Dåbsgaver - 54 gode gaver til barnedåben

Indlægget er senest opdateret den 3 juni 2021.Forfatter: Line Beirholm

Barnedåben er en central del af den danske tradition, og denne kristelige handling bliver fejret med stor pomp og pragt. Til enhver barnedåb hører sig naturligvis en dåbsgave, og her er der en lang række klassiske gaver, der næsten altid er at finde til festen. Dette kan dog være lidt kedeligt i længden, og hvis du gerne vil finde en unik dåbsgave, kræver det enten stor kreativitet eller en lille smule hjælp. Denne hjælp kan du finde i vores gaveideer til drenge og piger herunder.

Dåbsgaver er forbundet med mange traditioner, og der er derfor en lang række sikre bud på gaver, hvis du er meget i tvivl. Alle disse gennemgås herunder, således at du forhåbentlig kan finde inspiration til den helt rette gave i familien. Gaven behøver ikke at være dyr, og man kan faktisk få overraskende, kvalitetsfyldte gaver til en rigtig god pris – gå på opdagelse i vores liste og find den perfekte gave.

Dåben er altid forbundet med en lang række traditioner, og én af disse er de personliggjorte gaver, som både barnet og forældrene senere kan se tilbage på med glæde. Hvis du leder efter en traditionel og utrolig flot gaveidé til dåbsgaven, så er dette fortinnede dåbsrør en fantastisk gave, der kan indgraveres med hilsen, navn og dato for den store begivenhed.

Den personlige gave betyder bare mere, end hvis det havde været noget masseproduceret, og derfor er der absolut ingen tvivl om, at den unikke gaveidé vil skabe stor glæde hos forældrene.

Når man har fået en lille ny, så drejer alt i hele verdenen sig om, at barnet har det så trygt og godt som overhovedet muligt. Trygheden og kærligheden betyder alverden for både barnet og forældrene, og derfor er det også en oplagt gaveidé til at vælge noget, der giver barnet en større tryghed i hverdagen.

Her kan en tillidsfuld kanin kombineret med en smart sutteklud være lige netop det, der giver barnet tryghed, når det er bange – en mageløs gave, der med garanti vil blive brugt flittigt.

Hvis du er helt på bar bund i forhold til, hvad du kan finde på som dåbsgave, så kan du med fordel tænke i en gave, der vil kunne vække minder og følelser mange år senere, når barnet er vokset op. Her er en oplagt gaveidé den smarte bog til babyens første år, hvor man med billeder og tekst selv kan tegne et billede af, hvordan barnet udviklede sig fra spæd til fødselar.

Som forældre sætter man pris på alle de gode minder omkring barnet, da det var mindre, fordi det kan bringe en glæde og stolthed frem på ny – her hjælper bogen gevaldigt på hukommelsen.

Den gode dannelse og opdragelse er noget, der diskuteres til højre og venstre, fordi alle forældre har forskellige holdninger til, hvordan det skal gøres. Én ting, der dog er bred enighed om, er, at H.C. Andersens eventyr er så stor en del af dansk kulturarv, at de fantasifulde fortællinger nærmest skal ind med modermælken – og derfor er de samlede eventyr fortalt i børnehøjde også en klassisk gaveidé til dåbsgaven.

Det er en billig bog, der med garanti vil komme til at betyde meget for barnet.

Noget af det vigtigste, når man har med små børn at gøre er, at deres sanser og motorik bliver udfordret, således at disse kan udvikle sig rigtigt. Særligt motorikken er essentiel at få stimuleret, og dette kan bruges kreativt til en lækker dåbsgave, som barnet med garanti vil blive glad for.

Børn elsker at udfordre fysikkens verden og bygge forskellige tårne, og når man ikke er ret gammel, så er der ikke meget, der slår stabelklodser. Der er mange timers leg i klodserne, selvom de er simple, og det er derfor også en perfekt gaveidé til dåbsgaven.

Når man er meget i tvivl om, hvilken dåbsgave man skal finde på, så er der absolut ingen skam i at søge hen imod de gaver, der altid falder i god jord hos både barn og forældre. Her er legetøj f.eks. altid sikkert at gå med, og det drejer sig således blot om, hvad gavebudgettet kan holde til. Det er vigtigt at prioritere kvalitet over kvantitet, når det er til små børn, og derfor er fødselsdagstoget fra Kids by Friis en genial gaveidé. Rækker budgettet ikke helt kan du med fordel tænke i de samme baner – inspiration er altid gratis.

Én af de mest klassiske idéer, der er en del af de danske børns dannelse, er bogen ”De små synger”. Bogen indeholder de mest kendte og elskede sange, som børnene med garanti også vil stifte bekendtskab med i vuggestuer og børnehaver, og det er altid et sikkert kort på hånden, hvis du ikke ved hvad du skal give.

Sangbogen koster ikke alverden, og det er derfor en oplagt dåbsgave, hvis gavebudgettet ikke er det største – den vil med garanti vække stor glæde hos forældrene og barnet selv på et senere tidspunkt.

