Gaver-til-1-aarig
Forside

Gaver til 1-årige - Find den helt rette gave

Line Beirholm, Tekstforfatter Tildenlille.dk

Indlægget er senest opdateret den 17 august 2022. Forfatter: Line Beirholm

Barnets første fødselsdag er altid noget helt særligt, og det er en lejlighed, der kræver en særlig gave. Gaven kan enten være til god nytte og gavn, eller den kan være til et evigt minde om den helt særlige milepæl i livet. Uanset hvad kan det være en udfordring at finde en både personlig og brugbar gave til en 1-årig. Denne udfordring har vi sat os for at gøre mindre her hos Til Den Lille!

Vi har fundet mere end 50 fantastiske gaveideer til den 1-årige, der passer til både drenge og piger, så du ikke behøver at gruble over den rette gave i flere dage. Det giver os en stor glæde at lede dig hen mod den perfekte gave til barnets første fødselsdag, og vi har gjort os umage med at udvælge det bedste af det bedste. Gavebudgettet behøver ikke nødvendigvis at være stort, og listen indeholder gaveideer til enhver budgetstørrelse. Den rette gave til den 1-årige skal gerne være personlig og brugbar, og du finder bud på begge dele herunder.

Et børneværelse skal være hyggeligt og skabe nogle trykke rammer for barnet. Plakater som disse fra Papapapa er super skønne og allerede ved første øjekast giver de en beroligende følelse.

Plakaterne kan fås i forskellige størrelser, men også andre modeller der også er rigtig søde i deres grafiske udformninger. Du kan se dem allesammen ved at klikke videre via nedenstående link.

Den fineste sampak bestående af dyne (70 x 100 cm), en pude (35 x 40 cm) og sengetøj der fås i tre forskellige farver – Ocean, Desert eller Moss. Kvaliteten er økologisk og virkelig top-lækkert. Det er blødt og naturligt og gør søvnen enkel og fin.

Babydynen og puden er fyldt med den allergivenlige kapok, der er et af de mest fantastiske materialer og givet er 100% naturligt fyld. Her er virkelig tale om et produkt hvor der er value-for-money – læs meget mere om gaven via knappen.

Mange små børn er helt vilde med køretøjer, og plakaten her illustrerer de mest gængse som kan vække en stor interesse blandt de mindste. Denne plakat er en af de bedst solgte børneplakater hos det anerkendte plakatfirma: Plakatdyr.

Netop derfor synes vi også at den skulle præsenteres på vores gaver til 1-årig liste – se alle detaljerne på plakaten via nedenstående link.

Min Bedste Bog laver de sødeste børneboger med diverse eventyrhistorier for børnene. Det specielle ved disse børnebøger er, at du har mulighed for at personliggøre dem ved at skrive barnets bog, hvorefter historiens hovedpersonen får dit ønskede navn.

Det er en fantastisk måde at fange barnets opmærksomhed på, og det er bøger, som vil kunne genlæses i mange år. Find det store udvalg af børnefortællinger ved at klikke lige nedenfor.

Rabatkode: tildenlille10 (10% rabat)

Her er en genial gave til den lille. Lille Kanin tilbyder skønsom hudpleje til hele familien og specielt de mindste. Hudplejeserien består udelukkende af naturlig-certificerede produkter og sikrer de mindste skånsomt får plejet deres skønne og sarte barnehud.

En god gaveide, hvor man både kan købe en enkelt creme eller vælge hele serien.

Denne mindebog gør det muligt at nedskrive alle de første minder og oplevelser med barnet, så man sammen kan mindes de gode stunder om nogle år.

Bogen er både sød nu hvor forældrene sammen kan udfylde den, men også kigge igennem, når barnet er gammel nok til at forstå.

Fodboldfeberen ramte for alvor i juni og juli måned 2021 (sidste år), hvor det danske landshold skal spillede EM 2020. Nu er det VM år 2022 der står for døren, som er en stor fodboldbegivenhed, der samler hele nationen og herunder også de allermindste.

Se blandt andet dette fine fodboldsæt til en 1-årig, hvor der både er trøje og bukser med. Sættet kan personliggøres med eget nummer og navn på ryggen, hvis man ønsker det – en mere aktuel gaveide findes næsten ikke denne sommer.

At fejre en 1 års fødselsdag er en stor ting – det første skarpe hjørne er rundet, men samtidigt er det også en alder hvor barnet udvikler sig meget. Hvis barnet endnu ikke kan gå, hvilket svinger meget fra barn til barn, så kan en gåvogn som denne være en oplagt gave.

