Forside

Sansegynge - Find den bedste sansegynge 2022

Sansegynge - Find den bedste sansegynge 2022

Indlægget er senest opdateret den 11 november 2022. Forfatter: Andreas Thomsen

test af sansegynger
Testvinder
Sansegynge fra KREA

TESTVINDER: KREA Sansegynge

KREA sansegyngen er effektiv til både afslapning og kilden i maven. Den er yderst populær hos forbrugerne. Den har hos COOP scoret 4,7 stjerner ud af 5 stjerner blandt 63 købere. Et absolut top-produkt til prisen.

Gå til forhandler
Bedste sansegynge

Bedste sansegynge

Pris
Billigst hos
Gå til
 • Krea sansegynge
  1. KREA Sansegynge
  Pris: 284 kr.
  Billigst hos: Proshop.dk
 • Original sansegynge
  2. Original Sansegynge
  Pris: 749 kr.
  Billigst hos: Sansegynge.dk
 • SAnsegynge
  3. Bino Toys Sansegynge
  Pris: 299 kr.
  Billigst hos: Babyshower.dk
 • Nordic Play sansegynge
  4. Nordic Play rundgynge
  Pris: 429 kr.
  Billigst hos: Mammashop.dk
 • la-siesta-joki-foxy-haengekoejehule-i-oekologisk-bomuld
  5. La Siesta Joki Foxy
  Pris: 903 kr.
  Billigst hos: Trendyhjem.dk
 • Nordic Play sansegynge
  6. Nordic Play
  Pris: 290 kr.
  Billigst hos: Silvan.dk

Oversigt over de 6 bedste sansegynger 2022

En sansegynge er en utrolig skøn vare, som er god til børn i alle aldre. Når barnet er lille, kan gyngen bruges til at vugge barnet i søvn. Når barnet bliver ældre styrker sansegyngen barnets motorik og sanser. En sansegynge stimulerer ryggen og lærer barnet om balance og bevægelse.

Vi har her samlet de bedste og mest funktionsdygtige sansegynger vurderet af forhandlere og kunder. Der er skønne sansegynger indenfor kategorierne; kundernes favorit, udendørs sansegynge, den lille sansegynge, 2-i-1 sansegynge, den slidstærke sansegynge og sansegyngen som hængestol. Du kan desuden blive klogere på tilbehør til sansegyngen, hvad en sansegynge gør for barnet og meget andet.

Denne test af sansegynger indeholder:

 • Et overskueligt og nemt overblik over nogle af markedets bedste sansegynger.
 • En guide til, hvordan du vælger den helt rigtige sansegynge til din familie.
 • En kort gennemgang af de vigtigste ting at se efter, når du køber en sansegynge.

Bemærk venligst: Ingen af de udvalgte sansegynger på nedenstående liste er testet af holdet bag Tildenlille.dk. De er i stedet nøje udvalgt ud fra deres performance i test hos en række uvildige testfirmaer og hos forbrugerne. Dermed finder du nogle af markedets bedste sansegynger på ét samlet sted uden at skulle røre en finger.


1. KREA sansegynge - Kundernes favorit

Krea sansegynge

Vi fremhæver:

 • Forbrugernes favorit
 • Gode anmeldelser
 • Topscorer - Coop.dk
Find billigste forhandlerI samarbejde med PriceRunner

KREA sansegyngen er effektiv til både afslapning og kilden i maven. Den er yderst populær hos forbrugerne. Den har hos COOP scoret 4,7 stjerner ud af 5 stjerner blandt 63 købere. En tilfreds kunde skriver eksempelvis: ”Fantastisk gynge til underholdning af barnet. Bruger den både som gynge og til aktivering”.

KREA sansegyngen er god og alsidig

KREA sansegynge er en yderst funktionsdygtig, sjov og praktisk sansegynge, som kan bruges både indendørs og udendørs. Gyngen er meget slidstærk og kan være funktionsdygtig i rigtig mange år. Dette er især, hvis den flyttes ind i kulde og uvejr. Det danske vejr kan nemlig være hårdt for denne sansegynge, så den ikke har ligeså mange funktionsdygtige år. Desuden er det mere optimalt med en rebgynge til udendørs brug, så vandet ikke samler sig i gyngen.