Børn elsker at blive stimuleret både visuelt og ved at føle på tingene. Det er med til at give en rumlig fornemmelse på et tidligt tidspunkt, og det er bl.a. også derfor, at der udvikles oplevelsesbøger med forskellige effekter, der stimulerer barnets sanser. Oplevelsesbøger er en oplagt gaveidé til dåbsgaven, da den kan bruges igen og igen og med garanti vil vække glæde hos både forældre og ikke mindst hos barnet.

Bøgerne er hverken dyre eller komplicerede – så de passer perfekt til mindre børn, der kan være hårde ved bøgerne.

Der er mange udgifter, som man pludselig står med, når man er blevet forældre. Der skal købes bleer i storkøb, babyudstyr i stakkevis og ikke mindst underholdning, til barnet bliver lidt ældre. Alle disse udgifter kan være en stor byrde, og det kan med fordel være inspirationen til en god og praktisk dåbsgave.

En oplagt gaveidé til dåbsgaven er et lækkert tæppe, som barnet kan pakkes ind i på de kolde dage, eller når det skal være ekstra varmt og trygt. Her er det vigtigt at vælge et tæppe af høj kvalitet – også selvom de koster lidt ekstra.

Hvis du er i vildrede i forhold til, hvilken dåbsgave der er den rette, så kan du tænke praktiske tanker omkring de udfordringer, den nye familien kan komme til at stå overfor. Én af disse udfordringer er badetid, der ikke altid er en favorit hos barnet, og hvis man kan hjælpe til der, så er dåbsgaven det hele værd for både barn og forældre.

Et sødt badeslag kan være med til at tage opmærksomheden lidt væk fra selve badet, og herudover er det rart for barnet at blive tørret i det blødeste stof.

Uanset hvilket barn man spørger, så vil de med garanti kende til Bamse og Kylling. Bamses billedbog er måske nok gammel, men tv-afsnittene går aldrig af mode hos familiens mindste, der elsker Bamses udfoldelser. Hvorfor ikke med drage fordel af det, når den perfekte dåbsgave skal vælges?

Med et flot bestiksæt med Bamse og Kylling på, bliver det helt sikkert sjovere for barnet at sidde til bords og spise – og dermed er én af hverdagens udfordringer pludselig lidt mindre. Lettere for forældrene og sjovere for barnet.

Legetøj er stort set altid en perfekt gave til børn, og dette gælder også, selvom barnet endnu ikke kan kravle. Derfor er det en oplagt gaveidé til dåbsgaven at vælge noget motorisk legetøj, som barnet kan få glæde af i fremtiden. Her er legetøjet fra B0bles, som vi har fremhævet her, et rigtigt godt bud, da det er lækkert legetøj til en særdeles god pris.

En dåbsgave behøver ikke være noget, der skal komme barn eller forældre til gode lige nu og her – det må meget gerne have fremtidsudsigter for familien.

Børn elsker legepladser, og de kan bruge timevis sammen med alle de andre børn i herlig leg. Dette gælder dog ikke for de helt mindste, og når man tænker på en kreativ dåbsgave, så kan man med fordel tage legepladsen direkte ind i stuen med en smart babygynge. Dermed kan der opstå mange timers sjov, når far eller mor skubber barnet til stor fryd for alle.

Babygyngen er en fantastisk tidsrøver, som både barn og forældre vil komme til at elske, når barnet bliver gammelt nok.

Barnedåben er en festdag af de helt store, og selvom barnet ikke er gammelt nok til at forstå vigtigheden af dagen, så er det en vigtig og traditionsrig dag for alle deltagere. Derfor er det også en oplagt gaveidé til dåbsgaven at forære en smuk flagstang med Dannebrog i toppen for at markere, at det er en helt særlig dag.

Udover den symbolske værdi, så er flagstangen også en praktisk gave, der kan finde vej til middagsbordet hver gang, der er en fødselsdag at fejre. Dermed kan familien mindes den særlige dåbsdag hver gang, der er noget at fejre.

Hvis man bare kender en lille smule til det at have børn, så vil man også vide, at et boldbassin er en absolut favorit for børn i alle aldre. Der er noget helt særligt ved at svømme rundt og lege i et bassin fyldt med bolde, og det er i virkeligheden ikke en aktivitet, der kræver den helt store alder at sætte pris på.

Selvom boldbassinet måske ikke kan bruges af barnet lige med det første, så er det en sjov og anderledes gaveidé til dåbsgaven, som barnet vil blive lykkelig for senere hen. Et kreativt bud, der vil bringe et smil frem på alles ansigter.

Små børn bliver meget hurtigt store, og det kan være svært at forholde sig til som forældre, hvis man ikke har en masse minder at kigge tilbage på. Netop dette faktum er derfor også oplagt at sørge for gennem en kreativ og lidt anderledes dåbsgave. Med milepælskort kan forældrene igen og igen se tilbage på de første lykkelige år af barnets liv, og dét er virkelig en dåbsgave, der bliver ved med at give.

Milepælskortene fås i mange forskellige afskygninger og med vidt forskellige motiver – vælg din favorit.

Hvis du leder efter en lidt dyrere og helt klassisk dåbsgave, som barnet med garanti vil kunne bruge til mange timers sjov, så går du ikke galt i byen med en togbane fra Brio. Brios togbane kan sættes sammen på utallige måder, og det er altså både sjovt og udfordrende for barnet på én og samme tid.

