Forside

Bedste babyseng 2022 – Sådan finder du den

Bedste babyseng 2022 – Sådan finder du den

Indlægget er senest opdateret den 14 november 2022. Forfatter: Lau Christensen

babyseng
Testvinder
Sebra-Seng-Baby-Junior

Populær: Sebra Seng Baby & Junior

En rigtig god seng i en sublim kvalitet, der er fra mærket Sebra som ligeledes er kendt for deres gode håndværk. Sengen kommer i 4 forskellige farver, du alle kan se ved at klikke dig videre via knappen “hent bedste pris”, hvor du samtidig også kan se dagens bedste pris på sengen.

Hent bedste pris
Disse babysenge omtales i dette indlæg

Disse babysenge omtales i dette indlæg

Pris
Billigst hos
Gå til
 • Sebra-Seng-Baby-Junior
  1. Sebra Seng Baby & Junior
  Pris: 5.096 kr.
  Billigst hos: Pixizoo.dk
 • Maxi-Cosi-Iora
  2. Maxi-Cosi Iora
  Pris: 1.153 kr.
  Billigst hos: Pinkorblue.dk
 • Done-By-Deer-Tremmeseng-60x120-cm
  3. Done By Deer Tremmeseng
  Pris: 2.999 kr.
  Billigst hos: Mammashop.dk
 • Stokke-Sleepi-Bed
  4. Stokke Sleepi Bed
  Pris: 3.999 kr.
  Billigst hos: Pixizoo.dk
 • Ikea-Gulliver-Cot
  5. Ikea Gulliver Cot
  Pris: 799 kr.
  Billigst hos: IKEA
 • Leander-Linea-Babyseng-Boeg
  6. Leander Linea Babyseng Bøg
  Pris: 4.599 kr.
  Billigst hos: Mammashop.dk
 • JLY-Lux-Spjaelsaeng-med-Laador
  7. JLY Lux Spjälsäng med Lådor
  Pris: 1.539 kr.
  Billigst hos: Jollyroom.dk
 • Treppy-Dreamy-Plus-2
  8. Treppy Dreamy Plus 2
  Pris: 2.451 kr.
  Billigst hos: Pinkorblue.dk

Det siges at vi, som mennesker, tilbringer cirka en tredjedel af vores liv på at sove. Af denne grund er det utroligt vigtigt at man har en god seng at sove i, så man får den bedst mulige hvile og restitution. En god nats søvn betyder ikke kun noget for hvor trætte vi er dagen efter, men har også indflydelse på vores generelle sundhed og velvære.

Derfor er det at finde en god babyseng, ikke en opgave man skal tage let på. Der er en del forskellige faktorer som man skal have med i sine overvejelser. For at gøre denne proces lettere for dig, har vi samlet otte af de bedste babysenge på markedet, sådan så du kan tage et godt og informeret valg, når du skal ud at købe en seng til baby.

I denne artikel om babysenge kan du læse om:

 • Indsigt i hvilke penalhuse der er de bedste på markedet
 • Gode råd til hvad man skal gå efter
 • Ting du skal huske på, når du skal vælge et penalhus til dit barn

Bemærk venligst: Ingen af de valgte brands i denne artikel, har nogen form for relation til nogen på holdet bag tildenlille.dk. Her er udelukkende tale om en informativ artikel, der har til formål, at hjælpe forældre til at vælge den bedst mulige seng til deres baby.

1. Sebra Seng Baby & Junior

Sebra-Seng-Baby-Junior

Vi fremhæver:

 • Dansk design
 • Robust og solid
 • Kan vokse med barnet
Find billigste forhandlerI samarbejde med PriceRunner

Denne babyseng fra Sebra, er et godt bud på en rigtig god seng til dit barn. Udover at den er solid og robust bygget, så er der også tænkt på mor og far, ved at have let adgang til putte barnet i seng og løfte det op igen, når det vågner. Sebra er generelt kendt for deres kvalitet og gode produkter, så her går man ikke galt i byen.

