Løbecykel - De 8 bedste løbecykler i test

Indlægget er senest opdateret den 23 august 2021.Forfatter: Kristoffer Mohr

Bedste løbecykel

Bedste løbecykel

Pris
Billigst hos
Gå til
 • rød, gul og sort børne løbecykel
  Puky løbecykel (Testvinder)
  Pris: 549 kr.
  Billigst hos: Lirumlarumleg
 • Brun og sølv løbecykel
  Bekids løbecykel MINI
  Pris: 450 kr.
  Billigst hos: Babysam
 • lysegrå firehjulet løbecykel
  Pukylino
  Pris: 297 kr.
  Billigst hos: BoernIBalance
 • klassisk blå, rød og gul løbescooter
  Retro DanToy scooter
  Pris: 239 kr.
  Billigst hos: Bilka
 • Sort træ løbecykel
  KREA Løbecykel i træ
  Pris: 179 kr.
  Billigst hos: Pixizoo
 • sød minicykel med kurv
  Banwood
  Pris: 2.200 kr.
  Billigst hos: LirumLarumLeg
 • lyseblå løbecykel
  Scoot and ride
  Pris: 749 kr.
  Billigst hos: KæreBørn
 • mini løbecykel i aluminium
  Kokua
  Pris: 1.699 kr.
  Billigst hos: LirumLarumLeg

Løbecyklen bidrager til barnets udvikling

Hvis dit barn er blevet stor nok til at bevæge sig sikkert og hurtigt rundt, kan der hurtigt blive brug for nye udfordringer. En løbecykel ville i denne situation, være et godt skridt!

Med en løbecykel, starter du dit barns cykelliv og er dermed med til at skabe tryghed og et solidt fundament inden cyklen bliver udstyret med pedaler. Det er med andre ord et naturligt spring fra gåben til cyklist. En løbecykel kan yderligere være med til at forbedre dit barns fysiske og psykiske evner, hvorfor det er oplagt at investerer i sådan en, til at forbedre dit barns udvikling.

En løbecykel til det aktive barn

Hvis dit barn ikke er gammelt nok til en rigtig cykel, men stadig har brug for udfordring er en løbecykel helt genial. Cyklen kan bruges, når barnet er blevet sikker i at gå og derfor har brug for at lære nye ting, for at fremme dets udvikling. De fleste børn elsker også at bruge kroppen og bevæge sig hurtigt frem, hvorfor en løbecykel er helt ideel.

Der findes en hel verden af forskellige cykler med forskellige materialer, mål og funktioner. Med andre ord er der altså mange ting, du skal tage højde for, når du skal købe en løbecykel til den mindste. Det vigtigste er, at I finder en cykel der passer til jer, derfor er det vigtigt at undersøge hvilke muligheder der findes på markedet. Denne liste indeholder forskellige cykler, med stel i forskellige materialer, forskellige typer dæk, forskellige højder og også forskellige priser. Altså indeholder listen noget for enhver smag.

Denne løbecykel test indeholder:

 • Et overblik over 5 af de bedste løbecykler på markedet.
 • En overskuelig guide, der gør det let at vælge den helt rette løbecykel til dit barns behov og til den rette pris.
 • En gennemgang af, hvad du bør kigge efter, når du vælger en løbecykel.

Bemærk venligst: Ingen af de 5 løbecykler er blevet testet af holdet bag Tildenlille.dk. Listen herunder er udelukkende et udtryk for de løbecykler, der klarer sig bedst i test hos en række uvildige testfirmaer, og som får gode anmeldelser af forbrugerne. Listen giver således et overblik over de bedste løbecykler på markedet, så du ikke selv behøver at læse test efter test igennem.


1. Puky Løbecykel

 • Testvinder
 • Høj sikkerhed
 • Justerbart sæde

rød, gul og sort børne løbecykel

i samarbejde med PriceRunner

PUKY løbecykler er et virkelig godt supplement til et traditionelt løbehjul. På samme tid, fungerer det perfekt som forstadie til en rigtig cykel. Cyklerne er kendetegnet ved deres meget lave indstigningshøjde og utrolig børnevenlig komfort. Løbecykelsadlerne er designet ergonomisk og understøtter derfor barnet løbebevægelser helt perfekt. Både styret og sadlen kan justeres i højden til det individuelle barn. Dermed sørger man for at cyklen passer perfekt til netop dit barn og at barnet kan bruge cyklen mange år fremover.