Gyngen har desuden lange reb, som gør, at den kan sænkes næsten helt ned til jorden. Dette er især smart til mindre børn eller babyer, da de så ikke falder særligt langt, hvis legen bliver for vild eller udfordrende. I sådan et tilfælde kan man også vælge at placere et blødt underlag under gyngen, så barnet falder ganske blødt. Gyngen er 1-punkts ophængt, hvilket gør, at den både kan bevæge sig frem og tilbage i en klassisk gyngebevægelse. Derudover kan den også bevæge sig til siderne og snore rundt.

Gyngen er anbefalet til børn i alderen 3-6 år, men kan bruges af børn mellem 0-3 år, hvis de er under opsyn af voksne. Når børnene er under 3 år kan det være en god idé at kombinere KREA gyngen med kanter.

Specifikationer: 

 • KREA sansegynge er 100 cm i diameter
 • Sansegyngen kan holde op til 100 kg
 • 1-punkts ophængt

2. Original sansegynge

Original sansegynge

Vi fremhæver:

 • Til både små og store børn
 • Kan hænge udenfor hele året rundt
 • Maks. belastning på 200 kg
Find billigste forhandlerI samarbejde med PriceRunner

Den originale sansegynge er dansk produceret, og den er meget solid. Da den kan bære op til 200 kg, kan der sagtens sidde eller ligge flere børn på den ad gangen. Der kan også være plads til en voksen. Der er et hav af gode legemuligheder i en Original sansegynge.

Der er udelukkende brugt gode og holdbare materialer, og gyngen kan hænges op i forskellige højder. Det giver i det hele taget en stor fleksibilitet og soliditet. Det er Alfa og Omega, når det kommer til gynger.

Der er tale om en meget populær sansegynge, som får 5 stjerner ud af 5 hos Pricerunner.

Om Original sansegynge – til udendørs brug

Med en stor og dejlig sansegynge hængende udenfor, sikrer du, at børnene kommer ud at lege i den friske luft hver dag. Barnet kan enten slappe af eller lege i gyngen, og det skal ske enten alene eller sammen med andre.

Har du helt små børn, kan gyngen hænges langt nede, så barnet selv kan klatre op og ned fra den. Ved større børn kan den hænges højere op. Original sansegyngen hænger i ét punkt. Det gør den meget fleksibel, da den kan dreje hele vejen rundt. Det kan give nogle helt forrygende svingture. 

Der kan også svinges både frem og tilbage og fra side til side. Det giver virkelig god træning af balancen.

Som ekstra tilbehør kan du få et tæppe og en pude. Tæppet kan gøre sansegyngen til et telt eller en tipi, og puden er bare ekstra komfortabel. Så kan baby ligge mere bekvemt og måske få sin lur på gyngen. Alle i familien kan side og hygge sig på en pude i gyngen. Hver for sig eller sammen.

Udvalgte specifikationer

 • Mærke: Original Sansegynge
 • Diameter: 96 cm
 • Snorelængde: 130-170 cm
 • Maks. brugervægt: 200 kg
 • Farve: sort
 • Dansk produceret
 • Godkendt af ForbrugerLaboratoriet

3. Bino Toys Sansegynge – Den lille sansegynge

SAnsegynge

Vi fremhæver:

 • Mindre sansegynge
 • Perfekt til det lille hjem
 • Forbrugerfavorit - Pricerunner
Find billigste forhandlerI samarbejde med PriceRunner

Den lille sansegynge fra Bino Toys har sin store fordel i, at den ikke er særligt stor. Den er derfor nem at få plads til i alle hjem og haver. En skøn lille gynge til et skønt lille barn i et skønt lille hjem.

Om Bino Toys sansegynge

Bino Toys sansegynge er en fantastisk gynge og har den unikke fordel, at den er lille, og derfor er nem at få plads til. Sansegyngen er også kendt som fugleredegyngen, hvilket især afspejler sig i den lille sansegynge. Den fine runde gynge afspejler en hyggelig rede, som gør den yderst tiltrækkende hos børn i alle aldre, uanset om de vil lege eller sove. Den lille sansegynge kan bruges både til indendørs og udendørs brug og kan derfor hænges op både i et træ, på et gyngestativ eller indendørs.