Dansk design

Sebra sengen er designet af Sebra selv og man har fundet inspiration i den tidløse klassiker ”JUNO” sengen, designet af Viggo Einfeldt i starten af 1940’erne. Sebra ejer ophavsrettighederne til ”JUNO” sengen og har derfor kunnet lade sig inspirere, men også kopiere nogle af sengens linjer, hvilket gør, at Sebra Baby & Junior sengen, er utroligt stilfuld og tidløs i sit design.

Robust og solid

Babysengen fra Sebra er bygget i birketræ og fremstår utroligt solid, robust og holdbar. Den er let at rengøre med en fugtig klud, på grund af sin lakering, med vandbaseret lak. Sengen kan bære op til 80 kilo, hvilket også siger noget om hvor robust den er.

Kan vokse med barnet

En af de helt store fordele ved denne babyseng, er at den er designet til at kunne følge barnet, mens det vokser op. Det skyldes den justerbare bund der gør, at barnet kan bruge sengen i mange år. Prisen på en god babyseng kan godt være en smule pebret, men i dette tilfælde er det ikke bare et køb, men en langsigtet investering, som man kan drage nytte af, mange år ude i fremtiden.

2. Maxi-Cosi Iora

Maxi-Cosi-Iora

Vi fremhæver:

 • Praktisk design
 • Kan justeres i højden
 • Kan foldes sammen og pakkes i medfølgende rejsetaske
Find billigste forhandlerI samarbejde med PriceRunner

Hvis man er på udkig efter en praktisk, men også stilfuld babyseng, så er denne seng fra Maxi-Cosi et rigtigt godt bud. Derudover vejer den kun 10,8 kg og er derfor let at flytte rundt på, ligesom den kan medbringes på rejser og ture, da den kan foldes sammen og pakkes ned i den medfølgende rejsetaske.

Praktisk design

Iora sengen er designet til at være praktisk og let at flytte rundt på. Den ene af siderne på sengen kan  foldes ned, hvilket gør at forældrene har let adgang til barnet, hvilket er et stort plus, i tilfælde af at barnet skal op om natten. Det er dog også en fordel generelt, da det er let at putte barnet. Den foldbare side muliggør også, at sengen kan stilles op af forældrenes seng, så barnet altid ligger tæt på mor og far.

Kan justeres i højden

Maxi-Cosi Iora kan justeres i højden, alt efter hvad der passer bedst for forældrene. Den har hele 5 forskellige højder som den kan indstilles i, hvilket gør at man både kan bruge den som en almindelig seng eller vugge, eller som en seng der kan stå helt tæt på forældrenes seng.

Kan foldes sammen og pakkes i medfølgende rejsetaske

Når man køber denne babyseng, får man også en smart og praktisk rejsetaske med. Det gør at sengen er let at transportere, og derfor kan tages med på ferie, eller hjem til familie og venner, så baby kan få sin lur, eller i tilfælde af at man skal overnatte. Sengen foldes let sammen og pakkes ned i tasken.

3. Done By Deer Tremmeseng

Done-By-Deer-Tremmeseng-60x120-cm

Vi fremhæver:

 • Prisvindende design
 • Kan justeres i højden
 • Let at rengøre
Find billigste forhandlerI samarbejde med PriceRunner

Den næste babyseng på denne liste, er denne smukke og stilrene tremmeseng fra Done By Deer. Udover at være utroligt flot at se på, så er den også utrolig praktisk, er et godt på bud på en af de absolut bedste senge på markedet. Med Tremmesengen fra Done By Deer kan dit barn ikke bare sove trygt og godt, men også i en seng der er en fryd for øjnene.

Prisvindende design

Tremmesengen fra Done By Deer har vundet Red Dot Design Award for bedste babyseng. Dette gør at man som forbruger, trygt kan regne med at man får en babyseng som ikke bare er flot, men også praktisk, robust og sikker for barnet.

