Forside

Huskeliste: Disse ting skal du have købt inden babys ankomst

Huskeliste: Disse ting skal du have købt inden babys ankomst

Indlægget er senest opdateret den 14 januar 2023. Forfatter: Lau Christensen

moonboon

Dette indlæg er sponsoreret. 


Den største dag i dit liv nærmer sig med hastige skridt. Vi hentyder selvfølgelig til dagen, hvor din baby kommer til verden.

Som forælder er det ikke tilstrækkeligt at gøre sig mentalt klar til babys ankomst. Du skal også være klar rent praktisk. I denne artikel vil vi gennemgå, hvilke ting der skal købes forud for fødslen. Når først barnet kommer til verden, så får du tusinde andre ting at tænke på og forholde dig til, hvorfor det er guld værd at være godt forberedt. Vi guider dig, så du kan nyde både fødslen og de første uger med din guldklump.

#1 Bleer – og mange af dem

Babyer er storforbrugere af bleer, så du kan lige så godt få købt stort ind, så du ikke løber tør på et ubelejligt tidspunkt. Hvad angår bleer, bør du gøre dig nogle overvejelser omkring, hvorvidt du vil købe engangsbleer og / eller stofbleer. Der er fordele og ulemper ved begge bletyper.

Nu skriver vi godt nok, at du skal købe mange bleer, men du skal selvfølgelig også tage højde for, at dit barn vokser i hastig fart, så barnet vil før eller siden vokse fra bleerne.

#2 En (god) babyalarm er uundværlig

Inden for must-have babyudstyr er det også svært at komme udenom den kære babyalarm. Med en babyalarm kan du nemlig sikre dig, at alt er, som det skal være, når dit barn putter i barnevognen udenfor.

Vælg med fordel en babyalarm med en lang rækkevidde, en lang batterilevetid og en god lydkvalitet. Gode babyalarmer kan være en smule dyre, men de er typisk alle pengene værd.

#3 Puslebord

Er du ikke allerede verdensmester i at skifte bleer, så skal du nok blive det lynhurtigt. Som forælder kommer man nemlig til at skifte rigtig mange bleer hver dag – især i starten. Til dette formål er det svært at undvære et godt puslebord. Puslebordet kan f.eks. integreres på bordpladen på badeværelset.

#4 Sutteflasker

Der er ingen regler uden undtagelser, men de fleste nybagte forældre – og deres baby – kan få glæde af sutteflasker. Sutteflasker kan i hvert fald være uundværlige, hvis man oplever ammeproblemer. Køb gerne en håndfuld sutteflasker, så der altid er en reserveflaske eller to, når de andre sutteflasker er til vask.

#5 Babybadekar

Det er langt fra alle babyer, der er lige glade for at blive vasket. Babyer har ikke desto mindre tendens til at blive beskidte ret hurtigt, hvorfor regelmæssige bade er nødvendige. Til formålet er det oplagt at bruge et babybadekar.

Er dit badeværelse småt, og har du derfor svært ved at finde plads til et babybadekar, kan du evt. købe et foldbart badekar, der fylder minimalt, når det ikke er i brug.

#6 Autostol med ergonomi og sikkerhed i højsædet

For at komme fra A til B med baby er en autostol et must. En autostol er dog ikke bare en autostol. Sådanne stole findes i mange størrelser, former og kvaliteter, hvorfor du bør vælge med omhu. Vi anbefaler, at du finder en autostol, hvor der ikke er en finger at sætte på hverken ergonomien eller sikkerheden.

#7 Ammeindlæg

Som kommende mor skal du ikke kun tænke på dit kommende barn, men også på dig selv, når du skal gøre klar til, at familien får et nyt medlem. Foruden en brystpumpe, så bør du købe ammeindlæg, der sørger for at holde dine bryster varme og tørre. Ved at bruge ammeindlæg slipper du endvidere for, at der opstår synlige mælkepletter på tøjet. Ønsker du ikke at skabe unødig opmærksomhed, så køb og brug ammeindlæg.

#8 Og meget mere

Ja, som du måske kan regne ud, så er vores huskeliste til babys ankomst ikke komplet. Du har heldigvis mulighed for at finde yderligere inspiration på nettet. Det kan du både gøre via Tildenlille.dk og via andre websites omhandlende børn og familieliv.

Kilde: Huskeliste til baby (sponsoreret link)