Det anbefales dog at hænge gyngen indenfor, når vejret bliver koldt. Det forlænger holdbarheden på gyngen markant. Denne sansegynge kan som de andre både virke beroligende for børnene, men også sjov og underholdende.

Denne gynge er 2-punkts ophængt, hvilket betyder, at den primært bevæger sig i den klassiske gyngebevægelse – frem og tilbage. Gyngen kan bruges både liggende og siddende, men egner sig ikke til at stå på. Bino Toys sansegyngen har en fin sort og orange farve, som samtidig gør den dekorativ. Den anbefales til børn over 3 år.

Udvalgte specifikationer

 • Sansegyngen er 60 cm i diameter
 • Sansegyngen kan holde op til 100 kg
 • 2-punkts ophængt
 • Anbefalet til børn over 3 år

4. Nordic Play sansegynge – Populær sansegynge

Nordic Play sansegynge

Vi fremhæver:

 • Ekstra, blød skumkant
 • Maksimumbrugervægt på 100kg
 • Stor slidstyrke
Find billigste forhandlerI samarbejde med PriceRunner

Er du på udkig efter en multifunktionel, slidstærk og klassisk sansegynge, er denne model fra Nordic Play et godt valg. Gyngen er skabt i det velkendte, runde design, der giver plads til både at sidde og ligge.

Gyngen hører til de mest populære og eftertragtede modeller hos de danske børnefamilier. Produktet modtager 4,6/5 stjerner af mere end 70 mødre og fædre i anmeldelsen hos Coop Shopping. Med den høje testanmeldelse kan du være sikker på, at produktet lever op til forskrifterne.

Designet til det danske klima

Hvor du bruger den runde gynge med kraftigt net fra Nordic Play, er op til dig og børnene at bestemme. Den kan anvendes både indenfor og udendørs. Det er ikke alle sansegynger, der egner sig til udendørs ophæng. Nordic Play modeller er let at hænge op, og den gøres nemt rent med en fugtig klud.

Du kan have gyngen hængende udenfor i sommerperioden, hvor den med sikkerhed kommer til at bringe glæde hos familiens mindste medlemmer.
Den slidstærke og robuste gynge kan håndtere en maksimumbelastning på op til 100kg. Er der små børn i hjemmet, kan 2 søskende sidde eller ligge på den sammen og hygge sig med de vuggende bevægelser.

Lavet med fokus på lang levetid og høj sikkerhed

Sammenligner du sansegyngen fra Nordic Play med andre modeller i samme klassisk design, vil du opdage, at kanten rundt om det multifunktionelle redskab er lavet med ekstra, tyk skumkant. Når dit barn lægger sig til rette, eller når gyngen bruges til sjove aktiviteter, kan det få stor betydning for sikkerheden, at der ingen hårde kanter er rundt om legeredskabet.

Det medfølgende reb kan justeres i længden fra 130-160cm.

Specifikationer

 • Reb medfølger
 • Kræver minimalt vedligehold
 • Kan bruges af 2 børn
 • Robust grundkonstruktion i metal
 • Der kan tilkøbes blød skummadras

5. La Siesta Joki Foxy - Hængekøje i økologisk bomuld

la-siesta-joki-foxy-haengekoejehule-i-oekologisk-bomuld

Vi fremhæver:

 • Lavet af økologisk bomuld
 • Til fredelige aktiviteter
 • Nem at hænge op
Find billigste forhandlerI samarbejde med PriceRunner

Der er så meget godt at sige om den charmerende hængekøjehule. Det er dels en hængekøje, dels en gynge og dels en hule. Super smart multi-koncept. Her kan barnet hygge sig, sove, lege, hvile, gynge eller bare være.

Den er ikke til at lege vildt i. Da den er meget nem at hænge op og tage ned igen, kan det være en ting, der ikke behøver at være fremme hele tiden. Så kan du regulere, hvornår den skal i brug. Sæt den op indenfor, på altanen, på terrassen eller i haven.

Om La Siesta Joki Foxy

Hængemøblets navn siger det hele: La Siesta understreger, at det er beregnet til at hvile sig i. Måske til en lille lur, til at læse en bog eller lege en fredelig leg. Det kan være et sted, hvor barnet kan trække sig tilbage i en hule og få lidt fred. 

