Barselsgave - Find den helt rette barselsgave
Forside

Barselsgave - Find den helt rette barselsgave

Barselsgave - Find den helt rette barselsgave

Indlægget er senest opdateret den 3 marts 2021. Forfatter: Lau Christensen

I Danmark er vi så heldige at vi får 8 ugers barsel. At gå hjemme med sin lille nyfødte er en berigelse, og det er noget man bør nyde til fulde.

Hvis ikke man har en smule at give sig til ved siden af, at se serier og vaske tøj – ja, så kan 8 uger være lang tid at gå hjemme trods man har hvert eneste minut med sin lille guldklump. Netop derfor er det vigtigt at man som ven, veninde eller familie er til stede og viser omsorg. Det kan man eksempelvis gøre ved, at give en lille gave – uden at det skal være noget helt vildt. Ofte er godt selskab også nok i sig selv, men det er dog altid en fin gestus at have en lille ting med.

En barselsgave kan være mange ting. Der er ingen opskrift på den perfekte barselsgave. Dog er der selvfølgelig gode gaver som passer lige ind som en barselsgave. Det kan både være gaver til den lille, men også gaver til forældrene. En god gave til forældrene i form af lidt afslapning, god mad eller tøj til den nybagte mor er altid et hit.

Det kan være lidt stressende med en helt nyfødt, og det er ikke søvn man er i overskud på. Derfor vil en gang massage eller brunch for 2 altid være noget de nybagte forældre vil værdsætte.

I sidste ende er det op til dig, hvad du føler for er en fantastisk barsel gave. Vi håber at du kan finde noget her på siden – og om end ikke andet, i hvert fald blive inspireret.

Det kan være svært at holde styr på tingene, når lige har fået en baby. Der er mange ekstra sager der følger med en nyfødt. Hvis man rejser en del eller bare er på farten ofte, kan det være en god idé med en pusletaske. Derfor har vi fundet denne flotte pusletaske fra Cam Cam i et lækkert quiltet design.

I tasken er der en mindre pusletaske, pusleunderlag samt stofbleer i 100% økologisk bomuld som selvfølgelig kan vaskes ved 60 grader. Du kan blandt andet finde den i vores indlæg omkring de bedste pusletasker.

De søde og populære milepælskort fra danske Prik & Streg er helt sikkert en rigtig god gaveide som barselsgave. Find det milepælskort der bedst egner sig til lejligheden.

Bemærk at disse kort både kan købes i dansk og engelsk. Du kan se alle kortene ved at klikke dig videre via linket herunder – vi håber at hun bliver glad for gaven.

Det kan være meget stressende med en lille nyfødt. Det er ikke altid, at overskuddet er særligt stort. Det er selvfølgelig forskelligt fra barn til barn, men de fleste oplever at afslapning ikke står først på menuen, når man har en lille nyfødt.

Derfor har vi fundet en lækker forkælende massage, der vil være den perfekte gaveidé til barselsgave. Så kan du mærke på hende, at det er tid til at koble lidt fra – ja, så kan du med fordel give hende denne massage til at løsne spændingerne op!

Storken er en sød traditionel gestus, som sættes ude foran de ny-bagte forældres hus. Storken er dermed et flot signal til omverden, at man har fået fået en lille baby og sørger dermed for, at folk i nabolaget har mulighed for at give en lille gave eller gratulere.

Denne søde stork kommer med både blåt og rødt bånd, hvorved den sagtens kan købes før kønnet er afsløret eller kommet til verdenen.

En ammepude kan være utrolig brugbar og behagelig når man ammer. Selvom et lille spædbarn ofte ikke vejer særligt meget, så kan det være længe at have 2-3 kilo liggende på armen. Derfor kan det altså være en god barselsgave til moderen, der samtidig er behagelig for spædbarnet.

Vi har her fundet et bredt udvalg af forskellige ammepuder, så du kan finde det rigtige materiale i lige netop det design du synes passer bedst!

Det kan være svært at klæde sig på til, at skulle hive brystet frem når som helst når man er ude. Vi er heldigvis i 2021, hvor det generelt er acceptabelt alle steder at amme.