Du kender med garanti allerede nogen, som har en Brio togbane liggende, og det er en fantastisk dåbsgave, der ofte går i arv fra generation til generation. Mageløst legetøj til familiens mindste.

Kaj og Andrea er figurer, der siden deres indtog på dansk tv, har været en klar favorit hos alle danske børn. Den kække frø og den søde papegøje fås derfor også i mange forskellige afskygninger, og hvis du leder efter en lidt anderledes dåbsgave, så er sparekassen, der er udformet som Kaj, en rigtig god gaveidé.

Udover at fungere som sparekasse, så er det også et ornament, der vil kunne skabe ro og interesse på børneværelset. Det tillidsfulde ansigt går rent ind hos barnet, og det er en rigtig flot dåbsgave, hvis du gerne vil finde noget unikt.

Hvis du er helt på bar bund, når det kommer til dåbsgaven, så kan du altid finde noget smart legetøj, som barnet kan bruge mange timer på at udforske. Legetøj til små børn skal gerne stimulere alle deres sanser, og derfor kan du med fordel gå med den sjove måleorm, der spiller musik og giver barnet et smil på læben.

Når man handler legetøj til små børn, så er det vigtigt, at det er egnet til netop denne aldersgruppe – derfor bør du altid købe certificeret legetøj, som ikke indeholder nogen former for skadelige stoffer.

Det er vigtigt for mindre børns udvikling, at deres sanser bliver udviklet gennem leg og indtryk, og derfor er det også en oplagt gaveidé til dåbsgaven at vælge noget legetøj, der bidrager med netop dette. Legetøj til små børn skal være blødt, farverigt og have mange forskellige anvendelser, og det er kan være med til at styrke kreativiteten allerede fra en tidlig alder.

Freddie the Firefly er blot et eksempel på kreativt legetøj til de mindste – der findes utallige andre muligheder, hvis blot man går på opdagelse rundt omkring i butikker og på nettet.

Mange børn har problemer med at falde i søvn, fordi de ikke vil gå glip af alle de spændende ting og sager, der foregår rundt omkring dem. Søvnproblemerne går ikke kun ud over barnet, men i særdeleshed også forældrene, der ofte får ødelagt deres nattesøvn. Derfor er det en oplagt dåbsgave at forære den lille familie en god bog, der gør det lettere at få barnet lagt til ro.

Der er flere bøger på markedet, der er med til at give barnet ro og tryghed, og én af de bedste historier er den om kaninen, der så gerne ville sove.

Når man skal vælge en god dåbsgave til barnet, så kan man med fordel tænke tilbage på ens egen barndom og de ting, man holdte af. Her vil mange nok pege på f.eks. skumgulvet, der kan sammensættes på utallige forskellige måder, og det er en oplagt dåbsgave, der er dejlig blødt at lege på.

Skumgulvet udfordrer barnets motorik og kreative sans, og det har eksisteret i så mange år, at det efterhånden er blevet en essentiel klassiker hos mange danske familier. En kanon dåbsgave til en god pris.

Søvnproblemer er noget, man altid skal tage alvorligt, og det gælder også for de helt små børn, der ofte kan lide af problemerne, uden man er klar over det. Denne frustration for både barnet og dets forældre kan dog undgås ved hjælp af såkaldt søvnmeditation i form af en god godnathistorie. Bøgerne er utrolig velfungerende, og det er dermed en kanon gaveidé til dåbsgaven.

Der er mange forskellige historier, der har en søvnvækkende effekt, og her drejer det sig om at udvælge et par stykker, som man synes om.

Hvis man er i tvivl om, hvad man skal finde på i forhold til dåbsgaven, så kan man altid ty til de klassiske gaveidéer, der som regel går rent ind hos barnet og forældrene. Her er ranglen en rigtig dejlig dåbsgave, som kan give barnet tryghed, når det indimellem føler sig bange, og sammen med sutten er det tryghedsskabende og essentielt for barnet.

Rangler fås i mange størrelser, udformninger og prisklasser, og der er dermed rig mulighed for at vælge lige netop den rangle, som passer til barnet.

Når et barn skal falde i søvn, så kræver det meget ofte en rigtig god godnathistorie, der kan skabe tryghed og give barnet ro. Bøger med gode historier er der masser af, men man kan med fordel vælge en søvnvækkende bog, der er designet til lige netop formålet. En rigtig god gaveidé til dåbsgaven, som vil vække glæde hos både barn og forældre.

På linje med bøgerne om kaninen og natbjørnen, der gerne ville sove, så giver bogen om elefanten en helt særlig historie, der får søvnen frem i øjnene på barnet.

Når man er i tvivl om, hvilken dåbsgave der er den helt rette, så kan man med fordel gå tilbage til et af de helt sikre valg til barnet – en sød og blød bamse. Bamser er unikke i den forstand, at barnet kan skabe en relation til bamsen – også selvom den ikke svarer – som giver barnet en større tryghed. Bamser er derfor ikke noget dårligt bud på en god dåbsgave.

