Forside

Skråstol guide - Her er de 9 bedste skråstole

Line Beirholm, Tekstforfatter Tildenlille.dk

Indlægget er senest opdateret den 7 februar 2022. Forfatter: Line Beirholm

Skrå stol test
Testvinder
Skråstol guide - Her er de 9 bedste skråstole

Testvinder: BabyBjörn Balance Soft

Hvis kun det bedste er godt nok til dit barn, så er denne populære testvinder fra BabyBjörn et rigtig godt bud på den perfekte skråstol. BabyBjörn har alle dage lavet udstyr af højeste kvalitet til familiens mindste, og testfirmaerne er helt enige om, at dette er en skråstol i verdensklasse. Det er en flot og funktionel skråstol, som alle vil blive glade for.

Gå til forhandler
Bedste skråstol

Bedste skråstol

Pris
Billigst hos
Gå til
 • BabyBjörn Balance Soft
  1. TESTVINDER: BabyBjörn Balance Soft
  Pris: 1 kr.
  Billigst hos: Babysam.dk
 • topmark skraastol toby graa
  2. Toby Skråstol
  Pris: 318 kr.
  Billigst hos: Babyshower.dk
 • Tiny Love 3-in-1 Rocker Napper Skråstol, Grey
  3. Tiny Love 3-in-1
  Pris: 479 kr.
  Billigst hos: Pixizoo.dk
 • 4moms MamaRoo 4.0
  4. 4moms MamaRoo 4.0
  Pris: 2 kr.
  Billigst hos: Jollyroom.dk
 • Koala Safety 1st
  5. Koala Safety 1st
  Pris: 499 kr.
  Billigst hos: Babysam.dk
 •  Carena Landsort - en solid skråstol
  6. Beemoo Comfort Skråstol
  Pris: 249 kr.
  Billigst hos: Jollyroom.dk
 • Petite Cherie Comfort Skråstol Grey
  7. Petite Cherie Comfort
  Pris: 359 kr.
  Billigst hos: Jollyroom.dk
 • Kinderkraft Unimo Skråstol 5-i-1, Lyserød
  8. Kinderkraft Unimo 5-i-1
  Pris: 580 kr.
  Billigst hos: Jollyroom.dk
 • Doomoo skråstol i rosa
  9. Doomoo skråstol
  Pris: 1 kr.
  Billigst hos: Babyshower.dk

Sådan vælger du den bedste skråstol

Mindre børn er en stor glæde, men de kan også tage så meget opmærksomhed, at man slet ikke får nået at lave alt det, som man egentlig burde. Her kan gode råd være dyre, da man jo ikke bare lige kan lade barnet bevæge sig frit rundt over det hele – og det er bl.a. i sådanne situationer, at en skråstol er guld værd. En skråstol kan bruge til alt fra sikker base, når der skal spises, til aktivitetsstol, når mor og far lige skal gøre lidt rent eller rydde op i hjemmets kaos. Det er med andre ord et essentielt stykke udstyr til hjemmet, når man har et lille barn.

En skråstol skal naturligvis være sikker og god for barnet at sidde i, men herudover gør det jo ikke noget, hvis stolen samtidig er flot at kigge på, så man ikke behøver at græmmes over den, hver gang man ser hen på spisebordet. Der er mange aspekter, der har indflydelse, når man skal vælge den bedst mulige skråstol til sit barn, og her kan det være svært at finde rundt i, hvilke skråstole der kan hvad. Internettet er fyldt med gode bud på skråstole, men det kan være en stor jungle at bevæge sig rundt i, når man gerne vil finde den bedste – og det har vi sat os for at lave om på her på Tildenlille.dk!

Vi har fundet frem til markedets bedste skråstole, der klarer sig godt i test hos en række uvildige testfirmaer samt hos forbrugerne, der bruger stolene til dagligt. Dermed kan du nemt og overskueligt finde frem til den bedste skråstol til dig og dit barn ud fra vores liste herunder, og vi fremhæver alle de fordele, som har vist sig i diverse tests. Dermed skal du ikke selv gennemgå en lang række lange tests på nettet; du kan blot læne dig tilbage og vælge frit blandt markedets bedste skråstole på vores liste.

I denne test får du:

 • Et overskueligt overblik over de bedste skråstole på markedet, og hvor de fås til en god pris.
 • En beskrivelse af de funktioner, der gør de valgte skråstole helt særlige.
 • En guide til, hvad du bør have for øje, når vælger en skråstol til dit barn.