Det kan dog stadigvæk være en god idé at klæde sig lidt praktisk, hvis man befinder sig ude for hjemmet – det gør det hele nemmere, når barnet skal ammes.
Her får du altså en super flot ammetrøje med ekstra plads ved maven, hvilket gør den praktisk og let a

En utrolig nyttig lille creme til universal benyttelse af diverse hud komplikationer. Den virker lindrende og er perfekt til diverse hud problemer der må opstå.
Denne lille såkaldte SOS creme er perfekt til tør eller irriteret hud, og virker samtidig beskyttende i frostvejr. Den er selvfølgelig svane-og allergi mærket, så barnet ikke udvikler allergi.
En gave der kan vise sig at være en meget nyttig barselsgave!

En elegant sansegynge, som er perfekt til at vugge spædbarnet til ro, eller træne motorikken. Gyngen er meget behagelig for den lille at bevæge sig på.

Gyngen styrker motorikken ved, at babyen bevæger sig på ikke-fast grund, hvorved det udfordrer motorikken. Samtidig beroligere gyngen også barnet, hvis barnet ligger stille og rolig på gyngen.
Gyngen skal i øvrigt placeres meget tæt på jorden og helst med et blødt underlag under!

En babyrangle går aldrig af mode. Det simple design og egenskaber gør den perfekt for den lille nyfødte. Med en rangle udvikler babyen sine sanser samtidig med at være beskæftiget – hvilket kan bidrage til at mor og far kan få et par minutter for dem selv.

En babyrangle er en klassisk og sikker barselsgave, som med sikkerhed vil gøre sig nyttig!

Ja – alle elsker bamse. Og derfor skal han selvfølgelig også med på barselsgave listen. Det kan godt være, at den lille ikke har opfattet bamse på tv’et endnu. Men bamsen i sin virkelige bamse-figur en fantastisk tøjbamse til den lille, som senere vil kunne genkende sin elskede bamse i tv’et, når alderen til at forstå dette kommer.

Det er altså uden tvivl et rent hit at give bamse i barselsgave!

Ligesom ovenstående ammetrøjer, kan du med denne ammekjole give en fantastisk sommerkjole til den nydannede mor.

Det er ingen hemmelighed, at kroppen har udvidet sig en smule under graviditeten, og selvtilliden måske ikke er helt i top. Med kjolen er der ligeledes som med trøjerne, derfor ekstra plads omkring maveregionen. Dette medvirker til at den nye mor føler sig mere tilpas.
Kjolen er praktisk og flot, og vil uden tvivl være behagelig at indtage sommeren i!

På trods af at alting bliver digitaliseret og de fleste billeder tages med telefonen, så er det stadigvæk sjovt og anderledes at have fysiske billeder. Derfor er polaroid kameraer kommet på mode igen.
Her fås en rigtig sød lille bog med 12 forskellige månedskort, hvor man kan indsætte polariod billeder, tegne samt skrive i for at dokumentere barnets første 12 måneder.

En rigtig fin bog, der med sikkerhed kan blive et værdifuldt minde senere i barnets liv.

Ligesom ovenstående creme har vi fundet denne shampoo. Den kan benyttes både som shampoo og fungerer også fint til at lave et lækkert skumbad.
Shampoo’en er mild og og indeholder en blid ris klid olie, der efterlader huden blød og ren.

Den er selvfølgelig også svanemærke og allergimærket. Dermed skal man som forældre ikke bekymre sig om allergier.

Den første fødselsdag er altid speciel – ihvertfald for forældrene. Der er nok ikke nogen, som kan huske sin første fødselsdag, men det kan man med sikkerhed som forældre. Og selvfølgelig skal der flag til, når vi fejrer år.

Her har vi fundet flagstang i et elegant forkromet design, der vil passe perfekt til bordanretningen når den lille fylder år. Det er en rigtig god barselsgave – specielt da det er de færreste der tænker på at købe en lille flagstang.

En flot gyngehest der forestiller en mammut. Mammutten er blød og giver grund for mange timers sjov og leg for den lille.