Kan justeres i højden

En anden fordel ved denne tremmeseng, er at bunden kan justeres i højden. Dette giver mulighed for at sengen kan stilles ved siden af forældrenes seng i de første måneder og år. Når barnet begynder at kunne rejse sig op eller stå selv, kan bunden justeres ned igen, sådan så barnet ikke kan falde ud af sengen.

Let at rengøre

Materialerne og behandlingen der er brugt på denne seng, gør at den også er utroligt let at rengøre. Man skal ikke bruge andet end en fugtig klud, og så ser sengen skinnende ren og ny ud igen. Skulle barnet komme til at tegne på den, er man dog nødt til at bruge lidt skrappere midler.

4. Stokke Sleepi Bed

Stokke-Sleepi-Bed

Vi fremhæver:

 • Praktisk og simpelt design
 • Solid og robust
 • Inkl. allergivenlig madras
Find billigste forhandlerI samarbejde med PriceRunner

Denne seng er ikke bare en seng, men en seng der kan følge barnet i flere år frem. Den kan reguleres i bunden, så barnet kan løftes op og ned, hvilket gør det let for forældrene at putte barnet i seng og tage det op igen. Derudover har sengen 4 låsbare hjul, der gør at sengen står sikkert, men også let kan flyttes rundt.

Praktisk og simpelt design

Med Stokke Sleepi Bed er der ikke så mange dikkedarer. Her har man ikke prøvet at imponere nogen med eksklusive features eller andre ting der ikke har noget med barnets søvn at gøre. Den er bygge til at bruges til det den skal bruges til – nemlig at give barnet et godt og trygt sted at sove, og med hensyn til mor og fars ryg.

Solid og robust

Sengen er bygget til at kunne følge barnet i mange år frem og derfor har man da heller ikke gået på kompromis med design eller materialer, men skabt en seng der let kan flyttes og står robust og stabilt når man har stillet den der hvor man vil have den til at stå.

Inkl. allergivenlig madras

Når man køber denne babyseng fra Stokke, så får man også en allergivenlig madras med i prisen. Det er ikke sikkert at dit barn er allergisk, men derfor er det stadig en god ting at sengen har en allergivenlig madras, da dette kan være med til at minimere risikoen for at barnet udvikler allergi på et senere tidspunkt.

5. Ikea Gulliver Cot

Ikea-Gulliver-Cot

Vi fremhæver:

 • Kan monteres i to højder
 • Den ene side kan afmonteres
 • Ventilationskanaler i bunden
Find billigste forhandlerI samarbejde med PriceRunner

Mange forbinder IKEA med billige møbler, produceret i billige materialer. I dette tilfælde har de dog formået at begå en utrolig god babyseng, som er lige så sikker som de fleste andre senge på markedet. Dette bekræftes af den EN 716-1 godkendelse, som denne seng har fået og lever op til.

Kan monteres i to højder

En af sengens features er, at den kan monteres i to forskellige højder. Når barnet er helt lille, kan man benytte sig af den højeste indstilling, sådan så barnet kan ligge tæt op ad forældrenes seng. Den anden indstilling bruges, når barnet begynder at kunne rejse sig på. Denne lavere indstilling gør at barnet ikke kan kravle op på siden og falde ud.

Den ene side kan afmonteres

Hvis man ønsker at montere sengen i sin højeste indstilling for at sætte den tæt på forældrenes seng, så har IKEA designet sengen med henblik på dette eksakte formål, da den ene side kan afmonteres. Det gør også at barnet selv kan kravle ind og ud af sengen, når det bliver større.

Ventilationskanaler i bunden

For at sikre et optimalt sovemiljø- og klima, er sengens bund udstyret med ventilationskanaler der sikrer at der er en god luftcirkulation. Det gør også at barnet generelt set sover bedre om natten og ikke ligger og ”koger over” på de varme sommerdage.

