Dåbsgaver - 58 gode gaver til barnedåben

Barnedåben er en central del af den danske tradition, og denne kristelige handling bliver fejret med stor pomp og pragt. Til enhver barnedåb hører sig naturligvis en dåbsgave, og her er der en lang række klassiske gaver, der næsten altid er at finde til festen. Dette kan dog være lidt kedeligt i længden, og hvis du gerne vil finde en unik dåbsgave, kræver det enten stor kreativitet eller en lille smule hjælp. Denne hjælp kan du finde i vores gaveideer til drenge og piger herunder.

Dåbsgaver er forbundet med mange traditioner, og der er derfor en lang række sikre bud på gaver, hvis du er meget i tvivl. Alle disse gennemgås herunder, således at du forhåbentlig kan finde inspiration til den helt rette gave i familien. Gaven behøver ikke at være dyr, og man kan faktisk få overraskende, kvalitetsfyldte gaver til en rigtig god pris – gå på opdagelse i vores liste og find den perfekte gave.

Fantastiske dåbsgaver til drenge

Det kan være en stor udfordring at finde på gaveideer til dåbsgaver til drenge, og det skyldes ikke mindst, at barnedåben er forbundet med mange forskellige traditioner. Herudover er det en meget højtidelig begivenhed, hvor man meget gerne vil give nogle gaver, der ikke bare er brugbare, men også er personlige og kan skabe varige minder.

Dåbsgaven er alt i alt en svær disciplin at blive god til, og eftersom de ikke forekommer så tit, så er det noget, der er svært gang på gang. Vi håber dog, at du har kunnet drage en masse inspiration fra vores liste over gode gaveideer til dåbsgaver til drenge, og måske har fundet lige nøjagtig det, du havde forestillet dig.

Søde dåbsgaver til piger

Som nævnt i indledningen er barnedåben forbundet med mange forskellige traditioner, der naturligvis også involverer gaverne. Det kan derfor være nødvendigt at finde ud af, hvad de andre familiemedlemmer og venner køber i dåbsgave, inden man selv begynder at lede efter det helt rette. Der er utrolig mange søde dåbsgaver til piger, men hvis man gerne vil adskille sig positivt fra resten af festens gaver, så kræver det en ekstra indsats. Vores liste kommer med nogle gode gaveideer til dåbsgaver til piger, og du er velkommen til at stjæle alt den inspiration, du har brug for.

De personlige dåbsgaver er altid et hit

Når man er til arrangementer, hvor der er særligt fokus på familien og sammenholdet i denne, så er det altid en fantastisk ide, hvis man kan bidrage med noget meget personligt. Dette kan f.eks. være i form af selve dåbsgaven, der er med til at markere den helt særlige dag i barnets liv, og som man gerne skal kunne se tilbage på med gode minder. Den personlige dåbsgave til drenge er ikke let at komme på, men det er til gengæld noget, der virkelig tager kegler, hvis det rammer lige i hjertekulen.

For at gøre det til en meget personlig dåbsgave er man nødt til at give noget af sig selv samtidig med, at man viser, at man har tænkt grundigt over gaven. Mange vælger den klassiske løsning, hvor der indgraveres en personlig hilsen i en genstand, som således tjener som evigt minde. Om end klassisk er det ikke en voldsomt spændende løsning, og kan man tænke i lidt mere alternative baner, rammer man med garanti plet.

Du kan med fordel hente inspiration i vores liste med gaveideer, og ellers drejer det sig om at tænke på de gode stunder, man har haft med familien og drengen. Hvis man finder fælles fodslag i en oplevelse eller situation, så vil gaven med garanti sidde lige i skabet.

En personlig dåbsgave til piger er guld værd

Generelt bliver folk mere glade for en gave, der bærer præg af en personlig kontakt til dem, der giver gaven. Det personlige aspekt er meget vigtigt i forbindelse med en dåbsgave, der markerer en helt særlig dag, som man er privilegeret nok til at være en del af. Der findes i den forbindelse ikke nogle guidelines for, hvad der definerer en personlig dåbsgave – men der er dog en række gode bud på, hvordan man kan gøre gaven mere personlig.

For at skabe et mere personligt udtryk kan man vælge at få indgraveret et særligt budskab eller barnets navn og fødselsdato i en særlig genstand, de kan få glæde af i mange år fremover. Her er det f.eks. meget typisk at forære en ske eller en tallerken, der således også tjener et praktisk formål. Herudover kan den personlige relation skabes gennem søde hilsner, der f.eks. er oplagt, hvis gaven er i form af en bog. Bøger er meget velegnede som personlige dåbsgaver til piger og drenge, og med en hilsen til barnet bliver gaven meget mere personlig og værdsat.

Hvad skal sådan en dåbsgave koste?

Dåbsgaver kan meget hurtigt gå hen og blive dyre, hvis man bare køber en gave for at købe den – og det er ikke noget, der kan anbefales. Faktisk kan det i mange tilfælde betale sig at se efter en dåbsgave i en lidt billigere kategori, så længe der er tænkt over tingene. En velment gave behøver ikke at være dyr, og når der er tanke bagved handlingen, så er det som regel en vellykket gave.