Mammuttens udseende og bløde materiale sørger for, at barnet samtidig skaber en bedre relation til legetøjet, end hvis det havde været en kedelig træ-hest. Dermed er det den perfekte barselsgave, der vil komplimentere et vært børneværelse. Der rådes iøvrigt at barnet er 18+ måneder ved brug af mammutten.

Det er stressende for både sind og krop, at give fødsel til et barn. Derfor er det under barslen vigtigt at man ikke kun tager hånd om den nyfødte, men også forsøger at tage hånd om sig selv.

Det kan være svært at komme afsted i fitness med en baby, hvorved yoga er den perfekte løsning i hjemmet til at tage trykket af både muskler og sind.
Derfor har vi fundet denne miljøvenlige yoga måtte af naturgummi, der nemt kan foldes sammen og pakkes væk efter brug.

En sød blæksprutte med musikalske arme. Klem på armene og blæksprutten spiller en melodi. Der følger et nodehæfte med, hvormed man kan spille hele melodier ved at trykke på de forskellige farver i rækkefølgen som hæftet forklarer det.

En tidsrøver der med fordel kan kombineres med ovenstående yogamåtten, så den lille holder sig beskæftiget imens der strækkes ud på fuld kraft.
Den perfekte underholdnings gave til den lille!

Det kan i mange tilfælde være en udfordring at få den nødvendige næring i barnet. Nogle børn er super nemme, og spiser alt der bliver serveret. Andre er knap så medgørlige, hvorved man som forældre blive sat på prøve og må improvisere en smule.

Med dette bamse og kylling bestiksæt øges interessen automatisk for maden der serveres. De ikoniske figurerer fanger nemt barnets opmærksomhed samtidig med at bestik sættet er af stærk plastik og uden skarpe kanter. Dermed er sættet altså ideelt for små børn, der skal lære at spise selv.

En lækker babyolie der kan bruges til at fugte huden således som at hindre udtørrelse af huden. Den kan også modvirke arp i hovedbunden. Olien fungerer perfekt i kombination shampooen og cremen længere oppe på siden, hvorledes man opnår den perfekte pleje for spædbarnets hud.

Og så er olien ligesom de ovenstående produkter selvfølgelig også allergi og svanemærket.
En rigtig god barselsgave som kan gives i kombination med de 2 andre produkter på siden.

Alle børn elsker bamser – nogle mere end andre. Det er dog altid en god mulighed at give en bamse i barselsgave. Der er heldigvis et hav af forskellige bamser, hvorved vi også har inkluderet nogle stykker på denne liste.

Her har du en stor gråhval bamse. Bamse er sød og blød, og kan skabe en god relation til babyen, og derved bidrage til mange gode timer.

Det er ikke altid nemt at få børn til at drikke af alle slags krus/glas. Derfor kan det være en god idé at få barnet til at skabe en relation til kruset. Her har vi et krus med den ikoniske Rasmus Klump indgraveret på siden.

Kruset er selvfølgelig børnevenligt, og tåler meget brug. Koppen har en stor og praktisk hank, der gør den ideel til den lille.
Skal koppen være personlig er det muligt at få indgraveret navn eller initialer også.

På trods af, at vi har indtaget 2021 og der bliver mere og mere fokus på fædre rollen under barslen, så kan fædre rollen ofte være overset det første stykke tid af barnets levetid.

Derfor har Helen Lyng Hansen udgivet bog ”Helens bog til far” hvor hun berører hvordan man som far med tillid, nærvær og respekt kan tilføre værdi i barnets opvækst.
Det er altså en bog der hjælper enhver far med at knytte et stærkt bånd til barnet.

En kvalitets dækkeserviet fra Lind. Dækkeservietten er formet som et bamsehoved, og vil som så mange andre gode sager her på siden, vække mere interesse for barnet ved måltider.

Dækkeservietten er tilpas designet med barnet i mente, men indenfor elegante og minimalistiske rammer til forældrene der ønsker at bibeholde en vis stil trods den nyfødte.
Dækkeservietten er let at rengøre da materialet er af 80% genbrugeligt læder og 20% naturgummi.