Den kan ikke dreje særligt meget, og det sikrer, at det ikke bliver for vildt, det inviterer til ro og fordybelse og det gør Joki Foxy mere holdbar.

Hængekøjehulen stimulerer balancen og den motoriske udvikling.

Den er beregnet til at være indenfor, men i tørvejr er det fint at sætte den op udenfor. Derved stimuleres flere sanser. Den skal dog helst indendørs om natten.

Der er naturligvis tænkt på sikkerheden. I selve hulen er der indsat en sikkerhedshvirvel, der sørger for, at den ikke folder sig sammen. Ophænget er børnesikret, og hulen har ekstra polstrede kanter. 

Hulegyngekøjen er lavet af 100 % økologisk bomuld, og den kan vaskes enten med en fugtig klud eller i vaskemaskinen på 30 grader. 

Den anbefales til børn på 3-10 år. Giv dit barn en hule til fred og hygge. Den fås i flere farver.

Udvalgte specifikationer

 • Mærke: La Siesta
 • Fra Indien
 • Hængekøjehule
 • Mål: 70 x 150 cm
 • Maks. brugervægt: 80 kg
 • Egenvægt: 2,7 kg
 • Reb: 300 cm
 • Materialer: hulen: 100 % økologisk bomuld, puden: 100 % polyester
 • Fås i flere friske farver
 • Kan ikke tåle fugt
 • Kan vaskes på 30 grader (skåneprogram)
 • Anbefalet alder: 3-10 år

 

6. Nordic Play gynge – sansegyngen som hængestol

Nordic-Play-Active-Haengestol-805400

Vi fremhæver:

 • 1-punkts ophængt
 • Super brugervenlig
 • Brugerfavorit
Find billigste forhandlerI samarbejde med PriceRunner

Er du på udkig efter noget, der går lidt udover den klassiske sansegynge, men som har nogle af de samme egenskaber? Så er denne gynge fra Nordic Play et fantastisk bud. Det er en sansegynge, en hule og en hængestol i ét og samme produkt.

Om Nordic Play gynge

Denne Nordic Play gynge har en masse fantastiske funktioner. Vi har i ovenstående afsnit præsenteret en lang række klassiske sansegynger, som alle styrker børnenes motorik og sansemæssige udvikling. Det gør denne Nordic Play gynge også samtidig med, at den har en masse andre funktioner. Den er lavet i oxford nylon, som giver den en skøn kvalitet. Da den er lavet af netop dette materiale, omfavner den barnet, så der bliver skabt en skøn hule, når barnet sidder i gyngen.

Gyngen kan anvendes af ét barn ad gangen.

Når barnet er i gyngen, kan der nemt både drejes, gynges og svinges, så alle sanser bliver udfordret og afprøvet. Sansegyngen kan samtidig bruges som en unik hule, hvor barnet kan falde hen og slappe af. Det smarte ved denne sansegynge er, at den ikke fylder det samme som en af de runde sansegynger, hvilket gør, at den nemt kan placeres i stuen, på værelset eller i gangen. Denne Nordic Play gynge kan max holde en vægt på 50 kg.

Udvalgte specifikationer

 • Sansegyngen måler 70x70x140 cm
 • Sansegyngen kan holde op til 50 kg
 • 1-punkts ophæng
 • Sikkerhedsgodkendt

Testkilder – vi har udvalgt på baggrund af disse kriterier

Vi har i denne oversigt udvalgt en række fine sansegynger. Vi har ikke selv kunne foretage en sansegynge test de præsenterede sansegynger, men vi har stadig undersøgt markedet grundigt med en forudsætning for at lave den bedste oversigt over sansegynger på markedet.

Der er lavet mange tests af sansegynger. De fleste sansegynge tests er baseret på kundernes anmeldelser og forhandlernes anbefalinger. Vi har i denne oversigt undersøgt markedet af sansegynger. Anbefalingerne er lavet på baggrund af kunderne, forhandlerne og sikkerhedsforanstaltninger. Vi har undersøgt, hvilke sansegynger, der har gode anmeldelser blandt forbrugerne. Dette er gjort på baggrund af de anmeldelser, sansegyngerne har fået på de forskellige hjemmesider, hvor sansegyngerne forhandles. Dette er gjort, da forbrugere ofte har den bedste forudsætning for at afgøre, hvilke produkter, der er de bedste i brug. Derudover har det være en vigtig faktor, at sansegyngerne er sikkerhedsgodkendt, da de skal bruges til børn.