Gråhvalen fra Filibabba er en rigtig lækker bamse, der er alle pengene værd, og den vil måske blive barnets bedste ven i de første år.

Som regel er det noget af det mest simple legetøj, der vækker den største glæde i længst tid, og dette er denne bilrutsjebane til de mindste et klart bevis på. Rutsjebanen kan bruges til mange forskellige lege, og der er ingen tvivl om, at der venter mange timers leg ude i fremtiden, hvis du vælger denne løsning til dåbsgaven.

Man kan ofte blive fristet til at vælge en billigere model i plastik, når der skal vælges legetøj, men små børn er hårde ved tingene, så legetøj af god kvalitet er alle pengene værd.

Der er mange forskellige ikoner for de mindste, og de gode rollemodeller finder man ofte i fjernsynet, hvor figurer som Kaj og Andrea, Bamse og Kylling og mange andre vækker stor glæde hos de mindste. Én af de ældre figurer er Alfons Åberg, og selvom han har en del år på bagen, så elsker børnene ham stadig. Det er derfor også oplagt at bruge Åberg som en gaveidé til dåbsgaven – f.eks. i form af den bløde krammepude, der kan give barnet ekstra tryghed, når det skal sove.

Hvis du har problemer med at finde den helt rette dåbsgave til familiens nye guldklump, så kan du med fordel se efter nogle af klassikerne, der kan skabe ro på børneværelset eller ved puslebordet. Én af disse er ballonerne fra Flensted, der med de mange farver og den sjove udformning kan være med til at berolige barnet – ligesom det styrker barnets rumlige fornemmelse og sanserne. Ballonerne kan findes indenfor et relativt opnåeligt budget, og der er ingen tvivl om, at det vil vække stor glæde hos den ny familie.

Både børn og voksne er vilde med musik, og jo tidligere barnet starter med at møde musikken og få lov til at lege med tonerne, desto mere musikalsk vil barnet også blive. Selvfølgelig kan man ikke sætte dåbsbarnet direkte ned foran et klaver, men det er alligevel en sød og smuk gaveidé til dåbsgaven, som barnet kan drage stor nytte af i fremtiden.

Børneklaveret er ikke den billigste gaveidé på vores liste, men den er perfekt, hvis familien er meget musikalsk – dermed bliver dåbsgaven også mere personlig og velvalgt.

Ét af de sværeste tidspunkter i løbet af en travl hverdag er, når barnet skal have noget mad indenbords. Det bliver ofte en kamp, der er svær at vinde, og det er der ingen, der er tjent med. Derfor kan det være en oplagt gaveidé til dåbsgaven at vælge en lækker dækserviet, der måske kan gøre aftensmadstid lidt mere interessant for den lille.

Der findes mange forskellige dækservietter, der kan passe til alle.

Når man skal vælge en dåbsgave, så går man aldrig galt i byen, hvis der er tale om en personlig gave, der senere i livet kan vække gode minder frem hos forældrene. Den bedste måde at skabe en personlig dåbsgave på er gennem indgraveringer, og denne kan påføres mange forskellige effekter. Her er det f.eks. oplagt at forære en smuk boks, hvor forældrene kan gemme barnets første tand, når den tid kommer. Dermed kan dåbsgaven være med til at skabe minder, der varer ved for evigt – en sød tanke og en meget personlig dåbsgave.

Som forældre er det utrolig vigtigt, at man er god til at fortælle sit barn historier gennem højtlæsning. Højtlæsningen er med til at styrke barnets kreativitet, og det er herudover en hyggelig og afslappende måde at følge barnet hele vejen til drømmeland. Der er masser af fantastiske bøger til børn, og én af de helt klassiske historier er den om Emil fra Lønneberg.

Alle Astrid Lindgrens mageløse historier går som regel rent ind hos de mindre børn, og det er derfor en genial dåbsgave, hvis du er meget i tvivl om, hvad du skal forære den ny familie.

Når man har fået et barn, så vil man meget hurtigt finde ud af, at der sjældent er timer nok i døgnet til alle de opgaver, der skal varetages på daglig basis. Barnet kræver en masse opmærksomhed, og det kan være utrolig hårdt, hvis man ikke kan lave andre gøremål imens. Her kan denne gaveidé til dåbsgaven være med til at give forældrene et tiltrængt pusterum.

Aktivitetstæpper er en nem måde at aflede barnets opmærksomhed på, og barnet kan let bruge en time eller mere på at pludre og slå til de forskellige effekter – noget, som kan komme forældrene til gode.

Hvis du leder efter en lidt anderledes dåbsgave, som barnet med garanti vil blive lykkelig for, når det bliver lidt større, så er en babygynge et fantastisk bud. Med en babygynge hængende fra loftet bringer man lidt af legepladsen ind i hjemmets trygge rammer, og det er perfekt til babyer, der måske ikke er helt trygge ved at være omkring alt for mange andre børn.

Babygyngen kræver ikke ret meget plads, og det er en sikker vinder hos de mindste – der kan leges i mange timer, indtil mor eller far bliver træt i armene.