Bemærk venligst: De fremhævede skråstole er ikke blevet testet af holdet bag Tildenlille.dk, men er særligt udvalgt ud fra deres testresultater i test hos en række uvildige testfirmaer og hos forbrugerne. Dermed får du et overskueligt overblik uden at skulle læse 117 forskellige tests igennem først, og du sparer dermed både tid, penge og kræfter.


1. BabyBjörn Balance Soft – Populær testvinder

 • Testvinder hos Pricerunner
 • Gode anmeldelser hos forbrugerne
 • Topscorer i en række tests

BabyBjörn Balance Soft

i samarbejde med PriceRunner

 

Hvis kun det bedste er godt nok til dit barn, så er denne populære testvinder fra BabyBjörn et rigtig godt bud på den perfekte skråstol. BabyBjörn har alle dage lavet udstyr af højeste kvalitet til familiens mindste, og testfirmaerne er helt enige om, at dette er en skråstol i verdensklasse. Det er en flot og funktionel skråstol, som alle vil blive glade for.

Nem at pakke sammen med 3 forskellige indstillinger

Skråstolen fra BabyBjörn er designet med funktionalitet for øje, og derfor er det også muligt at klappe skråstolen helt sammen, når den ikke bruges. Dette gøres med et enkelt greb, og dermed er det også muligt at tage stolen med overalt, hvor man drager hen. Herudover er det en fleksibel stol, der står stabilt på alle underlag, og den kan dermed f.eks. tages med på badeværelset, hvis man skal i bad.

Denne skråstol er udstyret med et sæde, der er udformet, således at barnet både sidder trygt, godt og stabilt i den stilling, man vælger. Der er 3 forskellige stillinger at vælge imellem, og her er der f.eks. en smart hvilestilling, hvor barnet nemt kan falde i søvn. Stolen er af højeste kvalitet, og den har en god evne til at gynge, således at barnet kan gynges til ro, når det er nødvendigt.

Smart betræk, der kan vaskes

Et andet punkt, hvor skråstolen fra BabyBjörn får rigtig positive ord med på vejen i test, er for stolens betræk, der kan fjernes fra rammen og vaskes, hvis det bliver beskidt. Herudover er det utrolig komfortabelt for barnet, så det sagtens kan sidde i stolen i flere timer. Der er mulighed for at tilkøbe en smart aktivitetsbøjle, som gør skråstolen endnu mere smart i hverdagen.

Alt i alt er der ingen tvivl om, at denne skråstol er en populær testvinder, der både klarer sig godt i test hos firmaer og hos forbrugerne. Det smarte, transportable design og det vaskbare betræk er blot nogle få punkter, hvor stolen excellerer, og hvis du har penge til det, så er dette en rigtig god skråstol til dig og dit barn.

Specifikationer:

 • Maksimal vægt: 13 kg.
 • Smart, aftageligt betræk – kan vaskes ved 40 grader.
 • Gyngestilling: Ja.
 • Fast stilling: Nej.
 • 3 indstillinger (inkl. hvilestilling).
 • Tilbehør: Aktivitetsbøjle (købes separat).
 • Mål (sammenklappet): 39 x 89 x 11 cm.
 • Vægt: 2,1 kg.

2. Toby skråstol – god, alsidig og robust stol

 • Mærke med erfaring
 • Kvalitets- og sikkerhedstestet

 

topmark skraastol toby graa

i samarbejde med PriceRunner

 

Det kan være værd at tage udgangspunkt i kvalitetsstandarder hos producenterne, når der skal købes udstyr til babyen. Denne Toby skråstol er produceret af TopMark, hvor hvert et produkt i det store sortiment er designet og testet under de strengeste betingelser for produktkvalitet- og sikkerhed.

Om Toby

Det er ikke nødvendigvis det dyreste produkt, du skal gå efter, når du vil have pålideligt, sikkert og funktionelt basisudstyr til din baby. Der findes mange producenter, der designer og fremstiller tilbehør i god kvalitet og i forskellige prisklasser.

TopMark har været på det europæiske baby- og børneudstyrsmarked i mere end 20 år, og de er i særdeleshed kendt for deres høje kvalitetsstandarder. Alle produkter i det store udvalg er designet i tæt samråd med professionelle og forældre, og alle materialer gennemgår sikkerhedstjek, før de anvendes som komponenter.

