Cykelanhænger test - Her er de bedste

Indlægget er senest opdateret den 10 november 2020.Forfatter: Andreas Thomsen

Testvinder
Thule Chariot Cross 2, Blue

TESTVINDER: Thule Chariot Cross 2

Thule Chariot Cross 2 er en fantastisk allround cykelanhænger som kan rumme 2 børn. En fleksibel vogn, som nemt kan være løbevogn, trailer eller klapvogn – perfekt til en aktiv familie.

Gå til forhandler
Bedste cykelanhænger

Bedste cykelanhænger

Pris
Billigst hos
Gå til
 • Thule Chariot Cross 2, Blue
  Thule – Chariot Cross 2 (Testvinder)
  Pris: 6.080 kr.
  Billigst hos: Jollyroom.dk
 • Mustang cykelanhaenger
  Mustang (Bedst til prisen)
  Pris: 1.439 kr.
  Billigst hos: Coop.dk
 • Thule Chariot Sport 1, Chartreuse
  Thule Chariot Sport 1 (Premium valg)
  Pris: 8.371 kr.
  Billigst hos: Jollyroom.dk
 • Thule cykelanhænger - Chariot Lite 2 - Grøn/sort
  Thule Chariot Lite 2
  Pris: 4.249 kr.
  Billigst hos: Jollyroom.dk
 • Thule Coaster XT Blue
  Thule Coaster XT Blue
  Pris: 2.014 kr.
  Billigst hos: Jollyroom.dk
 • Thule Chariot Sport2, Black
  Thule Chariot Sport2
  Pris: 8.279kr.
  Billigst hos: Jollyroom.dk

Find de bedste cykelanhængere i test

En cykeltrailer eller en cykelanhænger, som den også kaldes, er en anhænger du kan spænde fast bag på din cykel. Cykeltraileren er blevet utroligt populær de sidste par år, og det er bestemt ikke uden grund. Især børnefamilier synes, at det er en nødvendighed, når de skal på farten, men mange vælger også at have en cykelanhænger til deres hund, hvis den er for stor til at være i cykelkurven.

Cykelanhængeren er et praktisk og ikke mindst miljøvenligt alternativ til bil, når du skal ikke særlig langt. Med en cykelanhænger kan du nemlig hente børn fra institution, og der er også opbevaringsplads til at handle ind på hjemvejen. En cykelanhænger er derfor meget praktisk.

På grund af den stigende popularitet er cykelanhængeren dog blevet videreudviklet til en multifunktionel-cykelanhænger. Den fås for eksempel som 4-i-1, hvor du får både cykelanhænger, klapvogn, løbevogn og langrends-vogn med i købet – alt i én.

Men hvordan er det nu lige – skal man vælge den dyreste model der er på markedet? Eller kan man godt undgå at købe den, der koster spidsen af en jetjager? Er det smart at købe den budgetvenlige model, eller vil den blot gå i stykker efter kort tids brug? Bare rolig – vi har nemlig fundet frem til de bedste produkter ved at sammenligne forskellige cykeltrailer tests og forbrugeranmeldelser.

Denne test af cykelanhængere indeholder:

 • Et overskueligt og nemt overblik over nogle af markedets bedste cykelanhængere.
 • En guide til, hvordan du vælger den helt rigtige cykelanhænger.
 • Gåde råd til dig når du står i købsprocessen omkring en cykelanhænger

Bemærk venligst: Ingen af de udvalgte cykelanhængere på nedenstående liste er testet af holdet bag Tildenlille.dk. De er i stedet nøje udvalgt ud fra deres performance i test hos en række uvildige testfirmaer og hos forbrugerne. Dermed finder du nogle af markedets bedste cykelanhængere på ét samlet sted.


1. Thule cykelanhænger – Chariot Cross 2 – Testvinder

 • ’Bedst i Test’
 • Masser af opbevaringsplads
 • Komfortable sæder der kan lægges ned

Thule cykelanhænger - Chariot Cross 2 - Orange/mørkegrå

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
6.083,00 6.083,00 Gå til butik
6.799,00 6.799,00 Gå til butik
6.998,00 6.998,00 Gå til butik

Denne cykelanhænger fra Thule bliver rost for at være nem at skille ad, og for at have optimal komfort. Alt i alt anbefales cykeltraileren.

Cykeltraileren fra Thule har også vundet mærkatet ’Bedst i Test’ af selveste Forbrugerrådet Tænk i 2019. Du får derfor en gennemtestet cykelanhænger, som ovenikøbet har klistret et ’Bedst i Test’-mærkat på siden, hvorfor at den selvfølgelig også får en plads på vores cykelanhænger test.