Der er ikke noget som en god historie, og den gode historie kan virkelig være med til at tryllebinde familiens mindste medlemmer. Højtlæsningen er en central del af barndommen for de fleste, og hvis du gerne vil give en god historie i dåbsgave, så skal du helt sikkert vælge historien om Peter Pedal.

Den frække og kreative abe har været en favorit hos de mindste, siden han blev opfundet, og historien om ham og manden med den gule hat vil garanteret blive godt modtaget hos både barnet og forældrene.

En dåbsgave er ofte en helt særlig gave, der gerne skal vække dejlige minder frem hos forældrene og barnet selv på den lange bane. Derfor er det ikke helt ligegyldigt, hvilken dåbsgave man vælger, og hvis du ønsker en klassisk løsning, der som regel falder i god jord, så kan du roligt forære det flotte krus fra Nordahl til den lille ny familie.

Kruset med den indgraverede Rasmus Klump er både praktisk og nostalgisk, og det kan sagtens holde til, at barnet bruger det – samtidig med, at det er et flot minde om en unik dag i barnets liv.

Der er mange ting at tage sig af, når man er forældre til en lille ny, og dette pres kan nogen gange blive lidt for meget, hvis man ikke kan få et frirum indimellem. Dette kan dåbsgaven dog være med til at give familien, og med et smart aktivitetsstativ kan barnet trygt og roligt lege på egen hånd, mens mor eller far slapper lidt af på sidelinjen.

Der findes mange aktivitetsstiver på markedet, og her er det vigtigt, at man vælger kvalitet fremfor pris – de helt billige stativer er ikke lige så holdbare på den lange bane.

Det vigtigste i hele verden er, at den lille ny befinder sig i trygge omgivelser, hvor der altid er nogen til at tage sig af ham eller hende. Dette kan dog være svært at opnå, når barnet skal sove i barnevognen udenfor, og her kan denne dåbsgave være med til at gøre det hele lidt lettere.

Hvis forældrene ikke allerede har en smart babyalarm, så er det den perfekte dåbsgave. En babyalarm med skærm og højttaler gør det muligt at berolige og holde øje med barnet på afstand, og det gør hverdagen meget lettere for den lille ny familie.

Når man skal vælge dåbsgave, så gør det ikke noget, at man har de langsigtede briller på. Selvfølgelig kan man vælge en dåbsgave, som familien kan få glæde af med det samme, men det er omvendt mindst ligeså værdsat at modtage en gave, der kan bruges i fremtiden. Her kan en kanon gaveidé til dåbsgaven være en smart løbecykel, som barnet vil kunne bruge, når det bliver lidt ældre.

Der er mange løbecykler på markedet, men det kan ikke understreges nok, at man altid bør vælge en løbecykel af høj kvalitet – det giver større sikkerhed og holdbarhed.

Dåbsgaven skal gerne være noget, der har betydning for både barnet og forældrene, og her kan man med fordel ty til nogle af de danske nationalklenodier. Ét af disse er H.C. Andersens fantastiske eventyr, og der er ingen tvivl om, at en flot indbundet samling af alle de mageløse eventyr vil udløse mange gode timer med højtlæsning i stuen.

H.C. Andersens eventyr er verdenskendte med god grund – det er fantasifulde fortællinger med et tvist af livets store udfordringer, som kan være en del af barnets dannelse.

Hvis du er helt i tovene og har lyst til at give op på dåbsgaven, så er der hjælp at hente, hvis du tænker i de praktiske baner. Her er der masser af muligheder for at finde lækkert tøj til den lille ny, og du kan f.eks. vælge at forære barnet nogle flotte og sjove bodystockings. Man kan aldrig få for mange bodystockings, når man har at gøre med små børn, og det er derfor en universel dåbsgave, som stort set aldrig skal byttes. Det er derfor en sikker gaveidé, hvis du er helt på bar bund i din søgen efter den rette gave.

Danmark er et cykelelskende land, hvor rigtig mange bruger cyklen til at komme frem og tilbage hver dag. Cyklen er et fantastisk transportmiddel, og det er derfor oplagt at få barnet op på en cykel så hurtigt som muligt. Dette betyder også, at en trehjulet cykel kan være en fantastisk gaveidé til dåbsgaven, så forældrene ikke skal tænke på den udgift, når barnet bliver større.

Trehjulede cykler fås i mange forskellige prisklasser og kvaliteter, og her handler det om at vælge cyklen med fornuft; de helt billige cykler holder sjældent til barnets kreative udfoldelser.

Børn elsker at lege voksne, og det drejer sig både om almindelige hverdagsscenarier og professioner som brandmand og sygeplejerske. Denne kreative leg er med til at øge børnenes opfindsomhed, og det er med til at gøre dem mere modne. Mange børn har en fascination af mor og far, når de står i køkkenet, og derfor kan en lidt anderledes dåbsgave være det flotte, røde komfur fra BRIO.

Med komfuret på børneværelset er der lagt op til mange timers sjov leg i køkkenet, og det er med garanti en dåbsgave, der vil blive brugt i fremtiden.