En fantastisk børnevenlig bold, der med sin størrelse på 19 cm kan håndteres med både fødder og arme, hvilket betyder at barnet har mulighed for at udvikle sine motoriske evner yderligere.

Bolden er lavet af fast skum, som gør alt leg 100% sikkert for barnet. Bolden inviterer til indendørs såvel som udendørs leg, og det er kun fantasien der sætter grænser.

Denne lotion er som også er fra Lille Kanin, er en plejende lotion med samme udgangspunkt som SOS-lotionen tidligere inkluderet på siden. Cremen plejer og blødgører huden og er selvfølgelig ligeså fri for kemi og andre skadelige stoffer, da den er er svanemærket og dermed allergivenlig.

Cremen indebærer blandt andet økologisk shea smør, naturlig mandelolie og E-vitamin der alle medvirker til den effektive fugtigvende virkning. En fantastisk barselsgave til barnet såvel som forældrene!

Vi har alle sammen hørt om tandfeen. Tandfeen er ligesom julemanden, en fantastisk fiktiv figur der kan skabe meget glæde hos børn.

De fleste har prøvet at lægge en tand under hovedpuden, og vågne op med en 10’er eller 20’er i stedet. Det er et magisk øjeblik som barn, men det er kun muligt hvis man formår at gemme den tabte tand. Det kan være svært i en meget lille alder, og derfor har vi på listen inkluderet denne tand æske, som er en sjov og nyttig barselsgave.

At synge en godnat sang, eller læse/fortælle en lille historie ved sengekanten, er noget de fleste forældre gør sig i. Det er en god måde, at få barnet til at falde til ro på.

Her får du et sødt og flot sengesæt. På dynebetrækket er teksten til ’elefantens vuggevise’ printet, hvorved du på en sjov måde kan læse visen højt for den lille. Sengetøjet bidrager til, at barnet ligger stille og roligt under betrækket, for ellers kan du jo ikke læse visen højt – vel?

En sød gave!

Ofte har man som nybagte forældre brug for en mindre pause. Det er svært med en nyfødt, men er dog nødvendig.

Med dette aktivitetstæppe kan barnet ligge blødt og dejligt, og samtidig holde sig selv beskæftiget. Det er selvfølgelig ikke meningen, at barnet skal ligge for sig selv uden opmærksomhed. Men nærmere hvis man lige skal bruge fem minutter på at tømme opvaskemaskinen eller hvis man sidder og ser tv, så kan barnet ligge ved siden af og hygge sig med ranglerne.

 

Det er en naturlig ting for små børn at have en sutteklud eller bamse som man konstant holder på og til tider også putter i munden.

Denne lyseblå sutteklud har den perfekte størrelse og vægt, til at barnet kan bære den i hånden og have med i barnevognen, bilen og andre steder. Man kan vælge at få giraffen indgraveret med navn for at gøre den personlig og så kan den i øvrigt vaskes ved 30 grader.

En sød lille bamse, med et lille sjovt tvist der helt klart vil give et smil på den læberne af den lille.
Vi kender alle sammen til det klassiske ’tittebøh’ trick, der får alle babyer til at hyle af grin.

Denne bamse er udstyret med netop den funktion, hvorved den er en rigtig god bamse at have, når den lille er i dårligt humør. En sjov og særdeles nyttig gave til barselsparret, som kan redde mange tårer!

Har du svært ved at finde den perfekte barselsgave til moderen?
Så kan du altid give hende en bog! Der er masser af tid til under barselsen til at læse en god bog imens den lille sover til middag.

Denne bog er skrevet af Hanne-Vibeke Holst, Ritt Bjerregaard, Anne Linnet og Christine Antorini hvor de beretter hver deres holdninger og tankesæt på livet, udfordringer og refleksioner omkring det at blive en kvinde over 50 år i vores samfund.

En lækker fodcreme fra Raunsborg Feet & Hells Nordic som nærer fødderne. Den er effektiv mod slidt hud på hælene og modvirker revner. Den fugtiggøre fødderne og efterlader dem bløde som den nyfødtes barnenumse!