Gåvognen øger og styrker motorikken hos den 1-årige – noget som er super godt for børn i denne alder. Find flere gåvogne i vores guide med gåvogne.

Det er svært at komme udenom det populære Paw Patrol legetøj. Det er især drengebørn som er fascineret af Paw Patrol og man forstår også godt hvorfor – formatet er super sejt.

Se blandet andet denne fine bil, som barnet også kan få lov at vokse med.

Hvis du skal give en mere traditionel gave, så er denne bamse noget af det sødseste du kan give. Den fås i flere forskellige farver, så du er ikke tvunget til at vælge en blå farve, selvom den er svær at stå for!

Bamserne har nogle af de bedste certificeringer i EU/DK, således at du kan være sikker på at materialevalget er helt i topklasse. Ydermere tåler bamsen vaskemaskine, så den let kan gøres rent uden at tage skade.

Den originale barnets bog i et solidt ringbind, der både giver en god oplevelse at læse i og sikrer at bogen bliver velopbevare, samt skaber en skøn glæde blandt hele familien i mange år.

Barnets bog er en rigtig populær gaveide, og kan købes med flere forskellige dyr – lige fra dådyret, ræven, bjørnen, kaninen med flere. Fælles for dem alle er at de er lige skønne – valget er helt op til dig.

At gøre børneværelset hyggeligt er et must når man skal være forældre. Vi har alle forskellige stile, men Gurli Gris er et hit hos de fleste.

De søde karakterer er perfekte til at hænge op på børneværelset, og kan hænge på væggen i mange år indtil barnet lærer hvem Gurli Gris er.
En rigtig sød gave til børneværelset som kan skabe hygge for både forældre og barnet selv. Og så kan de selvfølgelig gives til begge køn.

Ønsker du andre klistermærker kan du klikke her.

Det her er en rigtig fin og sjov gave. Højdemåleren hænges på væggen og kan så afmærkes en gang imellem, for at se hvor meget barnet vokser. Det er sjovt for barnet og hyggeligt at have hængende.

Det er en super flot plakat, prydet af luftballoner, himmel, skyer og så centimeter afmærkninger. Perfekt til alle børn, da den er pæn nok til at have hængende, inden barnet er stort nok til at blive målt på plakaten.

Find den på linket!

En sansegynge er ofte lig med mange timers sjov ude såvel som inde. Sansegyngen er ikke populær uden grund, men har vist sig at være med til at styrke barnets motorik samtidigt med at den virker beroligende. Gaven er oplagt til barnet nærmest uanset alder, men er god til børn i de tidligere år, hvor den også kan holde en del år frem.

Gyngen er 2-punkts ophængt, samt med en max vægt på 100 kg. – Læs mere om sansegynger her.

Det kan være noget af en test for den lille baby at begynde at gro mælketænder. Det kløer og kan være en kæmpe irritationsfaktor. Derfor kunne en god gaveidé til den 1-årige være en sød bidering.

Bideringe fås med forskellige dyremotiver som denne Elefant-udgave.

For et barn på 1 år, så kan det være svært at ramme brikkerne i et hammersæt som dette, men som med alt andet gør øvelse mester. Et stykke legetøj som ikke kun er ‘hamrende’ sjovt for barnet, men ligeledes er helt fantastisk til at udvikle motorikken hos de små.

Vær dog opmærksom på, at dette sæt er så populært hos den 1-årige uanset om det er en pige eller dreng, så det kan hurtigt give lidt larm hist og her. Men det er blot positivt!

Dette er en sød lille gave, som virkelig kan personliggøre et børneværelse. Få sat dato, vægt, højde og endda klokkeslæt op på væggen hos barnet, og du vil aldrig forglemme det. En sød lille gestus som måske også vil få barnet selv til at huske disse facts når det bliver lidt ældre.

Den fås i mange forskellige størrelser: fra 35×48 helt op til 100×137 cm, så der er noget for ethvert værelse.

Til trods for at en 1-årig næppe står overfor at skulle lære alfabetet, så er det stadig en super hyggelig og flot plakat, som på sigt kan blive brugt når barnet hurtigt når en alder hvor man kan begynde at snakke om alfabetet.

Plakaten kan du få i forskellige størrelser, således at den ikke behøver at fylde det hele, hvis man ønsker den lidt mere diskret.