Den testvindende løbecykel fra PUKY er især god til nybegyndere. Desuden kan man vælge mellem mange forskellige farver, den er yderst brugervenlig og prisen er også fornuftig. Alt dette gør at PUKY LR M er et rigtig godt valg!

Letvægts løbecykel som er perfekt til begyndere

Løbecyklen fra PUKY er nem at manøvrere rundt med for barnet, da den vejer meget lidt. Dette er en klar fordel, hvis barnet endnu ikke har 100 % styr på balancen.

Denne løbecykel er en af de aller lavester modeller, der findes på markedet lige nu. Den lave indstigning betyder at børn helt ned til 2 år kan bruge cyklen og gør det samtidig nemmere for barnet at holde balancen, fordi der er lavt tyngdepunkt. Hvis uheldet alligevel skulle være ude, risikerer barnet heller ikke at falde langt ned.

Testvinder

PUKY har vundet en test i det anerkendte tyske forbrugermagasin Öko-test. Magasinet havde testet 10 forskellige løbecykler, hvoraf de fandt PUKY som den bedste.

Ergonomisk sæde

Cyklen er fyldt med mange fine, små detaljer, men især sadlen er der blevet kælet lidt ekstra for i designprocessen. Man har sørget for at give sadlen en ergonomisk udformning, så den nemt understøtter barnets naturlige løbebevægelse. Det betyder altså i praksis, at barnet får langt nemmere ved at køre på cyklen.

At man også kan justerer sædet i højden, betyder også at cyklen kan bruges i en lang periode også selvom barnet vokser meget. Med andre ord, cyklen skal ikke nødvendigvis skiftes ud efter kort tid.

Praktiske oplysninger

 • Mål: Længde 73 cm, Højde lavest 29 cm
 • Vægt: 3,3 kg
 • Farve muligheder: Rød, blå, lilla, lyserød
 • Anbefalet alder: Fra 3 år (+85 cm)


2. Bekids løbecykel MINI

 • Bredde hjul
 • Nemmere at håndtere
 • Sødt design

Brun og sølv løbecykel

i samarbejde med PriceRunner

Løbecykler skal være gode og funktionelle. Det er BEKIDS’ løbecykel absolut. Dog er den mere end det. Dit barn får nemlig en superfin løbecykel, hvor design, funktionalitet og ikke mindst komfort går op i en højere enhed. Resultatet er, at dit barn kommer til at bruge den endnu mere, hvilket hjælper i processen med at komme til at bruge den store version.

Naturligvis skal man ikke skynde på processen, og heldigvis er fokus på denne cykel også leg og aktivitet. Men noget af det allervigtigste for barnet såvel som dig som forælder er sikkerheden.

Sikkerheden kommer altid først
Sikkerheden skal simpelthen være i top, selvom det blot er en løbecykel. Rent faktisk sikrer et godt design og en god funktionalitet helt automatisk, at dit barns sikkerhed bliver sikret. Pointen er nemlig, at sikkerhed er tænkt ind i designprocessen, hvilket på samme tid giver et godt produkt.

Hvorfor er BEKIDS løbecykel mini så populær?
Heri gemmer årsagen sig også til, at det er én af de absolut mest populære børnecykler hos forældre rundt omkring. Man kan sagtens købe en løbecykel i skrigegule farver, i tvivlsom kvalitet og lav komfort. Gør man i stedet det omvendte, får barnet brugt cyklen mere og timerne bliver endnu mere sjove.

Perfekt til at træne balance
Til de mindste med små bredde hjul. Tohjulet løbecykel i retrolook fra BEKIDS. Den er god til barnet, der skal til at træne balance og fornemmelsen for
egen krop.

Produktspecifikationer:

 • Regulerbar sæde og styr.
 • Sædehøjde – 25cm.
 • Styrhøjde – 37cm.
 • Alder: Fra 2 år

3. Pukylino Løbecykel

 • Firehjulet
 • Helt ned til årige
 • Mange farvevariationer

lysegrå firehjulet løbecykel

 

i samarbejde med PriceRunner

En af de bedste løbecykler til et mindre barn, er en løbecykel med 4 hjul. Når cyklen har 4 hjul, er det naturligvis nemmere for dit barn at holde balancen, dog uden at det gør udover barnets oplevelse. Barnet vil uden tvivl synes det er lige sjovt uanset om cyklen har 2 eller 4 hjul. Derudover er cyklen stadig ligeså god til at udvikle motorikken. Pukylino løbecyklen er et glimrende valg, som I helt sikkert vil blive glade for. Derfor er den også blevet taget med på listen her.