Toby skråstolen kan være det rette valg for dig, der er på udkig efter en værdifuld gave til babyshower eller barselsgave, som nok skal vække glæde og blive brugt. Eller produktet kan være det budgetvenlig valg, når der ønskes en robust og komfortabel stol, som er let at vedligeholde.

Stolen er designet med alle de funktioner og egenskaber, som er nødvendige for, at din baby har den maksimale komfort.

Både fodstøtte og ryglæn kan indstilles i forskellige positioner, så du let kan tilpasse, om stolen skal have gyngefunktion eller ej.

Du kan med god ro i sindet klare opvasken eller forberede måltiderne, da din baby ligger i sunde og hudvenlige forhold i den tidløse og solide stol. Betrækket på hele overfladen er lavet af ventilerende stof, så der ikke opstår ubehag og fugt på ryggen hos babyen.

Dit lille barn kan blive underholdt i flere minutter af gangen som følge af den aftagelige aktivitetsbøjle. Herpå sidder der 2 skønne plysbamser, der kan udskiftes med andre bamser eller motiver efter behov.

På den funktionelle skråstol findes der en ekstra, tyk nakkestøtte. Dette får stor betydning for din baby, som opholder sig i den behagelige og gyngende stol flere gange dagligt.

Det bløde hoved hos din baby vil tage form efter omgivelser. Med en forhøjet nakkestøtte modvirkes risikoen for, at dit lille barn udvikler et fladt baghoved. Dette ses ofte hos babyer, der har ligget i samme, flade position i lang tid af gangen i løbet af de første levemåneder.

Udvalgte specifikationer

 • Justerbar ryg- og fodstøtte
 • Gyngefunktion
 • Aftagelig bøjle med bamser og plysdyr
 • Ventilerende stof for ekstra komfort og sundhed
 • Praktisk 3-punktssele
 • Ekstra, tyk nakkestøtte der modvirker fladt baghoved

3. Tiny Love 3-in-1 Rocker Napper Luxe – Topscorer i test

 • Topscorer hos Pricerunner
 • Gode anmeldelser hos forbrugerne

Tiny Love 3-in-1 Rocker Napper Skråstol, Grey

i samarbejde med PriceRunner

 

Hvis du ikke er afskrækket af at gå i gang med et stort samlesæt af dele ud fra en instruktionsmanual, så får du en rigtig god skråstol, når du går med denne model fra Tiny Love. Denne skråstol scorer topkarakterer i test og hos forbrugerne, og det er en smart skråstol med mange forskellige muligheder, der kan aktivere dit barn, når du har brug for lige at tage et bad eller andet.

Både skråstol, men også aktivitetstæppe

Som navnet på denne skråstol antyder, så er denne model meget mere end bare en skråstol – det er både en stol, en seng og et aktivitetstæppe. Stolen har nemlig tre forskellige indstillinger, hvor den sidste er liggestillingen, hvor barnet kan tage en lille lur. Modellen får ros for alsidigheden i test, men det bemærkes også, at sengen ikke er den mest komfortable for barnet at sove i.

Rocker Napper Luxe kommer med en medfølgende legetøjsbøjle, hvor barnets eget eller det medfølgende legetøj kan hænges op i – og bøjlen kan tilmed spille musik og vibrere. Dermed bliver skråstolen til et helt aktivitetstæppe, hvor barnet i høj grad kan pludre for sig selv, mens du laver noget andet. Skråstolen er praktisk at flytte rundt i hjemmet, og den kan stort set stå overalt.

Både gyngestilling og fast stilling

Skråstolen fra Tiny Love har en lang række funktionaliteter, og der er bl.a. både en gyngestilling, hvor barnet kan holdes i gang og en fast stilling, til når barnet skal slappe af. Herudover er der en indbygget sele, således at barnet ikke formår at stikke af, mens du lige kigger væk, og det er en detalje, som skaber tryghed i hverdagen.

Dette er en af markedets bedste skråstole, når man ser på testresultater og generel feedback, og selvom den er lavet af plastik, så er den holdbar og kan bruges i mange år, hvis det er nødvendigt. Der er en masse smarte detaljer, som kan aktivere barnet, når du skal lave noget andet, og det er en perfekt kombination af en skråstol, en seng og et aktivitetstæppe.