Om Thule cykelanhænger – Chariot Cross 2 – Orange/mørkegrå

Denne cykeltrailer fra Thule bliver også kaldt for multisportscykeltraileren. Denne allround cykeltrailer klarer nemlig det hele – hvad end I er en familie der elsker at tage på skiløb, gåture, cykelture eller løbeture. Du får derfor en cykeltrailer, der duer til det hele.

Cykeltraileren har også en hel del praktiske indstillingsmuligheder. Disse indstillingsmuligheder giver dig og dine børn den mest behagelige køretur, uanset om I skal på skitur, løbetur, gåtur eller noget helt fjerde. Der er også rig mulighed for at indstille højden på styret, så du undgår at få ondt i ryggen når du skal løbe med cykeltraileren. Der er også mulighed for at indstille affjedringen, og at skabe ekstra benplads. Komfort er altså i højsædet når du vælger denne model fra Thule.

Denne cykeltrailer er også udstyret med en smart og praktisk VersaWing-funktion, som gør det nemt at skifte mellem de forskellige aktiviteter.

Cykeltraileren fra Thule er også meget nem at tage med i bilen. Afhængeren er lige til at folde sammen, og låses herefter automatisk. Dette gør det også utrolig nemt at opbevare cykeltraileren, da den er så nem at folde sammen. Den fylder heller ikke ret meget, når den er foldet sammen.

Udover at være utrolig effektiv i det meste terræn, have praktiske indstillingsmuligheder og være nem at folde sammen og opbevare, så er denne cykeltrailer også udstyret med ekstra opbevaring. Benyt den ekstra opbevaringsplads til vådservietter, madpakker, drikkedunke eller noget helt fjerde. Den ekstra opbevaringsplads kan også med fordel benyttes til at have en ekstra jakke med til barnet. Denne cykelanhænger fra Thule kan det hele.

Udvalgte specifikationer

 • 4-i-1 cykelanhænger
 • Polstrede sæder
 • Kompakt cykelanhænger
 • Justerbart styr
 • VersaWing system
 • Justerbar affjedring
 • Polstret 5-punktssele
 • Ekstra benplads
 • Ekstraudstyr kan tilkøbes

2. Mustang cykelanhænger – Mørkegrå/grøn – bedst til prisen

 • Bedst til prisen
 • Plads til 2 kg bagage
 • Høj kvalitet

Mustang cykelanhaenger

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.439,00 1.439,00 Gå til butik

Denne cykelanhænger af mærket Mustang scorer i alt 4,1 stjerner ud af 5 stjerner. Forbrugerne roser især cykelanhængeren for at være nem at samle og montere. De fortæller, at den er enormt funktionel og at de er meget tilfredse med deres køb.

Om Mustang cykelanhænger – Mørkegrå/grøn

Denne cykelanhænger passer bedst til den aktive familie. Cykelanhængeren kan indstilles til både at cykelvogn, klapvogn eller terrænvogn – det er derfor en multifunktionel cykelanhænger, der vil noget.

I cykelanhængeren er der plads til 2 børn á 15 kg hver, samt 2 kg til bagage. Cykelanhængeren er særlig velegnet til den daglige transport, men er også ideel til at tage med på ferie. Hvis du ønsker at komme nemt omkring, er denne 3-i-1 cykelanhænger den rette løsning for dig. Denne cykelanhænger gør det nemlig nemt og bekvemt at komme rundt.

Cykelanhængeren kommer også med en del ekstraudstyr – både myggenet og regnskærm. Dette plejer at være ekstraudstyr der skal tilkøbes til din nye cykelanhænger, men lige netop med denne model får du det hele med til den i forvejen billige pris. Du får derfor rigtig meget cykelanhænger for pengene.

Udover at være en meget effektiv cykelanhænger, så kommer den også til en enormt favorabel pris. Hvis dit budget ikke rækker til at kaste flere tusind kroner efter projektet, så er det uden tvivl denne cykelvogn du skal vælge. Den koster under en tredjedel af de populære cykelvogne, men kan stadig det, der er nødvendigt for en cykelanhænger at kunne. Du får derfor rigtig meget cykelanhænger for prisen, med denne budgetvenlige cykelanhænger fra Mustang.