En allround løbecykel

Kan dit barn godt lide at suse rundt, er denne støjsvage løbecykel helt perfekt. Cyklen kan bruges både indenfor, såvel som udendørs, da den er udstyret med gode gummihjul. Disse hjul sikre at cyklen hverken efterlader ridser eller mærker, hvis man eksempelvis har trægulv derhjemme. Gummihjulene har yderligere den store fordel, at de får cyklen til at larme langt mindre, end de modeller, der findes med plastikhjul. Typisk ses plastikhjul på de mindste modeller.

Denne løbecykel er utrolig nem at gøre ren, så du både kan bruge den udenfor på en solrig dag, hvor der rigtigt kan suses igennem, men også indenfor, når vejret er for dårligt.

En løbecykel til de mindste

Pukylino er primært henvendt som løbecykel til børn i 1-2 års alderen. Dette skyldes at større børn ofte gerne vil have en løbecykel på 2 hjul. Dog kan ældre børn sagtens få stor glæde af netop denne model.

Cyklen er rigtig god til at træne motorikken. Yderligere styrker den barnets udvikling og træning i gå-bevægelsen. Med andre ord, er en løbecykel som Pukylino helt vildt god til at udvikle dit barns fysiske evner.

Produktspecifikkationer:

 • Cykellængde: 51 cm.
 • Cyklebredde: 26 cm.
 • Sædehøjde: 22 cm.
 • Vægt: 2,5 kg.
 • Anbefalet højde: fra 75 cm.

4. Dantoy Scooter – Retro

 • Klassisk retro design
 • Super let

klassisk blå, rød og gul løbescooter

i samarbejde med PriceRunner

 Måske har du selv brugt denne klassiske løbecykel. Sandsynligheden er i hvert fald høj, da den har været på markedet i lang tid. Ikke mindst fordi den er nem at gå til for dit barn, men selvfølgelig også fordi omkostningerne er holdt nede. Designet er måske ikke det mest moderne, men det ændrer ikke på, at det er den klassiske retro scooter, som utallige børn elsker og har elsket.

Nem at gå til for dit barn og dig selv
Designet gør, at løbecyklen er supernem at gå til. Der skal ikke så meget forklaring til, hvorfor dit barn kan vælte ud af huset og komme i gang med at race rundt. Derudover er den også god til både mor og far. Plasticdesignet gør, at den næsten ikke vejer noget, hvorfor den nemt kan tages med på ferie eller lignende.

Sikkerheden er i top
Måske er træ umiddelbart mere holdbart, men det behøver faktisk ikke gøre sig gældende. Plastic er yderst robust, og de vigtigste yderled er lavet i et robust materiale. Derudover med de tre hjul er der meget lav sandsynlighed for, at dit barn kommer til skade i forhold til kun to hjul.

Farverigt design
Måske er det ikke alle voksne, som kan lide designet af den klassiske Dantoy Scooter. Heldigvis elsker børn farvestrålende ting, hvorfor den uden tvivl vil fascinere børn i alle afskygninger.

Tre hjul i stedet for to
Måske træner to hjul balancen endnu mere for dit barn, men det kan være lidt overvældende til at starte med. Derfor er denne scoter en rigtig fin starter løbecykel.

Er nem at rengøre
Plasticdesignet sikrer, at du heller ikke skal bruge synderligt mange kræfter på rengøring. Plastic går nemlig ikke bare lige i stykker fra dag til dag. Dermed får du altså meget værdi for pengene. Omkostningerne betyder nemlig noget. Især for førstegangsforældre.

Prisen er svær at slå
Prisen betyder noget for os alle sammen om vi vil det eller ej. Udstyr til små børn går hurtigt af mode, fordi de jo netop vokser ultra hurtigt. Herigennem findes én af årsagerne til, at Dantoy Scooteren er ekstrem populær. Holdbarhed og sikkerhed er stadigvæk i top, hvorfor det for langt de fleste forældre er et ret enkelt valg. Derudover kan det sagtens gå videre til næste barn eller for den sags skyld næste generation, da plastic ikke bare lige sådan går i stykker.