6. Leander Linea Babyseng Bøg

Leander-Linea-Babyseng-Boeg

Vi fremhæver:

 • Solide og holdbare materialer
 • Stilfuldt designet
 • Har 3 forskellige indstillinger
Find billigste forhandlerI samarbejde med PriceRunner

Er den perfekte babyseng for dig, en seng der har et tydeligt skandinavisk design, som er stilfuldt, enkelt og flot at se på? Så er dette sengen for dig. Den er designet i bøgetræ og fremstår utroligt enkel, men samtidig eksklusiv og stilfuld, så her er der tale om en babyseng hvor man får rigtigt meget for sine penge.

Solide og holdbare materialer

Leander Linea er fremstillet i bøgetræ, hvilket gør at det ikke blot er en robust og solid seng, der kan holde i rigtigt mange år, men også en seng der er virkelig flot og eksklusiv at se på. Udover de smukke materialer er sengen også behandlet med slidstærk lak, der holder i mange år og samtidig er utroligt let at rengøre.

Stilfuldt designet

Som vi allerede har været inde på, så er en af de helt store features ved denne seng, det smukke og enkle skandinaviske design. Sengen er unikt designet og har tappede samlinger hvilket får den til at fremstå både simpel og eksklusiv på samme tid.

Har 3 forskellige indstillinger

Sengen kan vokse med barnet ved hjælp af sine tre forskellige indstillinger, men som om at dette ikke var nok, så er det også muligt at lave sengen om til en hyggelig lille sofa, hvor man kan sidde og læse bøger med barnet. I og med at sengen kan tåle en belastning på op til 100 kg, skal man umiddelbart ikke være nervøs for at sætte sig ned og lege eller læse med barnet.

7. JLY Lux Spjälsäng med Lådor

JLY-Lux-Spjaelsaeng-med-Laador

Vi fremhæver:

 • Klassisk design
 • Kan indstilles i 3 forskellige højder
 • Praktisk opbevaring i bunden
Find billigste forhandlerI samarbejde med PriceRunner

Denne flotte tremmeseng fra JLY har et klassisk design, som de fleste er bekendte med, og som gør at den vil passe perfekt ind i ethvert børneværelse. Den anbefalede alder på denne seng er fra 0-3 år, hvilket gør at sengen også kan vokse med barnet, ved hjælp af de forskellige højdeindstillinger.

Klassisk design

Nogle gange skal en seng bare være en seng, uden så mange fancy detaljer og features. Sådan er det med denne seng. Det klassiske design gør at den passer fint ind på stort set alle børneværelser, og kan gå hånd i hånd med den eksisterende indretning, uden at man skal til at lave noget om for at passe sengen ind.

Kan indstilles i 3 forskellige højder

Tremmesengens bund kan indstilles i tre forskellige højder, hvilket gør at den kan vokse med barnet i de første år. Når barnet er helt lille, kan man indstille den på det højeste niveau for let adgang for forældrene. Når barnet bliver lidt større og kan rejse sig op, sidde eller stå selv, kan man passende sætte højden ned, så man undgår at barnet falder ud af sengen.

Praktisk opbevaring i bunden

En rigtig fed detalje ved denne seng fra JLY er de tilhørende skuffer i bunden af sengen. Det er super praktisk og gør at man kan opbevare sengetøj, nattøj, bleer, klude, legetøj, eller hvad man nu ellers finder praktisk at have ved hånden, let og tæt på sengen, så man ikke skal rende rundt efter det.

8. Treppy Dreamy Plus 2

Treppy-Dreamy-Plus-2

Vi fremhæver:

 • Kan justeres i 5 positioner
 • Stærke materialer
 • Står sikkert og stabilt
Find billigste forhandlerI samarbejde med PriceRunner

Hvis man er på jagt efter en babyseng med flere forskellige indstillinger, samt en seng der er let at flytte rundt, men samtidigt står utroligt stabilt, så er denne seng fra Treppy det oplagte valg. Her er ikke så mange dikkedarer, men bare en seng der gør det den skal.