Legetøj er ikke bare legetøj, når man har med små børn at gøre. Dette skyldes, at legetøjet gerne skal udfylde en funktion og være med til at øge børnenes motorik eller andre færdigheder i den dur. Når man tænker i disse baner, så er der ingen tvivl om, at det perfekte legetøj til dåbsgaven er en bold fra B0bles, der er kilden til mange timers sjov i dagligstuen.

B0bles er et anerkendt legetøjsmærke til de mindste i familien, og her er tale om legetøj af særdeles god kvalitet, som trygt kan bruges i det lille hjem.

Dåbsgaver fås i mange forskellige afskygninger, og hvor nogle er korte fornøjelser, fordi barnet hurtigt vokser sig større, så er andre vedvarende årsag til megen morskab. Én af de mere vedvarende dåbsgaver er en god bog, og netop derfor kan bogen ”Hvor lagde jeg babyen” anbefales som en gaveidé til dåbsgaven.

Børnebøger er en evig kilde til sjov og spas, og så længe forældrene gider at læse højt, så er det en kærkommen gave til hver en tid. En god bog kan bringe børn fuldstændig til ro, og det er et kærkomment pusterum i en travl hverdag.

Selvom barnet ikke er ret gammelt, så kan man sagtens bruge dåbsgaven til at sikre, at barnet har det sjovt i fremtiden. Legetøjet behøver ikke begrænse sig til babylegetøj, og hvis man samtidig tænker lidt over barnets motorik og udviklingen af denne, så er en gå-bil eller en gå-cykel en kanon dåbsgave. Bilerne og cyklerne kommer i mange afskygninger, men hvis du skal være helt sikker på, at barnets øjne lyser op, så er den udvalgte Mercedes gå-bil det helt rette valg.

Som barn er der ikke noget bedre end at bygge huler – både i haven og i dagligstuen. Det efterlader dog som regel et værre roderi, og det er noget, man som forældre kan blive lidt trætte af i længden. Omvendt skal det jo ikke gå ud over barnets kreative leg, og derfor er det en perfekt gaveidé til dåbsgaven, hvis du vælger et smart legetelt, der let kan slås op og ned.

Legeteltet gør det muligt at have fornemmelsen af en hule uden alt roderiet, og det er en smart opfindelse, som med garanti vil falde i god jord hos barnet, når det bliver ældre.

Hvis der er nogen, der om muligt elsker det nyfødte barn mere end forældrene, så er det bedsteforældrene. Barnet har en central rolle i deres liv, og de vil med garanti også få en central rolle i barnets liv – så hvorfor ikke bruge det som inspiration til en kreativ og helt perfekt dåbsgave?

Med barnebarnets bog kan man som bedsteforældre fortælle om alle de gode stunder i selskab med barnet ved hjælp af tegninger, billeder og anekdoter. Det er altså en mindebog, der er virkelig sjov at se tilbage på, når barnet bliver ældre.

Når man er i tvivl om, hvad man skal forære den lille ny i dåbsgave, så kan man altid ty til tøj og andre praktiske effekter. I denne bunke af fantastiske gaveidéer til dåbsgaver går man sjældent galt i byen med en flot hue til babyen, der selvfølgelig skal være lavet af de mest egnede materialer. Her hænger pris og kvalitet som regel sammen, men det er dog stadig en dåbsgave, der passer til manges gavebudgetter.

Vores udvalgte blå hue er utrolig sød og lækker, og den er lavet af naturmaterialer, der ikke skader barnet på nogen måder.

Små børn elsker musik og bløde bamser, og hvis du vil have den perfekte dåbsgave med til festen, så kan du jo passende vælge en gave, der kombinerer netop dette. Den søde og spilleglade kanin er et perfekt bud på en lækker dåbsgave, og det er en blød spilledåse, som barnet selv kan lære at trække op ved hjælp af snorene.

Der er mange forskellige muligheder, når det kommer til søde spilledåser, men det er kun få, der kombinerer musikken med et sødt og bamset ydre – en dåbsgave, der med garanti falder i god jord.

Hvis man er helt på bar bund i jagten på en god dåbsgave, så kan det være en god idé at lede efter noget, der altid kan bruges, og som typisk falder i god jord hos forældre og barnet selv. Her kommer sødt børnetøj ind i billedet, og selvom barnet ikke er så stort endnu, så skader det jo ikke, at barnet har en sød og smuk garderobe, når tiden er til det.

Der findes mange forskellige producenter af børnetøj, og tøjet kan fås i mange forskellige prisklasser. Det er dermed nemt at finde frem til en lækker bluse eller kjole til den lille ny.

Ét af de mest klassiske stykker legetøj og motorisk-stimulerende redskaber i værktøjskassen til børn er gå-vognen. Gå-vognen gør barnet i stand til at lære at bruge fødderne til at komme frem, og det styrker barnets motorik i de første år af livet. Derfor kan du gå med den helt klassiske gå-motorcykel fra Dantoy, hvis du ikke aner, hvad du ellers skal forære den lille ny familie i dåbsgave.

Gå-motorcyklen har været en favorit blandt børnene i mange år efterhånden, og det er stadigvæk en populær gave til de mindste i familien.