Den indeholder olivenolie, agurkeekstrakter samt sheasmør som alle bidrager til den fantastiske effekt på hælene.
En forkælende barselsgave til forældrene.

Denne fede creme fra Lille Kanin familien er ligesom de andre cremer, en plejende creme der beskytter barnets hud. Dog er denne en del federe end de andre, hvorved den lægger sig som en hinde på huden der sørger for at holde vandet ude, så huden ikke udtørrer. Den sørger dog stadigvæk for, at huden kan ånde.

Denne creme kan sagtens kombineres med en af de ovenstående Lille Kanin produkter for den ideelle barselsgave til spædbarnet.

Det er ikke kun den nyfødte der fortjener lidt pleje i form af cremer og diverse.
Det er skam også vigtigt at forkæle moderen en smule. Det har været hårdt at gå gennem en fødsel, og søvn er ofte en mangelvare i den kommende tid.

Til at forkæle den nybagte mor, har vi fundet denne fantastiske creme fra Ole Henriksen der giver området omkring øjnene en friskt løft med et skud vitamin C.

Det er vigtigt at holde babyen varm – specielt hvis babyen er født i vintermånederne.

Et indpakningstæppe er komfortabelt for babyen og meget hyggeligt at ligge i. Det er nemmere at håndtere end en almindelig dyne, da babyen foldes fint ned i tæppet og derved holder fint på varmen. Og så er tæppet i øvrigt også meget blødt!

En god barselsgave til babyen der er født i efteråret eller vintermånederne!

Det tager hårdt på kroppen at gå igennem 9 måneders graviditet. Spisevanerne ændrer sig i takt med at hormonerne er i fuld gallup. De fleste kæmper efterfølgende med overflødige kilo, eller andre skavanker og kunne derfor trænge til sund kost og motion.

Til den sunde kost har vi fundet denne bog der er fyldt med Suzy Wengels vægttabsmetoder. Hun er kendt for sine overskuelige metoder, hvor fokusset ligger på sund fornuft.

En flot og farverig Ballon Mobile fra Flensted Mobiler der består af 5 forskellige varmeluftballoner. Ballonerne illustrere de famøse balloner med den første som er Montgolfiere fra 1783 og den sidste som er Double Eagle II fra 1978.

Balloner bevæger sig i rolige cirkler og virker behageligt afslappende på ethvert børneværelse.

En utrolig indholdsrig bog, der omhandler alt den variation der befinder sig i både humøret og livets gang. Der er dage til alting. Hvad end det er positive hændelse eller negative, så befinder de fleste af os i situationer der i sidste ende bliver til en lang unik livsfortælling.

Bogen er skrevet af Hella Joof, og giver et godt indblik i den forskellighed og rejse vi gennemlever hver dag.
En unik barselsgave der med sikkerhed vil gøre barslen spændene.

Kaninen Alf er en sutteklud som barnet kan knytte sig til, og derved føle sig tryg.
En sutteklud benyttes til at skabe tryghed og trøst hos barnet. Barnet skaber hurtigt en relation til suttekluden, og kan derfor virke betrykkende og trøstende i mange situationer. En god gave til den 1-årige.

Suttekluden kan vaskes og har en fin lille størrelse der betyder at den kan være med alle steder. Vælg mellem kaninen Alf eller den lyseblå giraf tidligere på siden!

En Kaj-sparegris der er perfekt som barselsgave eller dåbsgave.

Sparegrise er noget de fleste af os er vokset op med. På trods af at de kontante er på vej mod udryddelse, er der stadig mange der børn der elsker at samle på mønter og dermed kan forholde sig til penge på en mere håndgribelig måde. Derfor har vi i kampen mod udrydelse medtaget denne søde Kaj-sparegris på barselsgave listen.

En gave til forældrene der værdsætter helse og godt helbred.

Denne Clean Greens pulver te er en daglig organisk blanding af 11 forskellige grønne økologiske antioxidanter.
Den ideelle daglige te med et højt indhold af protein der holder kroppen og sindet ved lige.

