Barselsgave - Find den helt rette barselsgave

I Danmark er vi så heldige at vi får 8 ugers barsel. At gå hjemme med sin lille nyfødte er en berigelse, og det er noget man bør nyde til fulde.

Hvis ikke man har en smule at give sig til ved siden af, at se serier og vaske tøj – ja, så kan 8 uger være lang tid at gå hjemme trods man har hvert eneste minut med sin lille guldklump. Netop derfor er det vigtigt at man som ven, veninde eller familie er til stede og viser omsorg. Det kan man eksempelvis gøre ved, at give en lille gave – uden at det skal være noget helt vildt. Ofte er godt selskab også nok i sig selv, men det er dog altid en fin gestus at have en lille ting med.

En barselsgave kan være mange ting. Der er ingen opskrift på den perfekte barselsgave. Dog er der selvfølgelig gode gaver som passer lige ind som en barselsgave. Det kan både være gaver til den lille, men også gaver til forældrene. En god gave til forældrene i form af lidt afslapning, god mad eller tøj til den nybagte mor er altid et hit.

Det kan være lidt stressende med en helt nyfødt, og det er ikke søvn man er i overskud på. Derfor vil en gang massage eller brunch for 2 altid være noget de nybagte forældre vil værdsætte.

I sidste ende er det op til dig, hvad du føler for er en fantastisk barsel gave. Vi håber at du kan finde noget her på siden – og om end ikke andet, i hvert fald blive inspireret.

Hvad er en god barselsgave?

Der er selvfølgelig mange meninger om, hvad en god barselsgave er. Der er ingen decideret opskrift på den perfekt barselsgave. Er det en barselgave til forældrene, eller en barselsgave til barnet du ønsker at give? Hvad ønsker forældrene sig? Det er vigtigt at gaven signalerer, at du har tænkt på dem, og ønsker dem en god barsel. Derfor er det svært at gå galt i byen med en gave, som du har valgt med omtanke. Det kan være, at hun har gennemgået en meget svær fødsel, hvorved en forkælende gave til hende kan være en god idé. Eller måske en sød lille bamse til den nyfødte kan skabe værdi. Det er udelukkende op til dig, hvad du mener er den perfekte barselsgave.

En personlig barselsgave

Der hersker ingen tvivl om, at den personlig barselgave vil være at foretrække. Det er egentlig lige meget i hvilken anledning gaven gives, så er en personlig gave altid super. Det er dog specielt at foretrække, at gaven er personlig hvis den er rettet mod den nyfødte. Forældrene vil synes utroligt godt om en personlig lille gave til den lille, som kan skabe stor værdi for barnet nu, men også i fremtiden – mange af os gemmer nemlig personlige barndomsgenstande.
Hvis ikke gaven er rettet mod barnet, er det stadigvæk at foretrække at gaven er personlig. Det er som nævnt i forrige afsnit en rigtig god idé at være velovervejet med gaverne. På den måde får du vendt en masse ideer og har måske endda mulighed for at udfylde et behov hos forældrene. Det kunne jo være, at mor har brug for lidt tid væk fra hjemmet med veninderne, hvorved et cafégavekort kan gå hen og blive personlig fordi det betyder meget for hende.

En barselsgave til forældrene eller barnet?

Hvorvidt man skal finde en barselsgave til den nyfødte eller til forældrene kan være en udfordring. Der er mange ting at tage i betragtning, men det vigtigste er helt sikkert at vurdere hvorvidt forældrene måske mangler noget selv, eller om de vil værdsætte en lille ting til den lille. Det er der ikke nogen udefra der kan fortælle dig, hvorfor det altså hænger sammen med at være velovervejende og omsorgsfuld i sin gavejagt. Er du det – ja, så er vi overbevist om at gaven giver god mening og skaber masse af værdi for de nybagte forældre!

Hvor meget skal en barselsgave koste?

Overordnet set er der ingen prisramme for barselsgaver. Det gælder egentlig i de fleste sammenhæng. Gaver kan være værdifulde på mange måder, og det er der ingen pris der skal være med til, er bestemme.
Med det sagt, så er der selvfølgelig nogle normer og venne/familiekredsen, hvorved du kan forhøre dig omkring hvordan et passende beløb forlyder sig. Under alle omstændigheder understreger vi, at det vigtigste er omtanke og at give sit bedste i gavejagten – så kan intet gå galt!

Vi håber at du har fundet en fantastisk barselsgave, eller i hvert fald er blevet inspireret her på siden. Vores mål er at gøre gavejagten mere overskueligt for personer som dig, der sidder og grubler over forskellige gaveidéer til de kære børn.

God barsel!

Indlægget er senest opdateret den 13 august 2020.Forfatter: Lau Christensen

Andre læser også
+60 gaveideer Gaver-til-1-aarig

Gaver til 1 årig - Find den helt rette gave

Vælg blandt 53 gode gaver

En særlig gave til den 1-årige Selvom stort set alle ikke kan huske deres første fødselsdag, så…

Læs mere
+63 gaveideer 2 årig dreng vasker op

Gaver til 2 årig - Find den helt rette gave

Vælg blandt 56 gode gaver

Den perfekte gave til en 2-årig Mange mennesker mener, at det er det nemmeste og mest naturlige…

Læs mere
+47 gaveideer

Gaver til 3 årig - Find den helt rette gave

Vælg blandt 42 gode gaver

Hvordan du finder en god gave til en 3-årig 3-årige børn er en spændende aldersgruppe at give…

Læs mere
+44 gaveideer

Gaveideer til nybagt mor - Se dem her

Vælg blandt 39 gode gaver

Perfekte gaver til den nybagte mor Efter at have læst vores liste over de gode gaveideer til…

Læs mere
Mor med den bedste barnevogn

Barnevogn test - Find den bedste barnevogn

IndholdsfortegnelseBarnevogn test – Her er den bedste barnevogn 20201. Big Star Supreme Lounge Black ECO Med Sort…

Læs mere
+35 gaveideer

Gaver til 4 årig - Find den helt rette gave

Vælg blandt 36 gode gaver

Hvordan du finder en god gave til en 4-årig? Mange ser det som en udfordring at finde…

Læs mere
Bedside crib

Bedside crip - De 7 bedste bedside cribs

IndholdsfortegnelseVælg den bedste bedside crib til dit barn1. Tutti Bambini CoZee – Smukt design og god kvalitet2….

Læs mere
Babyalarm

Babyalarm test - Her er den bedste babyalarm 2020

IndholdsfortegnelseVælg den bedste babyalarm i test1. Neonate BC-6900D2. Neonate BC 6500D3. Philips Avent DECT SCD5064. Neonate BC…

Læs mere