Forside

Den søde og betænksomme dåbsgave

Den søde og betænksomme dåbsgave

Indlægget er senest opdateret den 14 januar 2023. Forfatter: Kristoffer Mohr

To små pakker med løserødt bånd

Der er stor symbolsk værdi i dåben som navngivningsceremoni. Lejligheden danner ramme for varme fremtidsønsker og for fejringen af et nyt individ inden for en familie- og vennekreds. Er du så heldig at blive inviteret, vil du sikkert gerne finde en sød og betænksom dåbsgave til den lille nye og familien. Til denne lejlighed gives der mange gaver af forskellig karakter, og særligt hvis man aldrig givet dåbsgave før, kan man blive lidt usikker på konventioner. Vi har udarbejdet denne lille guide til dig, som er på dåbsgavejagt.

Klassiske former for dåbsgaver

For at give dig et fingerpeg, har vi samlet gode bud på en sød og betænksom dåbsgave af enhver type til dig. Til begivenheder som dåben kan det være en rigtigt god ide at overveje klassiske former for dåbsgaver:

To små pakker med løserødt bånd

  • For det første, er det meget populært at give en praktisk gave. Praktiske gaver til en ny familie kan være alt fra hjælpemidler til amning til bøger om opfostring af børn. Disse er meget normale at give, da nybagte forældres hverdag ofte vendes op og ned, og der er mange nye ting at tænke på. Hvis din gave kan lette hverdagen, gør du i den grad en positiv forskel.
  • En anden form for dåbsgave er mere til hyggesiden. Dette kunne være legetøj til barnet eller tæpper og puder til at danne ramme for familiære hyggestunder. Styrken ved disse gaver bør ikke undervurderes i forhold til de praktiske, da de hjælper med at optimere barnets udviklingsbetingelser og øger familiens livskvalitet.
  • En tredje sød og betænksom dåbsgave, som er meget unik for lejligheden, er den såkaldte mindegave. Dette er gaver, hvis primære formål er at fungere som minde for dåbsdagen. Dette er ofte forskellige former for brugstøj med datoindgravering for dåben, som senere i barnets liv kan eksistere som vidnesbyrd for dengang, det fik sit navn.

Prisen er ikke vigtig

Hvis du er på dåbsgavejagt og bekymrer dig om prisen, er du ikke alene. I dag kan gavegivning uheldigvis godt gå hen at blive en smule konkurrencepræget, hvad pris angår. Husk dog på, at babyer ikke er det mindste interesserede i mærkevarer, og at nybagte forældre hellere vil have en gave, der giver dem god nattesøvn, end en gave i det pureste guld og silke. Selv hvis dit budget er begrænset, er der altså rig mulighed for at finde en sød og betænksom dåbsgave.

Hvis du den anden vej rundt har forelsket dig i en gave, som du ved, at modtageren bliver glad for, men måske synes at være lidt for dyr, kan du også roligt lægge bekymringerne på hylden. Det er nemlig de færreste, som på øjemål kan vurdere, hvor meget en dåbsgave har kostet. Hvis du stadig er i tvivl, kan det være en god ide at overveje størrelsesordenen på de gaver, der normalt gives inden for den omgangskreds, der afholder dåben. Men alt i alt er pris altså sjældent en relevant betragtning for, hvor glad modtageren bliver for gaven til en barnedåb.

En kreativ, sød og betænksom dåbsgave

Der gives ofte læssevis af gaver til barnedåb. Her kan ønsket om at tænke ud af boksen med sit bidrag være meget reelt, da der er betydelig risiko for, at der bliver givet dubletter. Dette er ikke noget stort problem, men vi har fuld forståelse for dig, hvis du gerne vil finde noget unikt.

Hvis du gerne vil give noget kreativt, kan det anbefales at overveje at give en praktisk gave, der løser et mindre anerkendt problem, som nybagte forældre har, eller måske en oplevelsesgave af en type, der ofte forbigås. Her kan du frit slippe fantasien løs.