Når de første ord begynder at melde sig hos den 1-årige, som er det virkelig sjovt og underholdende at gå på opdagelse i ordenes verden. Dette kan du med denne bog, som hedder “De første 100 ord”. Her er der mulighed for at lære nye ord og tilmed blive bedre til at se forskel på ting.

“De første 100 ord” indeholder 100 ord, som er indelt i emner hvor børn ofte kan være med. Dette er f.eks. mad, farver, bondegård, dyr osv. – en lærerig og sjov bog for barnet fra 1-4 års alderen.

Dukkevognen her er en meget klassisk gave, som primært er henvendt til den 1-årige pige. Dukkevognen er fremstillet i træ og bør være ethvert barns eje, da den både er kær men også garanti for mange timers leg og hyggelige stunder.

Barnet elsker at trille rundt med vognen alle tænkelige steder, mens en dukke, bamse eller noget helt trejde bliver passet nøje og puttet løbende så de kan sove trygt. En god gaveidé til 1 års fødselsdag, som for alvor bliver populært når barnet rigtigt kan gå.

Togbaner har alle dage været i høj kurs, hvor de sammen med bilbanen har været garant for mange sjove timer for de helst mindste. Der findes intet så spændende, som at samle togbanen med mor eller far for herefter at kunne sidde og nedstirre det hyggelige tog, som tager den ene runde efter den anden.

Udover at være god for mange timers underholdning, så kan togbanen også være et skridt i retningen mod at udvikle motorikken hos barnet.

En løbe-motorcykel er også en klassiker når det kommer til legetøj til de livlige 1-årige. Modellen her er den mest almindelige, som for alvor kan bringe den eventyrlystne langt rundt.

Modellen fåes også med dertilhørende påhængsvogn, som ligeledes er en oplagt gave når barnet har lært at styre selve motorcyklen. Så er der rig mulighed for at få transporteret sit yndlings legetøj rundt i hele hjemmet op til flere gange.

Selv et børneværelse kræver lidt udsmykning, især noget som barnet også kan lide og synes er spændende. Dinosaurer er helt fantastiske blandt børn, hvor de kan få rigtig stor glæde af at have en sådan fin plakat hængene på væggen.

Du kan få denne plakat med tallene 1-10 i forskellige størrelser, som kan følge barnet i mange år og være en super god måde at lære tallene på.

Duplo legetøj kender vi vidst alle, om ikke andet har vi måske hørt navnet før, men det er heller ikke uden grund. LEGO Duplo har gennem en lang årrække lavet noget af de bedste, samt mest holdbare legetøj, som mange gange ses med levetider på mere end 20 år – det er altså legetøj af højeste kvalitet.

En kranvogn som denne er én af de mest populære stykker legetøj fra Duplo. Den er sjov for barnet, som både kan køre og senere begynde at lege kranvogn, men der går nok lidt tid.

Julen er over os og det er tid til at hygge og jule. Det er der mange måder at gøre på. En nem måde er at tage en sjov julesweater på der kan bringe en lidt i stemning. Det er hyggeligt og de varmer også på de kolde dage.

Dit barn kan få sin egen søde julesweater. Det kan blandt andet være med Rudolph eller med julemanden. Der er mange muligheder og de er perfekte til den hyggelige tid.

At sove er noget af det bedste for vores kære børn, men det er ikke altid at barnet er lige enig i den betragtning, hvorfor at det godt kan være en udfordring at finde ro til tider.

En helt fantastisk gaveidé, som ligeledes vil være et hit hos forældrene kunne være denne skønne sovebog “Kaninen der gerne ville sove”, som indeholder en hyggelig og skøn godnathistorie, som kan få de fleste børn til at slappe af og blunde hen.

En sød og nuttet nusseklud til baby. Nussekluden er økologisk, så man ikke skal bekymre sig om unødige kemikalier, når babyen tager nussekluden i munden.

En fin lille gave, som er tilgængelig med forskellige dyremotiver såsom panda og kanin.

Bolde kan give mange sjove oplevelser for børn, da der ikke sættes nogle begrænsninger for hvordan børn kan bruge en bold. Mulighederne for underholdning er mange, hvilket også gør denne til en oplagt gaveidé til den 1-årige.

Bolden har vi fundet til en god pris på 300 kroner.

Børn vokser fra en meget tidlig alder op med at se mor og far lave mad i køkkenet, så det kan overraske nogle hvor meget børn faktisk opfatter af dette. Hvis du giver den 1-årige et køkkensæt som dette, så vil du typisk se at barnet har mange gode idéer til at der skal serveres mad.