Specifikationer:

 • Maksimal vægt: 18 kg.
 • Aftageligt betræk – kan vaskes ved 30 grader.
 • Gyngestilling: Ja.
 • Fast stilling: Ja.
 • 3 indstillinger – herunder liggestilling
 • Tilbehør: Legebøjle med musik og vibration samt legetøj (medfølger)

4. 4moms MamaRoo 4.0 – Den moderne skråstol

 • Elektrisk styret model
 • Kan styres direkte fra din smartphone
 • Moderne topscorer i test

4moms MamaRoo 4.0

i samarbejde med PriceRunner

 

Er du typen, der bare ikke vil gå ned på udstyr, og som ikke har noget imod at betale dig til et stykke af fremtiden, så er denne moderne skråstol fra 4moms et perfekt match. Her er skråstolen virkelig taget ind i det 21. århundrede, og det er en højteknologisk skråstol, som får gode anmeldelser i diverse tests, og kan styres direkte fra din smartphone.

5 forskellige gyngemønstre og trinløst justering

Der er ingen tvivl om, at dette er en eksklusiv og avanceret skråstol, der gør det meget lettere at være forældre til et aktivt barn. Skråstolen har nemlig hele 5 forskellige gyngemønstre, som kan gå fra beroligende til aktiv med et tryk på en knap på din smartphone. Dermed kan barnet lulles i søvn eller holdes beskæftiget, mens du laver mad eller tager et bad.

Herudover gør den moderne opsats, at skråstolen kan justeres trinløst mellem en ren sidde- og en ren hvilestilling, så den tilpasses perfekt til de behov, barnet har. Der medfølger en elektrisk styret arm med 3 stykker legetøj, så barnet har noget at kigge på i stolen, og herudover kan skråstolen spille musik efter eget valg direkte fra din telefon.

Vaskbart betræk og problemfri app-styring

Der er tænkt over hver en detalje ved denne skråstol fra 4moms, og som allerede nævnt kan stolen styres direkte via en app på din smartphone. Alle funktionerne er tilgængelige i appen, og det bliver dermed din højre hånd, når der er brug for lidt frirum. Herudover er betrækket naturligvis både aftageligt og vaskbart, så der kan tages hånd om evt. uheld, der måtte ske.

Alt i alt er det svært at komme omkring alle de smarte funktioner, som denne skråstol har, og selvom den er meget dyr, så kan den være alle pengene værd, hvis du har en stikkontakt i nærheden. Barnet vil få den helt optimale oplevelse, mens du har frie hænder til andet, og det er uden tvivl en af markedets bedste og mest moderne skråstole.

Specifikationer:

 • Maksimal vægt: 9 kg.
 • Aftageligt og vaskbart betræk
 • Styres via app til din smartphone
 • Kan ikke klappes sammen
 • Trinløs og justerbare indstillinger – fra siddestilling til hvilestilling.
 • Gyngestilling: Ja, hele 5 forskellige.
 • Tilbehør: Elektrisk styret legebøjle
 • Vægt: 7 kg.

5. Koala Safety 1st – det prisvenlige valg

 • Prisvenligt valg
 • Perfekt til rejsebrug
 • Gode brugeranmeldelser

Koala Safety 1st

i samarbejde med PriceRunner

Skråstolen Koala kommer fra det amerikanske brand Safety 1st, der foruden skråstole også har gjort sig bemærket på markedet med deres autostole.

Du kan købe skråstolen på Babysam og får her et meget prisvenligt produkt, der har hentet fine brugeranmeldelser flere steder på nettet, bl.a. hos det engelske Amazon, hvor bedømmelsen er nået op på 4,2 stjerner ud af 5 stjerner.

Enkelt design – perfekt til rejsebrug

Stolen Koala har et enkelt, solidt og sikkert design med låsesystem samt et velpolstret sæde med sele. Du kan indstille Koala i både en vuggende og fast position, ligesom du kan vippe den frem og tilbage, mens barnet bliver underholdt af legetøjsbøjlen med forskellige figurer.

Stolen er let – små 3 kg – og er forsynet med 2 bærehanke. Du kan desuden klappe den sammen lynhurtigt, og ved hjælp af bærehankene bliver det ekstra nemt for dig at transportere stolen – perfekt til rejsebrug, eller hvis du skal et hurtigt smut forbi bedsteforældrene og ved, at I får brug for en skråstol i løbet af dagen.