Babytøj er den praktiske og smarte dåbsgave, hvis du ikke er helt sikker på, hvilke præferencer den lille familie har. Tøjet kan fås i mange forskellige afskygninger, og der er rigeligt at vælge imellem, hvis man laver en hurtig søgning på nettet. Ét af de populære og utrolig lækre mærker er Marmar, der laver fantastisk babytøj, som virkelig oser af kvalitet.

Babytøj behøver ikke være dyrt for at have en god kvalitet, og derfor er der rig mulighed for at vælge noget smart tøj, selvom man ikke har verdens største gavebudget.

Fantastiske dåbsgaver til drenge

Det kan være en stor udfordring at finde på gaveideer til dåbsgaver til drenge, og det skyldes ikke mindst, at barnedåben er forbundet med mange forskellige traditioner. Herudover er det en meget højtidelig begivenhed, hvor man meget gerne vil give nogle gaver, der ikke bare er brugbare, men også er personlige og kan skabe varige minder.

Dåbsgaven er alt i alt en svær disciplin at blive god til, og eftersom de ikke forekommer så tit, så er det noget, der er svært gang på gang. Vi håber dog, at du har kunnet drage en masse inspiration fra vores liste over gode gaveideer til dåbsgaver til drenge, og måske har fundet lige nøjagtig det, du havde forestillet dig.

Søde dåbsgaver til piger

Som nævnt i indledningen er barnedåben forbundet med mange forskellige traditioner, der naturligvis også involverer gaverne. Det kan derfor være nødvendigt at finde ud af, hvad de andre familiemedlemmer og venner køber i dåbsgave, inden man selv begynder at lede efter det helt rette. Der er utrolig mange søde dåbsgaver til piger, men hvis man gerne vil adskille sig positivt fra resten af festens gaver, så kræver det en ekstra indsats. Vores liste kommer med nogle gode gaveideer til dåbsgaver til piger, og du er velkommen til at stjæle alt den inspiration, du har brug for.

De personlige dåbsgaver er altid et hit

Når man er til arrangementer, hvor der er særligt fokus på familien og sammenholdet i denne, så er det altid en fantastisk ide, hvis man kan bidrage med noget meget personligt. Dette kan f.eks. være i form af selve dåbsgaven, der er med til at markere den helt særlige dag i barnets liv, og som man gerne skal kunne se tilbage på med gode minder. Den personlige dåbsgave til drenge er ikke let at komme på, men det er til gengæld noget, der virkelig tager kegler, hvis det rammer lige i hjertekulen.

For at gøre det til en meget personlig dåbsgave er man nødt til at give noget af sig selv samtidig med, at man viser, at man har tænkt grundigt over gaven. Mange vælger den klassiske løsning, hvor der indgraveres en personlig hilsen i en genstand, som således tjener som evigt minde. Om end klassisk er det ikke en voldsomt spændende løsning, og kan man tænke i lidt mere alternative baner, rammer man med garanti plet.

Du kan med fordel hente inspiration i vores liste med gaveideer, og ellers drejer det sig om at tænke på de gode stunder, man har haft med familien og drengen. Hvis man finder fælles fodslag i en oplevelse eller situation, så vil gaven med garanti sidde lige i skabet.

En personlig dåbsgave til piger er guld værd

Generelt bliver folk mere glade for en gave, der bærer præg af en personlig kontakt til dem, der giver gaven. Det personlige aspekt er meget vigtigt i forbindelse med en dåbsgave, der markerer en helt særlig dag, som man er privilegeret nok til at være en del af. Der findes i den forbindelse ikke nogle guidelines for, hvad der definerer en personlig dåbsgave – men der er dog en række gode bud på, hvordan man kan gøre gaven mere personlig.

For at skabe et mere personligt udtryk kan man vælge at få indgraveret et særligt budskab eller barnets navn og fødselsdato i en særlig genstand, de kan få glæde af i mange år fremover. Her er det f.eks. meget typisk at forære en ske eller en tallerken, der således også tjener et praktisk formål. Herudover kan den personlige relation skabes gennem søde hilsner, der f.eks. er oplagt, hvis gaven er i form af en bog. Bøger er meget velegnede som personlige dåbsgaver til piger og drenge, og med en hilsen til barnet bliver gaven meget mere personlig og værdsat.

Hvad skal sådan en dåbsgave koste?

Dåbsgaver kan meget hurtigt gå hen og blive dyre, hvis man bare køber en gave for at købe den – og det er ikke noget, der kan anbefales. Faktisk kan det i mange tilfælde betale sig at se efter en dåbsgave i en lidt billigere kategori, så længe der er tænkt over tingene. En velment gave behøver ikke at være dyr, og når der er tanke bagved handlingen, så er det som regel en vellykket gave.

Det er meget normalt at have et gavebudget på mellem 150 og 500 kroner til en dåbsgave til drenge, men igen: Gaven skal ikke baseres på pris – den skal baseres på kærlighed og ægte interesse for familien. Der findes mange, kvalitetsfyldte dåbsgaver, der ikke koster en formue, og det er vores udvalgte gaveideer også et synligt bevis på. Overvej derfor, hvad du ønsker at fortælle med den gave, du giver, i stedet for at tænke på et specifikt prisleje.