Med alderen, så vil et køkkensæt som dette forsat være en succes, hvor der kan blive lavet alt slags usynlig mad, som du selvfølgelig skal smage!

Hammerbrættet er en gaveidé til den 1-årige, som kan være et stort underholdningsmoment i mange timer. Det sættes ingen grænser for hvor sjovt det kan være at slå til de farverede cylinderformede træ-pinde.

Ikke nok med at være et godt underholdningsprodukt, så er det også en stykke legetøj som styrker motorikken, som er i høj kurs blandt forældre.

Med Min Bedste Bog har du mulighed for at personliggøre børnebøger og på den måde bringen eventyrerne endnu tættere på barnet. Der findes mange forskellige historier som er tilpasset i aldersgrupper, så du nemt kan finde en historier, der passer til den eksempelvis 1-årige.

En sød og anderledes børnebog, der gør det muligt på en helt ny måde at integrere barnet i fortællingen.

Det er en klassisk ting at følge med i barnets højde helt fra start, og mange tegner streger på væggen, hvor man der kan holde øje med udviklingen. Det er også sjovt for barnet at følge med i, hvor meget man vokser.

Med dette klistermærke kan du gøre det lidt sjovere, og samtidig mere nøjagtig – en rigtig god idé til børneværelset.
Fås i mange forskellige farver, så i med sikkerhed kan få den til at passe ind på netop jeres børneværelse.

For mange 1-årige er det oplagt at modtage nogle skønne gaver, som både kan være sjove, men samtidigt fra forældrenes synspunkt også ideelt hvis de kan være med til at sætte skub i barnets udvikling.

Den tidlige alder handler meget om motorik, hvor et pulsespil som dette kan styrke barnets evner til at se former, samt koordinere hænderne til det rette sted på pladen.

Skal køkkensættet peppes lidt op med lidt ekstraudstyr til den kommende kok, så får du med et sæt om dette alt hvad hjertet begærer ift. stort legetøj til køkkenet, som har nogle gode greb der gør det let at holde fast på. Ydermere er delene fremstillet i plast, hvilket gør at holdbarheden er lang.

Så hvis du er frisk på enten at få sandkage eller usynlige kager hver gang du efterfølgende besøger den 1-årige, ja så er dette en oplagt gaveidé.

Bilbaner og deres popularitet stikker mange år tilbage. De findes i alle størrelser og alle forskellige modeller, hvor der jo ældre barnet bliver ligeledes bliver mulighed for bilbaner der selv skal samles.

Denne skønne bilbane er dog samlet, men er garant for massere af underholdning for den 1-årige. Biler går aldrig af mode, så det vil sågar også være et stykke legetøj man enten kan give videre eller sælge senere, hvilket gør dette til en rigtig fin gaveide til 1 årige.

Gåbiler eller gåmotorcykler er nogle af de bedste gaver du kan give til en 1-årig, der virkelig for alvor kan sætte skub under udviklingen af motorikken, hvor der både styres og køres for fuld gas på samme tid.

Denne gåbil har designet som klassikeren Volkswagen Beetle – et design som far med garanti vil synes om. Så hvis du er ude efter en gave, som virkelig kan skabe mange timers sjov og leg, så er dette er oplagt gavevalg.

En gyngehest, dog i tilfældet her formet som en elefant/mammut er også en klassiker til børn, hvor den især er god til barnet mellem 1 og 2 år, som kan bruge mange timer på at sidde at rokke frem og tilbage.

Gyngehesten kan passe ind både på børneværelset og i legerummet, hvor den er garanti for mange timers hygge og kærlig leg. Måske skal denne kære mammut have et navn?

Musik og leg er en af de bedre kombinationer til 1-årige. Denne skønne farverige musikalske blæksprutte har netop dette, hvor den gør sig godt som legetøj og samtidigt har noget dejligt musik.

Faktisk er denne musikalske blæksprutter til 1-årige så god, at den har vundet et award for bedste legetøj i sin kategori, så det er uden tvivl et produkt af højeste kvalitet vi har med at gøre.

Hvis man er på udkig efter en ideel og brugbar gave til den 1-årige, så er et skumgulv som dette nok tæt på at være en af de bedste gaver til netop 1-årige. Børn elsker at lege på gulvet, men det kan være hårdt for knæ og hænder, men med et gulv som dette, så bliver oplevelsen blot en leg.

Skumgulvet kan klare alt, da det er lavet af højeste kvalitet. Du kan købe et skumgulv som dette for blot 99 kroner, hvilket gør det til en billig gave, men også yderst brugbar.