Lav pris i forhold til konkurrenterne

Skråstolen Koala er ikke fast inventar på bedst i test-listerne, men er taget med i denne gennemgang, da det er en yderst prisvenlig model med mange af de funktioner, du forventer dig af en skråstol. De forskellige indstillinger, det blødt polstrede sæde med den sikre låsemekanisme samt det rejsevenlige design gør, at du får meget for pengene med Koala fra Safety 1st.

Det er også en af de skråstole, der opnår fine brugeranmeldelser på nettet, gerne mellem 4 og 5 stjerner.

Specifikationer:

 • Maksimal vægt: 9 kg
 • Vaskbart betræk
 • Fra fødsel til 6 mdr.
 • Både fast, vippende og vuggende funktion
 • Med sele
 • Medfølger: Legebøjle med 3 x legetøjsfigurer
 • Mål ufoldet: 45,5 x 67,5 x 51 cm (L x B x H)
 • Mål sammenfoldet: 46 x 70 x 10 cm (L x B x H)

6. Beemoo Comfort Skråstol black – Simpel og funktionel skråstol

 • Gode anmeldelser hos forbrugerne
 • Populær bestseller
 • Simpel og funktionel skråstol

Beemoo Comfort Skråstol black

i samarbejde med PriceRunner

 

Hvis du leder efter en skråstol, der får lutter positive ord med på vejen hos forbrugerne, der faktisk bruger den til daglig, så er Beemoo Comfort skråstolen det fornuftige valg. Skråstolen får god feedback hos forbrugerne, når det kommer til både design og kvalitet, og det er samtidig en simpel skråstol, som leverer det, den skal.

God komfort og 5 forskellige indstillinger

Skråstolen fra Beemoo klarer sig rigtig godt, når man ser på komfort, hvor den polstrede og bløde hynde gør det komfortabelt for barnet at sidde i stolen i længere tid. Herudover står skråstolen helt stabilt på ethvert underlag, idet støttebenene stabiliserer stolen selv ved gyngen og bevægelse. Med andre ord er kvaliteten høj, når det kommer til komfort.

Kvaliteten er ligeledes høj, når man ser på funktionaliteten, hvor skråstolen har hele 5 forskellige indstillinger, der kan få barnet placeret lige, som man ønsker det. Herudover er det muligt at gynge og vugge skråstolen, således at barnet falder lettere til ro, og i det hele taget fungerer de forskellige detaljer rigtig godt ved denne model.

Medfølgende legetøjsbøjle og god sikkerhed

Et andet punkt, som forbrugerne er rigtig glade for ved netop denne stol, er sikkerheden, som ved hjælp af en god sikkerhedssele og de førnævnte støtteben er rigtig god. Alle bekymringer kan sparkes til hjørne, når barnet bliver sat i stolen, og det er en lettelse i hverdagen. Til sidst er det værd at nævne, at skråstolen kommer med både legetøjsbøjle og 2 stykker legetøj, som kan aktivere barnets motorik.

Forbrugernes anmeldelser er som regel de mest retvisende, og dette er en populær skråstol, der leverer på de punkter, den skal. Der er ikke en masse fancy funktioner, som kan gå i stykker – stolen er simpel og veldesignet, og det er en skråstol, som både barnet og forældrene vil blive glade for på den lange bane.

Specifikationer:

 • Maksimal vægt: 9 kg.
 • Vaskbart betræk ved op til 40 grader
 • Fås i sort og grå
 • 5 forskellige indstillinger.
 • Gyngestilling: Ja.
 • Tilbehør: Legebøjle med 2 stykker legetøj (medfølger).
 • Mål: L: 79 x B: 41 x H: 35 cm.

7. Petite Cherie Comfort Skråstol Grey – Komfortabel stol til en god pris

 • Rigtig fornuftig til prisen.
 • Let at tage med på farten
 • Gode anmeldelser hos forbrugerne

Petite Cherie Comfort Skråstol Grey

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
379,00 359,00 Gå til butik

Næste levende billede på vores liste over markedets bedste skråstole er denne prisvenlige model fra Petite Cherie, der får gode anmeldelser med på vejen hos forbrugerne. Stolen er meget simpelt i designet, men høster ekstra point for at være let at tage med på farten, og det er et faktum, der er vigtigt, hvis barnet ofte besøger bedsteforældre og lignende.

Funktionelt og klassisk design

Petite Cherie Comfort er en skråstol, der holder sig til det klassiske og simple design, der ikke skal vække opsigt, men samtidig indeholder al den funktionalitet, man har brug for. Skråstolen er polstret og meget komfortabel for barnet, og den er samtidig lavet til at gynge naturligt, når barnet bevæger sig rundt i den. Det er simpelt, men det er utrolig effektivt.