Hvornår kan et barn bruge en sansegynge?

Et barn kan bruge en sansegynge helt fra spædbarn af. Ofte anbefales det dog, at sansegyngen for alvor tages i brug, når barnet er over 3 år. Når barnet er spædt, kan gynge bruges til at vugge barnet i søvn, da gyngen er nem at sætte i bevægelse.

Dog skal børn under 3 år altid observeres, når de bruger sansegynger for at sikre, at det foregår forsvarligt og sikkert. Sansegyngen er altså især god til børn fra 3-års alderen og op, da dette er med til at udvikle barnet motorik. Sansegyngen kan bruges aktiv af børn over 3 år. Mange sansegynger kan klare helt op til 100 kg, hvilket også betyder, at små søskende kan få glæde af gyngen sammen. De kan også bruge gyngen med venner eller ældre familiemedlemmer.

Hvordan hjælper en sansegynge motorikken?

Sansegyngen blev i første omgang lavet for at anerkende og udvikle børns sansestimulering og sanseudvikling. En sansegynge udvikler motorikken bedst, hvis den kan gynge både frem og tilbage, fra side til side og kan dreje rundt som en karrusel. Det kan sansegynger med 1-punkts ophæng.

Sådanne sansegynger kan du også finde i oversigten. Når sansegyngen kan gynge og dreje, så styrkes barnets vestibulærsans. Denne sans har med ligevægt at gøre, og er den første, der færdigdannes hos barnet. Når et barn gynger og drejer rundt, får barnet bedre ligevægt og balance. De fleste børn gynger meget, men det er ikke alle der ved, at man anser det som en væsentlig del af at få skabt en god sanseintegration hos børnene.

Sansegyngen til de helt små

Selvom de fleste sansegynger anbefales til børn over 3 år, har flere ergoterapeuter fundet frem til, at små børn i alderen 3-12 måneder har meget gavn af at bruge en sansegynge. Dette skyldes, at børnenes vestibulærsans derfor udvikles endnu hurtigere. Hvis man har interesse i dette, kan man med fordel tilkøbe sider og puder til sansegyngen, så barnet ikke risikerer at trille udover kanten.

Når børnene bliver ældre, kan sansegyngerne give børnene selvtillid og mod, da det både udfordrer dem og lader dem klare opgaver selv, såsom at komme op og ned fra gyngen, sætte gang i den og få den til at dreje rundt. Sansegyngen tvinger børnene til at bruge deres motoriske sans og balance, selvom de selv opfatter det som den rene leg. Når gyngen bevæger sig hurtigt og vildt, skal barnet reagerer på de forskellige bevægelser gyngen laver. Jo tidligere barnet lærer at begå sig motorisk og klare forskellige bevægelsesmæssige udfordringer, jo før bliver det naturligt og stabilt for barnet.

Derfor er det en god idé at lade børn på 3 år lege meget selvstændigt på sansegyngen. Sansegyngen har altså mange skønne udviklingsmuligheder hos børnene.

Hvor er det bedst at hænge en sansegynge?

Hvis du ikke allerede har forelsket dig i sansegyngen, så kan det her måske give dig det sidste skub. En sansegynge hjælper barnets motorik og kan samtidig placeres lige der, hvor barnet bedst kan lide at være. Det kan resultere i, at sansegyngen bliver barnets safespace til lege, hygge, sjov og afslapning. En sansegynge kan som nævnt bruges både indendørs og udendørs.

Nogle sansegynger skal tilkobles et gyngestativ. En stor del af gyngerne har også mulighed for sættes andre steder udenfor. Den kan eksempelvis hænges på et træ og skabe et unikt look, hvor man kombinere andre trælege med den skønne sansegynge. Det kan give dit barn en hel legeplads ved et skønt træ i haven. Hvis dit barn i stedet foretrækker at være indenfor, kan sansegyngen som nævnt også placeres her. Det kræver, at den bliver boltret fast til loftet i et ophæng.