Kan justeres i 5 positioner

En af fordelene ved Treppy Dreamy sengen, er at den har fem forskellige positioner som den kan indstilles i. Det gør at den både kan stå tæt op af forældrenes seng, hvilket gør at barnet lettere kan føle sig tryg, ligesom at det gør det nemt for mor at tage barnet op når det skal ammes.

Stærke materialer

Sengen er produceret i massivt bøgetræ, hvilket gør Treppy Dreamy til en sikker, stabil og holdbar seng. Udover at være udformet i stærke materialer, som sikrer at sengen kan holde i rigtigt mange år og til flere børn, så er den også behandlet på en måde, der gør at den er let at rengøre.

Står sikkert og stabilt

De stærke materialer gør også at sengen stå utroligt stabilt og sikkert, og kan holde til at et barn tumler rundt i den. Derudover er sengen udstyret med 4 hjul der gør at sengen er utroligt let at flytte rundt på. Alle 4 hjul kan låses, hvilket gør at man ikke skal være bange for at sengen bevæger sig, når man har rykket den.

Hvordan finder man den bedste babyseng?

Der findes flere forskellige metoder til at finde en god babyseng, eller endda den bedste babyseng, som man kan benytte sig af i sin søgen. Først og fremmest kan man starte med at snakke med andre forældre til småbørn, som man kender eller på andre måder har i sit netværk. Deres erfaringer kan være guld værd.

Hvis man ikke kender andre familier med små børn, så kan man benytte sig af diverse grupper på Facebook og andre sociale medier, hvor småbørns forældre deler erfaringer og oplevelser med hinanden. Her kan man ofte også finde anbefalinger af forskellige former for babyudstyr, som for eksempel babysenge.

Sidst men ikke mindst, kan man også bruge internettet til at finde forskellige blogs, artikler og tests, hvor man også kan lære af andres erfaringer. Det kommer dog fra folk som man ikke kender, så man har ikke nogen chance for at vide om det er tale om betale annoncering, eller reelle erfaringer de har gjort sig.

Hvilken slags babyseng skal man gå efter?

Om man skal gå efter en vugge, en tremmeseng, eller en justerbar babyseng, er i sidste ende op til dem der skal bruge sengen. Det er ikke alle der har de samme behov, krav og ønsker til en babyseng, så det korte svar vil være, at det er noget I skal gøre op med jer selv, hvad der betyder noget for jeres valg af seng.

Det kan være noget så yndigt og sødt, med en lille vugge og tilhørende sengehimmel, men det kan også være et dyrt valg i den forstand, at barnet kun kan bruge sengen en kort stund, inden de har vokset sig for stor til vuggen, og man derfor skal ud at købe en ny seng igen.

Det kan være en fordel at vælge en seng der kan vokse med barnet, som man derfor kan bruge i mange år og efterfølgende til andre børn man eventuelt måtte få. Denne type senge kan oftest også indstilles i højden, så man kan have babysengen stående op af sin egen seng, hvilket giver barnet ekstra tryghed.

Hvor meget koster en babyseng?

Ligesom med de fleste andre typer af babyudstyr, så findes der baby- og tremmesenge i mange forskellige prisklasser. Det er derfor en rigtig god idé at starte med at lægge et budget, inden man går i gang med at lede efter en tremme- eller babyseng. Ved at have sig lagt fast på et budget, gør man sin søgning lettere.

Det skyldes at man hurtigt kan sortere alle de modeller fra, der enten ligger under eller over den pris man har fundet frem til at man har råd til, eller er villig til at betale for en babyseng. Dermed slipper man for unødig støj fra senge man alligevel ikke har råd til, eller gider at betale så meget for.

Hvis man leder på internettet, så har de fleste hjemmesider fra forhandlere af babyudstyr, en indbygget sorteringsfunktion i deres webshop. Her kan man sortere ud fra mange parametre, også pris, hvilket gør at man kan få vist de senge der ligger inden for ens budget, eller andre parametre der er vigtige for dig.