Den klassiske scooter.
Denne farverige scooter fra Dantoy, er perfekt til de små racerbørn. Den er udstyret med dobbelt baghjul for at øge stabiliteten. Dit barn kan både træne balance og koordination, da den køres ved at sparke med fødderne. Den kan både anvendes ude- og indendørs.
– kan tilkøbe en trailer!
– Svanemærket.

Produktspecifikationer:

 • Anbefalet alder: Fra 2 år.
 • Tålelig vægt: 50 kg.
 • Mål: 59 x 36 x 40 cm.
 • Hjul: Gummi/plastik
 • Materiale: Plastik.

5. KREA Løbecykel i træ

 • Bæredygtig
 • Punkterfrie dæk

Sort træ løbecykel

i samarbejde med PriceRunner

Krea løbecykler passer perfekt til jer, som ønsker en cykel med et naturligt udseende til jeres barn. Krea har nemlig skabt denne bæredygtige løbecykel af træ. Denne cykel er udstyret med punkterfrie dæk, så du og dit barn kan lege alle steder, uden at skulle tænke over om cyklen mon punkterer på grund af noget på jorden. Yderligere er den udstyret med en refleks foran, så man kan se dit barn, selv hvis det er blevet mørkt.

Justerbar løbecykel

Løbecyklen kan justeres i højden og passer dermed til dit barn over en længere periode, da man hele tiden kan justerer, så barn og cykel passer sammen. Selve cyklen vejer kun 3 kg og er derfor nem for dit barn at håndtere. Den kan bære et barn på op til 25 kg og kan derfor bruges relativt længe.

En god løbecykel lærer barnet at cykle fra en tidlig alder. Når barnet bruger løbecyklen, får barnet samme følelse, som når man cykler og får sammentidig en fornemmelse af styring med cyklen. Løbecyklen er især  god til at barnet lærer at balancere cyklen. Med andre ord, vil springet fra løbecykel til almindelig cykel være relativt smertefrit og barnet vil lynhurtigt lære at køre på cykel! Man kan derfor sige at det for rigtig mange familier giver god mening at barnet får en løbecykel.

Produktspecifikationer:

 • Længde: 90 cm
 • Styr højde: 52 cm
 • Sadel højde: 34-40 cm (justerbar)
 • Vægt: 3 kg
 • Materiale: Birkfiner
 • Maks vægt: 25 kg.

6. Banwood Løbecykel

 • Sødt design
 • Detaljerig

sød minicykel med kurv

i samarbejde med PriceRunner

Denne finde løbecykel fra Banwood er udformet som en rigtig cykel med kurv. Selvom man ikke skulle tro det, er det ikke kun udseendet, der minder om en rigtig cykel, løbecyklens funktioner er nemlig meget lig den ægte vare! Derfor træner cyklen dit barn, så barnet er klar til at køre rigtig cykel med pedaler senere i livet.

Designet som en rigtig cykel

Alle børn elsker at gør det som de voksne gør! Med andre ord, at kopiere mor og far. Derfor er det også ganske naturligt, at når barnet ser forældrene cykle, vil de også meget gerne selv prøve. Denne løbecykel er derfor genial idet barnet får muligheden for at “cykle” ligesom mor og far lang tid inden, barnet rent faktisk ville kunne føre en cykel med pedaler.

Banwood First Go er super cute og vi er helt sikre på at den vil falde i god jord hos den lille, netop fordi den ligner mor og fars!

Produktspecifikationer:

 • Cykellængde: 65 cm
 • Højde: 40 cm (lavest)
 • Cykelvægt: 4,5 kg
 • Anbefalet alder: Fra 3 år

7. Scoot and ride highway kick 1

 • Multifunktion
 • Højeste kvalitet
 • Futuristisk

lyseblå løbecykel

i samarbejde med PriceRunner

Kan bruges som løbehjul eller løbecykel

Her får du virkelig noget for dine penge! Scoot and ride highway kick er et samlet produkt, hvor du både får en almindelig løbecykel, men du får også et virkelig smart og lækkert løbehjul! Alt sammen i ét enkelt produkt!