Herudover udmærker denne skråstol sig særligt ved at være let at klappe sammen og transportere rundt, ligesom der er to håndtag, som gør det let at flytte rundt på stolen i huset. Dermed kan barnet nemt komme med rundt i huset, når de daglige gøremål skal klares. Stolen kan justeres med 4 indstillinger, så barnet ikke skal sidde på samme måde hele dagen lang.

Mulighed for at træne barnets motorik

Selvom dette ikke er én af listens dyreste modeller, så medfølger der alligevel en smart legebøjle med tre stykker legetøj, der kan holde barnet beskæftiget i mange timer. Dette er også med til at træne motorikken, hvilket er godt for særligt små børn. Herudover er der fokus på sikkerheden, hvor sikkerhedsselen og skråstolens udformning gør det sikkert og trygt at sætte barnet i stolen.

Alt i alt er dette en prisvenlig og populær skråstol, som fungerer godt ved daglig brug, og som er let at pakke sammen, når familien skal på tur. Stolen er ikke alt for tung, og den er godt polstret, således at barnet vil være komfortabel i stolen til alle tider. Forbrugerne er ikke i tvivl om, at denne skråstol er rigtig god til pengene.

Specifikationer:

 • Maksimal vægt: 9 kg.
 • Vaskbart betræk.
 • Fås i sort og grå
 • Materiale: Metal, plastik og polyester.
 • 4 forskellige indstillinger.
 • Tilbehør: Legebøjle med 3 stykker legetøj (medfølger).
 • Mål: L: 52 x B: 56 x H: 48 cm.
 • Mål sammenfoldet: L: 52 x B: 56 x H: 14 cm.

8. Kinderkraft Unimo Skråstol 5-i-1 – Masser af funktioner

 • Gode anmeldelser hos forbrugerne
 • Topscorer i flere uvildige tests
 • Flot funktionalitet til prisen

Kinderkraft Unimo Skråstol 5-i-1, Lyserød

i samarbejde med PriceRunner

Kan du slet ikke få nok af funktioner og leder du efter én stol, der kan det hele, så er denne skråstol fra Kinderkraft er rigtig godt bud. Her er tale om en skråstol, der klarer sig rigtig godt i test hos både testfirmaer og forbrugere, og det er en multifunktionel stol, der kan varetage mange af de opgaver, man har brug for i hverdagen.

Langtidsholdbar og fantastisk praktisk

Som allerede nævnt, så er Kinderkraft Unimo en utrolig praktisk skråstol, der varetager mange funktioner. Stolen kan således både bruges som skråstol, babygynge, madstol, vugge og som babyseng, og det er dermed en smart 5-i-1 løsning, som leverer på alle fronter. Herudover har stolen en maks. vægt på 18 kilo, hvilket betyder, at den er langtidsholdbar og kan bruges i flere år.

Det er muligt at indstille skråstolen i 3 forskellige stillinger, således at stolen passer til det formål, den skal bruges til. Herudover er sikkerheden helt i top med en sikker 3-punktssele og en solid konstruktion, der ikke går nogen vegne, medmindre du selv ønsker det. Barnet sidder stabilt i sædet, og det er en komfortabel og veldesignet skråstol.

Aftagelig kaleche og medfølgende legebøjle

Udover de alsidige funktionaliteter, så får denne model ros i test for at være intuitiv og nem at bruge. Den smarte kaleche kan fungere som solbeskyttelse om sommeren, men kan tages af, når den ikke skal bruges, og der medfølger en smart legebøjle med 3 stykker legetøj, så barnet ikke skal kede sig, når det sidder i stolen. Der er tænkt over detaljerne, og det fremhæves også i testresultaterne.

Dette må siges at være schweizerkniven blandt markedets bedste skråstole, og hvis du vægter én samlet løsning til en god pris højt, så er der alt mulig grund til at vælge denne model. Her er kvalitet og funktionalitet for alle pengene, og der er ingen tvivl om, at både testfirmaer og forbrugere har et godt øje til netop denne model.

Specifikationer:

 • Maksimal vægt: 18 kg.
 • Multifunktionel 5-i-1 stol.
 • Materiale: Polypropylen, stål og polyester.
 • Flere forskellige indstillinger.
 • Tilbehør: Legebøjle med 3 stykker legetøj (medfølger), myggenet (medfølger).
 • Mål: L: 80 x B: 57 x H: 71 cm.
 • Vægt: 5,75 kg.