Udvalgte specifikationer

 • 3-i-1 cykelanhænger
 • 2 stk. 5-punktsseler
 • Plads til 2 børn á 15 kg
 • Inkluderet myggenet
 • Inkluderet regnskærm

3. Thule Chariot Sport 1, Chartreuse – premium valg

 • Bedste kvalitet
 • Masser af opbevaringsplads
 • Kompakt sammenfoldning

Thule Chariot Sport 1, Chartreuse

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
8.371,00 7.999,00 Gå til butik
10.199,00 10.199,00 Gå til butik

Denne cykelanhænger fra Thule har af forbrugerne modtaget hele 4,7 stjerner ud af 5 mulige stjerner hos Google Shopping. Her er cykeltraileren anmeldt af mere end 85 forbrugere. Dette høje antal stjerner skyldes ifølge forbrugerne den utroligt lækre cykelanhænger. Cykelanhængeren bliver rost for at være utrolig praktisk og anvendelig. Cykelanhængeren lever bestemt op til forbrugernes forventninger hvorfor at den får en flot 3. plads i denne cykelanhænger test.

Om Thule Chariot Sport 1, Chartreuse

Denne cykelanhænger fra Thule er det ultimative premium valg. Hvad end du leder efter den bedste cykelanhænger, løbevogn eller klapvogn, så kan den her det hele. Komfort og stil er i højsædet, og cykelanhængeren er designet til højeste effektivitet hvad end du benytter den til at cykle, jogge, gang eller løber langrend på ski. Ved hjælp af Thules helt unikke VersaWing system, er det nemt og enkelt at skifte mellem de mange forskellige aktiviteter.

Cykelanhængeren passer til ét barn, hvilket gør at den ikke er særlig stor. Cykelanhængeren kan sammenfoldes utrolig kompakt, som gør den helt perfekt at tage med på ferie, da den er utrolig nem at folde sammen og transportere rundt. Du kan også lægge sædet helt ned, så barnet kan sove imens, og sædet kan nemt skubbes tilbage med bare én hånd. Det bliver ikke nemmere at opnå optimal komfort for dit barn. Sæderne er ydermere også ekstra komfortable, da de er fuldt polstrede. Sæderne er også udtagelige, hvilket vil sige at de er meget nemme at rengøre.

Thules unikke VersaWing system gør at du hurtigt og nemt at skifte mellem de mange aktiviteter vognen kan benyttes til. Cykelanhængeren er også udstyret med en håndbetjent skivebremse, der giver bedre kontrol i stejlt terræn og på løbeture generelt.

Cykelanhængeren er også udstyret med et XL-bagageplads. På den måde har du dejligt med opbevaringsplads, til en ekstra jakke, madpakker, drikkedunke eller hvad det nu end måtte være. Denne XL-bagageplads kan dog også tages ud, så der opnås ekstra benplads – som er fordelagtigt til løbeturen.

Hvis du simpelthen bare leder efter det bedste af det bedste, uden at tænke på hvad prisen nu end måtte være, så er det uden tvivl denne cykelanhænger du skal have fat i.

Udvalgte specifikationer

 • Let at transportere
 • Sæde der kan lægges ned
 • VersaWing system – hurtigt og nemt skift mellem alle aktiviteter
 • XL-bagageplads som er aftageligt hvis ekstra benplads ønskes
 • Komfort i højsædet

4. Thule cykelanhænger – Chariot Lite 2 – Grøn/sort

 • Solid vogn
 • let at manøvrere
 • Høj komfort

Thule cykelanhænger - Chariot Lite 2 - Grøn/sort

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
4.249,00 4.249,00 Gå til butik
4.249,00 4.249,00 Gå til butik

Forbrugere giver denne cykelanhænger topkarakter fordi den er perfekt til både byturen eller en tur i naturen. Den bliver rost for at være meget let at manøvrere, og at være god at sidde i.

Om Thule cykelanhænger – Chariot Lite 2 – Grøn/sort

Denne cykelanhænger er perfekt både til hverdag og fritid. Multisportstraileren er en meget solid vogn, hvilket gør den passende både til den daglige transport, ture i weekenden eller på ferier. Hvis du og familien hellere er til langrendsture – så kan denne cykelanhænger fra Thule også klare det. Du får nemlig en 4-i-1 cykelanhænger, når du vælger denne model fra Thule.

Denne cykelanhænger er også meget komfortabel for både barn og voksen. Styret kan indstilles til den perfekte højde, der passer til lige netop dig, og affjedringen giver dit barn en behagelig og komfortabel tur hver gang. Vognen er også utrolig nem at folde sammen og pakke væk. Den kan derfor nemt opbevares i skuret på minimal plads, eller tages med på ferie. Når vognen er sammenfoldet, låses den automatisk. Nemmere bliver det ikke.