Dit barn kan bruge løbecyklen, men de er små, mens løbehjulet kan bruges, når barnet bliver lidt større. Løbehjulet kræver at barnet har styr på balancen og kan også køre stærkere end løbecyklen.

Man kan hurtigt og nemt omdanne løbecyklen til et løbehjul og omvendt. Det kræver nemlig slet ikke noget værktøj.

Gode justerings muligheder

Der findes ikke to børn, som er ens. Derfor er det en super god fordel, at du nemt og hurtigt kan tilpasse løbecyklen, så den passer lige præcist til dit barn.

Løbecyklen kan nemlig justeres i sædehøjden og styrets højde på løbehjulet kan indstilles, så køretøjet altid passer perfekt til dit barns størrelse.

Kvalitet og sikkerhed i topklasse

Producenten af Scoot and Ride Highway, har haft et stort fokus på at skabe en løbecykel, der både er af høj kvalitet men også er sikker. Det er trods alt din øjesten der skal bruge cyklen!

Det er lykkedes designerne at skabe en løbecykel, der er sikker, er af rigtig god kvalitet og er flot i sit design. Der er bremser på forhjulet, som forældrene kan indstille, mens barnet selv kan betjene bremserne på baghjulet. Dette giver større kontrol over køretøjet.

Foran er løbecykel udstyret med en lille klods, som gør at køretøjet ikke kan tippe forover. Hverken når det er løbecykel eller løbehjul. Det er med andre ord en vigtig, lille detalje, hvor designerne viser, at sikkerhed har været et vigtigt fokusområde og at hele designet er gennemtænkt.

Produktspecifikationer:

 • Anbefaldet alder: 0-5 år (Løbecykel; 0-3 år, løbehjul; 1-5 år)
 • Max belastning Fodplade: 50 kg
 • Max belastning  Sæde: 20 kg
 • Sædehøjde: 22,5 – 29,0 cm
 • Styrhøjde: 57 – 64 cm

8. Kokua løbecykel

 • Aluminium stel
 • Rigtige dæk

mini løbecykel i aluminium

i samarbejde med PriceRunner

I rigtig mange familier er løbecyklen blevet erstatningen for den periode, hvor barnet ellers ville cykle med støttehjul. En løbecykel udfordre nemlig barnets motoriske evner og barnet lærer at holde balancen på en cykel, samt hvordan det føles at cykle, allerede inden barnet rigtig kan. Barnet får nemlig følelsen af at cyklen rent faktisk kan vælge, modsat støttehjul, som jo kun meget besværligt kan væltes.

Kokua løbecyklen er kongen af løbecykler. Løbecyklernes elitemodel om man vil. Den er skabt i høj kvalitet og er rigtig sjov at lære at cykle på! Dit barn kan begynde at bruge cyklen fra de er omkring 2 år til de er cirka 5 år.

Let stel og smarte funktioner

Løbecyklen fra Kokua er fremstillet i aluminium, hvilket gør den utrolig let. Ligeledes sikre cyklens overdimensionerede, ovale ror at cyklen har rigtig god stabilitet. Foran er der monteret en styredæmpning, som gør det lettere for barnet at styre cyklen de første par gange. Det kan nemlig være rigtig svært at lære! Denne funktion kan dog hurtigt afmonteres, når barnet får bedre føling med styringen.

Bagpå er der installeret affjedring, som skåner dit barns ryg, hvis I er ude og cykle i ujævn terræn. Derudover er der installeret ballondæk, som også kan tage de værste stød. En virkelig fin detalje er, at dækkene er udstyret med reflekstriber, så dit barn er sikker på at blive set, selv når det er mørkt.

I bedste racerstil har cyklen aluminium nav og fælge. Derudover er egerne fremstillet i rustfrit materiale. Denne drøm af en (løbe)racercykel findes i mange  forskellige farver, så cyklen passer perfekt til lige netop dit barn.

Produktspecifikationer: 

 • Aluminium stel
 • Gummidæk
 • Alder: 2 år
 • Længde: 90 cm
 • Sadelhøjde: 35-43 cm
 • Vægt: 3,4 kg

Hvorfor løbecykel?

Årsag nummer 1 for at give en løbecykel til dine børn er, at den ikke bare er utrolig sjov at lege med. Det allervigtigste er, at det er en fremragende måde at træne dit barns balanceevne, motorik, reaktioner og ikke mindst koordinationsevne.