9. Doomoo skråstol i rosa – Flot og anderledes design

 • Nyt og flot design
 • Høj kvalitet
 • Kan klare stor belastning

Doomoo skråstol i rosa

i samarbejde med PriceRunner

 

Det sidste bud på vores liste over markedets bedste skråstole er et lidt anderledes bud fra belgiske Doomoo. Her er der mere tale om en siddepude end en skråstol, men det anderledes og innovative design fungerer rigtig godt – både på udseendet, men også praktisk i hverdagen. Dette er en siddepude, som barnet kan vokse op med i mange år.

Elegant og sikkert design med høj komfort

Doomoo har fremstillet en anderledes skråstol, som designmæssigt er helt i top. Det er enkelt og elegant, og det fungerer både visuelt og praktisk, når man ser på testresultaterne. Der er mulighed for at vælge mellem flere forskellige mønstre og farver, og den kan fås med forskellige motiver, der kan gøre stolen lidt sjovere for barnet at befinde sig i.

Selvom designet er i top, så er der stadig stort fokus på både sikkerhed og komfort, og modellen er gennemtestet efter de nødvendige europæiske standarder. Der er en god sikkerhedssele, så barnet sidder fast, og stolen har en tilpas tyngde til, at den ikke vælter. Herudover er komforten i top pga. de smarte polystyren-kugler, der former sig efter barnets positur. Dermed ligger barnet godt i puden til hver en tid.

Barnet kan vokse med siddepuden

Det måske mest fantastiske ved denne model er, at barnet kan vokse op med puden ved sin side. Puden kan klare en maksimal vægt på 30 kilo, og sikkerhedsselen kan aftages, når barnet bliver større. Dermed går modellen fra skråstol til reel siddepude med tiden. Herudover kan betrækket selvfølgelig aftages og vaskes ved 30 grader, når der er behov for dette.

Alt i alt er dette en innovativ og meget anderledes skråstol, som kan følge barnet op gennem de første år af livet. Det er en skråstol i et flot design, som passer perfekt ind i et moderne hjem, og både sikkerhed og komfort er helt i top, hvilket også viser sig i test. Det er med andre ord en værdig skråstol, der fortjener en plads på vores liste over de bedste skråstole på markedet.

Specifikationer:

 • Maksimal vægt: 30 kg.
 • Aftageligt betræk, kan vaskes ved 30 grader
 • Materiale: Polystyren-kugler og betræk
 • Fås i flere forskellige farver, mønstre og med motiver
 • Mål: L: 65 x B: 57 x H: 15-40 cm.
 • Vægt: 3,5 kg.

Sådan vælger du den helt rigtige skråstol til dit barn

Som allerede nævnt er det noget af en jungle, man bevæger sig ud i, når man ser efter en god skråstol til sit barn. Der er masser af modeller på markedet, og det kan være svært at prioritere mellem pris, kvalitet og funktioner.

Her er du generelt godt stillet, hvis du vælger én af markedets bedste skråstole, der fremgår af vores liste, men herudover er der en række punkter, du bør tænke over, når du skal finde den helt rigtige skråstol til netop dit barn. Nogle af disse punkter gennemgår vi for dig herunder.

Tænk over, hvilke funktioner der er brug for i det daglige

Generelt set kan man meget hurtigt blive forblændet af de meget dyre modeller, der har en masse forskellige funktionaliteter, der alle lyder utrolig smarte og sikkert også er det. Funktionaliteten er naturligvis vigtig, men det er altgørende, at man finder ud af med sig selv, hvilke behov man egentlig har i det daglige.

Meget ofte har man slet ikke behov for halvdelen af de smarte funktioner, når det kommer til stykket, og selvom det kan være svært at spå om fremtiden, så er det en god øvelse at gøre, inden man vælger den rette skråstol. Find ud af de basale funktioner, skråstolen skal have, og vælg derefter et prisniveau, hvor du kan være med.

Vælg en model, der let kan gøres rent

Selvom skråstolen er nok så smart og har en masse funktioner, så hjælper det ikke noget i det daglige, hvis den ikke er til at gøre ordentlig ren efter brug. Små børn sviner en del, og derfor er den lette rengøring faktisk noget af det vigtigste at se efter, når man vælger en skråstol. Her kan man overveje, om man vil have en model med maskinvaskbart betræk, som mere eller mindre kan rengøre sig selv, mens man venter, og man kan se på, om der er brugt vandafvisende materialer, der kan holde til daglig rengøring.