Klistermærker en rigtig god idé til at pifte børneværelset op, og er perfekte til at trække barnets yndlingskarakterer med ind på værelset i andre former end bamser.

Her har vi endnu et bud på et sødt klistermærke, som man med fordel kan placere over sengen og bruge dette som stimuli. Wallstickerland.dk har de et utroligt stort udvalg af klistermærker til børneværelset i alle aldersgrupper.

Hvis den 1-årige som fejrer fødselsdag er så heldig at have en sandkasse, så er det altid et hit med nyt legetøj til netop denne. Med lidt nyt legetøj, så er der nærmest ingen begrænsninger for nye lege som den 1-årige kan finde på, selvom det måske ikke altid er lege vi voksne forstår.

Legetøj til sandkassen er også en fremtidsinvestering, da de ikke sådan bliver slidt og kan leges med mange år frem i tiden, hvilket gør det til en super oplagt gave til den 1-årige.

Godnatviser og godnathistorier har alle dage været noget vi sang/læste højt for de mindste når de ikke ville sove, men dog kan det stadig være en udfordring til tider.

Natbogen, som hedder Elefanten der så gerne ville sove indeholder en lang række gode ord og vendinger, som både er søde og hyggelige historier, men også kan være med til at få barnet til at falde til ro. En skøn og dejlig bog til de sene aftentimer.

Nogle gange er det blot bedst hvis man overlader ting til fantasien. De sjove kreationer fra LEGO Duplo gør det muligt at blive ved med at finde på nye modeller og sjove kombinationer. Find på sjove historier med modellerne, hvor figurer som hvaler, pingviner, både eller fly kan spiller en rolle i den korte historie.

Så er du på udkig efter en gave til en 1-årig, så kan du være sikker på at dette er garanti for mange legetimer, som samtidigt styrker barnets færdigheder.

Børn vokser op med at spise og se forældrene lave mad, hvorfor det også falder den 1-årige  meget naturligt ind at lege med mad. Vi ser dog helst, at der ikke bliver leget for meget med den mad som vi skal spise – her kommer madlegetøj virkelige til sin ret.

Sættet her indeholder is i nogle flotte farver, som gør gaven idéel til den 1-årige, som alle elsker farverigt legetøj. Sættet kan købes for blot 180 kroner.

Disse klistermærker er perfekte til børneværelset som ikke behøver at være overfyldt med tegnefilmsfigurer, men derimod hvis man ønsker et børneværelse hvor det mere stilede og minimalistiske skal trænge igennem.

Klistermærkerne her fås i mange forskellige farver, og dermed kan du tilpasse det således det passer perfekt ind på børneværelset hos jer.

Trækdyret er også en af de mere klassiske stykker legetøj til børn, som ofte ender med at være en tro følgesvend uanset hvor barnet bevæger sig hen. Som overskriften indikerer, så kan en trækvogn som denne også være en stor motivation for barnet til at få gået en masse, da barnet føler et ansvar for at have hunden med sig.

Trækdyret her forstiller en gravhund, men fåes også i flere forskellige varianter. Dog er dette den mest populære model, som med garanti vil være et hit hos den 1-årige.

Sprogstimulering er vigtigt for den lille, som på denne måde kan være med til at udvikle sproget i en tidlig alder. Hvor er krabben henne? Hvem har en grøn hat på?

Barnets første findebog er en bog skabt til de mindste, hvor barnet vha. masser af søde illustrationer og velkendte situationer kan være med til at finde og tale om forskellige emner, som er med til at udvikle og lære nye ord, tal og farver.

Der findes mange klassiske stykker legetøj, men dyr har alle dage været i høj kurs hos de 1-årige børn, så hvis du mangler en helt klassisk gave, som med garanti kan skabe stor glæde, så kunne en BRIO bondegård være et oplagt gavevalg.

Muligheden for at lege med laden og de tilhørende dyr er spændende og udfordrede for barnet, som samtidigt med at have det sjovt også udvikler et sprog omkring dyr og bondegården og styrker dets motorik.

Der går ikke længe før at de helt små har lært hvad de korte buttede ben kan bruges til. Her bliver barnet svært at styre, da alt nu skal udforskes og det kan være svært at sidde stille, men hvorfor ikke gøre det lidt sjovere at udforske det spændende?

Et løbehjul som dette er også en løbecykel. Den kan hurtigt trylles om til det ene eller det andet, som giver mulighed for at komme afsted i en fart, samtidigt med at de mange indtryk suges ind.

Gaven er oplagt til børn i alderen 1-4 år.