Hvis der ikke følger ophæng med til sansegyngen, skal du sikre dig, at de ophæng du køber stemmer overens med den vægt sansegyngen kan klare. Dette gør sansegyngen sikker og stabil for dit barn. Hvis du har små børn, kan det være en fordel at placere sansegyngen i stuen eller et andet sted, du ofte befinder dig. Dette kan være en god ide, da du så kan observere dit barn, mens det leger i gyngen.

Hvis barnet derimod er over 3 år, kan det placeres på værelset, da barnet så kan lege frit på gyngen uden observation. Hvis du ikke har lyst til at boltre sansegyngen fast i loftet, kan du også vælge at købe et stativ til sansegyngen. Det kan dog gøre, at dit barn skal gå på kompromis med, hvor højt og vildt der kan gynges.

Sansegyngen og sikkerhed

Vi har valgt at lave dette punkt, da det netop er en af de ting, vi har udvalgt sansegyngerne ud fra. Da sansegyngerne skal bruges af børn og nogle gange helt små børn, er det vigtigt, at sikkerheden er helt i top. Det er vigtigt, at ophæng, snore og selve gyngen er lavet i sikkert materiale. For at gøre sansegyngen endnu mere sikker for helt små børn, kan man som nævnt købe tilbehør som puder og skumkanter.

Dette er eksempelvis muligt at købe til den originale sansegynge. Hvis du skal researche markedet af sansegynger yderligere, så anbefaler vi, at du kigger under specifikationer for at tjekke, hvorvidt sansegyngerne er sikkerhedsgodkende. Dette er de dog oftest hos danske forhandlere.

Det skal du overveje, inden du køber en sansegynge

Selvom det er en rigtig god idé at købe en sansegynge, så er der nogle ting, du skal overveje, inden du tager en beslutning om, hvilken sansegynge du skal købe. Først og fremmest er det værd at overveje, hvor mange børn den skal bruges til. Har du et barn, kan de små sansegynger være helt fantastiske.

Har du derimod mere end to børn, er de større sansegynger en god idé. På den måde får børnene glæde af sansegyngen sammen. De kan gynge sammen og lege sammen på den. Det er også fantastisk, hvis der er nogle år imellem dem, da de så kan lære af hinanden. Det er tilmed relevant at overveje om sansegyngen skal være indenfor eller udenfor. Flere af de sansegynger vi har præsenteret dig for kan bruges både indendørs og udendørs. Dog er mange af disse sansegynger utroligt store, og de kan derfor være svære at få plads til indenfor. Hvis du har planer om at bruge sansegyngen både indendørs og udendørs, bør du derfor overveje, om du har plads til de store sansegynger indenfor.

Endnu en ting der er relevant overveje er, hvilke tilbehør du eventuelt kunne få brug for. Når du køber sansegyngen, kan det sagtens være, at det blot er den, du har brug for. Men på længere sigt kunne det måske være sjovt med noget tilbehør. Det er ikke alle sansegynger, der understøtter alt tilbehør. Tilbehør der er interessant at overveje, er eksempelvis kanter, puder, ophæng, forlængerstykker og telte. Flere af disse tilbehør er relevante, hvis man er på udkig efter en sansegynge til en baby.

En sidste ting der er vigtig at overveje, er hvor tæt gyngen skal være på jorden. Det har relevans i forhold til dit barns højde, alder og hvorvidt barnet skal lege på gyngen alene. Hvis dit barn godt kan lide at lege for sig selv, kan det være en god idé med en justerbar gynge, som kan sænkes, så dit barn selv kan gå op og ned fra gyngen.

Tilbehør til sansegyngen

Nu har vi flere gange nævnt noget af det skønne tilbehør, man kan få til en sansegynge. Det betyder vist, at det er på tide at præsentere det yderligere. En kort oversigt over tilbehørene findes herunder. Tilbehørene er som udgangspunkt tilknyttet den originale sansegynge, men kan ofte også kombineres med andre sansegynger.