En super erstatning for personer der er kaffe-trætte, eller bare elsker te!

Der er op til flere produkter her på listen, hvis formål er at hjælpe en medtaget fødselskrop tilbage på rette kurs igen. Og denne barselsgave hører under samme kategori.

Det er meget svært at opretholde en sund kropsholdning – specielt siddende. Derfor er denne kropsholdnings-påminder blevet opfundet, som ved hjælp af små vibrationer påminder dig om at rette dig op, hvis du synker sammen.

Helt klart en ideel barselsgave til hende der har haft en svær graviditet!

Legetøj er altid en god barselsgave. Der findes uendelige variationer af legetøj, med hver sin fordel.

Denne sjove og farverige orm med målebånd på undersiden er lavet i mange forskellige slags stof som babyen kan føle på. Den er også udstyret med musik når man trykker den på snuden, hvorved flere sanser bliver aktiveret. God til børn op til 3 år.

Et sjovt aktiveringslegetøj til den nyfødte, der skal have udfordret sin sanser!

En 75-års jubilæumsudgave af den ikoniske Peter Pedal.
Peter Pedal er en nysgerrig abe der finder vejen ud af junglen gennem manden med den gule hat. Peter Pedal er er kendt at millioner af børn verdenen over, og er den perfekte børnebog der også udkom på film.

En super bog der sætter fantasien i gang hos børnene og fungerer også perfekt som godnat læsning!

Vi holder os ved bøgerne – denne gang en sangbog. Sang er en klassisk del af barndommen, og en god metode at få børn til at falde til ro på.

Her har vi medtaget en sangbog med 134 forskellige børnesange, så de nybagte forældre aldrig skal bekymre sig for at løbe tør for materiale. Det er altså en super god barselsgave, som med sikkerhed vil blive benyttet når babyen skal puttes!

Emil fra Lønneberg er en af de mest kendte tegneserie/films figurer i Skandinavien. På trods af hans svenske oprindelse har hans charmerende og trodsige figur spredt sig over største dele af norden.

Det er en sjov og spændene fortælling der skal fortælles med entusiasme, hvorved den med sikkerhed vil fange barnets opmærksomhed senere i opvæksten.

Vi har medbragt en del bamser på listen – og det er altså ikke helt tilfældigt. Bamser er nemlig en essentiel del af børns opvækst. Det er et godt stykke legetøj til at lære barnet at skabe relationer, og samtidig benytte fantasien.

Mange børn benytter deres bamser som en slags tryghed, og det er vigtigt at føle sig tryg som barn. Det er altså en klassisk samt kønsneutral barselsgave, som man aldrig kan gå galt i byen med.

Indlæringen gennem positiv udforskning er essentiel i alle børns første år. Her har vi fundet den perfekte bog til at udforske forskellige figurer og materialer.

Indlæringen bliver særdeles håndgribelig og der er ingen papir eller andet som barnet kan komme til skade på. Tværtimod er bogen utrolig holdbar og udfordrer barnets sanser. Det er den perfekte indlæringsgave til spædbarnet, som samtidig kan bidrage til motorikken i forbindelse med håndtering af bogen.

Det er ikke alle bamser der falder i samme gode jord hos børn. Derfor har vi bevidst fundet et bredt udvalg af forskellige bamser, så chancen for at du finder den rigtige i barselsgave er størst mulig.

Denne søde giraf bamse er i stand til at spille en melodi, når man trækker den i halen. Derudover har den også en lille krog monteret i toppen, så den kan hænges op enten på børneværelset eller i barnevognen.

At blive forældre er noget af det mest berigende i verdenen. Det er en smuk ting at overvære barnets opvækst og med nutidens teknologi er det muligt at dokumentere mange dele af opvæksten på telefonen. Dog er det altid sjovere og mere håndgribeligt at have fotoalbums, som i gamle dage.

Her får du mulighed for at give en fantastisk barselsgave i form af et fotoalbum, hvor forældrene får mulighed for at samle en masse fine billeder af barnets første år.