Motorikken er noget vi ønsker at vores børn udvikler i en tidlig alder, da dette vil være et stort forspring. Af netop denne grund er motorik legetøj også rigtig populært, men legetøj som er henvendt direkte mod barnets finmotorik er også i høj kurs.

Dette aktivitetslegetøj indeholder aktiviteter som tandhjulet med søde dyr, plader med dyr som kan vendes osv. – et stykke legetøj som i høj grad udvikler barnets finmotorik.

Det kan være svært at sidde stille ved spisebordet, det kender vi nok alle sammen. Dog kan det være lidt mere spændende at sidde stille, hvis man har noget sødt bestik og nogle service hvor bamse og kylling er afbilledet.

Dette er en sød og hyggelig gave til en 1-årig, som med garanti både bliver taget godt imod af barnet, men også forældrene som aldrig kan få service og bestik nok til deres lille bandit på 1 år.

Hvis man skal finde en bamse som er synonym med barndom, så vil de fleste tanker nok hurtigt blive ledt hen på en bamse, som de fleste af os kender fra TV. Bamse er en klassisk figur, som du her får i et dejligt blødt bamseformat.

Bamsen er af høj kvalitet og skaber hurtigt et bånd til barnet, som ligeledes giver den tryghed som alle børn har behov for. En oplagt gave til barnet, hvis du ikke lige ved hvad du skal give.

Alle børn elsker at lytte, men at lytte til musik kan få ansigtsudtrykket til at blive ændret til det mere rolige. En spilledåse som denne er en oplagt gaveidé til barnet, som samtidigt kan hjælpe med at udvikle barnets lytteevne.

Du finder spilledåsen til blot 178, som gør den ideel prismæssigt som en gave til den 1-årige.

Tittebøh-Bamse er en af de sjovere bamser, som kan bringe mange smil frem på læberne hos både forældrene og ikke mindst barnet.

At leget titte-bøh er en gammel leg, men det gør ikke overraskelsen mindre for hver gang, hvor et kært grin ofte vil blive udtrykt af barnet. En klassisk og humoristisk gave til den 1-årige.

Der er næppe nogen tvivl om barnets plads ved spisebordet, men man kan godt fremhæve det en lille smule med en sød og praktisk dækkeserviet.

En billig, men samtidigt også sød gave til den lille.

Den store Gråhval fra Filibabba er en skøn krammebamse, som for alvor skaber tryghed hos barnet. Den er fantastisk at nusse med og blot have ved sin side, hvor størrelsen (60cm) også gør at den kan virke som en støtte i sengen.

Bamsen er udover at være tryghedsskabende også rigtig flot i sit design, som gør at den pryder børneværelses på smukkeste vis.

Alle børn skal før eller siden eje en sparegris, så hvis barnet uanset køn, stadig ikke ejer en sparegris, så har du her den helt perfekte gaveidé. Det er rart at have en sparegris når der falder en mønt af hist og her, samtidigt kan det også lære barnet med tiden at blive bevidst om at spare op.

En oplagt gave, som du kan købe for 310 kroner hos abeungen.dk

De små synger er en sangbog som efterhånden har mange år på bagen, men det gør bestemt ikke sangene eller relevansen mindre. En fantastisk bog, som indeholder nogle af de mest klassiske børnesange, som alle børn elsker at synge med på.

Syng højt for barnet både i glade stunder, samt når det er tid til at putte.

Uanset om den 1-årige som fejrer fødselsdag er en dreng eller pige, så er musik en fantastisk ting til de små. Dog er dette smykkeskrin nok mest henvendt til de små 1-årige piger, som derved både kan opbevare små ejendele samtidigt med at de skønne toner fra spilledåsen kan nydes.

Smykkeskrinet har vi fundet hos webshoppen Abeungen til en rigtig god pris på blot 154 kroner.

B0bles legetøj har de senere år taget de moderne medier som Instagram med storm, hvor den ene mor efter den anden jubler over hvor fantastisk dette legetøj er til at udvikle barnets motorik, samtidigt med at de er fantastiske at lege med.

Mulighederne er mange med legetøj fra B0bles, men vigtigst af alt, så er det i høj grad med til at udvikle barnets motorik og færdigheder.

Legetøj som kan frembringe lyde har alle dage været i høj kurs hos de mindste, hvor dette børneklaver fra Vilac heller ej er nogen undtagelse.