Gå efter en komfortabel stol med høj sikkerhed

Som forældre bekymrer man sig meget for sine børn og deres velbefindende, og her kan skråstolen give anledning til flere bekymringer snarere end flere friheder. Dette gælder, hvis man vælger en model, der er ukomfortabel, eller ikke sikkerhedsmæssigt lever op til de forventninger, man har. Derfor bør man altid prioritere komfort og sikkerhed meget højt, når man leder efter den rette skråstol.

I forhold til sikkerhed kan man se efter, om den lever op til hhv. de danske og de europæiske standarder, og man kan se på, hvilken konstruktion skråstolen er opbygget af. Hvis der er noget gods i stolen, så er den generelt mere sikker, end hvis den er lavet af let plastik, og dermed kan selve materialelisten ofte vise, om sikkerheden er i top. Herudover bør man lede efter en komfortabel skråstol, hvor der er brugt forede puder eller formbare kugler, der kan aflaste barnet mest muligt. Dette giver færre bekymringer og er en god tanke at have sig, inden man vælger den endelige skråstol.


Hvad er de største fordele ved skråstole?

I et presset budget med en lille ny på vej kan det være svært at prioritere, hvad man har behov for nu og her, eller hvad der kan vente til et senere tidspunkt. Der er utallige stykker udstyr, der kan og skal bruges til den lille ny, og her kan man hurtigt komme til at prioritere nogle forkerte steder. Derfor er det godt lige at vide, hvad de største fordele ved en skråstol er, således at man kan vælge, hvorvidt det er der, at man vil prioritere sit budget.

En skråstol giver en større frihed i hverdagen

Den absolut største fordel ved en skråstol er, at den giver en meget større frihed i hverdagen. Når man har et lille barn, så kræver det ofte store mængder af opmærksomhed at passe på det hele tiden, og det kan betyde, at resten af opgaverne i huset bliver nedprioriteret. Dette gælder særligt, hvis man står alene med det hele, og netop her er skråstolen uundværlig.

En skråstol er en sikker base, hvor man kan placere barnet trygt og godt, mens man er rundt omkring og lave nogle andre af de praktiske gøremål, der skal laves i hverdagen. Barnet kan ofte underholde sig selv ved hjælp af legetøj, der sidder fast på stolen, og samtidig kan man tage stolen med rundt i huset, så barnet hele tiden er inden for rækkevidde, hvis det bliver ked af det. Skråstolen bliver på mange måder et ekstra sæt hænder, der kan håndtere barnet for dig, når du skal have udrettet noget, og det er en ofte uundværlig hjælp for at få tingene til at hænge sammen.

Barnet kan udvikle sin motorik og pludre for sig selv

Selvom barnet er afhængig af sine forældre, så har det også brug for at udvikle sig lidt på egen hånd. Det er f.eks. virkelig konstruktivt for barnets motorik, hvis det kan gynge frem og tilbage i en skråstol, mens det leger med diverse fastmonterede stykker legetøj, og det giver altså både bonus for barn og forældre at have en skråstol i hjemmet. Herudover har barnet godt af at sidde og pludre for sig selv, og det er bestemt ikke noget, som barnet tager skade af.

En skråstol kan desuden være med til at sikre, at barnets kropsholdning bliver tilgodeset, når forældrene ikke lige er i nærheden. De fleste skråstole har flere forskellige indstillingsmuligheder, og det er dermed muligt at vælge en indstilling, der passer til lige nøjagtigt dit barn. Dermed får barnet de optimale muligheder for at udvikle sig godt, selvom det sidder i en stol for sig selv.

Skråstolen er en sikker base i nye omgivelser

Sidste store fordel ved en skråstol er, at den giver barnet en tryg base, når man er udenbys. Børn er tryghedsnarkomaner, og de har det bedst med, at omgivelserne ikke ændrer sig for meget, hvis de skal føle sig trygge og godt tilpas. Her kan skråstolen give større tryghed, når man f.eks. besøger bedsteforældre eller andre, som barnet måske ikke er vant til at se til daglig. Det kan også gøre det lettere at få barnet til at falde til ro, når det er sovetid, og det er i det hele taget et godt stykke udstyr at have med sig på diverse ture.