Thule sætter altid sikkerhed højt – og derfor er denne cykelanhænger udstyret med både polstret sæde, 5-punktssele og et sikkerhedskabinet. Dit barn vil derfor sidde trygt og godt i læ for både sol, regn, blæst, sne og insekter, alt i alt en masse gode elementer, som gør at den får en super placering i denne cykelanhænger test.

Udvalgte specifikationer

 • Perfekt til både hverdag og fritid
 • 4-i-1 cykelanhænger
 • Multisportstrailer
  • Cykelanhænger
  • Klapvogn
  • Løbevogn
  • Langrends-vogn
 • Nem at folde sammen – låses automatisk ved sammenfoldning
 • Justerbart styr
 • VersaWing system
 • Sikkerhed i højsædet
  • Polstret sæde
  • 5-punktssele
  • Sikkerhedskabinet

5. Thule Coaster XT Blue – prisvenlig kvalitet

 • Komfort i topklasse
 • Vægtkapacitet på helt op til 45 kg

Thule Coaster XT Blue

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.939,00 1.939,00 Gå til butik
2.014,00 2.014,00 Gå til butik

Denne cykeltrailer fra Thule scorer hele 4 ud af 5 mulige stjerner hos magasnit TwoWheelingTots.com. Her bliver traileren rost for sit moderne design og behagelige sæder.

Om Thule Coaster XT Blue

Hvis du leder efter en holdbar cykeltrailer, som garanterer en sikker og komfortabel tur hver gang, så er det denne Thule Coaster XT Blue-cykelanhænger du skal have fat i. Denne cykelanhænger er også ideel til dig, som gerne vil have en robust cykelanhænger af god kvalitet, men samtidig ikke ønsker en cykelanhænger der koster spidsen af en jetjager. Denne cykelanhænger kommer til en fair pris, hvor du stadig for meget kvalitet for pengene til trods for den ligger i en lidt anden prisklasse end de fleste andre modeller fra Thule.

I modsætning til en masse andre modeller er der allerede inkluderet et cykelanhængersæt og et klapvognsæt når du køber denne Thule Coaster XL Blue – dette er altså ikke noget ekstraudstyr, du først skal ud og erhverve dig, før du kan benytte dig af de smarte funktioner, cykelanhængeren er udstyret med. Denne cykelanhænger er nemlig designet sådan, at du nemt kan konvertere din cykelanhænger til en klapvogn. Dette er utrolig smart, især hvis I er en familie der tit tager ud at rejse. Denne cykelanhænger er nemlig utrolig nem at klappe sammen til opbevaring og transport, hvilket er hvorfor, den er helt ideel til familien, der elsker at tage på ferie og rejser.

Denne model har også plads til to børn, hvorimod de mange andre modeller kun har plads til et enkelt barn. Vognen er også udstyret med et HeightRight™-justerbart styr, som sørger for optimal komfort til forældrene. Et forkert indstillet styr kan give gener såsom ondt i ryggen, og det er derfor vigtigt, at du vælger en model med justerbart styr. På den måde kan du indstille styret, så det passer lige nøjagtig i højden til dig.

Komfort i særklasse 

Komforten er også i højsædet ved denne model fra Thule, og papirerne er også i orden når det kommer til sikkerhed. Denne model opfylder nemlig alle de høje krav der er til internationale sikkerhedsstandarter.

Der er også mulighed for at tage bagage med på turen, når du vælger denne model. Den er nemlig udstyret med ekstra bagageplads. Dette er smart hvis du går ned og handler med vognen, eller du blot gerne vil have en ekstra jakke med til børnene. Det er også ideelt hvis I tager på tur, og vil have medbragte madpakker og drikkedunke med. Det er der rigeligt med plads til i denne cykelafhænger fra Thule.

Cykelanhængeren har også en forholdsvis høj vægtkapacitet sammenlignet med andre modeller – nemlig helt op til 45 kg. Hvert barn må derfor veje 22,5 kg (hvis der ikke er yderligere bagage med på vognen).

Der er også mulighed for at tilkøbe en masse ekstraudstyr til denne model – lige fra regnslag til vindskærm. Husk dog på at der allerede medfølger et cykelanhængersæt og et klapvognsæt og en baglygte – så dette behøver du ikke at købe med til din nye cykelanhænger hvis du vælger denne model.