Klaveret er en miniudgave, som har vist sig at været et kæmpe hit hos de mindste børn, som livligt spiller og leger Mozart. En oplagt gaveidé til den 1-årige, som både kan fremtvinge lyde og derved ligeledes trænge lytteevnen.

Når man har lært at gå, så kan det faktisk næppe gå for hurtigt med at komme frem i verden og opdage nye ting. Her er en trehjulet cykel fra Winther én af de mere oplagte gaver.

Rigtig mange danske børn har i sin barndom eget en trehjulet cykel, som for alvor er god til at udvikle barnets balanceevne, samt motorikken ift. at styre cyklen samtidigt med at der livligt bliver trådt i pedalerne.

Peter Pedal er en vaske ægte klassiker når det kommer til rollemodeller og gode karakterer for de mindste. De mange spændende historier omkring Peter Pedal kan flere år i træk være et stort hit blandt de mindste.

Bogen med Peter Pedal kan købes for 250 kroner, som bestemt er alle pengene værd.

Komfuret fra BRIO er en af de mere populære stykker legetøj til børn i den tidligere alder, hvilket selvfølgelig ikke er uden grund. Barnet kan uanset om det er en dreng eller pige får mange timer til at gå med at hygge sig ved komfuret, hvor forældre jævntligt kan blive inviteret på usynlige spejlæg og andre delikatesser.

Komfuret er ligeledes med til at styrke barnets motorik, da de mange funktioner stiller krav til bevægelser, som måske ikke er helt vante for barnet.

En sansegynge til udendørsbrug er fantastisk til at få barnet til at slappe af og samtidigt have det sjovt. Du vil opleve at barnet både kan bruge sansegyngen til at ligge og sove på, samtidigt med at der er garanti for store grin og smil når den snores rundt.

En sansegynge har mange skønne anvendelsesmetoder og er en sikker gave, som med garanti vil blive brugt i mange timer med stor fornøjelse. Så har man faciliteterne, så er det den perfekte gave til børn i 1-5 års alderen.

En rangle er noget alle børn værdsætter meget højt. Dette er både mens de forsøger at falde til ro i sengen, men også mens tålmodigheden bliver sat på prøve til tider – generelt helt fantastisk underholdning, som kun børn forstår at værdsætte så højt som de gør.

Denne rangle er udarbejdet i naturtræ. Du finder den til en fantastisk pris på blot 69 kroner, som gør den super fin som en mindre gave eller supplement til en anden gave.

Modellervoks har alle dage været noget af et hit hos børn, hvilket går helt fra 1 års alderen og helt op til skolealderen. Mulighederne for at lave kreative ting med modellervoks er uendelige.

Dette sæt har fokus på at lave modelbiler i modellervoks, som der både kan leges med efterfølgende, men samtidigt også være garant for god underholdning under udarbejdelsen.

Dyr har alle dage værenoget af det sjoveste for børn at lege med, men det er ofte de traditionelle dyr som er fremtræden. Med dette ZOO sæt, så får du massere af spændende eksotiske dyr, som barnet med glæde vil lære at kende.

Vognen gør at dyrene altid kan opbevares pænt, men samtidigt også transporteres rundt af barnet, som både kan lege med vognen, men samtidigt også de fantastiske dyr. En skøn gave til 1 års fødselsdagen.

Denne orm er et fantastisk stykke legetøj, som byder på rigtig mange skønne ting. Den farverige orm har et målebånd på maven, som kan være sjovt at måle barnets udvikling med.

Ormet er fremstillet med mange forskellige slags stof, hvor den 1 årige for alvor kan mærke, føle og høre forskellige lyde. Trykker du ormen på næsen, så afspiller den ligeledes en sød og hyggelig melodi. Ormen måler 65 cm og anbefales allerede fra en tidlig alder.

En særlig gave til den 1-årige

Selvom stort set alle ikke kan huske deres første fødselsdag, så er det ikke desto mindre en skelsættende dag for både den 1-årige fødselar og dennes forældre. Der bliver taget tonsvis af billeder og fejret fødselsdag for alle pengene, og det er noget, der er sjovt at se tilbage på, når man bliver ældre. Derfor kræver dagen også en helt særlig gave, og vores liste ovenfor indeholder massevis af gode gaveideer til den 1-årige.

Mange vil sikkert argumentere for, at den 1-årige ikke rigtig får noget ud af gaven alligevel, men der er masser af gode gaver, som både barn og forældre kan få meget sjov ud af – både nu og i fremtiden, når der ses tilbage på dagen. Vi kan i hvert fald kun anbefale at se nærmere på nogle af vores gaveideer ovenfor, hvis du er i tvivl om hvilken gave til den 1-årige, der er den helt perfekte.