Den perfekte dåbsgave er ikke nem at finde

Hvis du er typen, der går ind for, at det hele skal være perfekt, så vil du med garanti allerede have erfaret, at det er svært at finde den helt perfekte dåbsgave. En dåbsgave skal spille på mange forskellige facetter, og det er ikke nødvendigvis en nem opgave at finde en god dåbsgave til piger.

Generelt hjælper det dog, hvis gaven både har en praktisk kvalitet, en personlig vinkel og kan udløse et godt grin hos modtagerne. Her er det særligt den personlige vinkel, der kan være svær at perfektionere, men alene det, at man har gjort forsøget, bliver med sikkerhed værdsat af forældrene og barnet selv på den lange bane.

Vi håber meget, at du finder frem til den helt perfekte dåbsgave til den pige, du tænker på – med vores liste i hånden har du i hvert fald gode forudsætninger for, at det kan lade sig gøre.

Der er ingen definition på den perfekte dåbsgave

Der er rigtig mange, der spørger hinanden og sig selv om, hvad den helt perfekte dåbsgave i virkeligheden er, og her er svaret faktisk meget simpelt: Det er der ingen, der ved. Den perfekte dåbsgave afhænger utrolig meget af dem, der giver gaven og dem, der skal modtage den. Det er en subjektiv ting, som ikke rigtig er til at blive klog på uden at have indgående kendskab til familien.

Generelt bør man kun læne sig op af gode råd og gode gaveideer, hvorefter man selv kan danne sig en holdning ud fra disse. Vores liste over de bedste dåbsgaver til drenge tager udgangspunkt i de mest populære tendenser, og det er derfor meget repræsentativt for de dåbsgaver, der bliver givet i Danmark. Dermed er det en god pejlesnor, der kan bruges til at finde den rette dåbsgave ud fra.

Vi håber meget på, at vores overskuelige overblik over en lang gaveideer til dåbsgaver til drenge har været med til at gøre det til et simplere valg for dig. Det er aldrig let at finde den perfekte dåbsgave, men vi er sikre på, at du, med udgangspunkt i vores liste, nok skal finde den helt rette gave til lejligheden.

Skal jeg vælge en dåbsgave til forældrene eller til barnet?

Når man skal til en barnedåb, så kan det være svært at vurdere, om gaven mest af alt retter sig mod forældrene eller mod barnet. Det er åbenlyst, at barnet i de fleste tilfælde ikke kan bruge gaven selv, men det betyder bestemt ikke, at man skal vælge en dåbsgave, der kun tilgodeser forældrene. I de fleste tilfælde vil mange dåbsgaver til piger tilgodese både forældre og barnet selv, men det er hovedsageligt en gave til barnet.

Der er mange forskellige typer af dåbsgaver, og barnet får f.eks. både glæde af noget visuelt og noget praktisk. Den praktiske del vil forældrene nok i særdeleshed blive glade for, men det er igen også noget, barnet selv vil få glæde af. Dåbsgaver er altid lidt af en balancegang, men du kan med fordel drage erfaringer for vores udvalgte gaveideer på listen.

Andre læser også
+71 gaveideer Gaver-til-1-aarig

Gaver til 1-årige - Find den helt rette gave

Vælg blandt de udvalgte gaver

En særlig gave til den 1-årige Selvom stort set alle ikke kan huske deres første fødselsdag, så…

Læs mere
+65 gaveideer 2 årig dreng vasker op

Gaver til 2-årige - Find den helt rette gave

Vælg blandt de udvalgte gaver

Den perfekte gave til en 2-årig Mange mennesker mener, at det er det nemmeste og mest naturlige…

Læs mere
+49 gaveideer

Gaver til 3 årig - Find den helt rette gave

Vælg blandt de udvalgte gaver

Hvordan du finder en god gave til en 3-årig 3-årige børn er en spændende aldersgruppe at give…

Læs mere
Børnepenge

Børnepenge satser og udbetalingsdatoer - 2021

Børnepenge

IndholdsfortegnelseBørnepenge sats 2021Børne- og ungeydelse udbetalingsdatoer (2021)Hvornår får jeg svar på min henvendelse?Børnepenge til investering Børne- og…

Læs mere
+44 gaveideer

Gaveideer til nybagt mor - Se dem her

Vælg blandt 39 gode gaver

Perfekte gaver til den nybagte mor Efter at have læst vores liste over de gode gaveideer til…

Læs mere
Autostol test

Autostol test - Her er den bedste autostol

IndholdsfortegnelseSådan vælger du den bedste autostolAutostole 0-13 kg:1. Maxi-Cosi AxissFix – Smart autostol, bedst i test2. Britax…

Læs mere
Bedside crib

Bedside Crib Test → De 7 udvalgte bedside cribs (2021)

IndholdsfortegnelseVælg den bedste bedside crib til dit barn1. Tutti Bambini CoZee – Smukt design og god kvalitet2….

Læs mere
Babyalarm

Babyalarm test - Her er den bedste babyalarm 2021

IndholdsfortegnelseBabyalarm Test – Vælg den bedste babyalarm i test1. Neonate BC-6900D2. Neonate BC 6500D3. Philips Avent DECT…

Læs mere