Udvalgte specifikationer

 • 2-i-1 cykelanhænger – både klapvogn og cykeltrailer
 • Inkluderet cykelanhængersæt og klapvognsæt
 • Nem at folde sammen – ideel til rejsen eller opbevaring
 • Plads til 2 børn
 • Udstyret med HeightRight™-justerbart styr for optimal komfort
 • Opfylder alle krav til internationale sikkerhedsstandarter
 • Ekstra bagageplads til for eksempel varer, madpakker eller overtøj
 • Baglygte medfølger

6. Thule Chariot Sport2, Black – til topatleten

 • 4,7 stjerner ud af 5 mulige stjerner
 • Nem at vedligeholde
 • Ekstra meget bagageplads

Thule Chariot Sport2, Black

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
8.279,00 8.279,00 Gå til butik
11.599,00 11.599,00 Gå til butik

Denne cykeltrailer fra Thule har modtaget 4,7 stjerner ud af 5 mulige stjerner hos Google Shopping. Kunderne fortæller, at denne høje vurdering skyldes at den er utrolig nem at folde sammen og så er den meget komfortabel. Stort set alle forbrugerne anbefaler lige netop denne model.

Om Thule Chariot Sport2, Black

Denne Thule Chariot Sport2, Black-cykeltrailer er designet til en helt speciel målgruppe – topatleten. Vognen er designet til effektivitet uanset om du cykler, jogger, går en tur eller løber langrend. I modsætning til andre modeller er denne model super effektiv, fordi den er designet til netop topatleten og deres børn.

Modellen kan foldes sammen meget kompakt – dette gør at vognen er meget let at transportere, og dette gør den også helt ideel til ferier, hvor vognen helst ikke må optage for meget plads.

Der er plads til 2 børn i vognen, og sæderne kan lægges helt ned, så børnene kan sove i vognen hvis der bliver behov for dette. Sædet kan også skubbes tilbage med bare én hånd – det bliver bare ikke nemmere. Sæderne er også ekstra komfortable – de er nemlig fuldt polstrede. De er ydermere også udtagelige, hvilket gør dem supernemme at rengøre.

Vognen er også udstyret med det smarte VersaWing system, som gør, at der hurtigt og nemt kan skiftes mellem de forskellige aktiviteter vognen kan benyttes til, uanset hvilket sæt der anvendes.

Der er også et smart og justerbart affjedringssystem med bladfjedre, der giver en meget behagelig køretur for barnet. I modsætning til mange andre modeller er lige netop denne model udstyret med et Climate Control Cockpit – med aftagelige vinduer og solskærm med mange positioner. Dette gør køreturen ekstra behagelig for barnet, og sørger for at barnet hverken får sol, regn, sne, blæst i hovedet når der køres tur.

Modellen er også udstyret med ekstra meget bagageplads. Dette er ideelt til indkøbsturen, ferier, og bare til opbevaring generelt. Du kan for eksempel tage en ekstra jakke med til barnet, eller en drikkedunk. Der er mange muligheder når du vælger Thule Chariot Sport2, black.

Modellen ligger dog i en lidt højere prisklasse end mange andre modeller. Men her skal du blot huske, at pris og kvalitet hænger uadskilleligt sammen. Det kan sagtens betale sig at købe en lidt dyrere cykelanhænger som holder i mange år, fremfor en billig model, som går i stykker efter få ganges brug.

Udvalgte specifikationer

 • Designet til topatleten
 • Designet til effektivitet uanset om du cykler, jogger, går en tur eller løber langrend
 • Kan foldes sammen meget kompakt
 • Plads til to børn i vognen
 • Sæderne kan lægges helt ned
 • Sæderne kan skubbes tilbage med bare én hånd
 • Sæderne er ekstra komfortable
  • Fuldt polstrede
 • VersaWing system – skift hurtigt og nemt mellem de forskellige aktiviteter vognen kan benyttes til
 • Justerbart affjedringssystem med bladfjedre
 • Climate Control Cockpit
  • Aftagelige vinduer
  • Solskærm
 • Ekstra meget bagageplads

Kilder

 • Amazon
 • coop.dk
 • taenk.dk
 • twowheelingtots.com
 • outdoorgearlab.com

Vi har i denne testoversigt så vidt som muligt forsøgt at fremhæve de allerbedste cykelanhængere til dig. Dette har vi gjort via flere forskellige metoder.

Vi har først og fremmest valgt at udelukkende fremhæve produkter, som er populære blandt forbrugerne. Du kan finde nok så mange fine produktbeskrivelser, men i sidste ende, er det forbrugers egne meninger der danner det bedste billede. Vi har kigget på forbrugeranmeldelser både lokalt og internationalt.