Kombinér en praktisk ting med et personligt twist

Der er mange gode bud på gaver til 1-årige, og det handler virkelig om at lægge sig i selen og komme op med en fantastisk idé. Det er altid lidt sjovere, hvis gaven ikke bare er en standardvare fra hylderne, der alligevel går i glemmebogen efter et stykke tid. Her er også en genial mulighed for at skabe en meget personlig gave til den 1-årige, som vil kunne bringe et smil på læben i fremtiden.

I forhold til personlige gaver, så drejer det sig om at finde en gave, der både har praktiske og personlige kvaliteter. Pyntegenstande er naturligvis meget hyggelige, men de er også lidt ubrugelige i hverdagen. Derfor kan det være smart at bruge indgravering som et aktivt redskab for at skabe en personlig gave, der kan bruges hele tiden.

Det er f.eks. utrolig populært at forære den lille en ske eller en lille tallerken i sølv, hvor deres navn og fødselsdag er indgraveret i – og der er i virkeligheden ingen grænser for, hvor mærkelige ting der kan indgraveres. I den forbindelse bør man hele tiden huske på, at gaven til den 1-årige helst skal kunne minde ham eller hende om den første fødselsdag i mange år fremover. En personlig gave til en 1-årig er alle pengene værd, og der er ingen tvivl om, at både forældre og barn vil blive glade for gaven; både nu og i fremtiden.

Hvor stor skal gaven til den 1-årige være?

En særlig gave har som regel også et helt særligt prismærke på sig, men det behøver ikke være tilfældet, hvis man er god til at søge lidt rundt på nettet. Generelt bør man aldrig lade et lavt budget stoppe de gode intentioner, og der er masser af lækre gaver til 1-årige, som kan fås til en god pris.

Da den første fødselsdag er lidt i en kategori for sig selv, kan det dog være en god lejlighed at skrue prisniveauet en anelse op – specielt hvis du ønsker en mere personlig gave, som barnet kan se tilbage på. Det er dog altid tanken, der tæller mest, og dette gælder i særdeleshed for et 1-årigt barn, der ikke rigtig har lært, hvad der er op eller ned endnu.

Når man har med mindre børn at gøre, er det nogle gange bedre at tænke i kvantitet fremfor kvalitet – men det ene behøver ikke udelukke det andet, hvis man vælger klogt. Vores liste afspejler i hvert fald, at der er masser af muligheder for gode gaver til 1-årige i alle prisklasser.

Hvad gør jeg, hvis jeg er helt på bar bund?

Hvis du, mod forventning, ikke har fundet en helt perfekt gave til den 1-årige her på siden, så må du endelig ikke give helt op på at finde det helt rette. Der er masser af flotte gaver til 1-årige på markedet, og når man er i tvivl, er der ingen skam i at søge tilbage til favoritterne, der som regel falder i god jord.

Favoritterne afhænger lidt af, om man ønsker at gaven er rettet mod barnet eller forældrene, men du kan generelt altid se efter enten lækkert tøj eller motorisk legetøj. Særligt det motoriske legetøj er et hit blandt de helt små børn, fordi de dermed får stimuleret deres sanser, mens de hygger sig. Det er ikke raketvidenskab at finde en god gave til en 1-årig – det svære er at finde en speciel gave, som adskiller sig fra resten. Søg derfor inspiration alle de steder, du kan komme til – så skal det garanteret nok lykkes at finde noget helt særligt til den store dag.

⭐ Hvornår bør man give børn legetøj?

Der findes legetøj, som er lavet specifikt til børn i 1 års alderen, så du kan rolig købe legetøj til et barn på 1 år.

⭐ Hvilket legetøj kan en 1-årig bruge?

Det bedste legetøj du kan give til et 1-årigt barn er legetøj som kan udvikle på motorikken. Det kunne blandt andet være klodser, gå-vogne, trækvogne mv.

⭐ Hvor meget skal vi give for til 1-årige?

Hvor meget gaven til den 1-årige bør koste er meget individuelt. Ofte ser man gaven koste mellem 100 og 300 kroner, men dette beløb kan være højere hvis du er nær familie.

⭐ Skal jeg give et 1-årigt barn en gave?

Ja, det er en god idé at give gaver til de 1-årige børn, også selvom de måske ikke forstår det. Det er ydermere også et signal overfor forældrene som har inviteret til fødselsdag, at man gerne vil barnet det godt. En super god idé.