paw Patrol. Dette kan ses i de lyserøde farver der er valgt, da det er de farver den elskede Skye har. Motivet på madkassen forestille passende nok Skye og hendes lille ven Everest.

Lille og praktisk

Madkassens størrelse gør, at den egner sig bedst til de mindre børn, der ikke spiser de helt store madpakker. Med andre ord er det en madkasse der egner sig godt til vuggestuebørn, børnehavebørn, samt børn i førskole.

Nem at rengøre

Madkassens design gør at den er let at rengøre. Da den er lavet i plastik, anbefales det at man ikke smider den i opvaskemaskinen når man skal gøre den ren. I stedet anbefales det at man vasker den op i hånden. Dette er dog ikke noget problem da den er fremstillet på en måde, der gør den let at vaske op.

Let at åbne og lukke

For at gøre det let for børnene, selv at åbne og lukke deres madkasse når de skal spise, har man kigget på hvordan mekanismen der står for denne opgave, har man valgt at have fokus på de mindste børn, i designfasen, hvilket gør at det er en rigtig god madkasse for de mindre børn.

Hvad udgør en god madkasse?

Når man skal finde en god madkasse til sit barn, der enten går i vuggestue, børnehave eller i skole, er der i alle tilfælde nogle ting man skal overveje. For eksempel behøver et vuggestuebarn ikke en lige så stor madkasse som et skolebarn. Derudover skal man også tænke over plads i forhold til hvad barnet spiser.

Hvis barnet spiser både brød, frugt og grøntsager, samt har en lille yoghurt med, så skal man sørge for at finde en madkasse der har plads til alle disse elementer, og gerne en madkasse der har flere forskellige rum så elementerne kan adskilles og ikke ligger og roder rundt, og smøres ind i hinanden.

En sidste ting der er god at have med i sine overvejelser, er om madkassen kan åbnes af barnet selv, eller om det er afhængigt af hjælp fra en voksen. Nogle madkasser er designet specifikt med dette for øje, så hvis du har et børnehavebarn der gerne vil selv, er dette et aspekt man bør overveje at tænke ind i sit køb.

Hvor meget koster en god madkasse?

Der findes ikke en ultimativ og ideel pris, man kan sige, er hvad en god madkasse bør koste. Til gengæld findes der mange forskellige madkasser i forskellige prislejer, så man kan i hvert fald være sikker på at der findes en madkasse som alle kan få råd til. Det kan også bare være at man bare ikke vil betale mere.

Madkasser kan findes fra omkring 20 kroner og helt op til et par hundrede kroner, alt efter størrelsen, men også hvad brand det er og hvordan den er designet. Der er der ikke nogen grund til at give så meget for en madkasse, da en madkasse til omkring 50-100 kroner, sagtens kan opfylde alle ens behov og krav til den.

Det bedste du kan gøre, er at sætte dig for hvor meget du har råd til at betale for en madkasse, eller hvor meget du er villig til at betale for en madkasse. Når du har fundet frem til eksakte beløb, så kan du gå i gang med at undersøge hvilke madkasser der findes i det prisleje, og dermed finde den helt rigtige madkasse.

Hvordan finder man de gode madkasser?

Når det kommer til at finde en god madkasse som man også har råd til, så kan det være en god idé at starte med at række ud til venner og familie, og hvem man ellers har i sit netværk. Der er en god chance for at du kender nogen, som selv har stået og skulle finde en god madkasse og dermed kan guide dig videre.

Du kan også bare bruge internettet til at finde en god madkasse til dit barn. Det kræver ikke andet end at du ved hvordan man søger på Google. Du skriver blot hvad det er du leder efter og herefter vil du i Googles søgeresultater kunne se, alle de tilgængelige madkasser på markedet, der ligger indenfor dit budget.

Det er dog en god idé at vente lidt med at bestille madkassen, og sørge for at bruge noget tid på at finde den bedste pris. I mange tilfælde kan der være gode penge at spare, hvis man bare husker at bruge tid på at finde den bedste pris. Så brug lidt tid på at tjekke priserne i de forskellige webshops inden du bestiller. Se alle vores udarbejdede guides.