Derudover har vi lyttet til ekspertkilder, som ved noget om produkterne, for at finde frem til de bedste cykelanhængere der er på markedet. Dette har vi blandt andet brugt Forbrugerrådet TÆNK til, da deres resultater altid er gennemtestet af pålidelige kilder.

På den måde er vi sikre på, at vi kan lave en så troværdig testoversigt som overhovedet muligt, da vi har dannet os et transparent og nuanceret billede af hvilke produkter der er på markedet.

Derfor er en cykeltrailer den rette løsning for dig og din familie

Hvis du er bosat i byen, så ved du måske også hvor svært det kan være at komme rundt med bil. Der er tit lange køer, og det kan være svært og ikke mindst dyrt at finde en parkeringsplads. Offentlig transport er selvfølgelig også en mulighed, men i myldretiden er der tit helt proppet i busserne, det kan være svært at finde en plads når du har barnevogn eller klapvogn med og så er der tit forsinkelser på toge og busser. At bo i byen kan derfor gøre det svært med transport, men dette er lige nøjagtig hvorfor cykeltraileren er blevet så populær blandt børnefamilier.

Med en cykeltrailer kan du nemlig nemt og bekvemt komme rundt. Der er god plads til børnene, og så er der ydermere god plads til eventuel bagage. Med en cykeltrailer slipper du for at finde dyre parkeringspladser, og du slipper for proppede busser og forsinkede toge. I stedet kommer du let og bekvemt fra A til B.

En cykeltrailer er dog ikke kun smart hvis du bor i byen. En cykeltrailer er nemlig en utrolig smart løsning, hvis I tit tager på ferier og rejser. En cykeltrailer fås nemlig i dag så den let kan klappes sammen, og ikke fylder noget særligt. Den fås også udstyret med en 4-i-1-funktion, så du får både klapvogn og cykelanhænger i ét. Det er ovenikøbet nemt at skifte mellem de forskellige funktioner. Dette gør cykeltraileren helt ideel til ferier og rejser, hvor I gerne vil ud at se en masse. Med en cykeltrailer kan I nemt og bekvemt komme rundt og se verden, selvom I har børn med, der nemt bliver trætte.

Du skal derfor vælge en cykeltrailer hvis du gerne vil kunne komme let og rundt, uanset hvorhenne du befinder dig.

Dette skal du være opmærksom på, inden du køber en cykeltrailer

En cykelanhænger er næsten altid et godt valg, men der findes utroligt mange forskellige modeller. Dette kan gøre det svært af finde ud af hvilken model du skal købe. Vi har samlet en række gode råd til hvad du skal vide, inden du køber en cykeltrailer, som blandt andet er baseret på en artikel fra Forbrugerrådet TÆNK.

Find ud af hvad du vil have

På grund af de mange muligheder der er for modeller, skal du gøre op med dig selv, hvad du gerne vil have din cykelanhænger skal kunne. Du kan starte med at stille dig selv disse spørgsmål:

 • Skal der være plads til ekstra bagage?
 • Skal den være multifunktionel, eller kun fungere som cykelanhænger?
 • Skal der være plads til ét eller to børn?
 • Skal den være nem at folde sammen?
 • Hvad ligger dit budget på?

På den måde afgrænser du din søgning betydeligt, når du ved, hvad du går efter. Det er derfor smart at gøre sig disse overvejelser hjemmefra, inden du tager ud for at finde din nye cykelanhænger.

Barnet og vognen skal passe sammen

Dette giver sig selv, men eftersom det er barnet der skal transporteres i cykelanhængeren, er det vigtigt at den er komfortabel til barnet. Det går ikke, at komforten er i højsædet med justerbart styr osv., barnet skal også kunne sidde komfortabelt i cykelanhængeren. Tag derfor barnet med, når I skal ud og kigge på cykelanhængere.

Prøv også at fastspænde barnet med sikkerhedsselen. Er sikkerhedsselen svær at få på? Er den let at anvende? Tjek også om barnet kan nå hjul eller lignende, som kan være farligt.

Prøv cykelanhængeren af inden køb

Hvis dette er muligt, skal du klart sørge for at prøve cykelanhængeren af inden køb – og helst sammen med den cykel, den skal bruges sammen med til hverdag. På den måde får du en helhedsfornemmelse af modellen, og finder desuden også af om modellen passer sammen med cyklen i beslag osv.

Hvor længe skal cykelanhængeren benyttes?