Derudover er Danmark et vaskeægte cykelland. Flere statistikker peger på, at vi er det land i verden med flest cykler per indbygger. Med andre ord er det ret så vigtigt for dit barn at lære at cykle. Derfor handler det om at komme i gang tidligt, da det gør hele processen meget nemmere og overkommelig. Dermed kan dit barn allerede gå i gang med at træne allerede fra omkring 1-2 år.

Hvorfor er det overhovedet, at dit barn behøver at lære at cykle? Årsagen er jo egentlig, at selvom barnet lærer at gå og løbe af sig selv, så kræver cykling noget helt andet. Tyngdekraften trækker i en meget anderledes på en cykel, hvorfor det kræver en ekstra stor mængde træning for dit barn.

Derfor er det altså en god idé at starte så tidligt som overhovedet muligt. Her er løbecykler, uanset om den har 2, 3 eller for den sags skyld 4 hjul et rigtig fint værktøj. Barnet elsker naturligvis også cyklen, da man rigtig kan få brugt benene.

Løbecykel hvornår?

Først og fremmest kan man sige, at dit barn for alvor er klar til at bruge cyklen fra omkring 1-3-årsalderen. Det afhænger meget af dit barns kontekst og situation. Dermed er det vigtigt, du tager udgangspunkt i lige præcis dit barn.

Derudover kan du jo sagtens anskaffe dig en løbecykel før dit barn er klar. Dermed kan I sammen sidde og udforske cyklen indenfor. Yderligere gør det også, at du hurtigt kan observere, hvornår dit barn rent faktisk er klar. Prøv at eksperimentere sammen og find frem til det rette i fællesskab med dit barn.

Måske er du ikke klar til at kæbe en cykel allerede nu, fordi det ikke giver mening for dig at købe noget, dit barn først vil bruge om nogle måneder. Her kan du jo eventuelt låne en cykel af et andet forældrepar, eller tage barnet med ned i butikken og senere købe det online, når du er klar.

Mulighederne er sådan set mange. Vores bedste råd er dog stadigvæk, at det handler om dig og dit barns situation.

Løbecykel – hvad skal jeg vælge?

Måske kan det være lidt svært lige at vælge en løbecykel, fordi mulighederne er utroligt mange. Lige præcis derfor har vi også lavet denne liste. Vi har med andre ord prøvet at samle 8 meget forskellige modeller. På den måde er vi overbeviste om, du uden tvivl kommer til at finde den helt rette model til dit barn.

Sagt på en anden måde har vi altså lavet det hårde arbejde for dig. Derfor kan du hurtigt gå igennem listen. Yderligere er udvælgelsen lavet på baggrund af eksterne tests og brugeranmeldelse, hvorfor det egentlig er en så objektiv udvælgelse som muligt, fordi vi ikke selv har stået og lavet testene. Derimod har vi sammenholdt mange forskellige test og anmeldelser, hvor resultatet er ovenstående liste.

Derfor vil vi også understrege, at der ikke findes én løbecykel, som er den allerbedste. Hvilken af de 8 løbecykler der er den rigtige til dig og dit barn, afhænger af helt individuelle ting såsom:

 • Budget
 • Dit barns alder
 • Træ, plastic eller metal
 • Antal hjul
 • Design
 • Og mange andre små detaljer

Brug din sunde fornuft og din viden om dit barn, og så er vi sikre på, du finder det helt rigtige.

Sådan vælger du den rigtige løbecykel

Hvis du vil være sikker på, at du modtager den helt rigtige løbecykel med posten, kan du med fordel overveje følgende aspekter ved en løbecykel:

Styret

Styret på løbecyklen må ikke være for bredt i forhold til dit barns situation. Pointen er, at jo bredere et styr desto sværere vil det være at styre og manøvre cyklen. Dog afhænger det jo af konteksten, og hvor langt dit barn er på sin cykelrejse.

Noget andet du kan overveje er, hvor mange grader styret kan dreje. Nogle cykler kan dreje hele vejen rundt, hvilket kan være en fin fordel. Andre er begrænset i at dreje, hvilket både kan være godt og dårligt. Det afhænger igen af barnets situation og stadie.

Derudover er afstand mellem styr og sadlen også vigtig. Er afstanden for lille, kan det være svært for barnet at dreje, da styret dermed bliver blokeret af kroppen.