Det er meget normalt at have et gavebudget på mellem 150 og 500 kroner til en dåbsgave til drenge, men igen: Gaven skal ikke baseres på pris – den skal baseres på kærlighed og ægte interesse for familien. Der findes mange, kvalitetsfyldte dåbsgaver, der ikke koster en formue, og det er vores udvalgte gaveideer også et synligt bevis på. Overvej derfor, hvad du ønsker at fortælle med den gave, du giver, i stedet for at tænke på et specifikt prisleje.

Den perfekte dåbsgave er ikke nem at finde

Hvis du er typen, der går ind for, at det hele skal være perfekt, så vil du med garanti allerede have erfaret, at det er svært at finde den helt perfekte dåbsgave. En dåbsgave skal spille på mange forskellige facetter, og det er ikke nødvendigvis en nem opgave at finde en god dåbsgave til piger.

Generelt hjælper det dog, hvis gaven både har en praktisk kvalitet, en personlig vinkel og kan udløse et godt grin hos modtagerne. Her er det særligt den personlige vinkel, der kan være svær at perfektionere, men alene det, at man har gjort forsøget, bliver med sikkerhed værdsat af forældrene og barnet selv på den lange bane.

Vi håber meget, at du finder frem til den helt perfekte dåbsgave til den pige, du tænker på – med vores liste i hånden har du i hvert fald gode forudsætninger for, at det kan lade sig gøre.

Der er ingen definition på den perfekte dåbsgave

Der er rigtig mange, der spørger hinanden og sig selv om, hvad den helt perfekte dåbsgave i virkeligheden er, og her er svaret faktisk meget simpelt: Det er der ingen, der ved. Den perfekte dåbsgave afhænger utrolig meget af dem, der giver gaven og dem, der skal modtage den. Det er en subjektiv ting, som ikke rigtig er til at blive klog på uden at have indgående kendskab til familien.

Generelt bør man kun læne sig op af gode råd og gode gaveideer, hvorefter man selv kan danne sig en holdning ud fra disse. Vores liste over de bedste dåbsgaver til drenge tager udgangspunkt i de mest populære tendenser, og det er derfor meget repræsentativt for de dåbsgaver, der bliver givet i Danmark. Dermed er det en god pejlesnor, der kan bruges til at finde den rette dåbsgave ud fra.

Vi håber meget på, at vores overskuelige overblik over en lang gaveideer til dåbsgaver til drenge har været med til at gøre det til et simplere valg for dig. Det er aldrig let at finde den perfekte dåbsgave, men vi er sikre på, at du, med udgangspunkt i vores liste, nok skal finde den helt rette gave til lejligheden.

Skal jeg vælge en dåbsgave til forældrene eller til barnet?

Når man skal til en barnedåb, så kan det være svært at vurdere, om gaven mest af alt retter sig mod forældrene eller mod barnet. Det er åbenlyst, at barnet i de fleste tilfælde ikke kan bruge gaven selv, men det betyder bestemt ikke, at man skal vælge en dåbsgave, der kun tilgodeser forældrene. I de fleste tilfælde vil mange dåbsgaver til piger tilgodese både forældre og barnet selv, men det er hovedsageligt en gave til barnet.

Der er mange forskellige typer af dåbsgaver, og barnet får f.eks. både glæde af noget visuelt og noget praktisk. Den praktiske del vil forældrene nok i særdeleshed blive glade for, men det er igen også noget, barnet selv vil få glæde af. Dåbsgaver er altid lidt af en balancegang, men du kan med fordel drage erfaringer for vores udvalgte gaveideer på listen.

Indlægget er senest opdateret den 7 september 2020.Forfatter: Lau Christensen

Andre læser også
+60 gaveideer Gaver-til-1-aarig

Gaver til 1 årig - Find den helt rette gave

Vælg blandt 53 gode gaver

En særlig gave til den 1-årige Selvom stort set alle ikke kan huske deres første fødselsdag, så…

Læs mere
+63 gaveideer 2 årig dreng vasker op

Gaver til 2 årig - Find den helt rette gave

Vælg blandt 56 gode gaver

Den perfekte gave til en 2-årig Mange mennesker mener, at det er det nemmeste og mest naturlige…

Læs mere
+47 gaveideer

Gaver til 3 årig - Find den helt rette gave

Vælg blandt 42 gode gaver

Hvordan du finder en god gave til en 3-årig 3-årige børn er en spændende aldersgruppe at give…

Læs mere
+44 gaveideer

Gaveideer til nybagt mor - Se dem her

Vælg blandt 39 gode gaver

Perfekte gaver til den nybagte mor Efter at have læst vores liste over de gode gaveideer til…

Læs mere
Mor med den bedste barnevogn

Barnevogn test - Find den bedste barnevogn

IndholdsfortegnelseBarnevogn test – Her er den bedste barnevogn 20201. Big Star Supreme Lounge Black ECO Med Sort…

Læs mere
+35 gaveideer

Gaver til 4 årig - Find den helt rette gave

Vælg blandt 36 gode gaver

Hvordan du finder en god gave til en 4-årig? Mange ser det som en udfordring at finde…

Læs mere
Bedside crib

Bedside crip - De 7 bedste bedside cribs

IndholdsfortegnelseVælg den bedste bedside crib til dit barn1. Tutti Bambini CoZee – Smukt design og god kvalitet2….

Læs mere
Babyalarm

Babyalarm test - Her er den bedste babyalarm 2020

IndholdsfortegnelseVælg den bedste babyalarm i test1. Neonate BC-6900D2. Neonate BC 6500D3. Philips Avent DECT SCD5064. Neonate BC…

Læs mere