Hvis du er ude efter en cykelanhænger, der kan holde en masse år, er det selvfølgelig vigtigt at gå efter en robust model, der kan holde til lidt af hvert. Men hvis dit barn også skal kunne sidde i cykelanhængeren en masse år, kræver det selvfølgelig også at der rent faktisk er plads til barnet. De fleste cykelanhængere har lave vægtbegrænsninger, og begrænset med plads inde i cykelanhængeren. Dette skal du være opmærksom på, hvis du gerne vil have en cykelanhænger der kan bruges mange år frem. Led da efter en model, som har plads til et lidt større barn.

Vil du have plads til ekstra bagage?

De fleste modeller har plads til bagage, men sørg for at tjekke om modellen har nok plads til bagage. Hvis du skal hente børnene fra børnehave, vil du gerne benytte bagagepladsen til at have plads til deres tasker osv., og så går det ikke, at der kun er en lille lomme til diverse nips.

Det kan også være en klar fordel, at den ekstra bagageplads kan tages af. Hvis du vælger en multifunktionel model som også fungerer som løbevogn, så kan det nemlig hurtigt blive irriterende med en stor bagageplads – du rammer den nemlig med benene når du løber. Det kan derfor være en stor fordel at bagagepladsen kan tages af, især hvis du skal bruge cykelanhængeren som løbevogn også.

Skal cykelanhængeren bruges på ferier og rejser?

Hvis du regner med, at din nye cykelanhænger skal bruges på ferier og rejser, så er det vigtigt, at du går efter en model der kan foldes sammen. De fleste nyere modeller kan foldes sammen nemt og enkelt så de fylder nærmest ingenting. Dette er smart hvis den skal transporteres rundt, da den så ikke fylder hele bagagerummet i bilen for eksempel. Hvis du har bil, kan du også tagen bilen med, og tjekke om den pågældende model kan passe ind i bagagerummet, når den er foldet sammen. Så undgår du at have købt en for stor model, der ikke passer til bilen.

Skal den have en masse ekstraudstyr med?

Man kan ofte få brug for ekstraudstyr til sin nye cykelanhænger. Ekstraudstyr som regnslag, reflekser og lygter er mildest talt en nødvendighed, så se om der medfølger ekstraudstyr til den model du ønsker at købe, eller om det eventuelt kan tilkøbes for et mindre beløb.

Husk sikkerheden

Selvom man tænker det er forholdsvist sikkert at sidde i cykeltraileren, skal du stadig huske at have sikkerheden i top. Sørg altid for at den cykelanhænger du køber, lever op til diverse krav for sikkerhed, men sørg også for at benytte dig af den sikkerhed cykelanhængeren tilbyder.

Brug selen

Sørg for altid at spænde dit barn godt fast. Selvom det er forholdsvist sikkert at sidde i cykelanhængeren, så er det stadig vigtigt at du husker at spænde dit barn fast – hver gang.

Husk cykelhjelm

Det er også utrolig vigtigt at du husker cykelhjelmen – både til dig selv, som fører af vognen, men bestemt også til barnet/børnene der sidder inde i vognen. Hovedskader udgør en væsentlig stor del af de skader, en cyklist påtager sig i trafikken. Dette er hovedskader, som kunne have været helt eller delvist undgået ved at benytte sig af en cykelhjelm! Det er derfor utrolig vigtigt, at du benytter dig af cykelhjelmen hver eneste gang, du drager dig ud på cykelanhængeren.

Vær synlig

Især i vinterhalvåret er det betydeligt vigtigt, at du husker at være synlig med diverse reflekser og lygter. Det er meget vigtigt, at du kan ses i mørket, da bilister nemt kan overse cyklister, hvis de ikke er synlige nok. Sørg derfor for at være synlig med diverse reflekser og lygter på din cykelanhænger. Du kan også sætte en vimpel på cykelanhængeren, så den bliver endnu mere synlig.

Overskrid ikke maksimalvægten

Det er vigtigt, at du undersøger den præcise maksimalvægt for din cykelanhænger. For de fleste modeller er maksimalvægten 60 kg, men tjek efter i instruksionsbogen. Hvis du overstiger den øvre vægtgrænse, påvirker det nemlig bremselængden på din cykelanhænger. Du må derfor for alt i verden ikke overlæsse din cykelanhænger, for det kan have fatale konsekvenser hvis din cykelanhænger vejer for meget.

Kør roligt

Det er også vigtigt, at du ikke bare fræser afsted som på en almindelig cykel. Sørg for at have en generel rolig kørsel, især på mere befærdede veje, eller inde i byen hvor der tit er mange ting man skal være opmærksom på. En hurtig opbremsning kan desuden også føre til, at cykelanhængeren skrider ud, og en hurtig kørsel vil gøre cykelanhængeren mere ustabil. Sørg derfor for at have en rolig kørsel med bløde opbremsninger.