Her har vi fundet et sjovt lille plastik bestiksæt i farven rosa med alfabetet printet på. Bestiksættet består af en gaffel, knive, spiseske og teske.
Det er en god og sjov måde at lære barnet alfabetet på, når det bliver lidt ældre.

Og så er typografien på bestiksættet i øvrigt udarbejdet af designeren Arne Jacokbsen og selve bestikket er udarbejdet af barnebarnet Tobias Jacboksen!

En forkælende barselsgave til hende eller ham der elsker selvforkælelse og spa!

Denne fantastiske salt-scrub fra Ole Henriksen indeholder lavendelolie som virker afslappende og lindrende og citrongræsolie der stimulerer huden. Scrubben er perfekt til sommeren hvor solen nedbryder hudceller, hvorved scrubben fjerner disse og efterlader huden blød og lækker.

Og så er det i øvrigt ikke kun en kvindegave – mænd kan sagtens nyde godt af denne scrub!

Hvad er en god barselsgave?

Der er selvfølgelig mange meninger om, hvad en god barselsgave er. Der er ingen decideret opskrift på den perfekt barselsgave. Er det en barselgave til forældrene, eller en barselsgave til barnet du ønsker at give? Hvad ønsker forældrene sig? Det er vigtigt at gaven signalerer, at du har tænkt på dem, og ønsker dem en god barsel. Derfor er det svært at gå galt i byen med en gave, som du har valgt med omtanke. Det kan være, at hun har gennemgået en meget svær fødsel, hvorved en forkælende gave til hende kan være en god idé. Eller måske en sød lille bamse til den nyfødte kan skabe værdi. Det er udelukkende op til dig, hvad du mener er den perfekte barselsgave.

En personlig barselsgave

Der hersker ingen tvivl om, at den personlig barselgave vil være at foretrække. Det er egentlig lige meget i hvilken anledning gaven gives, så er en personlig gave altid super. Det er dog specielt at foretrække, at gaven er personlig hvis den er rettet mod den nyfødte. Forældrene vil synes utroligt godt om en personlig lille gave til den lille, som kan skabe stor værdi for barnet nu, men også i fremtiden – mange af os gemmer nemlig personlige barndomsgenstande.
Hvis ikke gaven er rettet mod barnet, er det stadigvæk at foretrække at gaven er personlig. Det er som nævnt i forrige afsnit en rigtig god idé at være velovervejet med gaverne. På den måde får du vendt en masse ideer og har måske endda mulighed for at udfylde et behov hos forældrene. Det kunne jo være, at mor har brug for lidt tid væk fra hjemmet med veninderne, hvorved et cafégavekort kan gå hen og blive personlig fordi det betyder meget for hende.

En barselsgave til forældrene eller barnet?

Hvorvidt man skal finde en barselsgave til den nyfødte eller til forældrene kan være en udfordring. Der er mange ting at tage i betragtning, men det vigtigste er helt sikkert at vurdere hvorvidt forældrene måske mangler noget selv, eller om de vil værdsætte en lille ting til den lille. Det er der ikke nogen udefra der kan fortælle dig, hvorfor det altså hænger sammen med at være velovervejende og omsorgsfuld i sin gavejagt. Er du det – ja, så er vi overbevist om at gaven giver god mening og skaber masse af værdi for de nybagte forældre!

Hvor meget skal en barselsgave koste?

Overordnet set er der ingen prisramme for barselsgaver. Det gælder egentlig i de fleste sammenhæng. Gaver kan være værdifulde på mange måder, og det er der ingen pris der skal være med til, er bestemme.
Med det sagt, så er der selvfølgelig nogle normer og venne/familiekredsen, hvorved du kan forhøre dig omkring hvordan et passende beløb forlyder sig. Under alle omstændigheder understreger vi, at det vigtigste er omtanke og at give sit bedste i gavejagten – så kan intet gå galt!

Vi håber at du har fundet en fantastisk barselsgave, eller i hvert fald er blevet inspireret her på siden. Vores mål er at gøre gavejagten mere overskueligt for personer som dig, der sidder og grubler over forskellige gaveidéer til de kære børn.

God barsel!