Forlængerstykke

Med et forlængerstykke kan du forlænge gyngen med 50, 70 eller 140 cm. Forlængerstykkerne er utrolig gode, hvis man har et højt gyngestativ eller hvis sansegyngen skal hænge indenfor. Et forlængerstykke på 50 cm passer til en loftshøjde på 2,4 meter.

Puden

Den skønne pude til sansegyngen er fantastisk, da der på den måde bliver skabt en skøn oase til afslapning og velvære. Det er fantastisk, hvis man vil bruge sansegyngen til at vugge babyen i søvn. Puden fra sansegyngen er lavet i høj kvalitet og slidstærkt materiale. Den er let at rengøre og vejrbestandig. Derfor er det ikke et problem, hvis man ved en fejl skulle glemme at få puden med ind, når det begynder at regne. Betrækket kan også nemt tages af og vaskes.

Kanten

Kanten til sansegyngen er som nævnt rigtig god, hvis man har helt små børn, der skal bruge gyngen. Det sikrer nemlig, at børnene ikke falder ned, når de ruller om på maven eller lave andre bevægelser. Kanterne kan også bruges af de større børn til at skabe en spændende leg. Kanten kan bruges til at skabe barnets helt eget fort, hvor andre krigere ikke kan trænge ind. Det kan også udforme et stort skib, hvor de store bølger får gyngen til at bevæge sig. Kanten kan hjælpe børnene med at slippe fantasien løs. Det kan samtidig blive et skønt åndehul, hvor de kan slappe af. Dette er især, hvis man kombinerer både puden og kanten på sansegyngen. Kanten fra sansegyngen målet 16 cm og fås i flere forskellige farver.

Telt

Det skønne telt kan tilmed skabe nye lege og oplevelser til sansegyngen. Teltet er formet som en skøn tipi, der kan give anledning til en sjov indianerleg. Samtidig holder teltet både vind og regn ude, således at sansegyngen kan bruges i al slags vind og vejr. Der er derfor ingen undskyldning for ikke at bruge sansegyngen hele tiden. Det vil dit barn helt sikkert elske. Desuden beskytter teltet også mod UV-stråler, når solens stråler står højt på himlen. Dette telt kan altså sagtens bruges af børn i alle aldre til både leg, hygge og lurer.

Sansegynge som gave

Har du en veninde, en søster eller en bror, som lige har fået et barn? Er du i tvivl om, hvad du skal give i gave? En sansegynge kan være en fantastisk god gave, da både forældre og barn kan få glæde af den helt fra spæd og mange år frem. Der findes sansegynger i mange prisklasser, derfor har du også mulighed for at tilpasse gaven til det budget, gaven skal være indenfor.

Måske er du i tvivl om, hvorvidt du skal give en sansegynge, hvis den ikke står på ønskesedlen. Men når du først har præsenteret sansegyngen for de nye forældre, så vil de forelske sig fuldstændig i den. En gave der både kan bringe sjov, læring og søvn til et barn – det finder man sjældent kombineret. Sansegyngen kan både bruges som barselsgave, som dåbsgave og som fødselsdagsgave til barnet. Sansegyngen er faktisk en utrolig god gave til barnet helt op til 4 års-alderen.

Barnet kan naturligvis også få glæde af en sansegynge, når de er ældre en 4 år, men det er særligt i de tidlige år, at sansegyngen kan bruges til at udvikle barnets motorik. Hvis forældrene allerede har købt en sansegynge til børnene, kan du vælge at købe noget af det skønne tilbehør til sansegyngen.

Hvilken sansegynge er testvinder?

I vores test er vi kommet frem til at den mest all-round sansegynge er KREA sansegyngen, hvorfor at den også indtager en førsteplads. Det kan dog variere efter hvilken model du søger, samt størrelsen på barnet.

Hvordan er sansegyngerne blevet testet?

Vores sansegynger er vurderet ud fra deres sikkerhed, holdbarhed, samt andre relevante informationer omkring den enkelte model. Anbefalingerne er lavet på baggrund af kunderne, forhandlerne og sikkerhedsforanstaltningerne.

Hvilken sansegynge skal du vælge?

Vi anbefaler at du vælger den model, som passer bedst til Jeres behov (enkelt ophængt eller fler-ophængt), samt ikke mindst størrelsen på Jeres barn. En god all round sansegynge er KREA Sansegyngen.