Kan en billig model betale sig, eller skal jeg investere flere tusinde kroner i projektet?

Det evige spørgsmål er, om det kan betale sig at købe den billige model, eller om det langsigtet er langt smartere at give et par ekstra kroner, for så at få noget der virkelig holder. Som med alt andet hænger pris og kvalitet uadskilleligt sammen, og det er derfor vigtigt, at du ikke sparer alt hvad du kan her. En cykeltrailer skal bruges i trafikken, og skal helst kunne holde til lidt af hvert. Derudover er det også en klar fordel, at cykeltraileren er multifunktionel og kan fungere både som løbevogn og klapvogn også.

Når der snakkes cykeltrailere, er du dog alligevel oppe i lidt større summer, hvilket er hvorfor det oftest kan svare sig at betale lidt mere, og så få en cykeltrailer der kan alt muligt ekstra, og holder en del bedre end den helt billige model. Du vil med tiden blive langt mere glad for en ordentlig og robust cykeltrailer, end en billig model der hurtigt bliver slidt og træls.

Hvis du dog stadig er ude efter en billig model, så sørg for at modellen lever op til diverse krav for sikkerhed. Det er uhyre vigtigt, at din cykeltrailer lever op til de høje krav for sikkerhed der er til cykeltrailere, da den skal benyttes i trafikken. Men det burde sagtens kunne lade sig gøre at finde en fin model til en lidt billigere penge end spidsen af en jetjager. Der er nemlig mange muligheder når du skal købe en cykeltrailer.

Vi håber at du har kunne finde en masse spændende og brugbar information i denne cykelanhænger test, som vi har arbejdet intenst på at få klar til Jer, således at du kan finde den bedste cykelanhænger i test.

Hvilke cykelanhængere er testvinder?

I vores test af cykelanhængere er det Thule Chariot 2 som løber med titlen. Modellen er også i 2019 blevet kåret til testvinder hos Forbrugerrådet tænk - en god og allround cykelanhænger.

Hvad koster en god cykelanhænger?

Vi har i vores test lagt vægt på at finde modeller som klarer sig godt i forskellige prisklasser. Derfor kan du finde gode cykelanhængere fra 1450 DKK - 10.000 DKK.

Hvilken cykeltrailer skal du vælge?

Du skal vælge den anhænger/trailer som passer bedst til dine behov. Vi har fundet en lang række modeller, som gør det muligt at vælge den bedste til netop Jeres budget og behov.

Andre læser også
+69 gaveideer Gaver-til-1-aarig

Gaver til 1-årige - Find den helt rette gave

Vælg blandt de udvalgte gaver

En særlig gave til den 1-årige Selvom stort set alle ikke kan huske deres første fødselsdag, så…

Læs mere
+64 gaveideer 2 årig dreng vasker op

Gaver til 2-årige - Find den helt rette gave

Vælg blandt de udvalgte gaver

Den perfekte gave til en 2-årig Mange mennesker mener, at det er det nemmeste og mest naturlige…

Læs mere
+48 gaveideer

Gaver til 3 årig - Find den helt rette gave

Vælg blandt de udvalgte gaver

Hvordan du finder en god gave til en 3-årig 3-årige børn er en spændende aldersgruppe at give…

Læs mere
+44 gaveideer

Gaveideer til nybagt mor - Se dem her

Vælg blandt 39 gode gaver

Perfekte gaver til den nybagte mor Efter at have læst vores liste over de gode gaveideer til…

Læs mere
Babyalarm

Babyalarm test - Her er den bedste babyalarm 2020

IndholdsfortegnelseVælg den bedste babyalarm i test1. Neonate BC-6900D2. Neonate BC 6500D3. Philips Avent DECT SCD5064. Neonate BC…

Læs mere
+37 gaveideer

Gaver til 4 årig - Find den helt rette gave

Vælg blandt de udvalgte gaver

Hvordan du finder en god gave til en 4-årig? Mange ser det som en udfordring at finde…

Læs mere
Autostol test

Autostol test - Her er den bedste autostol

IndholdsfortegnelseSådan vælger du den bedste autostolAutostole 0-13 kg:1. Maxi-Cosi AxissFix – Smart autostol, bedst i test2. Cybex…

Læs mere
Mor med den bedste barnevogn

Barnevogn test - Find den bedste barnevogn

IndholdsfortegnelseBarnevogn test – Her er den bedste barnevogn 20201. Big Star Supreme Lounge Black ECO Med Sort…

Læs mere