Slutteligt bør håndbremse undgås. Det er heller ikke særligt mange løbecykler som har en bremse. En bremse kan på sådan et tidligt stadie nemlig distrahere og i få tilfælde være farligt for barnet.

Sadlen

Du kan med fordel vælge en saddel som kan justeres. På den måde sikrer du en længere levetid i takt med, at barnet vokser. Dette er også godt i forhold til at sikre en sund og bæredygtig udvikling.

Her kommer materialet også ind i billedet. En plastic løbecykel kan være smart og ikke mindst billig. Dog kan sadlen være ret hård, hvilket kan give ondt i numsen. Både ved almindelig brug men i høj grad også, hvis barnet kører på et ujævnt underlag.

Derfor kan en blød og polstret saddel være smart. Omvendt kan det give lidt ekstra vedligeholdelse og rengøring, hvor en plastic løbecykel undgår dette. Derudover er det også værd at spørge sig selv, om barnet egentlig overhovedet tænker på hvor godt sædet er? Dog er det igen individuelt.

Hjulene

Hjulene på en hvilken som helst cykel er vigtig, hvilket også gør sig gældende ved en løbecykel. Rent faktisk er det endnu mere vigtigt at tage i betragtning her, da der findes mange flere muligheder end ved en almindelig 2-hjulet cykel:

 • Skal det være bredere hjul som sikrer mere stabil kørsel?
 • Smalle hjul til de lidt ældre børn?
 • 2, 3 eller 4 hjul? Desto flere hjul jo nemmere for barnet. Omvendt er udfordring vigtig også.
 • Materialet af hjul. Er det plastic får man ikke noget affjedring, hvorfor bløde gummihjul kan gøre en del.

Som sagt flere gange allerede afhænger dit valg af dig og ikke mindst dit barn. Eksperimentér, leg og prøv forskellige ting af. Der findes ikke én løsning, som passer til alle sammen. Derfor er det helt op til dig og dit barn. Dette kan både være godt og dårligt, da det jo også giver en del flere valgmuligheder. Se det som en god ting, og så hav det ellers bare sjovt med at cykle. Uanset hvad vil dit barn nok synes, det er en ret sjov løbecykel.

God vind!

Andre læser også
+71 gaveideer Gaver-til-1-aarig

Gaver til 1-årige - Find den helt rette gave

Vælg blandt de udvalgte gaver

En særlig gave til den 1-årige Selvom stort set alle ikke kan huske deres første fødselsdag, så…

Læs mere
+65 gaveideer 2 årig dreng vasker op

Gaver til 2-årige - Find den helt rette gave

Vælg blandt de udvalgte gaver

Den perfekte gave til en 2-årig Mange mennesker mener, at det er det nemmeste og mest naturlige…

Læs mere
+49 gaveideer

Gaver til 3 årig - Find den helt rette gave

Vælg blandt de udvalgte gaver

Hvordan du finder en god gave til en 3-årig 3-årige børn er en spændende aldersgruppe at give…

Læs mere
Børnepenge

Børnepenge satser og udbetalingsdatoer - 2021

Børnepenge

IndholdsfortegnelseBørnepenge sats 2021Børne- og ungeydelse udbetalingsdatoer (2021)Hvornår får jeg svar på min henvendelse?Børnepenge til investering Børne- og…

Læs mere
+44 gaveideer

Gaveideer til nybagt mor - Se dem her

Vælg blandt 39 gode gaver

Perfekte gaver til den nybagte mor Efter at have læst vores liste over de gode gaveideer til…

Læs mere
Autostol test

Autostol test - Her er den bedste autostol

IndholdsfortegnelseSådan vælger du den bedste autostolAutostole 0-13 kg:1. Maxi-Cosi AxissFix – Smart autostol, bedst i test2. Britax…

Læs mere
Bedside crib

Bedside Crib Test → De 7 udvalgte bedside cribs (2021)

IndholdsfortegnelseVælg den bedste bedside crib til dit barn1. Tutti Bambini CoZee – Smukt design og god kvalitet2….

Læs mere
Babyalarm

Babyalarm test - Her er den bedste babyalarm 2021

IndholdsfortegnelseBabyalarm Test – Vælg den bedste babyalarm i test1. Neonate BC-6900D2. Neonate BC 6500D3. Philips Avent DECT…

Læs mere